SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mali_balon

#106126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Kakvi su ovo mentalni sklopovi....pa sta je ovo....kontas ovakve budale zive tamo negdje....daleko ....a ono tvoj komsija.....jbte
mali_balon

#106127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 12:17
DonieBrasco wrote: 24/04/2026 10:37 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljekari ... /260424038

Ovi ljekari da su neciji da imaju veze, stele, stranku nikad ne bi ni doslo do suđenja, a ovako ovo su blage kazne obzirom da ce se prepoloviti na drugostepenoj.
pa i nisu toliko blage kazne, ako se zna koliko se dobija za ubistvo. vidim botići su nezadovoljni zbog presude jer je izrečena, pa sada traže odgovornost i vlasnika ordinacije jer je iz Naše Stranke.

ne znam kako ljude nije boga strah preko maksumovih leđa šiljiti predizbornu...
Ti ko da si s marsa pao.....naravno da se gazi preko mrtvih nema svetinje sve za budzet i tender i nadzorni odbor
Thorgerson

#106128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/04/2026 10:04 ovaj Aganovic je vec godinama, haman zapravo decenijama u crnoj hronici
budala ko dijete bio, budala ostao
opasna budala naravno

zbog ovakivh kao sto je on, 3 strikes out policy vrijedi uvesti
ovako ce opet izaci
pa ce neka djevojka, nana ili neka bespomocna osoba zaplatiti
Meni nije jasno, da ovako mali grad ne moze da rijesi 100ak ovih klosara.

A zna se koji su. Eto nek ih je 200. Svako ima u naselju par tih budala. Zasto ih policija svakodnevno ne prati?

Dakle, ne moraju pratiti ostalih 29.980 osoba u naselju, nego eto njih 20. U cemu je problem. Prati ga svaki dan i udaraj.

Kaze do suda je. Jeste do suda, ali i do policije. Svi su povezani.

Eno neki dan oni sto su optuzeni na Dobrinji da su ubili lika. Puna facebook grupa tog lika gdje raja pise da krade itd. I eto. Ceka se dok napravi neki veci belaj. Pa cemo ga onda sklanjati.

Svaki taj je potencijalni ubica. Jer ako njemu nije problem pognuti noz zbog cenera, ako mu nije problem sutnuti nekoga u glavu dok lezi, pitanje je samo prilike kad ce pociniti vece sranje.
tokio25

#106129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Thorgerson wrote: 24/04/2026 12:57
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/04/2026 10:04 ovaj Aganovic je vec godinama, haman zapravo decenijama u crnoj hronici
opasna budala naravno

ovako ce opet izaci

A zna se koji su. Eto nek ih je 200. Svako ima u naselju par tih budala. Zasto ih policija svakodnevno ne prati?

Dakle, ne moraju pratiti ostalih 29.980 osoba u naselju, nego eto njih 20. U cemu je problem. Prati ga svaki dan i udaraj.

Eno neki dan oni sto su optuzeni na Dobrinji da su ubili lika. Puna facebook grupa tog lika gdje raja pise da krade itd. I eto. Ceka se dok napravi neki veci belaj. Pa cemo ga onda sklanjati.

Svaki taj je potencijalni ubica. Jer ako njemu nije problem pognuti noz zbog cenera, ako mu nije problem sutnuti nekoga u glavu dok lezi, pitanje je samo prilike kad ce pociniti vece sranje.
zna policija sve
ja sam ubjedjen da su oni nus proizvod zelenih kojima su dobro dosli i da s njima indirektno stvaraju strah kod ljudi da ne moze bolje i da ih zelene sudije i tuzioci namjerno oslobadjaju da ne bi isli naprijed
jer kad se bojis klosara onda ovi veci i nisu u fokusu ili cak se ovim malim prijeti normalnim ljudima
moimoi

#106130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

DonieBrasco wrote: 24/04/2026 10:37 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljekari ... /260424038

Ovi ljekari da su neciji da imaju veze, stele, stranku nikad ne bi ni doslo do suđenja, a ovako ovo su blage kazne obzirom da ce se prepoloviti na drugostepenoj.
pa i nisu toliko blage kazne, ako se zna koliko se dobija za ubistvo. vidim botići su nezadovoljni zbog presude jer je izrečena, pa sada traže odgovornost i vlasnika ordinacije jer je iz Naše Stranke.

Problem je sto se zakon nije izmijenio. Tako da zapravo nista uradjeno nije. Pitanje je vremena kada ce se opet nesto slicno desiti.
Barem da zakonski zabrane operacije djece pod opstim anestezije u tzv klinikama. Da djeca samo i iskljucivo mogu bitinoperisana u bolnicama.
Zastititi djecu od pohlepnih, neodgovornih dr kao i glupih roditelja.
BadBoy

#106131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Ma ništa im sveto nije
DaysleepeR

#106132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

BadBoy wrote: 24/04/2026 13:42

Ma ništa im sveto nije
Pa šiljila se predizborna preko Erdoana mjesec dana pa nikom ništa.
BadBoy

#106133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

moimoi wrote: 24/04/2026 13:26

Problem je sto se zakon nije izmijenio. Tako da zapravo nista uradjeno nije. Pitanje je vremena kada ce se opet nesto slicno desiti.
Barem da zakonski zabrane operacije djece pod opstim anestezije u tzv klinikama. Da djeca samo i iskljucivo mogu bitinoperisana u bolnicama.
Zastititi djecu od pohlepnih, neodgovornih dr kao i glupih roditelja.
Mi imamo preći problem - nepoštivanje zakona. Nebitno koliko je dobar zakona ko se ne poštuje nemaš ništa od njega.

Nama generalno nisu loši zakoni. Ima par oblasti u kojima su zastarjeli, a neki stariji i dalje funkcionišu dobro (obligacije). Problem je naš javašluk i ne poštivanje zakona kao zakona. Jel kriva "rupa u zakonu" što policija npr ne kažnjava nepropisno parkiranje?

Mi moramo početi od kulturološkog reseta i novim generacijama utuviti u glavu da je zakon - ZAKON a ne blaga sugestija. Za stare generacije je kasno.
Ateista

#106134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Strasno je to sto ovakvi budu osudjeni tek kad dodje do najgoreg, ne mogu tvrditi da li su prije imali propusta, ali vrlo lako moguce da jesu.

Licno sam imao slucaj gdje mi je dijete moglo zaplatiti glavom ili ostati dozivotni invalid zbog nekoliko velikih propusta vise doktora prilikom porodjaja, cak sta vise neke stvari nisu bili ni propusti nego svjesno zanemarivanje i prebacivanje odgovornosti na drugog doktora, i taj drugi doktor je u zadnji cas spasio stvar.
Nakon razgovora sa advokatom, dobili smo informaciju da ne mozemo ocekivati nista na sudu s obzirom na to da dijete nema nikakve posljedice, sto znaci da je sudu to nebitno to sto neko nesavjesno radi svoj posao dok god nema posljedica, ali kad dodje do posljedica tad je kasno, ovim roditeljima ta kazna nece vratiti dijete.
Kad bi sud na vrijeme reagovao, slao ih u zatvor za greske i kad nema posljedica i oduzimao im license, mozda bi i spasili po neki zivot.

I dan danas mi je zao sto nisam bio dovoljna budala da platim nekom da od njih napravi invalide, trebao sam jer su to zasluzili.
peca777

#106135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peca777 »

BadBoy wrote: 24/04/2026 13:44 Mi imamo preći problem - nepoštivanje zakona. Nebitno koliko je dobar zakona ko se ne poštuje nemaš ništa od njega.
Paradoks je nas problem. Ako se ne provodi, sto se ne provodi, ako se provodi, sto se provodi? Evo imas primjer ove zabrane uvoza suplemenata koje imaju zivotinjske dodatke. Zakon iz 2017 se poceo sada provoditi i glavno pitanje, sto se provodi :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#106136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Ateista wrote: 24/04/2026 14:00 Strasno je to sto ovakvi budu osudjeni tek kad dodje do najgoreg, ne mogu tvrditi da li su prije imali propusta, ali vrlo lako moguce da jesu.

Licno sam imao slucaj gdje mi je dijete moglo zaplatiti glavom ili ostati dozivotni invalid zbog nekoliko velikih propusta vise doktora prilikom porodjaja, cak sta vise neke stvari nisu bili ni propusti nego svjesno zanemarivanje i prebacivanje odgovornosti na drugog doktora, i taj drugi doktor je u zadnji cas spasio stvar.
Nakon razgovora sa advokatom, dobili smo informaciju da ne mozemo ocekivati nista na sudu s obzirom na to da dijete nema nikakve posljedice, sto znaci da je sudu to nebitno to sto neko nesavjesno radi svoj posao dok god nema posljedica, ali kad dodje do posljedica tad je kasno, ovim roditeljima ta kazna nece vratiti dijete.
Kad bi sud na vrijeme reagovao, slao ih u zatvor za greske i kad nema posljedica i oduzimao im license, mozda bi i spasili po neki zivot.

I dan danas mi je zao sto nisam bio dovoljna budala da platim nekom da od njih napravi invalide, trebao sam jer su to zasluzili.
za te stvari kao kod tebe isto ima rješenje: ljekarska komora. da je po PSu naravno, ko što nije. pa ne mora u zatvor jer nije nastupilo štetno djelo, ali oduzimanje licence bi zaboljelo ko i zatvor.
esso_sa

#106137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esso_sa »

Thorgerson wrote: 24/04/2026 12:57
opasna budala naravno

ovako ce opet izaci

Davno je neki lik iz specijalne policije izjavio da policija moze, ako im daju zeleno svjetlo, pocistiti kompletan grad za manje od 7 dana. Znaju tacno ko sta, gdje, kako... Problem je prvenstveno politika, a onda i tuzilastvo/sudovi koji te klosare puste na slobodu 24h nakon hapsenja...
nivla

#106138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 14:11
Ateista wrote: 24/04/2026 14:00 Strasno je to sto ovakvi budu osudjeni tek kad dodje do najgoreg, ne mogu tvrditi da li su prije imali propusta, ali vrlo lako moguce da jesu.

za te stvari kao kod tebe isto ima rješenje: ljekarska komora. da je po PSu naravno, ko što nije. pa ne mora u zatvor jer nije nastupilo štetno djelo, ali oduzimanje licence bi zaboljelo ko i zatvor.
ovdje je najgora cinjenica sto se roditeljima stvorio dojam da se to mora hitno obaviti zahvat i u bolnici (vjerovatno namjerno) dao termin koji je poprilicno dug, pa se onda kod istog doktora u privatnom aranzmanu dao termin koji je "odmah"
treba zabraniti onim doktorima sto su na drzavnim jaslama da rade i imaju privatne ordinacije, jasno dati do znanja ili tamo ili vamo
eno onaj biscevic svima daje preporuku za ozempic i programe za mrsanje privatno a preko svoje klinike organizuje operativne zahvate u opcoj bolnici gdje isti radi o nasem trosku i gdje se na istu operaciju ceka duze nego kad se ide preko njegove privatne
dječak sa šibicama

#106139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Chmoljo je dio forumske ekipe koja uvijek, ali uvijek, staje u odbranu aktuelne vlasti i otvoreno advokatisu istoj. Advokatisalo se na Jablanici, advokatisalo se na tramvaju, na kraju se sve dogodilo kako smo i rekli da ce biti, zataskavanje, guranje u ladice, skrivanje ubica, kriminalaca, neprocesuiranje ... ali i tada, i u narednim slucajevima, ici ce isti suludi "argumenti" kako treba pustiti istraziteljima da zavrse posao i da "institucije rade svoj posao".
I kad se nista ne dogodi, prebacivanje krivice na "anamo one".

Ne kontam cemu, kome, niko corav ni glup nije i svako razuman vidi sve.

Istini za volju moram se ispraviti, chmoljo tu i tamo kritikuje vladajuce, makar deklarativno. A mislim i iskreno. Ostali, nula bodova, spremni oci iskopati za Neku i ekipu.
tokio25

#106140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

ok on brani aktuelnu vlast
al sta je ovdje problem sa aktuelnom vlasti?
ne valja kad rade ne valja kad ne rade
ne valja kad se ovi osude kad se ne osude
govori se da je ordinacija u kojoj se desilo to od clana nase stranke

znaci tom logikom ja ubijem nekoga u tvom dvoristu ti ces isto odgovarati za ubistvo
dječak sa šibicama

#106141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Problem je u tome sto su po mnogo cemu isti kao i oni koje su toliko kritikovali prije nego su dosli na vlast.

Samo to. A i kod botova nema neke razlike, samo se upale kad treba zastiti ministra, clana stranke, i "objasniti" kako to sto je on clan stranke, nema nikakve veze sa tim sto je izbjegao sudjenje, kaznu, sta god.
peca777

#106142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peca777 »

dječak sa šibicama wrote: 24/04/2026 15:29 Ne kontam cemu, kome, niko corav ni glup nije i svako razuman vidi sve.
Mene samo interesuje sta je bolje. Glup chmoljo sto navija za trenutne, ili glupi drugi koji navijaju za povratak sda?
dječak sa šibicama

#106143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

To i jeste problem ovdje, sto su jedni za SDA jedni za Trojku pa se tamburaju.

Budi jednako kritican i prema jednima i drugima, inace si isti kao i krezubi Sebija Sebija drekavci.

Ovi su birani da budu bolji, a nisu puno bolji, ako su ikako. Da mi je babo rodjeni, ako je ubio dijete, dabogda zivot proveo u zatvoru.
tokio25

#106144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

dječak sa šibicama wrote: 24/04/2026 15:57 Problem je u tome sto su po mnogo cemu isti kao i oni koje su toliko kritikovali prije nego su dosli na vlast.

Samo to. A i kod botova nema neke razlike, samo se upale kad treba zastiti ministra, clana stranke, i "objasniti" kako to sto je on clan stranke, nema nikakve veze sa tim sto je izbjegao sudjenje, kaznu, sta god.
vjerovatno ima i takvih
moje misljenje je da se ne moze citav sistem gradjen 20ak i vise godina promjeniti za noc
najbolji primjer je gras
u njega je mozda i najvise ulozeno i najvise radjeno da se promjeni
i sta imamo na kraju?
radnike iste kao prije koji su krali i koji vjeorvatno kradu i dan danas
radnike koji zaobilaze nepravilnosti i ne trude se da poprave stanje nego je bitno da ide plata staz a oni umrezeniji da se uradi sta sa strane itd
i onda da nije se desila nesreca psujemo stetu sto tramvaji kasne sto ih nema sto ovo sto ono
zatim ove transferzale longtidunale itd
sto ne grade a ne znamo je li neko meho zbog 2 kvadrata koci kompletnu dionicu
kao sto je slucaj sa nultom gdje 2 kvadrata ko zna i kome to pripada "ne da" da se pocne graditi
parking je ako je istina najmanji problem jer bi se odmah sirilo
da li je dobio koristenje stranacki neki jeste bosman
to jeste negativno al i to je bolje nego da blokira kad dodje do pocetka itd itd

ima se sta prigovoriti al kao sto forumas rece
ovo je zlatno u odnosu na prizivati sda da se vrati na vlast
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#106145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 24/04/2026 15:29 Chmoljo je dio forumske ekipe koja uvijek, ali uvijek, staje u odbranu aktuelne vlasti i otvoreno advokatisu istoj. Advokatisalo se na Jablanici, advokatisalo se na tramvaju, na kraju se sve dogodilo kako smo i rekli da ce biti, zataskavanje, guranje u ladice, skrivanje ubica, kriminalaca, neprocesuiranje ... ali i tada, i u narednim slucajevima, ici ce isti suludi "argumenti" kako treba pustiti istraziteljima da zavrse posao i da "institucije rade svoj posao".

Istini za volju moram se ispraviti, chmoljo tu i tamo kritikuje vladajuce, makar deklarativno. A mislim i iskreno. Ostali, nula bodova, spremni oci iskopati za Neku i ekipu.
Nisi nikad odgovorio kako svedskoj treba preko godinu dana da istrazi slicnu tramvajsku i to bez zrtava, i evo jos nisu gotovi?

Jel i oni skrivaju? Opet, da ponovim, nemam neko visoko misljenje o tuzilastvu, blago receno, ali treba odvojiti stvarnu kritiku od pljuvacine koju ce onaj kojeg pljujes lako demantovati.

Tako se gubi momentum i ne ispravljaju se stvari.

Ostala je cinjenica kod tramvajske nesrece da su grasovci poprilicno nalagali i da su brojne stvari prenapuhane poluistine (50 servisa tramvaja), ali svakako da je bitno zbog svih nas utvrditi odgovornost. Cija god da je. Problem je ako se to klosaru koji je vodio proteste ne svidi sta ce istraga pokazati, ili ljudima koji su odmah donijeli svoj sud.

Na koncu, sta je problem sa ovom presudom u slucaju Dzene Gadzun? Jesam li slucajno branio doktore? Rekao da je u pitanju linc ili nesto takvo?
BadBoy

#106146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

dječak sa šibicama wrote: 24/04/2026 15:29 Chmoljo je dio forumske ekipe koja uvijek, ali uvijek, staje u odbranu aktuelne vlasti i otvoreno advokatisu istoj. Advokatisalo se na Jablanici, advokatisalo se na tramvaju, na kraju se sve dogodilo kako smo i rekli da ce biti, zataskavanje, guranje u ladice, skrivanje ubica, kriminalaca, neprocesuiranje ... ali i tada, i u narednim slucajevima, ici ce isti suludi "argumenti" kako treba pustiti istraziteljima da zavrse posao i da "institucije rade svoj posao".

Nemoj se fakat naljutiti ti si poprilično koretktan forumaš, ali moram tebe uzeti za primjer kao dio našeg društva kojem apsolutno nikad ništa ne valja izuzev savršenstva koje je nedostižno u stvarnom životu. Znači za tvoj pojam ovdje treba doći neka nadnaravna stranka koja će 1000% biti nepogrešiva u svim stvarima i procjenama i tek bi tad možda rekli pa eto ovi su bolji od ostalih. A greške se dešavaju i onako nasumično, krive procjene.

Druga stvar našeg mentaliteta je mahalaština KO JE OVO URADIO I SA KOJIM CILJEM. Bitnije je nekoga javno razapeti da je KRIV I DA JE NEŠTO URADIO nego faktički raditi na tome da se smanje takve greške i pojave.

Jučer sjedim sa jednim likom i komentarišemo izmjene jednog ugovora koje su anonomizirane. Čovjek sve vrijeme ne može da se odvoji od pitanja KO JE OVO URADIO, KO JE PREDLOŽIO OVE IZMJENE. Ama bolan čovječe na kraju nije ni bitno čitaj da li izmjene valjalju ili ne (a valjale su za obje strane 1000000%). Al džaba njemu smeta što je dokumenta anonimiziran i što umjesto "Mujo Mujić" piše "Author" i on ne zna KO JE OVO PREDLOŽIO JA HOĆU DA ZNAM KO JE OVO PREDLOŽIO I SA KOJIM CILJEM.

Gledajte ponekad parlamentarne rasprave. Kod nas je to uvijek bitnije pitanje. Ko je šta predložio nego ŠTA je konkretno predloženo.

Ne znam kad ćemo i možemo li se ikako kutarisat takvog mentaliteta.
tokio25

#106147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

ma to je najvise sto vecina gleda samo sebe na ovaj ili onaj nacin
neki dan odem do doma zdravlja i neki ulazi preko reda a jedan komentarse doktori krivi i sl
reko kako su doktori krivi sto cekas kad je ovaj usao preko reda i sl
reko sto se ne bunis sto je ovaj usao preko reda
kaze ma sta cu ja da se sa njim svadjam ili bijem
reko a ako ja tebi uzmem novcanik da li bi se onda svadjao i tukao? kaze bi
pa reko vidis li koliko si sebican samo za sebe a neces za sve u cekaonici da se zalazes iako ne bi sigurno bio sam

jednostavno smo takvi daj samo meni i boli me briga za druge neka je meni samo dobro
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#106148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja ne pamtim da je iko igdje preko reda usao odavno tomu nisam svjedocio
tokio25

#106149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

ma nisam ni ja vidio odavno al ovaj je usao
da je bolja situacija jeste al i nas narod sere
usla neka da vidi jel prozvala i kaze doktorica nisam jos
kad ova ce eno je pise nesto a muz komentarise nije ovdje dosla da pise okrecuci se meni ono sretno
reko mora pisati ako ne znate proceduru onda ne kometarisite
usuti se lik nije vise ni progovorio oko doktora
nivla

#106150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

prije nisam, ali sad redovno ko onkoloski preko reda
Post Reply