vjeshalica wrote: ↑02/05/2026 09:13
Haris.ba wrote: ↑02/05/2026 09:09
vjeshalica wrote: ↑02/05/2026 09:08
Opet ti.... kako se to moze sprijeciti femicid?
Tako sto zena dobije policijsku zastitu.
Kada treba zastiti politicarku da ide frizeru, salje se izvidnica, pa onda se ide pod pratnjom. Za politicarke moze zastita za nepoliticarke - sta bude, bude.
U Sarajevu ima barem i najmanje 200 zena za neki vid zastite....pa u svakom gradu izracunaj koliko zena danas treba "policijsku" zastitu, ako imalo imas pojma o elementarnoj matematici. Al tesko.
Ne zanimaju me drugi gradovi u kontekstu ovog slucaja i matematike.
Eto, neka je 200 zena. Sta ti hoces da kazes? Da je 200 ubica koji cekaju da ubiju zenu?
Stvar je sto ti ne zelis da policija radi. Postoji procjena ugrozenosti. Ne zahtjeva svaki slucaj 24h pratnju.
Evo, sta je falilo da policijsko suto sprovede ovu zenu sa posla? Ili, policajac sjedne sa njom u auto i kuci?
Kada muskarac vidi da postoji sistem koji stiti zenu, sanse uvelike padaju da ce doci do nasilja,
Stvar je sto se vidi i zna da policiju boli briga dok se ne desi ubistvo.
vjeshalica wrote: ↑02/05/2026 09:23
Zakon postoji, sistem postoji, radi se ,granice postoje samo je jedan lik odlucio da on postoji iznad svega toga.Opet okreces odgovornost u pogresnom smjeru. Kao i uvijek. I ti hoces da postojis iznad svega toga.
Ja hocu da policija radi posao. To hocu.
Ti neces, i to je sustina svega.
Tebi je sistem da se uhvati ubica, meni je sistem da se zastiti zena. Ti kao zena zelis sto zelis, ja kao muskarac zelim sta zelim.