Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Prpa.ba
#59401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet drugovi, inace nebosnjaci, objasnjavaju Bosnjacima ko im negira a ko ne negira identitet, i sta i kako trebaju raditi.
Ludnica. Kolektivna.
Ludnica. Kolektivna.
- dr_Evil
#59402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bjez Prle, uvlacis tu pricu bez razloga. Samo su drugovi spas - a drug profi je sasvim korektan forumas.
- drug_profi
#59403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet prpa.hr nešto kenja?
Ko ili šta njega štiti na ovom forumu... kakva pogan samo izlazi iz njegove glave.
Ko ili šta njega štiti na ovom forumu... kakva pogan samo izlazi iz njegove glave.
-
tokio25
#59404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
taj drug je meni blizi nego ti jer zeli jedinstvenu bih a ne tor i avliju gdje samo bosnjaci vrsljaju a u ostala 2 tora samo srbi i hrvati
ti kao bosnjak se nista ne razlikujes od dodikovog sljedbenika samo vam je drugi coban
i slicniji si tom dodikovom nego drug koji je pravoslavac
- Prpa.ba
#59405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjerujem da tebi jest. Meni su mnogo korektniji Novak i Truba, ne hinje i ne glume, pa se moze s njima i razmijeniti koju.
Ovog su ostavili da djeluje u pozadini, namazan svim mastima. A opet, cim ga malo protrljas, oci mu se zacrvene. I nije od partizanske zastave.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#59406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izmjesti steta i trojka remizu i prpdade hercegpvcima da naprave stambenu zgradu..
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260505032
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260505032
-
tokio25
#59407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sadce zeleni reci kakva je to tramvajska hala a nema sina da ulaze unutra po ovoj slici 
- dr_Evil
#59408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Novak i Truba su super likovi, rado bih sa njima popio koju hladnu.
Ne znam, sa drugom profijem se cesto ne slazem... ali na forumu i jesmo da se ne slazemo. Helem, nisam se slozio cesto ni sa tvojom podrskom Zahi - ali tu smo : D
- dr_Evil
#59409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://thebosniatimes.ba/102006/sejtan ... cko-smece/
@A_A_AKCIJA, mes cini da ste naljutili pokajnika iz Pridvoraca.ŠEJTANYAHUOVI POKLONICI Latić: Konaković i Lagumdžija su bosansku diplomatiju bacili na (geo)političko smeće
- Point.
#59410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E, ovo su baš gluposti što pišeš. Gdje bolan Hr na koljenima ekonomski, nemoj zajebavatiNovi_Nick wrote: ↑05/05/2026 01:17Pa eto ti samo Hrvatska koja je ekonomski na koljenima. Trcali su u EU misleci da ce se preko njih obogatiti a izgubili su skoro kompletnu industriju, vojnu industriju, pomorstvo i mnoge druge grane privrede. Sad bi dali sve samo da izadju iz EU ali bi ih to kostalo milijarde i milijarde eura, pa vise ni sami ne znaju sta da rade.Danguba wrote: ↑05/05/2026 01:06Navedi samo jednu državu članicu EU koja je osiromašila ulaskom u uniju?Novi_Nick wrote: ↑05/05/2026 00:54
Cuj jedina opcija, pa ne ulazi se u EU besplatno pa da nam oni fol finansiraju neke projekte besplatno. Poklone ti par milijardi kao navlakusu za neke projekte a onda ti izvucu nazad milijarde i milijarde iz drzave za clanstvo i druge sve bitne prirodne i druge resurse. EU je svorc i pred bankrotom, samo jos niko nesmije da obavjesti njihovo stanovnistvo i poreske obveznike za pogresnu politiku i propale projekte. Stancaju eure bez pokrica. Sami su sebi podapeli noge skidajuci se sa energetskih i jeftinih izvora plina, nafte i ostalih resursa iz Rusije i Islamskih drzava.![]()
- Point.
- dr_Evil
#59412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima istine u tom sta velis susjed.
-
geoxx
#59413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamisli nazivas se novinarom i koristis rijec “Sejtanyahu”.
Usput, ne vidim u tekstu cime su to nanijeli ni manje ni vise nego nenadoknadivu stetu.
Usput, ne vidim u tekstu cime su to nanijeli ni manje ni vise nego nenadoknadivu stetu.
- dr_Evil
#59414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nek je hairliPetorka se dogovorila: Zdenko Lučić kandidat za Predsjedništvo BiH
- Better Man
#59415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je Komšić iole mudar i pametan, sklopio bi pakt s petorkom, podržao njihovog kandidata i povukao Slavenovu kandidaturu. Tako bi zadali težak udarac Draganu Čoviću i trajno ga izbacili iz sdvih kombinacija.
- dr_Evil
#59416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema fajde, nisu to politicari kao sto su onomad bili Lijanovic i Budimir koji su vidjeli mogucnost promjena i imali kapital iza sebe. Danas je broj Hrvata u BIH trajno ostecen, oni koji su ostali su vecinom pupcano vezani za HDZ, a Hrvatska stoji solidno - sto ce reci nema potrebe da se obazire na BiH jer su ispunili sve svoje ciljeve na medjunarodnom planu.Better Man wrote: ↑05/05/2026 13:12Da je Komšić iole mudar i pametan, sklopio bi pakt s petorkom, podržao njihovog kandidata i povukao Slavenovu kandidaturu. Tako bi zadali težak udarac Draganu Čoviću i trajno ga izbacili iz sdvih kombinacija.
Nema razlike izmedju Petorka i HDZ-a, to je samo cija je glava prva, a politika je u potpunosti ista prema BiH.
Sto moj dragi susjed Johnny rece, niko nije mahnit da pokusa nesto drugo, cak i ako zeli, a mnogi zele, jer svakom ko normalno razmislja je dosta svega, na svim stranama.
P.S. niti jedan Hrvat, bio opterecen HDZ-om ili ne, nece sebi dozvoliti da sjedne kraj Komsica ili nedotitodragi dogovori nesto sa njim. Realizam je tu potreban.
- Prpa.ba
#59417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vidim zasto je potrebno zadavati teske udarce gospodinu Covicu, zar on nije pouzdan koalicioni partner za Trojku i daje doprinos na polju europskih integracija?Better Man wrote: ↑05/05/2026 13:12 Da je Komšić iole mudar i pametan, sklopio bi pakt s petorkom, podržao njihovog kandidata i povukao Slavenovu kandidaturu. Tako bi zadali težak udarac Draganu Čoviću i trajno ga izbacili iz sdvih kombinacija.
A ako vam je vec stalo do teskih udaraca, uvijek mozete povuci kandidaturu Otvorenog Pisma, i podrzati petorku. Mada, srce u dobrog dijela forumskih trojkasa ipak kuca za stozernu kandidatkinju.
- dr_Evil
#59418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ide nova tura svadje na 10stranica o tome ko je vise snishodljiv prema HDZ-u, SDA koja im je dala drzavu u drzavi, ili Trojka koja zaobilazi HDZ-ovu drzavu u drzavi. Aferim!
U medjuvremenu Prpa kao vjerni glasac onomad Trojke, a danas SDA ce valjda da ustupi svoje usluge nekoj stranoj sluzbi - ili inace sta bi bio smisao zapocinjanja ove rasprave.
Dajte ljudi, sve su isti nickovi na ovom forumu ima 10 godina, mozemol sta drugo pred izbore
U medjuvremenu Prpa kao vjerni glasac onomad Trojke, a danas SDA ce valjda da ustupi svoje usluge nekoj stranoj sluzbi - ili inace sta bi bio smisao zapocinjanja ove rasprave.
Dajte ljudi, sve su isti nickovi na ovom forumu ima 10 godina, mozemol sta drugo pred izbore
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slaven je ipak ime za ovog nonamera
- dulekrele
#59420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebas biti bas politicki duduk pa povjerovati da ime neke razlike izmedu ovog lucica i coviceve pritke.Better Man wrote: ↑05/05/2026 13:12Da je Komšić iole mudar i pametan, sklopio bi pakt s petorkom, podržao njihovog kandidata i povukao Slavenovu kandidaturu. Tako bi zadali težak udarac Draganu Čoviću i trajno ga izbacili iz sdvih kombinacija.
-
Trappist
#59421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Banke u Srbiji od danas počele koristiti SEPA sistem transakcija"
kakav smo mi kurac od drzave
kakav smo mi kurac od drzave
- Prpa.ba
- dr_Evil
-
talijan97
#59424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Super, sada ćemo znati čisti hdz bilans. Nebitno? Da.
-
detroit-mercy
#59425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nadji mi zemlju koja izvozi vodu i od toga je bogata/ekonomski prosperitetna. Da Kinezi navale piti nasu vodu ko ludi, mi bi dobili ekolosku katastrofu za dvije godineNovi_Nick wrote: ↑05/05/2026 01:10Draga mercy, pa u BiH danas nema mozda ni 2,5 miliona stanovnika. Ako Kini ne mozemo izvoziti i prodavati nasu ukusnu i gotovu hranu kao i nasu cistu vodu i da od tog izvoza i prodaje ne mozemo da izdrzavamo 2,5 miliona BH stanovnika i da imamo odlican i visoki standard u drzavi, onda mi nismo sposobni ni za sta, u sta ja ne vjerujem. Jer poznato je da su BH ljudi pametni, sposobni i da vole raditi, zaraditi i investirati u dobar zivot, pogledaj samo nasu BH dijasporu po cijelom svijetu kakva su cuda napravili i prave.detroit-mercy wrote: ↑04/05/2026 21:31A sta bi to izvezli u Kinu?Novi_Nick wrote: ↑04/05/2026 18:33
Kakva razmjena, pa za duplo vise milijardi eura uvozimo nego sto izvozimo u EU. Pa da izvozimo u Kinu vise bi izvezli nego uvezli. Samo nemamo u Kini nigdje nekog naseg sposobnog ambasadora da preporuci i kinezima proda nase proizvode. BH ambasadori su po svijetu zaposlili sami sebe i to im je sasvim dovoljno.
Nadji mi drzavu koja sa Kinom ima suficit.
Nasa hrana je Kinezima bljutka, eto mi bi izvozili hranu jednoj od najpoznatijih/priznatijih kuhinja u svijetu.
De malo realnosti, mi nemamo Kinezima sta ponuditi, sve mogu proizvoditi jeftinije od nas a ono sto njima treba (visoke tehnologije-mada je i to pitanje danas) mi jednostavno nemamo niti znamo napraviti.
Vazda mi je fascinirajuca ta mantra o eknomskom okretanju Kini i prodavanju necega
Jedna Srbija koja je politicki puno vise u guzici Kini kad pogledas ko im je glavni vanjsko trgovinski partner, vidis da je to EU. Vjerovatno ne bez razloga.
Jos cekam da neko naleti i da pocne prosipati suplju kako trebamo Arapima poceti prodavati vodu i od toga zivjeti ko kraljevi