Ostat će 100-200 rudara da spase opremu. Administracija će vjerovatno biti do kraja i noga.
Ovi neki ko bude htio Kakanj i Bila.
Samo pare traži
Moderator: anex
Ostat će 100-200 rudara da spase opremu. Administracija će vjerovatno biti do kraja i noga.
Samo pare traži
Eh eto, dobro je. Dobre vijesti, imaš pivuanex wrote: ↑09/04/2024 16:45 @EFD22 eto para...![]()
https://www.zenit.ba/donesena-odluka-o- ... e_vignette
A koji si ti hljebati?ZoomZoomKiwi wrote: ↑09/04/2024 18:50Eh eto, dobro je. Dobre vijesti, imaš pivuanex wrote: ↑09/04/2024 16:45 @EFD22 eto para...![]()
https://www.zenit.ba/donesena-odluka-o- ... e_vignette![]()
Imam doduše i dvije sitne fakture u ovoj godini, al’ hajd ako bude bude jebat ga, sića je.![]()
Mrsko mi sada gledati, ali mislim da kod finansijske konsolidacije ne ide povecanje kapitala.Ci-Nick wrote: ↑10/04/2024 09:44 Zaboravili su napomenuti ko će povećati kapital, da li Elektroprivreda ili Vlada FBiH iz budžeta.
Ne vidim smisao niti je po zakonu da firma koja bi trebalo ići u stecaj ide na povećanje kapitala samo da bi izmirila obaveze.
A Vlada ako ima para, a ima, nek uplati. Svakako su oni glavni krivac.
Da su pametni, ali nisu,.. trazili bi novac od EU, koja je obećavala pomoć kod zatvaranja rudnika.
"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava otvaranje računa Privrednog društva RMU "Zenica" d.o.o. -Zenica, ID 4218116700000, za obavljanje platnih transakcija, u zemlji i inostranstvu, kod poslovne banke Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo.Haris.ba wrote: ↑10/04/2024 10:13Mrsko mi sada gledati, ali mislim da kod finansijske konsolidacije ne ide povecanje kapitala.Ci-Nick wrote: ↑10/04/2024 09:44 Zaboravili su napomenuti ko će povećati kapital, da li Elektroprivreda ili Vlada FBiH iz budžeta.
Ne vidim smisao niti je po zakonu da firma koja bi trebalo ići u stecaj ide na povećanje kapitala samo da bi izmirila obaveze.
Da su pametni, ali nisu,.. trazili bi novac od EU, koja je obećavala pomoć kod zatvaranja rudnika.
Ci-Nick wrote: ↑10/04/2024 12:18"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava otvaranje računa Privrednog društva RMU "Zenica" d.o.o. -Zenica, ID 4218116700000, za obavljanje platnih transakcija, u zemlji i inostranstvu, kod poslovne banke Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo.Haris.ba wrote: ↑10/04/2024 10:13Mrsko mi sada gledati, ali mislim da kod finansijske konsolidacije ne ide povecanje kapitala.Ci-Nick wrote: ↑10/04/2024 09:44 Zaboravili su napomenuti ko će povećati kapital, da li Elektroprivreda ili Vlada FBiH iz budžeta.
VI.
Zadužuje se Skupština Privrednog društva RMU "Zenica" d.o.o. - Zenica da donese Odluku o povećanju kapitala za dio obaveza koje su predmet konsolidacije."
Polahko, nadoci ce. Cim se malo zatrese dunjaluk sve drzave bez industrije nakon 5 dana mole za sadaku.anex wrote: ↑16/06/2026 12:09 Naš narod, a pogotovo neko ko nije imao doticaj nikakav i nikada sa rudarima, rudnikom ili tako nešto je toliko bezobrazan prema rudaru pa to mi nije jasno nikako...
Kaže "zaradi platu"! Prijatelju, zarađuje on platu jer ga je EP ostavila tu da istoj toj EP izvadi ono što valja od opreme...
Nema proizvodnje? Da, nema. Ista ta EP zaustavila proizvodnju na način da je mene i slične otjerala s posla uz otpremninu. Ovi što su ostali, nadali su se nečemu...a najviše su se nadali uplatom staža za 15, 20, 25 godina...i da rahat odu kroz kapije rudnika.
I sad, oni tu rade, plata kasni svaki mjesec, već dvije kasne plate...a robovlasnik traži da se radi...pa bil ti radio 2 mjeseca bez para, u usta ti se popišam (ovom komentatoru sa FB, što kaže treba zaraditi)
Rudari u EP su jedan od zadnjih ostataka komunizma u kapitalizmu.anex wrote: ↑16/06/2026 12:09 Naš narod, a pogotovo neko ko nije imao doticaj nikakav i nikada sa rudarima, rudnikom ili tako nešto je toliko bezobrazan prema rudaru pa to mi nije jasno nikako...
Kaže "zaradi platu"! Prijatelju, zarađuje on platu jer ga je EP ostavila tu da istoj toj EP izvadi ono što valja od opreme...
Nema proizvodnje? Da, nema. Ista ta EP zaustavila proizvodnju na način da je mene i slične otjerala s posla uz otpremninu. Ovi što su ostali, nadali su se nečemu...a najviše su se nadali uplatom staža za 15, 20, 25 godina...i da rahat odu kroz kapije rudnika.
I sad, oni tu rade, plata kasni svaki mjesec, već dvije kasne plate...a robovlasnik tražu da se radi...pa bil ti radio 2 mjeseca bez para, u usta ti se popišam (ovom komentatoru sa FB, što kaže treba zaraditi)
I ja evo radim, imam 20 godina staža u rmu zenica, ali sam otišao prve prilike kad su svi moji uslovi ispunjeni...staž, plate, otpremnina.Haris.ba wrote: ↑16/06/2026 12:13Rudari u EP su jedan od zadnjih ostataka komunizma u kapitalizmu.anex wrote: ↑16/06/2026 12:09 Naš narod, a pogotovo neko ko nije imao doticaj nikakav i nikada sa rudarima, rudnikom ili tako nešto je toliko bezobrazan prema rudaru pa to mi nije jasno nikako...
I sad, oni tu rade, plata kasni svaki mjesec, već dvije kasne plate...a robovlasnik tražu da se radi...pa bil ti radio 2 mjeseca bez para, u usta ti se popišam (ovom komentatoru sa FB, što kaže treba zaraditi)
Zato i zvuci cudno to da se mora zaraditi.
I ja kazem - treba zaraditi, ili konacno zatvoriti radna mjesta koja proizvode gubitke.
Nije normalno da u sustini jedini proizvod rudnika uglja je gubitak.
Ne vidim zasto price o socijalnoj kategoriji. Ako zelimo da nekad udjemo u red razvijenih drzava industriju moramo sacuvati i razviti, isto cu ti reci za poljoprivredu koju ova industrija bi trebala da pomaze.
Ako nemamo plan i mislimo da nam ne treba svakako gasi sta god da je bilo cevabdzinica ili rudnik.
Jesi gledao Monty python, "Život Briana".Sanjarko wrote: ↑16/06/2026 13:59 Moj rahmetli stari je govorio da rudarima treba dati u ono vrijeme 5 000 KM plate to jeste plate ovim politikantima šta se daju i govorio je neka ti isti politikanti siđu u jame i na tolike dubine za tadašnje plate mislim da su bile 400 i nešto KM pa 600 i nešto KM.
Znam ja i rahmetli stari je znao dobro šta je realnost i šta je moguće. A i nije to samo kod rudara tako, i građevinci i drugi šljakeri su veoma malo plačeni ili su potplačeni naspram politikanata ovih na vlastima ne samo kod nas.Ci-Nick wrote: ↑16/06/2026 14:08Jesi gledao Monty python, "Život Briana"Sanjarko wrote: ↑16/06/2026 13:59 Moj rahmetli stari je govorio da rudarima treba dati u ono vrijeme 5 000 KM plate to jeste plate ovim politikantima šta se daju i govorio je neka ti isti politikanti siđu u jame i na tolike dubine za tadašnje plate mislim da su bile 400 i nešto KM pa 600 i nešto KM.
Pa kad glavni lik, Isus, na trgu drzi govorancije i niko ga ne sluša do trenutka kad kaže: "Narodu treba dati,.."
I zastane, i svi odjednom obratiše paznju uz uzvike,.. "Šta treba narodu dati".
Tako i ti,..