ova nije bila, ovo je nešto prastaro
poslijeratna ?bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/05/2026 22:01 @_BataZiv_0809
bila je vise puta ,pojelo se kod mire dobrih cevapa![]()
ja sam ovdje novopridošlica. moja prapostojbina je AP B faza
Pogled na nekadašnji Gazi Husrev-begov hamam, sadašnje sjedište Bošnjačkog instituta, sa lijeve strane sarajevske Katedrale. Tamo negdje kod današnjeg Chipasa._BataZiv_0809 wrote: ↑30/05/2026 23:19Jednom Malta, zauvijek Malta.![]()
Nisam ni ja tu vec godinama, ali nekako taj dio grada osjecam svojim. A namjenjao sam se adresa u SA poprilicno.
Ovo ne mogu nikako da ukontam.
Crvene_brigade wrote: ↑30/05/2026 23:41
Pogled na nekadašnji Gazi Husrev-begov hamam, sadašnje sjedište Bošnjačkog instituta, sa lijeve strane sarajevske Katedrale. Tamo negdje kod današnjeg Chipasa.
KHM--KHM_BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2026 09:29Crvene_brigade wrote: ↑30/05/2026 23:41
Pogled na nekadašnji Gazi Husrev-begov hamam, sadašnje sjedište Bošnjačkog instituta, sa lijeve strane sarajevske Katedrale. Tamo negdje kod današnjeg Chipasa.![]()
Logicno![]()
muha_sa wrote: ↑31/05/2026 09:49KHM--KHM_BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2026 09:29Crvene_brigade wrote: ↑30/05/2026 23:41
Pogled na nekadašnji Gazi Husrev-begov hamam, sadašnje sjedište Bošnjačkog instituta, sa lijeve strane sarajevske Katedrale. Tamo negdje kod današnjeg Chipasa.![]()
Logicno![]()
![]()
Bilivit ne merem da ovo nisi prepoznAo![]()
Vjerovatno je BataZiv mladji covjek od nas metuzalema, pa se ne moze sjecati. Sa desne strane bila duga trafika (ne vidi se na fotografiji), najbolja u gradu, mozda je bila 3-4 metra u duzinu, ako ne i vise. Oci mi ispadale na stripove u izlozima. A, u Hamam bar sam isao sa Lejzijem kada je svirao tamo tezge (Lazy - vanserijski sarajevski gitarista, u toku rata ranjen). Neko drugo Sarajevo. Moje Sarajevo.muha_sa wrote: ↑31/05/2026 09:49KHM--KHM_BataZiv_0809 wrote: ↑31/05/2026 09:29Crvene_brigade wrote: ↑30/05/2026 23:41
Logicno![]()
![]()
Bilivit ne merem da ovo nisi prepoznAo![]()
PixelDrifter wrote: ↑31/05/2026 10:12Vjerovatno je BataZiv mladji covjek od nas metuzalema, pa se ne moze sjecati. Sa desne strane bila duga trafika (ne vidi se na fotografiji), najbolja u gradu, mozda je bila 3-4 metra u duzinu, ako ne i vise. Oci mi ispadale na stripove u izlozima. A, u Hamam bar sam isao sa Lejzijem kada je svirao tamo tezge (Lazy - vanserijski sarajevski gitarista, u toku rata ranjen). Neko drugo Sarajevo. Moje Sarajevo.
PixelDrifter wrote: ↑31/05/2026 10:34 Kada je voce i povrce imalo ukus, kada bi snijeg pao u novembru, pa se ne bi otopio do marta, eventualno bi pao i za 1 maj, kada se islo na Trebevic u onoj maloj kabini i niko nije imao napade klaustofobije, cak i kada bi se kabina zaustavila i stajala tako desetak minuta na 100 metara visine. Na Vidikovcu cevapi i kokta sa ocem. Cekanje u dugom redu na Trebevicu za povratak u sumrak, niko se ne buni, niko ne pokusava preko reda da udje. Nije bilo divljanja automobila i motora na ulicama, cisterne prale ulice svaki dan poslije 24h. Ljudi nisu vozili automobile po trotoarima, postojao je sarajevski naglasak koji se vise ne moze cuti. Postojao je kafic Davor, ciji je vlasnik bio Pimpek, Bosna je bila sampion Evrope u kosarci, odrzalo se svjetsko prvenstvo u stonom tenisu STENS 1973, u Collegium Artisticum su bile internacionalne izlozbe (kao dani Kineske Umjetnosti, nesto zapanjujuce zaista), dolazio je Holiday on Ice spektakl u Skenderiju, otvorio se prvi kineski restoran na Obali, nije bilo pucnjave po gradu, uzori su bili skolovani i uspijesni ljudi, ne influenceri, dileri drogom i sibicari. Odron je poceo sa pojavom Kusturice, prikazom provincijskog Sarajeva, koju je predstavljao kroz Sidranov scenario, gdje se nikada nisam prepoznao. Poslije Olimpijade i sa pojavom onih prvih tezgi i divljih pijaca na Kosevu, moglo se vidjeti da je red koji je bio donio socijalizam zauvijek nestao. Kraj osamdesetih su bile jadne godine koje su bile uvertira za sav uzas koji ce nastati od devedesetih do danas. I umjesto Indexa i Colica imamo Jalu Brata i Smrka. To se zove dekadencija i slobodan pad.
PixelDrifter wrote: ↑31/05/2026 10:34 Kada je voce i povrce imalo ukus, kada bi snijeg pao u novembru, pa se ne bi otopio do marta, eventualno bi pao i za 1 maj, kada se islo na Trebevic u onoj maloj kabini i niko nije imao napade klaustofobije, cak i kada bi se kabina zaustavila i stajala tako desetak minuta na 100 metara visine. Na Vidikovcu cevapi i kokta sa ocem. Cekanje u dugom redu na Trebevicu za povratak u sumrak, niko se ne buni, niko ne pokusava preko reda da udje. Nije bilo divljanja automobila i motora na ulicama, cisterne prale ulice svaki dan poslije 24h. Ljudi nisu vozili automobile po trotoarima, postojao je sarajevski naglasak koji se vise ne moze cuti. Postojao je kafic Davor, ciji je vlasnik bio Pimpek, Bosna je bila sampion Evrope u kosarci, odrzalo se svjetsko prvenstvo u stonom tenisu STENS 1973, u Collegium Artisticum su bile internacionalne izlozbe (kao dani Kineske Umjetnosti, nesto zapanjujuce zaista), dolazio je Holiday on Ice spektakl u Skenderiju, otvorio se prvi kineski restoran na Obali, nije bilo pucnjave po gradu, uzori su bili skolovani i uspijesni ljudi, ne influenceri, dileri drogom i sibicari. Odron je poceo sa pojavom Kusturice, prikazom provincijskog Sarajeva, koju je predstavljao kroz Sidranov scenario, gdje se nikada nisam prepoznao. Poslije Olimpijade i sa pojavom onih prvih tezgi i divljih pijaca na Kosevu, moglo se vidjeti da je red koji je bio donio socijalizam zauvijek nestao. Kraj osamdesetih su bile jadne godine koje su bile uvertira za sav uzas koji ce nastati od devedesetih do danas. I umjesto Indexa i Colica imamo Jalu Brata i Smrka. To se zove dekadencija i slobodan pad.

Ja sam samo napisao da su nase generacije, rodjene osamdesetih, uništio, razvaliti srbijanski turbo folktokio25 wrote: ↑31/05/2026 13:21 Kako mene iritira ta prica nekad se ovo nekad ono ovo novo nista ne valja
Neko ce reci i za Sarajevo iz 60ih 70ih joj prije rata je bilo bolje
Onda ce ovi prije reci jos bolje bilo kad nije bilo austrougara itd
Evo socijolog je novi tip tog profila
00ih bilo super sad ne valja
Neko od danasnje omladine ce pricati joj ovo danas nista ne valja 26e si imao gdje sjesti posteno da dudlas crijevo itd