Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neka polako, imam ja i slike "poslije" iako je kasno i ne da mi se s vama sto mrzite kerove raspravljati
Svako drvo jos tu, zelena povrsina 1.5-2m ispod prozora zgrade, zelena povrsina gdje drvece,suplje meba kocke na parking mjestima.. I jos vaznije (sto tebi vjerovatno i nije vazno) nogostup za pjesake na toj strani ulice. Ostavljam tebi da nam postavis te slike sa drugih lokacija.. Ali cim spominjes kos na Jaliji koji niko nije ni pogledao 10+ god. jako tesko rodjace.
Javi se @Casual's bar da hajrujes mrznju, imaju fond
gentoo wrote: ↑20/04/2026 00:04
Neka polako, imam ja i slike "poslije" iako je kasno i ne da mi se s vama sto mrzite kerove raspravljati
Svako drvo jos tu, zelena povrsina 1.5-2m ispod prozora zgrade, zelena povrsina gdje drvece,suplje meba kocke na parking mjestima.. I jos vaznije (sto tebi vjerovatno i nije vazno) nogostup za pjesake na toj strani ulice. Ostavljam tebi da nam postavis te slike sa drugih lokacija.. Ali cim spominjes kos na Jaliji koji niko nije ni pogledao 10+ god. jako tesko rodjace.
Javi se @Casual's bar da hajrujes mrznju, imaju fond
halo medo, ja tu odrastao i ti bi meni slike da saljes kako je prije izgledalo
odakle si dosao u zenicu?
Last edited by nauticamid on 20/04/2026 00:10, edited 1 time in total.
gentoo wrote: ↑20/04/2026 00:09
Zelenilo i red preko puta Manojlo Popic. 20+ djece u igri i transparentima "Fudo ne damo zelenu povrsinu". A tek auti na pozarnom putu i nogostupu
a uslov da bi zelenilo postojalo je to da se djeca igraju..
nauticamid wrote: ↑20/04/2026 00:08
halo medo, ja tu odrasto
Aha, znaci ti si jedan od ovih papaka koji ili ima 2+ auta ili je podstanar bez ugovora o rentanju ili dolazi sluzbenim autom kuci i jebe vlastite komsije zauzimanjem parkinga. Ali je bilo OK dok je bilo besplatno
nauticamid wrote: ↑20/04/2026 00:08
halo medo, ja tu odrasto
Aha, znaci ti si jedan od ovih papaka koji ili ima 2+ auta ili je podstanar bez ugovora o rentanju ili dolazi sluzbenim autom kuci i jebe vlastite komsije zauzimanjem parkinga. Ali je bilo OK dok je bilo besplatno
nemoj jarane misliti, nije to za tebe.
otkud ova auta po trotoaru, zar nije rijesen parking ili se pak rjesava fin. situacija u jp parking servisu?
nauticamid wrote: ↑20/04/2026 00:14
otkud ova auta po trotoaru, zar nije rijesen parking ili se rjesava fin. situacija u jp parking serivsu?
Ne znam, meni je rijesen. Stoji citav dan prazan i niko ni da mu prismrdi a kamoli pomisli parkirati
A ti bujrum iskoristi sve pravne stvari koje su ti na raspolaganju pa i tuzi Parking servis jer ti nisu obezbijedili parking. Jos bolje, skupi sve komsije koji su imali osnov da dobiju R mjesto a nisu pa zajedno tuzite. Moze ti jaran Bata pomoci u pravnom savjetovanju. Mozda sud naredi vracanje u prvobitno stanje. Do tad ja kad ne mognem proci trotoarom zovem policiju (koja nece ni doci, ne brini )
nauticamid wrote: ↑20/04/2026 00:14
otkud ova auta po trotoaru, zar nije rijesen parking ili se rjesava fin. situacija u jp parking serivsu?
Ne znam, meni je rijesen. Stoji citav dan prazan i niko ni da mu prismrdi a kamoli pomisli parkirati
A ti bujrum iskoristi sve pravne stvari koje su ti na raspolaganju pa i tuzi Parking servis jer ti nisu obezbijedili parking. Jos bolje, skupi sve komsije koji su imali osnov da dobiju R mjesto a nisu pa zajedno tuzite. Moze ti jaran Bata pomoci u pravnom savjetovanju. Mozda sud naredi vracanje u prvobitno stanje. Do tad ja kad ne mognem proci trotoarom zovem policiju (koja nece ni doci, ne brini )
ja tebi davno rekao da imam parking cca 20 godina u extra zoni, a tiii... razumijem ja tebe I tvoju pricu kad te se konkretno poklopi I onda ide ova seljacka..
Ali da se pretvorim u belfy-a na trenutak I pitam te, odakle si doselio u Zenicu?
gentoo wrote: ↑19/04/2026 21:50
U manjini ste papci.. Iselite u Serice, gore zivotinje ili se muzu ili se jasu.. A mozes i parkirati gdje hoces
Koji papci, ovi sto im se gade ovi stranacki uhljupi ili?
vjerovatno je ono ili je li tako parking papak
Papci ste svi vi koji eto nesto sto bi Zenicu stavilo na mapu gradova (citaj EU gradova), koji imaju tako nesto smatrate "nepotrebnim" i "otvori fabriku nek narod radi".
Takodje nakon 100 godina ovo pravljenje reda sa parkinzima je nesto sto je donekle slicno modernim, razvijenim EU gradovima.. Ali ne..
Nasa stranka je onako ponekad izgubljena u svemiru i idu iz krajnosti u krajnost. Ali svako od vas ima pravo svog vjecnika uhvatiti za rukav pa eto nek gura stvari koje vama pasu.. Meni kao vlasniku psa ovo i treba i ne treba. Treba mi jer zbog ovog gore, ne treba mi jer ja tu necu nikad otici jer bi se ovaj moj poklao sa njih 10 u roku od 3 min.
Ne znam iskreno citajuci nije mi jasno sto nekada ljudi iz zenice svaku promjenu il naglasak neke promjene docekaju na nož j ne daj bože, isto tako za onaj sushi bar
Ono u Sarajevu ima nekoliko ovih parkova za pse koji godinama bez problema postoje, cak i u naselju kao sto je alipasino, vidi se po nazivu na gmaps kako sadrzajna gospoda tu živi na Kamberovića polju imate i vise nego dovoljno mjesta za neki parkic za pse
Kad se pogledaju ove slike auta po trotoarima i pred ulazima u zgrade, a tako je sad i u Radakovu, Blatuši, Crvicama, i jos iz godine u godinu raste broj uvezenih auta, meni kao vozacu se sve više gadi.
Ne sjećam se da sam igdje kao kod nas vidio tako veliki broj parkinga i da je to opet nedovoljno.
Sad bi se odrekao auta i rado rentao auto po potrebi kad bi to bilo nekako organizovano, neki car sharing.
To bi zapravo trebali organozovati gradovi.
Ovo ludilo povećavanja broja auta do broja stanovnika bi nekako trebalo zaustaviti.
Prekjučer prolazim kroz Konjic, na obe strane pješačkog na trotoaru parkiran auto.
Žena sa dvoje male djece pokušava da priđe pješačkom, nema šanse, stanem pustim ih preko ceste i razmišljam koja bi kazna bila adekvatna za takve prekršaje, ne samo da su blokirali trotoar nego i pješacki prelaz, za takvu bahatost samo oduzimanje vozila bi bilo adekvatno.
Parking se mora urediti, postalo je nesnosljivo.
Sada je "pravilo" da porodice imaju po dva auta, sluzbena auta (cak kombiji i kamioni) se parkiraju ispred zgrada, haos.
Ali vidimo na primjeru Jalije da se moze, ispod Uglovnice je ludilo bilo, sada odjednom mirno, nema vise belaja
Odjednom se na kafu moze i pjesice doci, u teretanu u Bosanku isto tako i td td.
Fula ima kao u svakom poslu, ali je u globalu dobar posao sa ovim urađen.
N.N. wrote: ↑20/04/2026 07:37
Parking se mora urediti, postalo je nesnosljivo.
Sada je "pravilo" da porodice imaju po dva auta, sluzbena auta (cak kombiji i kamioni) se parkiraju ispred zgrada, haos.
Ali vidimo na primjeru Jalije da se moze, ispod Uglovnice je ludilo bilo, sada odjednom mirno, nema vise belaja
Odjednom se na kafu moze i pjesice doci, u teretanu u Bosanku isto tako i td td.
Fula ima kao u svakom poslu, ali je u globalu dobar posao sa ovim urađen.
Ma ovo sa parkingom funkcionise savrseno, treba im pustiti da cijeli grad zavrse kako treba. Vremenom prioritet da ode na podzemne garaze, pa gdje ima mogucnosti.
tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2026 01:01
Ne znam iskreno citajuci nije mi jasno sto nekada ljudi iz zenice svaku promjenu il naglasak neke promjene docekaju na nož
Zato sto je Zenica jedno veliko selo. Ne pratis mozda ovdje redovno upise.. ali se doslo do validnog zakljucka da Zenica nema katolika, a od kad nema katolika grad je postao mjesto gdje se mrze psi i gdje se parkira kako hoces i gdje hoces . Skraceno bi se to moglo mozda nazvati i "baliluk"
Ovo je ta alternativa Fudi i "unistavanju zelenih povrsina" koje zagovaraju i ovi (placeni) FGR-ovci i razni "rodjeni zenicani"
No polako i tome dolazi kraj, svjetlo na kraju tunela u vidu Nase stranke i Parking servisa
tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2026 01:01
Ne znam iskreno citajuci nije mi jasno sto nekada ljudi iz zenice svaku promjenu il naglasak neke promjene docekaju na nož j ne daj bože, isto tako za onaj sushi bar
Pisao sam tamo na Politika podforumu i vjerovatno si upratio, ali najvise laznih profila i ovih botovskih SDA stranica je iz Zenice. Dodaj na to da su pokriveni i preko Klixa, Zenicabloga, Zenita i slicnih stranica i dobijes stanje kakvo je sada.
Meni se sviđaju novi parkinzi. Nisu idealni, ali kakvi smo, dobro je i ovo. Uveo se neki red.
Park za pse - ha ha kakva utopija. Prvo vlasnici pasa da se nauče kulturi da ciste iza svojih pasa, ali daleko smo mi od toga.
Zna li neko kad će vise ukloniti Veneciju i Zizija. Kćerke vlasnice Venecije se prepucavaju s narodom po komentarima na fb kako se krade hljeb iz ruku i uništava nešto sto gradilo godinama … Da nisu ova dva objekta u sporu sa gradom?
Nije samo u pitanju Željezara i njeni radnici i niz drugih firmi vezanih za rad Željezare ce otpustiti mnogo ljudi ..U nekoj bliskoj budućnosti ovo je ekonomski i demografski šah mat za Zenicu,kao i za samu državu.Ostajemo bez bazne industrije i strateških preduzeća to je ekonomsko samoubistvo.
Nije samo u pitanju Željezara i njeni radnici i niz drugih firmi vezanih za rad Željezare ce otpustiti mnogo ljudi ..U nekoj bliskoj budućnosti ovo je ekonomski i demografski šah mat za Zenicu,kao i za samu državu.Ostajemo bez bazne industrije i strateških preduzeća to je ekonomsko samoubistvo.
Mozes li pojasniti o kakvom samoubistvu je rijec? Mi nemamo puno vaznijih stvari u zivotu o valjane žice. Nemamo dovoljno svije hrane, uvozimo 90%. Nemamo naftu, plin. Nemamo lijekove. Sve su to vaznije stvari od valjane žice. S druge strane sada je u Zeljezari 1800 zaposlenih, nekad je bilo 24 hiljade, pa smo evo zivi. Ja razumijem politicare koji koriste svaku priliku da pljuju po politickim protivnicima (ako kisa padne oni ce reci da je zbog trojke ili Fude). Ne razumijem ozbiljne ljud ekoji misle svojom glavom. Sta je altenativa? Da Federacija kupi i upumoava milione narednih 10’godina kao sa rudnicima? Pa bolje davati onako pare tim ljudima da sjede kod kuce. Sta cemo sa ostalim radnicima ?? Drugim firmam koje propadnu? Radnike razumijem sta ga briga odakle pare, njemu je bitno da legne na racun, da li od Fbih ili od Zeljezare. Druze nismo konkurentni kinezima koji proizvode 50% svjetskog celika, Indija, Banglades takodje . Ne znam sta vam nije jasno. Davanje poticanja znaci uzimanje od svih da bi se dalo za 1800 radnika Zeljezare. Dakle uzimas od penzionera, hiljada radnika koji imaju manje plate od zeljezaraca, uzimas od bolesnih jer bi se mogli liječiti tim parama. Dalje, zašto te pare ne iskoriti za fime koje posluju dobro za sirenje proizvodnje? Zasto upumpavati u gubitaša. Ne bi mi imali ovoh problema da se odluke donose u korist rada (mali porezi, manje dozvola i papirologije, itd) ali ne moze ko će napuniti fondove, zzo, penzioni itd. Zzo uplacuje 44% stanovništva , a kosrti 100% stanivnistva zato je zdravstvo moli boga da ti ne zatreba, ali to je nasa sadaka politika, daj svima nista. Penzije isto, do nedavno ista penzija za 15 i 39 godina staza . Sve se radi da se izjednaci standard (subvencija za vrtic, djeciji doplatak, stipendije itd.) hoće da covjek sa osnovno skolom ima isti životni standard kao neurohirurg. Koju motivaciju imaju ljudi da vise rade, skoluju se itd ako ce na kraju sve biti isto. Nazalost to su sve komunisticke politike koje svi provode nema kod nas ekonomskig centra, a desnice da ne pricam. Da je drugacije bila bi nezaposlent 3% i ne bi se brinuli da li je zeljezara crknula ili nije, bilo bi radnih mjesta kao u prici. To je ipak za ozbiljnije drzave za biznis kao USA, Singapur, Svicarska , Irska itd.
Last edited by stangla_angla on 20/04/2026 14:39, edited 1 time in total.