pesoto
kupiglobal
pa boxpoint..
Edin transfere pravi ko Dzeko naš
muljaža neka otvori pa zatvori firmu
Moderator: anex
Meni ovo izgleda kao rebrandirani pesoto. Pesoto je radio dugo nakon odlaska Edina, jedno vrijeme su radile i jedna i druga firma, tako da sumnjam u ovaj scenarij da Edin otvara i zatvara firme.
Ja se registrovo, izbacuje mi neke poruke na ruskom. Čudno izgleda, ali je vjerovatno ok. Moguće i neki rebranding. Kupiglobal još radi???
Puno su brži sa registracijom artikla, a i pošto je moguće odstraniti kutiju, vidjećemo koliko je isplatnije ili ne. Sa kupiglobal sve ok, svakome se može desiti da im sporo ide roba, ali je do njih kad im trebaju dani da je registruju u skladištu u US.nauticamid wrote: ↑09/05/2026 12:13 Izgleda da je ozivio pesoto. Oni su bili iz Moldavije.
Sve je to isto kao I u kupiglobal. Kao dostava 5-14 dana I na kraju ce biti 14 kao I kod Ede.
Danas isporučeno, nakon što sam juce poslala mail...
Kad ti stigne provjeris kod sebe il' nekoga ko ima vagu. Sumnjam da je greska u pitanju. U zavisnosti od kartonkse kutije bude i onih papira unutra, pa se nakupi se toga.nauticamid wrote: ↑14/05/2026 23:43Tek treba stici. Doci ce meni na adresu. Jedino da mu posaljem mail sa upitom da on izvaga kod sebe, prije dostave meni, cisto radi provjere.
Ako dođe sve istim letom, postoji vrlo realna šansa da će carinit, jer kumulativno kvalitetno premašuje granicu od 300 KM._opstojnost_ wrote: ↑18/05/2026 17:03 Pitanje, da li je problematično oko carine za ovaj prag 300KM ako sam poručio 3 paketa sa Ebay-a po cijenama (sa shippingom)
Jedan je $40, negdje oko 300 grama, znači biti će $11 za kupiglobal
Drugi je $60, negdje oko 1050 grama, znači biti će $22 za kupiglobal
Treći je $100, negdje oko 700 grama, znači biti će oko $8 za kupiglobal
Ništa posebno, dijelovi za auto i alat, uzimao polovan na Ebayu, neće da šalju ovamo, samo u US pa onda preko forwardinga idem
Samo me brine ako to sad sve dođe jednim letom jer je otprilike veoma sličan alat sve je iste kategorije (za auto) da ne kažu eh ovo ćemo da ti carinimo? (Imam ja od paypala da je kupljeno od 3 različita prodavača i polovno je nije novo, ako to šta znači)
Znam par ljudi što sedmično uzimaju po 5-6 Temu paketa, valjda je i ovo ok?![]()
Jeste li imali iskustva?