TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

semirsar

#27076 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Idemedosumom wrote: 01/05/2026 00:04 Bgm VA panel s faldom k'o oled naspram starog ips panela :bih:
em sony, em va, em fald... ma nejma tujdi fule ba. :mrgreen:

sretno i dugo zadovoljan bio, i plakaces kad mu nadjes, nekad u buducnosti, novi dom :lol:
Idemedosumom

#27077 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Idemedosumom »

semirsar wrote: 01/05/2026 00:12 em sony, em va, em fald... ma nejma tujdi fule ba. :mrgreen:

sretno i dugo zadovoljan bio, i plakaces kad mu nadjes, nekad u buducnosti, novi dom :lol:
Fola ti :mrgreen:

Upgrade na oled i veću dijagonalu (83/85") neka ostane cilj za iduću kupovinu. Gara je produžena za 2 god, moram vidjeti merel se kako izmajmunisati produženje na 5. Kad je čovjek nezasit :evil:
ChataDodajStaHoces

#27078 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by ChataDodajStaHoces »

Ne vidim da iko spominje Samsung S90F. Trenutno sam u velikoj dilemi da li gledati best bang for buck 65C7K ili s obzirom da me jos sluzi 2017 Sony xE8577 ici na kvalitetnije. Vakat je za upgrade

Cijena mi ne igra preveliku ulogu i budzet do 3k mi je ok u sta spadaju s90 i C5. Primarno 4k streaming, malo plejka malo switch. Strah me burn-ina OLEDa iakl ne gori vise or 4-5h dnevno max tv, nikad SD ili domaci kanali.

Imam jedan tcl slabiji mini-led, sjajan kvalitet slike i svidja mi se Google Tv. Ikakvih savjeta?
semirsar

#27079 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

ChataDodajStaHoces wrote: 03/05/2026 12:06 Ne vidim da iko spominje Samsung S90F. Trenutno sam u velikoj dilemi da li gledati best bang for buck 65C7K ili s obzirom da me jos sluzi 2017 Sony xE8577 ici na kvalitetnije. Vakat je za upgrade

Cijena mi ne igra preveliku ulogu i budzet do 3k mi je ok u sta spadaju s90 i C5. Primarno 4k streaming, malo plejka malo switch. Strah me burn-ina OLEDa iakl ne gori vise or 4-5h dnevno max tv, nikad SD ili domaci kanali.

Imam jedan tcl slabiji mini-led, sjajan kvalitet slike i svidja mi se Google Tv. Ikakvih savjeta?
https://www.bigbang.ba/tcl-mini-led-tv- ... 000002858/

Takodje imam XE8577 i odlican je, jos uvijek.
Kupih C7K i ostao... ono woow, paf. Ali ovaj C9K, e to je kazu 2 stepenice iznad klasa. Neki recenzenti ga uporedjuju sa LG G5, sto je po meni precerivanje, al' hajd, sve moze proci dok se prodaje. :thumbup:
Idemedosumom

#27080 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Idemedosumom »

ChataDodajStaHoces wrote: 03/05/2026 12:06 Ne vidim da iko spominje Samsung S90F. Trenutno sam u velikoj dilemi da li gledati best bang for buck 65C7K ili s obzirom da me jos sluzi 2017 Sony xE8577 ici na kvalitetnije. Vakat je za upgrade

Moje mišljenje: Ako će ti se strah od burnin-a pretvoriti u opsesiju, bolje idi na dobar va miniled.

Ako si generalno opušten tip, uzmi oled i uživaj u savršeno dubokoj crnini. Ako ćeš koristiti umjereno, prije će ti tv ostarit, nego što ćeš neki vidljiv burnin fasovati.
skupljac_zeljeza

#27081 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by skupljac_zeljeza »

Jesu mu nabrijali cijenu. Kod drugih se mogu kupiti dva za te pare sa 5 godina garancije. Osim ako ima negdje neka oznaka da nije isti model ili podmodel.

https://olx.ba/artikal/72227057

https://olx.ba/artikal/74872131
semirsar

#27082 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

skupljac_zeljeza wrote: 03/05/2026 12:26
Jesu mu nabrijali cijenu. Kod drugih se mogu kupiti dva za te pare sa 5 godina garancije. Osim ako ima negdje neka oznaka da nije isti model ili podmodel.

Kolega, ne pratis. Aj pogledaj malo bolje link koji si citirao :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#27083 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by skupljac_zeljeza »

semirsar wrote: 03/05/2026 12:30

Da, nije isti. 65C9K i 65C7K.
semirsar

#27084 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

skupljac_zeljeza wrote: 03/05/2026 12:30
Spoiler
Show
semirsar wrote: 03/05/2026 12:30

Da, nije isti. 65C9K i 65C7K.

:thumbup:

P.S. Da se nadovezem na post od @Idemedosumom Izmedju C7K i C5, biram C5, uzivo vidio i uporedio, mada meni nikako ne lezi webos. izmedju C9K i C5... tu bih se bas zamislio. Zasto, znam razliku izmedju C7K i C5, ali... nije ona bas tolika. Dok C9K nisam uzivo vidio, ali znam citati podatke i slusati razne svjetske recenzente... valjda ne lazu.
typeOnegative

#27085 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

Idemedosumom wrote: 03/05/2026 12:25

Moje mišljenje: Ako će ti se strah od burnin-a pretvoriti u opsesiju, bolje idi na dobar va miniled.

Ako si generalno opušten tip, uzmi oled i uživaj u savršeno dubokoj crnini. Ako ćeš koristiti umjereno, prije će ti tv ostarit, nego što ćeš neki vidljiv burnin fasovati.

Ne bih ti preporučio s90f, puno previše se ljudi žale po forumima na nezamislive stvari za uređaj te klase i cijene tako da ovom slučaju ili c5 ili TCL
Sto se Burn in tiče to je postala " teoretska stvar" već odavno, pogotovo za namjenu koju si naveo i trajanje gledanja i tu ne ni trebalo ni smjelo bit problema tako da po tom pitanju ne trebaš puno brinuti sto mogu potvrditi i iz osobnog iskustva.
Imam lg oled već četiri godine, koristi se 10 12h dnevno, sadržaj sav mogući, od eon-a i iptv listi do gaminga, filmova sa stremia i nema ni b od burn in-a , panel je čist ko suza iako je nakucao 14k+ radnih sati.

Skontaj se sam sa sobom i odvagaj , šta god uzeo biti ce ekstra kako god :thumbup:
apokalipso2

#27086 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by apokalipso2 »

Šta je po vama bolja opcija i odnos uloženo dobijeno, Sony X85L ili TCL C7K? Trenutno na ananasu ima Sony 65’ za 1.800 KM a razmišljam o novom TVu. Gleda se prvenstvrno youtube i slični streaming servisi, film sa USBa i kablovska (Telemach optika prvenstveno HD kanali).
Prijatelj ima C6K koji je kupio na moj nagovor i nije se pokajao, ali kad je kod mene gledao utakmicu kaže sa je kod mene bolja slika a imam stari Philips PUS7503. Doduše on to samo upali i gleda a ja sam svoj štimao da bude što realnija slika.
Sony me privlači najviše zbog procesiranja slike slabije rezolucije a znam da je TCL svjetliji i da ima više dimming zona.
semirsar

#27087 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

apokalipso2 wrote: 08/05/2026 21:42 Šta je po vama bolja opcija i odnos uloženo dobijeno, Sony X85L ili TCL C7K? Trenutno na ananasu ima Sony 65’ za 1.800 KM a razmišljam o novom TVu. Gleda se prvenstvrno youtube i slični streaming servisi, film sa USBa i kablovska (Telemach optika prvenstveno HD kanali).
Prijatelj ima C6K koji je kupio na moj nagovor i nije se pokajao, ali kad je kod mene gledao utakmicu kaže sa je kod mene bolja slika a imam stari Philips PUS7503. Doduše on to samo upali i gleda a ja sam svoj štimao da bude što realnija slika.
Sony me privlači najviše zbog procesiranja slike slabije rezolucije a znam da je TCL svjetliji i da ima više dimming zona.
Jesam fan Sony tv, jos uvijek, i bicu jos zadugo, ali... realno, preseravaju s cijenom. Taj tv unatoc FALD-u i boljem procesuiranju tv sadrzaja, sporta pogotovu, hocu reci, ubio se tv za Telemach i ostali sadrzaj slabog kvaliteta prikaza je IPAK preskup, s obzirom da je vec koliko, 3 godine, recimo, na trzistu. Ako ce se koristiti kvalitetniji sadrzaj tipa youtube, netflix i skidati sa neta tad je moja preporuka C7K, pogotovu jos ako ce se koja igrica poigrati, tad je znatno bolji od X85L.
P.S. skoro sam imao priliku vidjeti X90L uzivo... :-D
smajli sve govori, iako je isto star tv kao 85-ica :mrgreen:
Uzmi sta god mislis da ti je bolje, ni sa jednim neces pogrijesiti, u tim situacijama idem na osjecaj i jos nijednom se nisam zjb 8-)

P.P.S. Nisam mogao odoliti, mozda je greska u kucanju kad je lik stavio oglas, a mozda i nije, pa ako naleti jedna budala, a ima ih, lola je dobar milju, ko zna zna :lol:
Image
semirsar

#27088 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Rugafet wrote: 19/04/2026 18:29 Drugari šta uzet od ova tri, cijene su iste? Hvala. Ovaj TCL je 75” Class S4 (75S451) 4K UHD HDR Smart Roku TV
Spoiler
Show
Image
Image
Spoiler
Show
Image
Vid' sta s' uradio?!!

da ti ne objavi ovdeka na forumu... :pisnuo: :pisnuo:

Rugafet

#27089 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Rugafet »

Haha more bit i ture me :thumbup:
Zorge

#27090 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Zorge »

Prati li ko promociju Samsung televizora
Ako do 24 Maja kupiš oled, mini led ili micro led dobiješ Samsung soundbar.
To po meni nije loše
hali gali halid

#27091 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by hali gali halid »

Može li preporuka za tv od 55" do 1000KM?
probook

#27092 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by probook »

problemnatravunu

#27094 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by problemnatravunu »

:lol:
Na početnom ekranu će vas najpre dočekati veliki baner, koji ponekad pokazuje reklamu za Lidl,
ali češće reklame za neke nove sadržaje dostupne u instaliranim streaming servisima i aplikacijama.
Tako piše u testu ...e vala ja ga ne bih kupio eto samo zbog toga , sit sam više tih nasilu reklama svuda :-x , pa još i na TV-u .

Kod mog TCLa barem toga nema
semirsar

#27095 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

problemnatravunu wrote: 14/05/2026 06:23 :lol:
Na početnom ekranu će vas najpre dočekati veliki baner, koji ponekad pokazuje reklamu za Lidl,
ali češće reklame za neke nove sadržaje dostupne u instaliranim streaming servisima i aplikacijama.
Tako piše u testu ...e vala ja ga ne bih kupio eto samo zbog toga , sit sam više tih nasilu reklama svuda :-x , pa još i na TV-u .

Kod mog TCLa barem toga nema
Komsija kupio neki hisense 65U8Q, platio preko 2000KM... bio kod mene prosle hefte i, ko u svom stanu da je, uze daljinski i upali tv.
Nakon po sata sutnje, pijuckanja pive i gledanja tv, progovori... :pisnuo:
Inace, lik je malo cudan ali dobrica samo takav :thumbup: vidio sam odmah da ga nesto mori pa sam ga pustio, reci ce vec kad scedne, znam.
"Je l' Boga ti... ovo u tebe nema reklama?"
Nejma, rekoh...
U mene ima, veli.
znam, rekoh, nisam nikad bio kod njega u stanu pa ne znam :mrgreen:
Ko ti je rek'o, pita me,
Nije niko, procit'o na netu,
jah... samo to izusti :lol:
Uglavnom, da skratim, dosao je jer mu je neko od komsija rekao da sam kupio fenomenalan tv za "male pare"
Zgrozen je jer je u njega slika nekakva bledunjava, sljasti ne mre se gledati bez upaljenog svjetla u sobi i tako to...
Kupio je tv i iskesirao preko 2000KM jer je bio nestrpljiv i nije mogao cekati.
Ja sam bio malo strpljiviji i dao 1649KM za tv koji na kraju ispade ihahaaaj bolji od njegovog.
Druga stvar, kao i sa Sony tv, bile su mi potrebne minimalne prepravke postavki da mi ugodjaj bude potpun, dakle, za obican narod, tv bukvalno ustekaj u struju, upali i uzivaj. Nisu bas potrebna nikakva podesavanja. Zasto kazem obican narod, nije mi namjera nikog vrijedjati, ali ja nakon operacije ociju bukvalno imam drugi pogled na okolinu. A i inace sam vazda bio picajzla oko kvaliteta sadrzaja koji gledam. Tako da i dan danas ne letim gledati neki blockbuster film vec strpljivo cekam najbolji snimak i tad tek se parkiram kraj tv i uzivam uz pivce.
Vjerujem da ni njegov nije bas toliko los, samo, mislim, nije dosao sa unaprijed postavljenim postavkama za najbolji ugodjaj, vec je proizvodjac ostavio tako da kupci sami sebi stimaju. Pa se vjerovatno i te reklame mogu blokirati. Zaista ne znam kako se one prikazuju, prilikom paljenja ili cesce.

sad gledam e jesam skratio tekst... :pisnuo: :pisnuo:

I da, na netu nalazim razne tutorijale kako da se urikta tv da sve bude cakum pakum, i mogu reci, osim eco moda kod mene su sve negativne stvari bile u off modu tako da to nista nisam morao mjenjati.

Jbg, nije vise k'o prije, sa guzonjama, sjedi upali i zavali se, jok vala... :mrgreen:
Danas kao i prije, zavali se s parama i uzmi dobar tv, ali brale, ne mres samo tek tako uci, platiti i nosit kuci.
Neke osnove svojih potreba i zelja moras znati i u skladu s mogucnostima se ispruziti.
Ako ispadne dobar deal, i malo vise dati, ipak se dobar tv ne kupuje svaki dan.
Zato dobro dodje ova tema, steta samo sto vise nema starih forumasa koji su prije nosili ovu temu.

Et' zasad od mene toliko... do slijedece prilike :mrgreen: :run:
mc-twin

#27096 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Hisense je po(meni) ubleha i licno nikad ne bih kupio isti, barem ne ove sto se kod nas tuse. Jos je vjerovatno uzeo neki ulazni model vece dijagonale.
zippoo87

#27097 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Ljudi kao ljudi...ja radim sa ljudima i svaki dan se cudim ljudskoj gluposti. :lol: :lol:
Pisao sam skoro na ovoj temi o onom sto sam mu ja preporucio koji tacno TV da kupi u novu kucu...on otisao i kupio Phillips,kaze rekao mu prodavac da je top TV. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja dosao kod njega da mu taj TV spojim i nastimam i prvo paljenje,crn ekran,nema nikakve slike. Pokusao par caka da ga resetujem i dozovem,nista nije pomoglo...spakovali TV u kutiju i ostavili. On zvao "trgovca" ,kaze nece tv,trgovac ono,probaj ovo,probaj ono...reko daj meni trgovca...probao sam sve sto sam nasao na internetu i TV je DOA...kaze cudno ali mu je bez problema poslao drugi,ali opet isti Philips. :lol:

Vecina ljudi nema pojma ni o cemu,ne razumiju se ni u sta i ne prate nista i misle ono,ako je skupo,mora da valja ali to vise nije zlatno pravilo,sada moras nauciti svasta i istrazivati pa i kaad kupis nesto,moras to znati postaviti,nastimati,kalibrirati,itd, itd, itd. Tehologija trazi znanje a nas narod je operisan od ucenja i znanja...evo kako su na FBu uglavnom ove ublehe od 40-50-60+ godina ,vidimo i da nam je 80% drzave nepismeno. I kako da takvi koji za 50 godina jos nisu naucili ni pisati,znaju nesto vise od toga ?
Evo neka mi neko objasni ...ja ne razumijem. :D
problemnatravunu

#27098 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by problemnatravunu »

hali gali halid wrote: 13/05/2026 17:07 Može li preporuka za tv od 55" do 1000KM?
55 i 1000 KM , ja bih ovo izabrao

https://www.ekupi.ba/bs/elektronika/tel ... K000737922
tokio25

#27099 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by tokio25 »

O kakvim reklamama pricate?
c_g

#27100 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by c_g »

TCL QLED televizor 65P7K

Presmiješno je koliko ovaj TV bolji od TV-ova kojin su i po 500KM bolji, slika je odlična, brzina samo OS je odlična, oduševljen sam, a sića realno.
Post Reply