SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
mrgreen
#106951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gdje su protesti sada? evo prilike da se trazi nesto konkretno - dozivotna kazna za ubistvo, ha musko ha zensko. nemas se sta vracati u drustvo kada nekome oduzmes zivot.
- drug_profi
#106952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali i to da ju je ostavio živu svezanu u stanu, a da je ona istrčala za njima... može mu ići u prilog da je htio da je zastraši bez namjere da je ubije.DaysleepeR wrote: ↑04/05/2026 14:55Predumišljaj je dovoljan činjenicom da je ponio pištolj koji je morao ostaviti na poslu.drug_profi wrote: ↑04/05/2026 13:44Ima jedan fakt iz ovog što sam čuo, a što bi moglo ići u korist ovom majmunu male kite.
On je nju prebio, vezao i ostavio u stanu. Krenuo sa curicom negdje.
Ona je kao majka reagovala i istrčala vezana iz stana bojeći se za dijete (možda bi pametnije bilo da je sačekala da ode, pozvala pomoć i dalje po redu).
E tu sad kaže da je ovaj ispalio dva metka jedan u zid (možda da je preplaši) drugi u stomak.
Tu bi se odbrana mogla uhvatiti da nije bilo namjere (predumišljaja) ubistva.
I tu se bojim da bi se mogao izvući.
Tužiteljica mora da se potrudi da izbjegne zamke.
Za sud sasvim dovoljno.
Zato kažem da tužiteljica mora izbjeći zamke odbrane.
Jer moj stav je da je zaslužio kaznu kao za teško ubistvo.
- nepass1
#106953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozes hronicnu th telefonom, akutno naravno da te doktor treba pregledatimoimoi wrote: ↑04/05/2026 09:13To su usvojili iz eu. Medjutim, nisu usvojili i to da ti porodicni ljekar moze online pustiti terapiju bez dolaska tj samo telefonski ili mailom da zatrazis.drug_profi wrote: ↑03/05/2026 23:02Bolovi raznog tipa i porijekla.
Država voli da to skuplje platiš. Jer imamo sistem koji savršeno funkcionira za privatne ZU.
Svako ko ima problema sa infekcijama očnog kapka ili sl znao je da mora imati Tobrex uza se jer je ključno na prvi signal reagovat.
Svako ko ima problem sa kožnim iritacijama bilo kojeg uzroka, od alergijskog, gljivičnog, bakterijskog tipa, znao je da može kupiti Triderm i pokriti svaku opciju.
Ili bi za svaki svrab u oku, i svvako crvenilo na koži, svaku bol u sinusima, leđima, trebali u čekaonicu kod ćate opšte prakse ili porodične medicine po uputnicu, pa onda čekaš termin kod specijaliste jel, pa onda opet u čekaonicu da ti onaj ćato u domu zdravlja napiše recept.
- drug_profi
#106954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozes i mailom poslati nalaz specijaliste, bilo da si isao privatno ili kroz sistem. I onda postupe po mišljenju sa nalaza.
Trapija, bolovanje, dodatne uputnice...
Trapija, bolovanje, dodatne uputnice...
- nepass1
#106955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oni te salju u dz, npr hoces internisti oni salju u dz, hoces lab ides u dz. Ako ces kod njih platis.NediM17 wrote: ↑04/05/2026 12:54Ne bude mi mrsko pa malo potrazim, jedino sto moze na teret ZZO je pregled porodicnog ljekara, otvaranje/zatvaranje bolovanja, uputnice, recepti (izvor Atrijum Facebook profil).Altsa wrote: ↑04/05/2026 12:18Slabo si se raspitao ili nisi shvatio. Ako si u Atriju kod porodicnog ljekara sve je isto kao i kod drzavnog. Jedino ako odes svojevoljno kod njih (govorim o privatnoj klinici) jer ti je hitno i ne zeliš da hodas po nasim bolnicama da npr. vadis nalaze, snimas rtg ili CT onda normalno da ces to uraditi kod njih i platiti. To je privatna klinika koja je dogovorila saradnju sa ZZJZKS. Porodicni ljekar je i prostorom odvojen od privatnih ljekara u Atriju i on ti da uputnicu pa idi na Koševo, Opcu bolnicu ili gdje god hoces kod drzavnog ljekara. Milina brate. Nazoves, dobijes termin i nema guzvi i cekanja.
Sve drugo se placa, pocev od laboratorije pa nadalje, kao sto vec napisah, doduse uz neku loyalty karticu koja nosi odredjeni popust.
Mozes dobiti uputnicu za drzavne ustanove ali sta si onda napravio.![]()
-
moimoi
#106956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imala sam povredu koja sada 1-2 godisnje uzrokuje ukocenost vrata. Mimo onog okovratnika ide i terapija voltarenom 2xna dan. Vec znam. A znao je i moj dr. Dovoljan je bio poziv da ga zamolim da u apoteku posalje recept. Bitno mi je bilo da sam obezbjedjena kada putujem.. da imam za svaki slucaj i ne do bog.nepass1 wrote: ↑04/05/2026 15:31Mozes hronicnu th telefonom, akutno naravno da te doktor treba pregledatimoimoi wrote: ↑04/05/2026 09:13To su usvojili iz eu. Medjutim, nisu usvojili i to da ti porodicni ljekar moze online pustiti terapiju bez dolaska tj samo telefonski ili mailom da zatrazis.drug_profi wrote: ↑03/05/2026 23:02
Bolovi raznog tipa i porijekla.
Država voli da to skuplje platiš. Jer imamo sistem koji savršeno funkcionira za privatne ZU.
Svako ko ima problema sa infekcijama očnog kapka ili sl znao je da mora imati Tobrex uza se jer je ključno na prvi signal reagovat.
Svako ko ima problem sa kožnim iritacijama bilo kojeg uzroka, od alergijskog, gljivičnog, bakterijskog tipa, znao je da može kupiti Triderm i pokriti svaku opciju.
Ili bi za svaki svrab u oku, i svvako crvenilo na koži, svaku bol u sinusima, leđima, trebali u čekaonicu kod ćate opšte prakse ili porodične medicine po uputnicu, pa onda čekaš termin kod specijaliste jel, pa onda opet u čekaonicu da ti onaj ćato u domu zdravlja napiše recept.
- dječak sa šibicama
#106957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E bas Controloc moze sakriti simptome karcinoma zelca, pretjeruju. Dobro nije to receno ali ozbiljna stanja, sumnjam da moze i cir na zelcu sakriti.
Kad sam imao refluks, popijes controloc jednu terapiju i prodje. Ali to je kiselina, nista specijalno. Ozbiljne bolesti zelca imaju bas jake simptome, sumnjam da to par tableta Controloca moze sakriti.
Eto neko napisa ne daju ni Flonidan, ja srecom kupio jer maslacak me ubija. Nije mi trazen recept.
Inace svasta se prica oko ovog slucaja, kao nije mu dala da vidi dijete 25 dana. I to mi je malo bezveze, zasto majka brani ocu da vidi dijete, ne bezveze vec ruzno. Naravno nije opravdanje za ubojstvo boze sacuvaj, nego kazem samo.
Kad sam imao refluks, popijes controloc jednu terapiju i prodje. Ali to je kiselina, nista specijalno. Ozbiljne bolesti zelca imaju bas jake simptome, sumnjam da to par tableta Controloca moze sakriti.
Eto neko napisa ne daju ni Flonidan, ja srecom kupio jer maslacak me ubija. Nije mi trazen recept.
Inace svasta se prica oko ovog slucaja, kao nije mu dala da vidi dijete 25 dana. I to mi je malo bezveze, zasto majka brani ocu da vidi dijete, ne bezveze vec ruzno. Naravno nije opravdanje za ubojstvo boze sacuvaj, nego kazem samo.
-
shandrprcSA
#106958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
joj kad se preko djeteta svete jedno drugom
-
moimoi
#106959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sta mislite je li nju mozda bilo strah da i djetetu ne naudi?
I mislite da dijete od pet godina nije bilo svjesno straha kojeg prozivljava majka? Da samo isto tako vjerovatno nije zeljelo da vidi “oca”? Djeca sve osjecaju.Tužiteljica je istakla da joj je osumnjičeni tada kazao "ko moje dijete od mene rastavi, završit će pod zemljom".
-
last mohicans
#106960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje onaj sto reče, zna ga, DobaR lik, bez mrlje..Mlatio majku i brata. Još nešto, koja institucija je nadlezna sa ovu Sec One agenciju. Krivičnu prijavu odgovornom licu sto ne vrši detaljne preglede uposlenika, sto mu uposlenici pod zabranama rade taj posao, još nezakonski iznose oruzje kojim je počinjeno ubistvo od strane nasilnika i zlostavljača.
- dječak sa šibicama
#106961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno se jaran nije hvalio da bije mamu i brata, to se ne govori javno uz "ja sve uradio, sredio stan, dobar otac, ona nikakva" monologe.
-
Zoya
#106962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jadna žena i jadno to dijete koje je ostalo bez roditelja
Je li joj brat preživio? Negdje pročitah da je i on ranjen?
Je li joj brat preživio? Negdje pročitah da je i on ranjen?
-
last mohicans
#106963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma dobaR lik, znam ga ja... Bemti drzavu i zakone.
Osuđivano lice, u skladu sa zakonskim propisima, ne može dobiti dozvolu za nošenje oružja. Gleda se koje je krivično djelo u pitanju. U principu, samo ako je saobraćaj ili nešto sitno, onda mu to nije smetnja. Čak i kad su u pitanju krivični postupci ili optužnice, isto tako ne može dobiti odobrenje ako se vode protiv njega. On nije mogao raditi na poslovima zaštite, jer uvjet je da nosi oružje, a poseban problem je kad je nosio oružje, je li ga mogao nositi kući i tako dalje. Tako da ja ne znam šta se desilo u ovom slučaju, ali ovo je tragedija, katastrofa jedna. Nije prvi, nadam se da je zadnji put, ali daj Bože – kazao je za “Avaz” advokat Ifet Feraget.
-
Sociolog
#106964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Je li joj onaj brat Samir Godinjak, visoki mladjic 88.godiste, bio u vojsci, isao s nama u Osman Nakas?
-
bumerangss
#106965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledam na fb na portalima objavili dženazu žene od Armina śakovića i ispod ima sigurno 5 komentara tipa : "da joj Bog da dženet a njenom katilu džehenem" pa "treba prijaviti odgovorne institucije sto je nisu zaštitili"....
ljudi komenarišu a da ni telst nisu procitali ni vidjeli slike nego odmah to povezali sa tim ubistvom
I jos gore ti komentari imaju po 10 lajkova
Ljudi komentarišu proklinju osuđuju psuju... a da telst nisu procitali
I jos gore ti komentari imaju po 10 lajkova
-
DON_eARL
- nivla
#106967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni je za crne hronike da je benjamina organizovala o trosku opcine sajfera i cunamija 15. maja u vilsu
znaci liku koji unistava fasade svojim skrabotinama zena platila da nastupa u vilsu, promovisanje groznih vrijednosti
znaci liku koji unistava fasade svojim skrabotinama zena platila da nastupa u vilsu, promovisanje groznih vrijednosti
-
Naslovnica
-
smijesni_ste
#106969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taman kad pomisliš da te ništa više ne može iznenaditi ..
-
noviforumas
- Isner
#106971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uporediš kvalitet života i šta sve imaju sudije i policajci i vidiš ogroman disbalans između njihove plate i viđenog...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#106972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što su zatvoreni tuneli na autoputu? Nenormalne kolone prije Vogošće 
-
irconbih
#106973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ljudi lajkaju i pišu "Škoda" i "Amin" u komentarima ispod posta neke lijeve stranice starog 5 godina ne bi li dobili auto. Nit' ko šta gleda, nit' čita, ne samo na društvenim mrežama, već inače.bumerangss wrote: ↑04/05/2026 17:18 Gledam na fb na portalima objavili dženazu žene od Armina śakovića i ispod ima sigurno 5 komentara tipa : "da joj Bog da dženet a njenom katilu džehenem" pa "treba prijaviti odgovorne institucije sto je nisu zaštitili"....ljudi komenarišu a da ni telst nisu procitali ni vidjeli slike nego odmah to povezali sa tim ubistvom
I jos gore ti komentari imaju po 10 lajkova![]()
-
Trappist
#106974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sutra kad nekog upucaju, rane, pretuku, reketare, bit ce kako su na slobodi. Niko ne razmislja o prevenciji ikakvoj
-
Naslovnica
#106975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
irconbih wrote: ↑04/05/2026 18:59Pa ljudi lajkaju i pišu "Škoda" i "Amin" u komentarima ispod posta neke lijeve stranice starog 5 godina ne bi li dobili auto. Nit' ko šta gleda, nit' čita, ne samo na društvenim mrežama, već inače.bumerangss wrote: ↑04/05/2026 17:18 Gledam na fb na portalima objavili dženazu žene od Armina śakovića i ispod ima sigurno 5 komentara tipa : "da joj Bog da dženet a njenom katilu džehenem" pa "treba prijaviti odgovorne institucije sto je nisu zaštitili"....ljudi komenarišu a da ni telst nisu procitali ni vidjeli slike nego odmah to povezali sa tim ubistvom
I jos gore ti komentari imaju po 10 lajkova![]()