Je li to onaj što je rekao da će WW3 početi u Rijeci?Toffee karamela wrote: ↑22/04/2026 18:52 admiral Davor Domazet Lošo ponovo kao komentator, treba ga slušati o bilo čemu da priča. iako ga izvjesni ismijavaju, valjda zbog brkova i teatralnosti, on je rijetka zvjerka među savremenim oficirima jer osim vojnog znanja potkovan je i u društvenim naukama
AMERIKA
- JohnnyS
#19226 Re: AMERIKA
-
biglebovski
- Toffee karamela
#19228 Re: AMERIKA
trebao je post ići na IRAN ali nema veze, može i ovdje
Lošo prognozira skori pad USA, naziva ih anticivilizacijom
inače mantrao je godinama o okultnim silama koje su opsjele zapad, pa sad nakon otkrića cio okultnih gadarija ne čini se više tako lud
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19229 Re: AMERIKA
doslovno si promašio mandatebiglebovski wrote: ↑22/04/2026 18:20 Za Bajdena su nas samo malo kolektivno pozatvarali, provodili medicinske eksperimente nad nama i uvodili cenzuru do tada neviđenu u modernom svijetu. Naprasno ugasili svijet i pokrenuli talas inflacije koji se sa Trumpom samo nastavio. Opuhali budžete za borbu protiv gripe a onda priredili Ukrajinu i Gazu. Tramp samo nastavio. Pare običnih građana izgubile veliku vrijednost.
Za Bajdena su najbolje zarađivali investitori i korporacije bliski vlasti, dok za Trumpa, najbolje zarađuju investitori i korporacije bliski vlasti.
Isti kurac, drugo pakovanje, demokratija u najjačoj državi svijeta ne postoji, jasno je ko vuče konce.
-
biglebovski
#19230 Re: AMERIKA
Jeste, u pravu si, nije Bajden bio predsjednik, ali što se USA tiće, lokdowns i mjere nisu bile nametane od strane Trummpove administracije nego se to uvodilo u Demokratskim državama. Faucci i komplet HNS su bili na strani demokrata. Dok je Tramponi skontao šta su mu spremili, otpuhaše ga na izborima.JohnnyS wrote: ↑22/04/2026 18:59
Da si živ i zdrav, najveći lokdauni su bili u Trumpovom mandatu. Najviše para u koroni se naštampalo u Trumpovom mandatu. Vlade dijelile pare da se ostane doma u Trumpovom mandatu. Svijet ugašen u ožujku i travnju 2020. Već početkom svibnja se svijet pali. 2021. kad je Biden zasjeo nigdje na svijetu nisu bile mjere kao 2020.unatoč većem broju i oboljelih i umrlih.
Vidim cjepivo žulja, ali ja znam masu ljudi koji se nisu cijepili, znači moglo se i da se ne cijepi. Ako te je netko natjerao na bocku, sam si kriv što si pristao, mogao si biti principijelan ko Đoković. Nije lako borit se za ideale i prinicipe. Ako nije, onda što te briga za ove koji su se bocnuli.
Kako je Trump krenuo, sjećat ćemo se svi korone s nostalgijom.
Mene cjepivo ne žulja, primio ga nisam. Na tim izborima sam navijao za Kenedija ili onog iz Floride, Tomas Masi mi je bio omiljeni, i tad i sad.
U svakom slučaju, korone se sjećam kao početka tzv. Novog normalnog, koji ni Trump nije zaustavio niti ima namjeru, očigledno.
- Chmoljo
#19231 Re: AMERIKA
jesi li pio varikinu?biglebovski wrote: ↑22/04/2026 19:18Jeste, u pravu si, nije Bajden bio predsjednik, ali što se USA tiće, lokdowns i mjere nisu bile nametane od strane Trummpove administracije nego se to uvodilo u Demokratskim državama. Faucci i komplet HNS su bili na strani demokrata. Dok je Tramponi skontao šta su mu spremili, otpuhaše ga na izborima.JohnnyS wrote: ↑22/04/2026 18:59
Da si živ i zdrav, najveći lokdauni su bili u Trumpovom mandatu. Najviše para u koroni se naštampalo u Trumpovom mandatu. Vlade dijelile pare da se ostane doma u Trumpovom mandatu. Svijet ugašen u ožujku i travnju 2020. Već početkom svibnja se svijet pali. 2021. kad je Biden zasjeo nigdje na svijetu nisu bile mjere kao 2020.unatoč većem broju i oboljelih i umrlih.
Vidim cjepivo žulja, ali ja znam masu ljudi koji se nisu cijepili, znači moglo se i da se ne cijepi. Ako te je netko natjerao na bocku, sam si kriv što si pristao, mogao si biti principijelan ko Đoković. Nije lako borit se za ideale i prinicipe. Ako nije, onda što te briga za ove koji su se bocnuli.
Mene cjepivo ne žulja, primio ga nisam. Na tim izborima sam navijao za Kenedija ili onog iz Floride, Tomas Masi mi je bio omiljeni, i tad i sad.
U svakom slučaju, korone se sjećam kao početka tzv. Novog normalnog, koji ni Trump nije zaustavio niti ima namjeru, očigledno.
-
Osmi Socrates
#19232 Re: AMERIKA
Nije se u BiH preporučivala varikina sa najvišeg mjesta moći, meni se čini. A bi on, za Trumpa. Nije njega zatvarao ni Trump ni Biden. Nego, onaj, kako se zvaše.
-
Crvene_brigade
#19233 Re: AMERIKA
Ne ismijavaju ga zbog “brkova i teatralnosti”, nego zbog suludih izjava. Nadam se da prije nego što postaš ovakve redikule, malo i istražiš o kakvim likovima se radi. Gostuje po nekakvim opskurnim podcastima i daje ovakve šizofrene izjave:Toffee karamela wrote: ↑22/04/2026 18:52 admiral Davor Domazet Lošo ponovo kao komentator, treba ga slušati o bilo čemu da priča. iako ga izvjesni ismijavaju, valjda zbog brkova i teatralnosti, on je rijetka zvjerka među savremenim oficirima jer osim vojnog znanja potkovan je i u društvenim naukama
Tuđmanov tzv. admiral Domazet Lošo: “Ovo je rat Krista i Antikrista, a Zapad je Antikrist. Putin će pobijediti”.
Opširnije na: https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 45817.aspx
Last edited by Crvene_brigade on 22/04/2026 19:28, edited 2 times in total.
-
biglebovski
#19234 Re: AMERIKA
Nisam legendo, uzdao sam se u imunitet, čuo si za to, ili se o tome još uvijek ne smije prićati?Chmoljo wrote: ↑22/04/2026 19:19jesi li pio varikinu?biglebovski wrote: ↑22/04/2026 19:18Jeste, u pravu si, nije Bajden bio predsjednik, ali što se USA tiće, lokdowns i mjere nisu bile nametane od strane Trummpove administracije nego se to uvodilo u Demokratskim državama. Faucci i komplet HNS su bili na strani demokrata. Dok je Tramponi skontao šta su mu spremili, otpuhaše ga na izborima.JohnnyS wrote: ↑22/04/2026 18:59
-
Osmi Socrates
#19235 Re: AMERIKA
Šuti, dobro si proš'o. U Kini bi te obeživotili da si odbio vakcinu. Kao i u Sjevernoj Koreji. U Rusiji bi samo izgubio posao. Pola Moskve je tako otpušteno. Al' se to nikad ne sjetiš spomenuti.
-
biglebovski
#19236 Re: AMERIKA
Znači, države u Americi sa Demokratama na čelu, gdje su ljude tjerali na eksperimentalnu terapiju, možemo svrstati u istu ravan sa Kinom, S. Korejom i Rusijom? U nekim Demokratskim državama, busterovanje je još uvijek obavezno.
- jeza u ledja
#19237 Re: AMERIKA
Pod Trumpom bi im bilo isto ili bolje??? Na osnovu cega to tvrdis?toska wrote: ↑22/04/2026 18:05 Za Gazu imaš pravo, Trump bi bio isti ili bolji, gore od Bidenove administracije nije moglo biti.
Pišem najviše zbog toga što su pod Bidenom "krvavo" ugušeni protesti studenata širom Amerike u proljeće 2024., i krenule su kazne i protjerivanje studenata, uhapšeno 3,100+, a mnogo nastavnog osoblja otpušteno.
Nakon tog april-maja 24. nastaje muk i svaka kritika Izraela.
Naravno da uvijek moze biti gore.
Sta mislis zasto nakon maja "nastaje muk" na univerzitetima? Hmm.
A Biden je na ljeto 2024 ispuhao i kao predsjednik i kao kandidat.
Cuj Trump bi mozda bio bolji jer su studentski protesti uguseni? Sad antiratnih protesta uopste ni nema, ali eto Trump je mozda bolji?!? Jbt Trump danas prijeti genocidom Iranu. Stanovnicima Gaze je predlagao "mirno iseljavanje" u Dzibuti ili gdje li vec, i to NAKON godinu dana ili vise protesta i ocigledne nepopularnosti ponasanja Izraela u Gazi. Mozes samo zamisliti sta bi radio 8. oktobra 2023-e.
"Ne moze gore" je hiperbolizacija. Naravno da je moglo biti i jos gore. I jos mnogo gore.
Ako protesti nisu imali uticaja na politiku Amerike prema Izraelu tada, ne vidim scenario pod kojim bi oni, ako bi uopste i postojali, imali ikakav uticaj na Trumpovu administraciju. Ja bih cak rekao da su upravo ti protesti i nedostatak istih danas pokazatelj na koju se stranku moze utjecati, a na koju ne.
- Toffee karamela
#19238 Re: AMERIKA
ovaj @crvene brigade mi je na foe zbog cio sendviča kojima ga hrane tako da me ne citira ubuduće
-
Osmi Socrates
#19239 Re: AMERIKA
Nekako se gubi smisao stavljanja ljudi na foe listu ako ih obavijestiš o tome. 
- JohnnyS
#19240 Re: AMERIKA
Svašta, ja sam jedva dočekao da me distortion spomene da mu kažem kako sam ga stavio na blokOsmi Socrates wrote: ↑22/04/2026 19:51 Nekako se gubi smisao stavljanja ljudi na foe listu ako ih obavijestiš o tome.![]()
- video
#19241 Re: AMERIKA
Reci da se salis, sarkazam...Toffee karamela wrote: ↑22/04/2026 18:52 admiral Davor Domazet Lošo ponovo kao komentator, treba ga slušati o bilo čemu da priča. iako ga izvjesni ismijavaju, valjda zbog brkova i teatralnosti, on je rijetka zvjerka među savremenim oficirima jer osim vojnog znanja potkovan je i u društvenim naukama
-
Osmi Socrates
#19242 Re: AMERIKA
Well, smisao stavljanja na foe je da ignorišeš specifičnog forumaša. Ako ga obavijestiš da ga ignorišeš, onda ga, u stvari, ne ignorišeš.JohnnyS wrote: ↑22/04/2026 19:56Svašta, ja sam jedva dočekao da me distortion spomene da mu kažem kako sam ga stavio na blokOsmi Socrates wrote: ↑22/04/2026 19:51 Nekako se gubi smisao stavljanja ljudi na foe listu ako ih obavijestiš o tome.![]()
Ako ga ne ignorišeš, onda opet redovno otvaraš njegove postove kad te citira. A moguće i njegove druge postove.
Last edited by Osmi Socrates on 22/04/2026 20:07, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#19243 Re: AMERIKA
Slusati republikance iz Virginije Danas kako kukaju zbog novih distrikta je neprocjenjivo 
-
Crvene_brigade
#19244 Re: AMERIKA
Sa upućenim izlizanim propagandističkIm uvredama ad hominem, te citiranjem i “divljenjem” opskurnim Lošom najbolje govoriš o samom sebi.Toffee karamela wrote: ↑22/04/2026 19:49 ovaj @crvene brigade mi je na foe zbog cio sendviča kojima ga hrane tako da me ne citira ubuduće
- Chmoljo
#19245 Re: AMERIKA
smije se priĆati, nego samo htio da vidim jesi li slijedio lidera u njegovim idejama, ili su dobre samo kad traži da se mlate imigrantibiglebovski wrote: ↑22/04/2026 19:26
Nisam legendo, uzdao sam se u imunitet, čuo si za to, ili se o tome još uvijek ne smije prićati?
- tramvajtrojka
#19246 Re: AMERIKA
Mojne ga zbunjivati oko č i ć ipak je iz ZeniceChmoljo wrote: ↑22/04/2026 20:19smije se priĆati, nego samo htio da vidim jesi li slijedio lidera u njegovim idejama, ili su dobre samo kad traži da se mlate imigrantibiglebovski wrote: ↑22/04/2026 19:26
Nisam legendo, uzdao sam se u imunitet, čuo si za to, ili se o tome još uvijek ne smije prićati?
-
melac
#19247 Re: AMERIKA
Lazes kao i obicno. Zatvaranje je krenulo za vrijeme trumpica, a kad je Biden dosao to je polako olabavio i postupno ukinuo karantenu.biglebovski wrote: ↑22/04/2026 18:20 Za Bajdena su nas samo malo kolektivno pozatvarali, provodili medicinske eksperimente nad nama i uvodili cenzuru do tada neviđenu u modernom svijetu. Naprasno ugasili svijet i pokrenuli talas inflacije koji se sa Trumpom samo nastavio. Opuhali budžete za borbu protiv gripe a onda priredili Ukrajinu i Gazu. Tramp samo nastavio. Pare običnih građana izgubile veliku vrijednost.
Za Bajdena su najbolje zarađivali investitori i korporacije bliski vlasti, dok za Trumpa, najbolje zarađuju investitori i korporacije bliski vlasti.
Isti kurac, drugo pakovanje, demokratija u najjačoj državi svijeta ne postoji, jasno je ko vuče konce.
Ali kako da se to uklopi u tvoj narativ, e pa laganjem.
- Point.
#19248 Re: AMERIKA
Znači slagao si u ovome postu, crno na bijelo, dvije stvari. Lockdown i u čijem je mandatu počeo i Ukrajinu. Ukrajinu nisu priredili demokrate, nego otvorena agresija Rusije na Ukrajinu.biglebovski wrote: ↑22/04/2026 18:20 Za Bajdena su nas samo malo kolektivno pozatvarali, provodili medicinske eksperimente nad nama i uvodili cenzuru do tada neviđenu u modernom svijetu. Naprasno ugasili svijet i pokrenuli talas inflacije koji se sa Trumpom samo nastavio. Opuhali budžete za borbu protiv gripe a onda priredili Ukrajinu i Gazu. Tramp samo nastavio. Pare običnih građana izgubile veliku vrijednost.
Pa, dude.
- Tito_i_Partija
#19249 Re: AMERIKA
Izvini, al' je veliki vođa naredio da se varkina ubrizgava u vene, a ne da se pije. Sram te bilo, širiš fejk njus.Chmoljo wrote: ↑22/04/2026 19:19jesi li pio varikinu?biglebovski wrote: ↑22/04/2026 19:18Jeste, u pravu si, nije Bajden bio predsjednik, ali što se USA tiće, lokdowns i mjere nisu bile nametane od strane Trummpove administracije nego se to uvodilo u Demokratskim državama. Faucci i komplet HNS su bili na strani demokrata. Dok je Tramponi skontao šta su mu spremili, otpuhaše ga na izborima.JohnnyS wrote: ↑22/04/2026 18:59
-
zilog
#19250 Re: AMERIKA
Ovo vam je, drage kolege, tipican primjer MAGA mentaliteta...biglebovski wrote: ↑22/04/2026 19:18Jeste, u pravu si, nije Bajden bio predsjednik, ali što se USA tiće, lokdowns i mjere nisu bile nametane od strane Trummpove administracije nego se to uvodilo u Demokratskim državama. Faucci i komplet HNS su bili na strani demokrata. Dok je Tramponi skontao šta su mu spremili, otpuhaše ga na izborima.JohnnyS wrote: ↑22/04/2026 18:59Da si živ i zdrav, najveći lokdauni su bili u Trumpovom mandatu. Najviše para u koroni se naštampalo u Trumpovom mandatu. Vlade dijelile pare da se ostane doma u Trumpovom mandatu. Svijet ugašen u ožujku i travnju 2020. Već početkom svibnja se svijet pali. 2021. kad je Biden zasjeo nigdje na svijetu nisu bile mjere kao 2020.unatoč većem broju i oboljelih i umrlih.biglebovski wrote: ↑22/04/2026 18:20 Za Bajdena su nas samo malo kolektivno pozatvarali, provodili medicinske eksperimente nad nama i uvodili cenzuru do tada neviđenu u modernom svijetu. Naprasno ugasili svijet i pokrenuli talas inflacije koji se sa Trumpom samo nastavio. Opuhali budžete za borbu protiv gripe a onda priredili Ukrajinu i Gazu. Tramp samo nastavio. Pare običnih građana izgubile veliku vrijednost.
Uhvacen u falsifikovanju, samo kaze "u pravu si", a onda podupla, kao nema veze sto Bajden nije bio predsjednik, ali jesu demokratske drzave, jeste Fauci, bla bla...
Pri tome skloni prvi post.
Umijes li ti priznati gresku, bez da nosas stative?
Vjeruj da nije tesko. Dao sam ti primjer...