IRAN
-
DebelinJoe
#74626 Re: IRAN
Sram vas bilo Iranci...Još se usuđujete i braniti...Još i Kaspijsko more koristiti kao komunikaciju? Pa stvarno se nećemo tako igrati...Vratite nam našu loptu...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nyt- ... /260509147
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nyt- ... /260509147
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#74627 Re: IRAN
Iran has sent its response via Pakistani mediators today to the U.S. proposal aimed at ending the war, according to IRNA.
- ovo_malo_duse
#74628 Re: IRAN
https://www.facebook.com/share/v/1HE3cg ... tid=wwXIfr
RazvLjotka. Nije ni cudo da su se Cio Nazzi usutili.
-
Static-X
#74629 Re: IRAN
Inace ovaj "profesor" se direknto javlja sa bojista da nam opise situJaciju.ovo_malo_duse wrote: ↑10/05/2026 17:38 https://www.facebook.com/share/v/1HE3cg ... tid=wwXIfr
- skrbavi-admin
#74630 Re: IRAN
ma cekacemo americku podguznu muhu iz sa green-cardom da nam objasni....Static-X wrote: ↑10/05/2026 18:03Inace ovaj "profesor" se direknto javlja sa bojista da nam opise situJaciju.ovo_malo_duse wrote: ↑10/05/2026 17:38 https://www.facebook.com/share/v/1HE3cg ... tid=wwXIfr
-
Static-X
#74631 Re: IRAN
Cime se hranimo, takvi smo. Isto vrijedi za informacije
-
swanfilter
#74633 Re: IRAN
Potkovaniji je od podcastera iz drugog tabora.Static-X wrote: ↑10/05/2026 18:03Inace ovaj "profesor" se direknto javlja sa bojista da nam opise situJaciju.ovo_malo_duse wrote: ↑10/05/2026 17:38 https://www.facebook.com/share/v/1HE3cg ... tid=wwXIfr
- Bosanski_kralj
- Dozer
#74635 Re: IRAN
Ratovali bi oni, ali nije to toliko primamljivo kad znaju da ce im biti odgovoreno.
Poceli s raketama, pa lovcima, pa bombarderima, pa specijalcima, ravnali, pobili politicki vrh, i...sta su postigli?
U smislu planirane brze pobjede - nista.
U smislu rusenja i ubijanja, civila pogotovo - nesto sitno.
U smislu pocinjenih zlocina - puno.
Sta su izgubili na US strani?
Skoro sve US baze na BI.
Gomilu raznih aviona.
Radarske instalacije.
Zatvoren Hormuz i globalnu naftnu krizu, povecanje cijena nafte, inflaciju.
Pobjegli s brodovima dalje od Irana.
Okrenuli pola svijeta protiv sebe, sto je sasvim jasno iz izostanka direktne vojne pomoci.
Potrosili skoro sve zalihe raznih projektila.
Izgubili ko zna koliko ljudi (cenzura na nivou, saznacemo nekad).
Sta su izgubili cionisti?
Prikazali svijetu konacno i otvoreno svoje pravo fasisticko, zlocinacko, lazljivo lice.
Pokazali da im je izvikani PVO i te kako supalj.
Njihove zrtve i materijalni gubici su pod nezapamcenom cenzurom, i pitanje je da li cemo ikada saznati punu istinu, ali su ti gubici sigurno pozamasni.
Potpuno su potrali pricu o anti-semitizmu, koju su pumpali 70 godina.
Da li ce se rat nastaviti? Tesko je to reci u ovom momentu, zbog gore nabrojanih razloga.
CIO zgadija bi sigurno da se sve nastavi, ali Ameri, ocigledno, vise nisu zainteresivani za to jer znaju da ce im nastavak donijeti nove gubitke na razne nacine.
Poceli s raketama, pa lovcima, pa bombarderima, pa specijalcima, ravnali, pobili politicki vrh, i...sta su postigli?
Skoro sve US baze na BI.
Gomilu raznih aviona.
Radarske instalacije.
Okrenuli pola svijeta protiv sebe, sto je sasvim jasno iz izostanka direktne vojne pomoci.
Prikazali svijetu konacno i otvoreno svoje pravo fasisticko, zlocinacko, lazljivo lice.
Njihove zrtve i materijalni gubici su pod nezapamcenom cenzurom, i pitanje je da li cemo ikada saznati punu istinu, ali su ti gubici sigurno pozamasni.
Da li ce se rat nastaviti? Tesko je to reci u ovom momentu, zbog gore nabrojanih razloga.
CIO zgadija bi sigurno da se sve nastavi, ali Ameri, ocigledno, vise nisu zainteresivani za to jer znaju da ce im nastavak donijeti nove gubitke na razne nacine.
- skrbavi-admin
#74636 Re: IRAN
Himla ja vec treci put idem u komoru.... FakatBosanski_kralj wrote: ↑10/05/2026 22:34Ili potpišite mir, p da se svijet vrati u normalu ili ratujte pa nek ide sve u pm.
Ovo sad nema smisla
- skrbavi-admin
#74637 Re: IRAN
Dozer wrote: ↑11/05/2026 09:37 Ratovali bi oni, ali nije to toliko primamljivo kad znaju da ce im biti odgovoreno.
Skoro sve US baze na BI.
Gomilu raznih aviona.
Radarske instalacije.
- skrbavi-admin
#74638 Re: IRAN
Inace vise nije teorija zavjere, tj opravdala se teorija dokazima....
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/7 ... Fears.html
znaci neko se kocko i zajebavo sa drzavom, armijom, pokretanjem rata, ubijanjem da bi se kocko kladio i zaradio......
ako ovo nije izdaja onda sta je
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/7 ... Fears.html
znaci neko se kocko i zajebavo sa drzavom, armijom, pokretanjem rata, ubijanjem da bi se kocko kladio i zaradio......
ako ovo nije izdaja onda sta je
-
DebelinJoe
#74639 Re: IRAN
Car je go i sudija sviraj kraj...Pardon, Ameriko sviraj qurzu...
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
Pročitati...
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
Pročitati...
-
kaw_liga
#74640 Re: IRAN
Očigledno loš posao Sad- Izr dali su takav adut Iranu za koji ni sam nije znao da ga ima. Prosto mi je nevjerojatno da najače špijunske službe na svijetu nisu mogle predvidjeti ovaj scenario. Opet sam mišljenja da je daleko najveću cjenu pretrpio Iran,ali nije osramoćen a ni poražen,za razliku od Sad i Izr koji su platili manju cijenu ali i veću sramotu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#74641 Re: IRAN
jel ovo fake ili stvarno.. koda proljece pored nekog veceg broda slican nosacu aviona ili je tanker...mada ovaj war chif mi je sumljiv i proruski je orjentisan
Iran objavio snimak svog napada na američki ratni brod u vodama Ujedinjenih Arapskih Emirata
- skrbavi-admin
#74642 Re: IRAN
ima puno AI snimaka da se sjebes....
- Toffee karamela
#74643 Re: IRAN
meni nakon haosa koji je nastao zatvaranjem Hormuza nije jasno kako ga Iran nije prije zatvorio...
ni nakon sankcija iz 90-ih kada su im djeca umirala od običnih bolesti za koje nisu imali antibiotike pa do atentata na njihove naučnike i generale, čak ni nakon junskog rata
trebalo je znači da se desi ubistvo ajatolaha i skoro kompletnog vojnog vrha i sve što je uslijedilo naknadno da njima proključa krv od bijesa i da ga zakatanče
nisu mi jasni, tačno se na tome vidi da su naprednija civilizacija ne samo od USA nego i mnogih drugih.
divim im se ali me istovremeno nervira njihova "uglađenost". ja bih kao prosječni balkanikus par prljavih bombi koje sigurno posjeduju grohnula na sve američko što mi je u vidnom polju oko Hormuza i to s apetitom
ni nakon sankcija iz 90-ih kada su im djeca umirala od običnih bolesti za koje nisu imali antibiotike pa do atentata na njihove naučnike i generale, čak ni nakon junskog rata
trebalo je znači da se desi ubistvo ajatolaha i skoro kompletnog vojnog vrha i sve što je uslijedilo naknadno da njima proključa krv od bijesa i da ga zakatanče
nisu mi jasni, tačno se na tome vidi da su naprednija civilizacija ne samo od USA nego i mnogih drugih.
divim im se ali me istovremeno nervira njihova "uglađenost". ja bih kao prosječni balkanikus par prljavih bombi koje sigurno posjeduju grohnula na sve američko što mi je u vidnom polju oko Hormuza i to s apetitom
- skrbavi-admin
#74644 Re: IRAN
Ne znam, ovako kad slusas forumske gurbete, oni su vaki naki smecari, ubice, terorisu vlastiti narod...... Ja se sjecam kad je Zeljko Malnar sjeo na motor i otiso u Iran sjebo se od gostoprimstva, izgotivili ga samo tako, motor mu cuvalo hejbet nakih policija i naroda da ga ko ne mlatne. Pa mi prica nekih zohara i stakora nikako ne ide u glavu i narativ da su poubijane vodje tek tako.... Onda, Hamnei je navodno ubijen dok je ucio Kuran nezasticen u obicnoj sobi valjda je tacno znao kad mu ide strajk coek se pomirio ovako od sebe napravio sehida, barem je to tako izgledalo. I onda kamara drugih koji su zavaljeni nisu se sklanjali u rupe ko misevi dakle jedinstven slucaj u istoriji ratovanja (ja ne znam za drugi) gdje su prvo generali i ali izginuli pa tek onda puk.....
Jebi ga, tako ni narodu ne moze bit svejedno da im je pobijeno vodjstvo, da se to isto vodjstvo nije bas tako nesto posebno sakrivalo i tako dalje..... Sto bi reko Ciro Blazevic mrtvi su galvanizirali iransku naciju mlado i staro crno i bijelo tako da iako nije bilo nekih posebnih simpatija prema vodjstvu, osta njihova smrt svjedocanstvo anti-kukavicluka.....
Sada covjek moze vidjet i nerealne scene da neki redneck amer staje - barem verbalno - na stranu irana protiv cionista i same amerike....
Mislim da se onda neka vojna struja aktivirala na nacin - ako je ajatolah mrtav onda mi nemamo vise sta da izgubimo osim casti ako se ne borimo - pokazase zube i eto - sad je litar goriva 4 marke
Krepaju Emirati, Kuvajt, Bahrejn sve sama na-zio mraka - nema izvoza.....
Samo moje skromno misljenje....
Jebi ga, tako ni narodu ne moze bit svejedno da im je pobijeno vodjstvo, da se to isto vodjstvo nije bas tako nesto posebno sakrivalo i tako dalje..... Sto bi reko Ciro Blazevic mrtvi su galvanizirali iransku naciju mlado i staro crno i bijelo tako da iako nije bilo nekih posebnih simpatija prema vodjstvu, osta njihova smrt svjedocanstvo anti-kukavicluka.....
Sada covjek moze vidjet i nerealne scene da neki redneck amer staje - barem verbalno - na stranu irana protiv cionista i same amerike....
Mislim da se onda neka vojna struja aktivirala na nacin - ako je ajatolah mrtav onda mi nemamo vise sta da izgubimo osim casti ako se ne borimo - pokazase zube i eto - sad je litar goriva 4 marke
Samo moje skromno misljenje....
- Dozer
#74645 Re: IRAN
Rekle su obavjestajne sluzbe i generali da taj rat nije dobra ideja, ali 2 debila s polugama moci su imali svoje ideje.kaw_liga wrote: ↑11/05/2026 11:20 Očigledno loš posao Sad- Izr dali su takav adut Iranu za koji ni sam nije znao da ga ima. Prosto mi je nevjerojatno da najače špijunske službe na svijetu nisu mogle predvidjeti ovaj scenario. Opet sam mišljenja da je daleko najveću cjenu pretrpio Iran,ali nije osramoćen a ni poražen,za razliku od Sad i Izr koji su platili manju cijenu ali i veću sramotu
A Iran nije izgubio, nego je dobio vise nego sto su mogli i sanjati.
Materijalni gubici u ovoj prici su sporedna stvar, kao i zivoti.
Ono sto je Iran sigurno dobio jeste kredibilitet u vojnom i politickom smislu.
Tesko ce se, nakon ovog US-CIO debakla, iko usuditi da napadne Iran.
Plus, uspostavili su novo pravilo nad Hormuzom, a time i kontrolu 20-30% transporta nafte, sto ce sigurno znati kapitalizirati.
Prokazali su Amere i Izraelce u vojnom i politickom smislu, i cijelom svijetu pokazali njihove slabosti. I iskoristili ih, sto je jos bitnije.
Tako da, ako cemo gledati ko je najvise izgubio u svemu ovome, ja bih to poredao ovako:
1. USA
2. Izrael
3. Iran
- skrbavi-admin
#74646 Re: IRAN
u tvojoj jednacini samo fale Epstajn fajlovi - tako da dokle god mogu mahat Trampu s njima - ameri ce bit prijetnja za iranDozer wrote: ↑11/05/2026 13:50Rekle su obavjestajne sluzbe i generali da taj rat nije dobra ideja, ali 2 debila s polugama moci su imali svoje ideje.kaw_liga wrote: ↑11/05/2026 11:20 Očigledno loš posao Sad- Izr dali su takav adut Iranu za koji ni sam nije znao da ga ima. Prosto mi je nevjerojatno da najače špijunske službe na svijetu nisu mogle predvidjeti ovaj scenario. Opet sam mišljenja da je daleko najveću cjenu pretrpio Iran,ali nije osramoćen a ni poražen,za razliku od Sad i Izr koji su platili manju cijenu ali i veću sramotu
A Iran nije izgubio, nego je dobio vise nego sto su mogli i sanjati.
Materijalni gubici u ovoj prici su sporedna stvar, kao i zivoti.
Ono sto je Iran sigurno dobio jeste kredibilitet u vojnom i politickom smislu.
Tesko ce se, nakon ovog US-CIO debakla, iko usuditi da napadne Iran.
Plus, uspostavili su novo pravilo nad Hormuzom, a time i kontrolu 20-30% transporta nafte, sto ce sigurno znati kapitalizirati.
Prokazali su Amere i Izraelce u vojnom i politickom smislu, i cijelom svijetu pokazali njihove slabosti. I iskoristili ih, sto je jos bitnije.
Tako da, ako cemo gledati ko je najvise izgubio u svemu ovome, ja bih to poredao ovako:
1. USA
2. Izrael
3. Iran
nekako sumnjam da je Trump htio napast iran ili on to samo tako predstavlja da jest ili nije..... ali kako se mangificirala afera tako se gurao napad na iran..... a svi smo vidjeli da je inicijator istog bio posrajl
- Danguba
#74647 Re: IRAN
Dozer wrote: ↑11/05/2026 09:37 Ratovali bi oni, ali nije to toliko primamljivo kad znaju da ce im biti odgovoreno.
Skoro sve US baze na BI.
Gomilu raznih aviona.
Radarske instalacije.
Izgubili ko zna koliko ljudi (cenzura na nivou, saznacemo nekad ).
Ovi postali kao obicni cetnici, ratovali bi protiv slabo ili nikako naoruzanog neprijatelja.
Cim im se pokazu zubi ili stanu ili traze primirje
Na sta spade sila nebeska.
Nece Amerika povratiti ugled, polozaj i autoritet ni za 50 god.
-
tokio25
#74648 Re: IRAN
rusija i amerika su se okliznuli na ukrajinu i iran i time izgleda razotkrili da nema velesila i da nijedna drzava na svijetu izgleda nije jaka kako se predstavljalo
izuzetak je koristenje atomskih al to je sasvim drugi nivo
izuzetak je koristenje atomskih al to je sasvim drugi nivo
- skrbavi-admin
#74649 Re: IRAN
Eeee..... bilo jednom nekad davno Pokret nesvrstanih......
-
Static-X
#74650 Re: IRAN
Nisu imali valjani razlog. Da su to uradili citav zapadni svijet bi udario na njih uzimajuci to kao veoma dobar razlog.Toffee karamela wrote: ↑11/05/2026 12:54 meni nakon haosa koji je nastao zatvaranjem Hormuza nije jasno kako ga Iran nije prije zatvorio...