DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 12:01
Ateista wrote: ↑02/06/2026 11:59
DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:46
Dakle potvrdio si.
ovo što si citirao je skroz drugo od onog što si ti pisao.
Nemoj me zezati, ovo se sve odnosi na ono o cemu govorimo, gdje se pokazuje da je kolona vise od dva vozila i da je to zabranjeno,
nije zabranjeno prericati jedno po jedno, a svako jeduzan da drzi odstojanje.
Ovo nigdje ne piše. Pogotovo tvoje tumačenje da odstojanje služi da se Laude mogu ubacivati u kolonu tokom preticanja

To je već salto mortale.
Ne pise da se mora zbog preticanja, pise da se mora drzati odstojanje, zbog sigurnosti, ali kad se toga drzis onda se usput omogucava i da te neko pretekne, znaci ne krsis zakon time sto nema prostora za preticanje, vec jednostavno sto ne drzis sigurno odstojanje.
Drugi clan dodatno definise da ne smijes ometati nekog, a to sto ne drzis odstojanje se moze definisati kao ometanje ako on ne moze da te pretekne tamo gdje je preticanje dozvoljeno.
Ta prica kako mozes ubiti motoristu ako ga pretices, u slucaju da se drzi odstojanje, nikakvog razloga nema da bude opasno, vozilo ga pretekne i vrati se u traku, sve se moze sa pristojnim odstojanjem od motoriste koji se pretice i bez naglih pokreta, rizicnih situacija. To sto neko moze uletiti u makazice je prica za sebe, to je rizicno i za putnike u autu ako te neko izgura sa ceste prilikom preticanja, ali ako se to radi normalno kad je pregledno, to je sasvim normalna i sigurna radnja. Razumijem da neko zeli da se zastiti, ali to ne ide na nacin da ometas druge. Drzanje odstojanja je najbolji moguci nacin da se smanji rizik, puno bolji od te formacije kojom se onemogucava preticanje.
Mogu li te nesto pitati a da mi iskreno odgovoris - da li stvarno postujes bas svaki zakon (bar ono sto ti mislis da je zakon) i sta ako bi ti neko hipoteticki dokazao da neke od ovih stvari koje radis i odobravas nisu po zakonu, da li bi prestao to raditi ili odobravati ili bi nastavio jer smatras da nikog ne ugrozavas?
Jeli se stvarno striktno drzis samo zakona, ili mislis da bi trebala postojati i solidarnost u voznji, gdje ne ides samo onom logikom "ja se drzim zakona i ne zanima me nista drugo"?