Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#38851 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Pivo od riže sam pravio ljudi...
Ne fata ali dobiješ žgaravicu..
jeza u ledja

#38852 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 06/05/2026 23:19 Francuzi su puterdžije.

Sjevernoamerički Italijani su garlicdžije. :lol:
Jos jedan fun fact za raju - ostatak svijeta zove Francuze zabarima (“froggies” ili “frog eaters”), ne Italijane.

Pod “ostatak svijeta” mislim naravno na englesko govorno podrucje. :D
jeza u ledja

#38853 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All Aboutu

Post by jeza u ledja »

eltroxin wrote: 06/05/2026 23:41 Kreten razjeba cijelu planetu a bosnje razmjenjuju recepte :lol:
Udri brigu na veselje. :D
omar little

#38854 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

te brojke gore nisu relevantne. one pokazuju supply of food, not the actua l consumption. broj kalorija koje prosjecni covjek treba unositi na dnevnoj bazi je oko 2,000. 3,700 je mozda unos profesionalnih sportista i americke sirotinje koja je prisiljena jesti jeftinu ultraprocesiranu hranu, sto kod kuce, sto vani.

Image
Osmi Socrates

#38855 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ovo oko 2000 kalorija dnevno su Ontario restorani sa više od 20 lokacija u provinciji obavezni istaknuti na vidljivom mjestu. Obavezni su izlistati i kaloričnu vrijednost svake stavke na meniju. Ovo se odnosi i na ostale objekte koji služe hranu, grocery stores ili kina, recimo.
jeza u ledja

#38856 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ako je visak primarno u daily waste, onda mozemo samo pretpostaviti da je razlika u realnom unosu kalorija izmedju Amera i Evropljana jos manja, jer znamo koliko su Ameri bahati sa bacanjem hrane.
jeza u ledja

#38857 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 07/05/2026 01:48 Ovo oko 2000 kalorija dnevno su Ontario restorani sa više od 20 lokacija u provinciji obavezni istaknuti na vidljivom mjestu. Obavezni su izlistati i kaloričnu vrijednost svake stavke na meniju. Ovo se odnosi i na ostale objekte koji služe hranu, grocery stores ili kina, recimo.
Ah, vjerovatno zato Tim Horton's nema poutine na meniju. :oops: :D
Osmi Socrates

#38858 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Pa možeš i dalje sve imati na meniju. Ako izlistaš kalorije, OK si.

Iskreno, ne vidim razlog da većina onih koji ne brinu o zdravoj ishrani počnu odjednom brinuti zato što je ovo izlistano. Al' ne sumnjam da će početi i agresivnije kampanje, kao u slučaju cigareta, naprimjer.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38859 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

omar little wrote: 07/05/2026 01:21 te brojke gore nisu relevantne. one pokazuju supply of food, not the actua l consumption. broj kalorija koje prosjecni covjek treba unositi na dnevnoj bazi je oko 2,000. 3,700 je mozda unos profesionalnih sportista i americke sirotinje koja je prisiljena jesti jeftinu ultraprocesiranu hranu, sto kod kuce, sto vani.

Image
2000 kalorija je prosjek za muškarca, za ženu nešto manje.
Chmoljo

#38860 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Osmi Socrates wrote: 07/05/2026 02:03 Pa možeš i dalje sve imati na meniju. Ako izlistaš kalorije, OK si.

Iskreno, ne vidim razlog da većina onih koji ne brinu o zdravoj ishrani počnu odjednom brinuti zato što je ovo izlistano. Al' ne sumnjam da će početi i agresivnije kampanje, kao u slučaju cigareta, naprimjer.
agresivna kampanja je i mamljenje lijepim omotima, šarenim bojama, zvukovima hrane... jebote armija psihologa radi u industriji hrane kako da te podsvjesno tjera da se ukrmiš zbog njihovog profita. najlakše je reći (ne mislim na tebe konkretno) ko je kriv debelima što žderu, kada znamo da tu ima puno niskih udaraca i mentalne manipulacije.

stoga ne vidim problem u kontra kampanjama.
Osmi Socrates

#38861 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

U.S. government wants Google to share data on unidentified Canadian Trump critic

A Canadian Trump critic has launched a lawsuit to stop the U.S. Department of Homeland Security from “unlawfully” obtaining his personal information from Google.

The Canadian citizen, who uses an online pseudonym to protect his privacy, regularly goes on social media sites like X to share strongly-worded criticisms of U.S. President Donald Trump and his administration’s policies.

After he posted about the killing of two U.S. citizens by federal agents during immigration crackdowns in Minneapolis, the U.S. Department of Homeland Security allegedly issued an administrative subpoena to Google in February demanding detailed personal information about the unidentified plaintiff, including his name, address, location data, and credit card and bank account numbers.

According to a complaint filed in a California court on Monday, the unnamed Canadian is being “unlawfully targeted” by U.S. officials as part of a continued effort “to unmask social media users who criticize the administration — a transparent gambit to chill speech that the government dislikes.”

The Canadian Trump critic is represented by the American Civil Liberties Union (ACLU) in the lawsuit, which names U.S. Homeland Security Secretary Markwayne Mullin as the defendant. Founded in 1920, the ACLU is a non-profit organization dedicated to defending constitutional rights and liberties.

“I have long admired the United States for its commitment to free speech,” the Canadian plaintiff, who is identified only as John Doe in court documents, said in an ACLU press release.

“Never in a million years did I think that, after criticizing the U.S. government, I would be targeted with a summons seeking to find out who I am, where I live, where I go, and what I read online. You don’t have to be from America to know that this un-American".

‘A dangerous and terrifying precedent’

The lawsuit is asking the court to rule that the Department of Homeland Security is exceeding its legal authority by demanding detailed information about the Canadian’s life and identity.

“The Trump administration is illegally targeting online critics just because it doesn’t like what they’re posting,” Jake Snow, senior staff attorney at the ACLU of Northern California, said in the press release. “That sets a dangerous and terrifying precedent that threatens all of our fundamental rights.”

The plaintiff has a personal Google email address that is linked to his X account. His posts have received more than 100,000 views in total.

Citing customs enforcement law, the Department of Homeland Security issued the subpoena to Google directly and not through a court. The plaintiff lives in Canada and has not entered the U.S. in more than a decade.

Social media sites have reportedly received hundreds of similar requests for personal information since Trump began his second term. The ACLU has previously filed three related lawsuits, which all resulted in the Department of Homeland Security withdrawing requests for personal data before judges could rule on their legality. Those cases involved Google, Facebook and Instagram.

In addition to asking the court to invalidate the summons to Google, the latest lawsuit also seeks to stop the Department of Homeland Security from using its customs enforcement authority as a means to identify and intimidate Trump administration critics.

The Department of Homeland Security did not immediately respond to a request for comment.

“Not satisfied with trying to suppress speech at home, the Trump administration is now targeting dissenters abroad,” Michael Perloff, senior staff attorney at the ACLU of the District of Columbia, said in the news release. “A law designed to enforce customs does not give the government authority to target its critics around the world.”

Court documents reveal that the plaintiff was promptly notified by Google, which has not yet complied with the summons.

In an email to CTVNews.ca, a Google spokesperson said unless they are legally prohibited from doing so, Google’s policy is to notify users of subpoenas, court orders or warrants, typically with a time frame for users to take action before the company must respond.

“When we receive a subpoena, our review process is designed to protect user privacy while meeting our legal obligations,” the Google spokesperson told CTVNews.ca. “We review every legal demand and push back against those that are overbroad or improper, including objecting to some entirely.”

Daniel Otis
CTV News
Osmi Socrates

#38862 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Chmoljo wrote: 07/05/2026 02:37
Osmi Socrates wrote: 07/05/2026 02:03 Pa možeš i dalje sve imati na meniju. Ako izlistaš kalorije, OK si.

agresivna kampanja je i mamljenje lijepim omotima, šarenim bojama, zvukovima hrane... jebote armija psihologa radi u industriji hrane kako da te podsvjesno tjera da se ukrmiš zbog njihovog profita. najlakše je reći (ne mislim na tebe konkretno) ko je kriv debelima što žderu, kada znamo da tu ima puno niskih udaraca i mentalne manipulacije.

stoga ne vidim problem u kontra kampanjama.
Potpuno se slažem. Nemam ja ništa protiv agresivnih kampanja koje pokušavaju usmjeriti ljude u pozitivnom pravcu.

Kad sam bio pušač, meni nije smetala nijedna restrikcija ili zabrana oko pušenja, povećanje poreza na cigarete, itd. Malo čudno zvuči, ali tako je.
drug_profi

#38863 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Meni tih 2000 zvuci nerealno malo. Mozda za nekog ko samo sjedi, ne radi previse i ne koristi mozak previse.

Siguran sam da unosim mnogo vise svaki dan kontinuirano godinama već, a imam možda 7-8 kila viska. Ono, ispod šire majice se pupa ne vidi. Farmerice isti broj kao kad sam bio momak.
JohnnyS

#38864 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All Aboutu

Post by JohnnyS »

dale cooper wrote: 07/05/2026 00:35
Chmoljo wrote: 07/05/2026 00:23
eltroxin wrote: 06/05/2026 23:41 Kreten razjeba cijelu planetu a bosnje razmjenjuju recepte :lol:
oh well, to je i praktično. u ratu nas spasilo. pašteta od prezle. zeljanica od žare. hljeb od riže...

:-D
A leća? Supa od leće, kafa od jebene leće. Nakon rata nikada više nisam jeo leću. :|

A šta su tek ljudi pušili. :mrgreen:
Ni ja isto. I sad kad ove moje drma kriza srednjih godina pa je leća superhrana koja ide u sve živo, meni se želudac okrene.
JohnnyS

#38865 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JohnnyS »

drug_profi wrote: 07/05/2026 08:33 Meni tih 2000 zvuci nerealno malo. Mozda za nekog ko samo sjedi, ne radi previse i ne koristi mozak previse.

Siguran sam da unosim mnogo vise svaki dan kontinuirano godinama već, a imam možda 7-8 kila viska. Ono, ispod šire majice se pupa ne vidi. Farmerice isti broj kao kad sam bio momak.
Meni chatgpt izračunao nekih 3300 dnevno, ali sam relativno aktivan
drug_profi

#38866 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

JohnnyS wrote: 07/05/2026 08:40 Meni chatgpt izračunao nekih 3300 dnevno, ali sam relativno aktivan
Ja imam cuke da me drze mentalno i fizicki koliko toliko zdravim.
Moj mjesec je obicno 250-300K koraka. Moja godina je oko 2200 km prepjesacenih.
Plus vikendica i sve sto ide uz projekte i odrzavanja oko nje.

Posao koji radim je ne previse intelektualno zahtjevan, mada ima dana kad se žica između ušiju pregrije.
Peacean

#38867 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Tu je i kvalitet tih kalorija, nije isto pojesti 1000 kalorija hrane bogate hranljivim materijama i iste količine hrane koja daje samo čiste kalorije.
drug_profi

#38868 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Peacean wrote: 07/05/2026 08:51 Tu je i kvalitet tih kalorija, nije isto pojesti 1000 kalorija hrane bogate hranljivim materijama i iste količine hrane koja daje samo čiste kalorije.
Istina, ja bas ne volim masnu hranu. Ni slatko.
Ali zato mlatim pivu i tijesto nemilice.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38869 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

"Wow. Pogledajte ovaj grafikon", napisao je Donald Trump na društvenoj mreži Truth Social.
:-) ipak priznade da je rat a ne specijalna vojna operacija... jebte u kremlju su instutucija za ove wh idiote... eee Hameriko sta si izabrala, pa veci ste idioti od ovog pedofila
Peacean

#38870 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

drug_profi wrote: 07/05/2026 08:53
Peacean wrote: 07/05/2026 08:51 Tu je i kvalitet tih kalorija, nije isto pojesti 1000 kalorija hrane bogate hranljivim materijama i iste količine hrane koja daje samo čiste kalorije.
I pivo i tijesto su ti kalorijske bombe, pazi sa njima :D
Chmoljo

#38871 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 07/05/2026 08:53
što reče kolega iznad, broj kalorija je samo donekle bitan, a najbitniji je proporcionalan unos masti, proteina, UH i šećera. kada se to zadovolji, tijelo izrazito zahvalno reaguje.

OT Trump je debil. :bih:
Peacean

#38872 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

drug_profi

#38873 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ovo je opasno. Ako zna da umire, boli ga qurac za planetu i za sve na njoj.
Ići će na to da ga historija zapamti bilo kako i da se osveti svakom kome može, po bilo koju cijenu.

Pod uslovom da modrice znače neku tešku bolest.
pici

#38874 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Ma Jebo pedofila, ko ga jebe. Neg evo sta ga je natjeralo da ustukne.

Trump razljutio ključnog saveznika, oni zabranili pristup američkoj vojsci

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... jl_home_g1

Niti telefonski razgovor između Trumpa i saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana nije riješio problem, rekla su dvojica američkih dužnosnika, što je prisililo američkog predsjednika da pauzira "Projekt Sloboda" kako bi povratio američkoj vojsci pristup ključnom zračnom prostoru.
Normalno da ces razljutiti, prvo ratovao si za izrael, Mada oni zmire na to, drugo nisi ih zastitio od iranskih dronova i raketa i trece jebga guzoljubac ti uzvratio. Pa ti i dalje laj preko interneta .
pici

#38875 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

"MAGA razvod" u Americi zbog rata s Iranom: "Ništa nas nije ovako podijelilo"

Image

Ideološki rat u Trumpovom taboru
Rat s Iranom postao je okidač za neviđeni bijes unutar MAGA koalicije. Konzervativni ekosustav, koji je nekada čvrsto stajao uz Trumpa, sada pucao po šavovima zbog optužbi za izdaju i nevjeru. Fishback to opisuje kao pravi građanski rat unutar Republikanske stranke, gdje se sukobljavaju Trumpovi lojalisti i oni koji smatraju da je predsjednik izdao vlastitu ideologiju.

Iako Trump i dalje čvrsto drži stranku u rukama, što pokazuju rezultati unutarstranačkih izbora, najutjecajnija lica desničarskih medija počela su mu okretati leđa. Tucker Carlson, Megyn Kelly i Candace Owens otvoreno su raskinuli s predsjednikom zbog sukoba u Iranu. Za njih je to brutalan prekršaj obećanja o izbjegavanju novih bliskoistočnih ratova i dokaz prevelikog utjecaja Izraela na američku vanjsku politiku.
raspadaju se ko kula od karata... treba mu sada brza i sigurna pobjeda... Kuba.
Post Reply