Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

4L0n3

#5401 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by 4L0n3 »

DebelinJoe wrote: 26/05/2026 18:50

Što će maturantima zastave i to bilo kakve zastave?
Regresija na fabricke postavke balkanskih primitivaca.
Ovi sto sa 18 nepunih trce pod bilo kakvu zastavu su najblaze receno glupi ko k
Danguba

#5402 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Danguba »

Pa sta mislis da ce ovo ostati u Rami?
Ode to glavom bez obzira.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5404 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Poznati hercegovački franjevac, književnik i kantautor fra Šimun Šito Ćorić uputio je dirljivu poruku svim svojim prijateljima, poznanicima i vjernicima širom svijeta, obznanivši svoj trajni povratak u Hercegovinu nakon više od pola stoljeća provedenog u tuđini.

https://www.nedjelja.ba/hr/ljudi-zivot- ... smom/39679

naslov iz 1986.: brat poznatog ustaškog koljača vraća se u naustaškiji kraj na svijetu

naslov iz 2026: Fra Šito se od tuđine oprostio pjesmom
:mrgreen:
Truba

#5405 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

krstaši u olovu :D

Hodočašće Hrvatskog namjesništva Viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskoga Gospi Olovskoj

https://ika.hkm.hr/novosti/hodocasce-hr ... -olovskoj/

https://www.youtube.com/shorts/xLnZ-2k6d1g

:mrgreen:
Truba

#5406 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Image

evo naše ljepote u posavskoj mahali na obilježavaju pokolja nad 500 hrvata 25.5.1945.
4L0n3

#5407 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by 4L0n3 »

Sreca nisu s druge strane bili ameri umjesto britanaca. Od te kolone bi ostao samo krater od aviobombi :mrgreen:
DebelinJoe

#5408 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DebelinJoe »

Čovjek kaže da je dva dana u BiH i da još nije vidio bosansku zastavu...Zato šahovnica ne manjka

Truba

#5409 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Covjek ne konta nista jer je stranac
Od nametute zastave tri vojske razlicite vizije unutarnjeg uredjenja drzave ili raspada
Nemojmo se praviti naivni

Bio sam u suici i zupnik je australac
Hvalio se da nikad ne zakljucava crkvu
Bas mi je drago bilo kadje ovaj otvorio
BarbaDue

#5411 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BarbaDue »

Truba wrote: 06/06/2026 23:41 Covjek ne konta nista jer je stranac
Od nametute zastave tri vojske razlicite vizije unutarnjeg uredjenja drzave ili raspada

U pravu se, ne pravimo se naivni jer se ustaše najviše prave naivni. U stvari oni pokušavaju nimalo naivni iskoristiti momenat za dobijanje dobre pozicije u slučaju eventualnih dogovora oko "trećeg". Naravno ni milion zastava im u tome neće pomoći.
Novi_Nick

#5412 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novi_Nick »

donnie_darko wrote: 15/03/2022 18:26 Smatram da tema koja postoji "Politika Bošnjaka prema BiH Hrvatima" jako pogrešno zvuči i smatram da stvari treba nazivati pravim imenom!

Kriza koja se razvila u BiH, posebno u FBiH i čeka svoj vrhunac nije proizašla iz politike Bošnjaka već naprotiv iz politike HDZ-a skupa sa svojim satelitima u tzv HNS-u.
Oni su ti koji žele na legalan način da stvore 'Hrvatsku samoupravu' i ne libe se ka tom cilju koristit sve alate pa čak i milovati se Srpskim proruskim elementom u BiH zvanim Milorad Dodik. Tome se moglo svjedočiti i danas kada su pred EU Parlamentom, pored Dodika, i Hrvatski Europarlamentarci Bošnjake nazivali 'Muslimanima' i optužili ih da žele napraviti 'Islamsku državu' u BiH!

Podsjetimo se, do samo prije par godina trenutni izborni zakon nije bio problem za HDZ i satelite u HNS-u, taj izborni zakon postaje problem tek nakon što HDZ uzima veliki zaokret udesno u svojoj politici, nakon što se pobratimiše Dodik i Hrvati, pa i Čović izjavi kako je "malo Duskog uticaja u BiH i to je šteta"!
E pa zbog toga nikad više Čović neće sjesti u predsjedništvo BiH.
Može sa bratom Dodikom blokirati sve što želi koliko hoće, ali neće moći dokle hoće.

Dakle u svoj ovoj krizi najbitniji je odnos BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini! A ne odnos Bošnjaka prema BiH Hrvatima!
Nazalost slazem se. Bosanci Bosnjaci su Hrvatima trebali kada je trebalo BiH proglasiti suverenom drzavom da BiH ne bi otisla u Veliku Srbiju. Cim je to uradjeno dio Hrvata iz Hercegovine je krenuo u stvaranje treceg entiteta.
DebelinJoe

#5413 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DebelinJoe »

Šta HDZ marva poručuje svom ajatolahu. Upali zvuk i pojačaj...

Truba

#5414 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

BarbaDue wrote: 07/06/2026 00:20

U pravu se, ne pravimo se naivni jer se ustaše najviše prave naivni. U stvari oni pokušavaju nimalo naivni iskoristiti momenat za dobijanje dobre pozicije u slučaju eventualnih dogovora oko "trećeg". Naravno ni milion zastava im u tome neće pomoći.
ustaše su pokušavale sada će već stoljeće napraviti svoju državu razbijavsu kraljevinu i sfrj

hrvatski su domoljubi upadali jugu 20 godina prije nego su bosanske patriote glasovale za razbijanje juge

ideja herceg bosne je starija od sfrj to se vidi u knjizi viktora novaka magnum crimen

tako da to nema nikakve veze s trećim i s izborom za predsjednistvo
to je sada samo povezano
BAK-eV

#5415 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Truba wrote: 08/06/2026 08:55

ustaše su pokušavale sada će već stoljeće napraviti svoju državu razbijavsu kraljevinu i sfrj

hrvatski su domoljubi upadali jugu 20 godina prije nego su bosanske patriote glasovale za razbijanje juge

ideja herceg bosne je starija od sfrj to se vidi u knjizi viktora novaka magnum crimen

to je sada samo povezano
Za sve su krivi "muslemani".

Da njih neJma bilo bi sve super.
BarbaDue

#5416 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BarbaDue »

Truba wrote: 08/06/2026 08:55

to je sada samo povezano
Povezano, slažem se. Međutim ustaše i četnici vole da se vrate u prošlost decenijama ili stotinama godina u prošlost. Nekako im lijepo tamo. Istina je sada i ovdje, mi živimo u sadašnjosti, eventualno možemo imati snove za budućnost, ali zajedničku. Znači takve ideje više ne piju vode.
Point.

#5417 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak (HZD) obavijestio je USMENO Bošnjake u tom gradu da na trgovima kojima “gospodari Općina” neće biti dopušteno postavljanje Fan zona na kojima bi se pratile utakmice reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, javlja portal Istraga.ba.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... e_bih.html
talijan97

#5419 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by talijan97 »

Sa njima moraš ko Stočani kada su dole digli pregradu za harem. Izgleda ide samo neka vrsta soft sile, pa ako smiješ pokušaj zaustaviti.

Ako budu planirali gledati utakmicu trebaju se okupiti u većem broju uz poznavanje par borilačkih vještina.
SaraFina

#5420 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by SaraFina »

Ma sta mogu ovi iz kriminalne HDZ hobotnice? Hapsiti Bosnje sto prate tekme na SP. Pa treba izaci masovno i svuda. Sa ljiljanima. Stolac obavezno poduplati. Mostar i jedni i drugu stranu. Budu li krenuli na narod, dati im takav publicitet da ih se cijela EU i svijet zgrazava. Cuj oni ce nekom nesto zabraniti a imaju 8% stanovnistva. Oni su tapija u rodjenim U SBK i to bi nekom nesto zabranilo. Neka izadje HVO pa rastjera skupine i u Kiseljaku i u Vitezu. LOL ina

Koje to misljenje ima o sebi. To bi nekom zabrane uvodilo.

Koliko moras biti podkapacitiren. Laz je dase BiH plasirala na SP. 🤣 i kaze da CP i IZ. Daj ovo ili ono. 🤣
. Osvrnuo se i na kriterije ljudi, kazavši kako je većina njih postala niska, što je povezao sa plasmanom naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Dakle, laž je da se Bosna i Hercegovina plasirala na Svjetsko prvenstvo, nije istina. Kriterij je za Svjetsko 32 reprezentacije, a onda su se ovi zbog love dosjetili, hajde da povećamo na 48. To je dodatno, ovo je socijalni šešir bio za sirotinju i ne znam ni ja za koga", izjavio je on.

"Level kriterija smo smanjili. To je isto kao sad ovo Svjetsko prvenstvo. Dakle, laž je da se Bosna i Hercegovina plasirala na Svjetsko prvenstvo, nije istina. Kriterij je za Svjetsko 32 reprezentacije, a onda su se ovi zbog love dosjetili, hajde da povećamo na 48. To je dodatno, ovo je socijalni šešir bio za sirotinju i ne znam ni ja za koga", izjavio je on.

Rekao je da se "BiH realno nije plasirala".

"Sljedeće prvenstvo će kažu biti već 64. Znači kriterij je nikakav. I ne možemo govoriti da je uspjeh Bosne i Hercegovine 2026. kao 2014. kada se tada BiH na pravi način plasirala u Brazil među 32 reprezentacije. To je plasman, ovo je drugo laž, šarena laža", izjavio je fra Mario Knezović.
NediM17

#5421 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by NediM17 »

Point. wrote: 08/06/2026 14:54
Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak (HZD) obavijestio je USMENO Bošnjake u tom gradu da na trgovima kojima “gospodari Općina” neće biti dopušteno postavljanje Fan zona na kojima bi se pratile utakmice reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, javlja portal Istraga.ba.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... e_bih.html
Nek dodje malo na "usmeni" kod Bosnjaka.
DebelinJoe

#5422 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DebelinJoe »

Ovi su izgleda na jakim drogama

Nema im pomoći. Ekipa za žaljenje..
pemanapemani

#5423 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by pemanapemani »

I ono svecenik, e jebem ti takvog boga. :jbt: :run:

Sutra neka razmislja sto su mu na misi dvije babe i jedna stara udavaca, te zasto se crkve u Njemackoj pretvaraju u nocne klubove.
DebelinJoe

#5424 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DebelinJoe »

pemanapemani wrote: 08/06/2026 17:30 I ono svecenik, e jebem ti takvog boga. :jbt: :run:

Sutra neka razmislja sto su mu na misi dvije babe i jedna stara udavaca, te zasto se crkve u Njemackoj pretvaraju u nocne klubove.

Meni isti Herr Flick.
pemanapemani

#5425 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by pemanapemani »

DebelinJoe wrote: 08/06/2026 17:32
pemanapemani wrote: 08/06/2026 17:30 I ono svecenik, e jebem ti takvog boga. :jbt: :run:

Meni isti Herr Flick.
Sta ocekivati od ljudskog sljama koji povede na nogometni turnir svoju vjeronaucnu grupa (djeca osnovna skola), a djeciji tim nazove Crna legija.

Zbog ovakve gamadi osjecam veliki stid jer sam katolik. Njihov Bog i moj se u putu nisu sreli.

Ovo je esencija ljudskog jada.
Post Reply