IRAN
- AleksoMKD
#72126 Re: IRAN
Da sacekamo da se Iranski pregovaraci vrate zivi sa pregovora.
- Haris.ba
#72127 Re: IRAN
Ako Iran pristane na ovo Trampovo, ceka ih veoma brzo prevara i ponovno bombardovanje do kraja.
-
moimoi
#72128 Re: IRAN
Gubitnici su sitna buranija jer ce sve poskupiti opet.
Dobitnici su kapitalisti.
Ne znam zasto navijate? Niko od vas ne trguje na berzama, barem ne ozbiljno
Dobitnici su kapitalisti.
Ne znam zasto navijate? Niko od vas ne trguje na berzama, barem ne ozbiljno
-
sumirprimus
#72129 Re: IRAN
Haj litani, da idf u Bejrutu ne osvaneladacoko wrote: ↑08/04/2026 13:37Jos penal imaju jer su presli rijeku Litani, zar ne?sumirprimus wrote: ↑08/04/2026 12:14 Vodiš 3 0, napolju gori zemlja vruće, sudija svira tajm aut da se ekipe osvjeze.
Nije loše za ove sto vode. Osim lamala koji je nezadovoljan jer on nije zabio.
Publika navija za underdoga standarno, jer se igra svjetsko u golfskom zalivu![]()
P.s kina, Pakistan i posebno indija ytandardno operisani od fudbala![]()
![]()
- dječak sa šibicama
#72130 Re: IRAN
Zar nije Hezbola po sporazumu od nedavno, potpisala da predaje jug zemlje legalnoj vojsci Libana?
- dječak sa šibicama
#72131 Re: IRAN
Ne znam, znam samo da ce se nekad morati odreci okupiranih teritorija jer nema sanse da oni to vrate.mirzic1 wrote: ↑08/04/2026 13:42Da li isto vazi i za Ukrajinu?dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 13:01 10. tacaka je propaganda Teherana, kao mi postavljamo uvjete.
Nisu oni napali pa da postavljaju uvjete. Dogovorit ce se, naci na pola puta, ja tebi ti meni. Ali Iran je u goroj poziciji jer njima bombe padaju na glavu. Logicno morat ce vise popustiti.
Ako iko ista popusti, ovo je 2 sedmice primirja, nista vise. Ko zna sta slijedi.
Ili da ratuju jos 4 godine.
- skrbavi-admin
#72132 Re: IRAN
Ja i? Kad ja i ti potpisemo sporazum, ugovor, obavezan je za obe strane a ne samo za jednu. Pogotovo kad se tice ubistava i drzavne agresije i genocidne retorike. Stas ti mislio da ce hezbolan ostat iznad juga nakon sto ovi krse redom sve po Bejrutu i jugu Libana....dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 14:10 Zar nije Hezbola po sporazumu od nedavno, potpisala da predaje jug zemlje legalnoj vojsci Libana?
- mirsek
#72133 Re: IRAN
Pobjegla vojska sa polozaja cim je izrael najavio ofanzivu.. da nije hezbolaha Liban bi odavno bio okupiran od strane cionista.dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 14:10 Zar nije Hezbola po sporazumu od nedavno, potpisala da predaje jug zemlje legalnoj vojsci Libana?
-
sumirprimus
#72134 Re: IRAN
Hezbola se morala povuci sjeverno od litanija I razoruzati jos od 2006. Al jebga, porazi se slavili ko pobede, cak i ovde.mirsek wrote: ↑08/04/2026 14:15Pobjegla vojska sa polozaja cim je izrael najavio ofanzivu.. da nije hezbolaha Liban bi odavno bio okupiran od strane cionista.dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 14:10 Zar nije Hezbola po sporazumu od nedavno, potpisala da predaje jug zemlje legalnoj vojsci Libana?
- dječak sa šibicama
#72135 Re: IRAN
Donald Trump je odbacio jednu od ključnih tačaka Irana u vezi sa sporazumom o prekidu vatre.
U objavi na Truth Socialu, Trump je naveo da će SAD „blisko sarađivati“ s Iranom, ali da „neće biti obogaćivanja uranija“.
Jedna od stavki mirovnog plana u 10 tačaka, o kojem su ranije izvještavali iranski državni mediji, bila je upravo pravo Irana na obogaćivanje.
Ipak, američki predsjednik se složio s nekim drugim tačkama, navodeći da će Washington s Teheranom razgovarati o „carinama i ublažavanju sankcija“.
U odstupanju od ranijih informacija, Trump je rekao da je mnogo od „15 tačaka“ već usaglašeno, što je iznenađujuće brzo.
Nekoliko minuta kasnije, u novoj objavi, Trump je najavio kaznene mjere za zemlje koje snabdijevaju Iran vojnim naoružanjem – uvođenje carina od 50% na svu robu, „s trenutnim učinkom“.
Ovo su cijele objave:
"Sjedinjene Američke Države će blisko sarađivati s Iranom, za koji smo utvrdili da je prošao kroz ono što će biti vrlo produktivna promjena režima! Neće biti obogaćivanja uranija, a Sjedinjene Države će, radeći s Iranom, iskopati i ukloniti sav duboko zakopani (B-2 bombarderi) nuklearni „prah“. Sve je sada, i bilo je, pod vrlo preciznim satelitskim nadzorom (Svemirske snage!). Ništa nije dirano od dana napada. Mi razgovaramo, i nastavit ćemo razgovarati, o carinama i ublažavanju sankcija s Iranom. Mnoge od 15 tačaka već su usaglašene. Hvala vam na pažnji".
Ovo je druga:
"Zemlja koja bude snabdijevala Iran vojnim naoružanjem bit će odmah opterećena carinama od 50% na svu robu koju prodaje Sjedinjenim Američkim Državama, s trenutnim učinkom. Neće biti izuzetaka niti oslobađanja od ove mjere!"
U objavi na Truth Socialu, Trump je naveo da će SAD „blisko sarađivati“ s Iranom, ali da „neće biti obogaćivanja uranija“.
Jedna od stavki mirovnog plana u 10 tačaka, o kojem su ranije izvještavali iranski državni mediji, bila je upravo pravo Irana na obogaćivanje.
Ipak, američki predsjednik se složio s nekim drugim tačkama, navodeći da će Washington s Teheranom razgovarati o „carinama i ublažavanju sankcija“.
U odstupanju od ranijih informacija, Trump je rekao da je mnogo od „15 tačaka“ već usaglašeno, što je iznenađujuće brzo.
Nekoliko minuta kasnije, u novoj objavi, Trump je najavio kaznene mjere za zemlje koje snabdijevaju Iran vojnim naoružanjem – uvođenje carina od 50% na svu robu, „s trenutnim učinkom“.
Ovo su cijele objave:
"Sjedinjene Američke Države će blisko sarađivati s Iranom, za koji smo utvrdili da je prošao kroz ono što će biti vrlo produktivna promjena režima! Neće biti obogaćivanja uranija, a Sjedinjene Države će, radeći s Iranom, iskopati i ukloniti sav duboko zakopani (B-2 bombarderi) nuklearni „prah“. Sve je sada, i bilo je, pod vrlo preciznim satelitskim nadzorom (Svemirske snage!). Ništa nije dirano od dana napada. Mi razgovaramo, i nastavit ćemo razgovarati, o carinama i ublažavanju sankcija s Iranom. Mnoge od 15 tačaka već su usaglašene. Hvala vam na pažnji".
Ovo je druga:
"Zemlja koja bude snabdijevala Iran vojnim naoružanjem bit će odmah opterećena carinama od 50% na svu robu koju prodaje Sjedinjenim Američkim Državama, s trenutnim učinkom. Neće biti izuzetaka niti oslobađanja od ove mjere!"
-
statixx
#72136 Re: IRAN
Ma nisu vise samo nafta i plin bili u igri, sto bi u jednu ruku ugrozilo i kupovinu americkih obveznica od strane zaljevskih zemalja, vec americki kapital. Ljudi zaboravljaju da je Iran nedavno zaprijetio da ce, u slucaju eskalacije, gadjati americke tehnoloske kompanije u Perzijskom zaljevu.
The IRGC target list reads like a roster of the companies driving the GCC’s tech ambitions — Apple, Google, Microsoft, Meta, Nvidia, Amazon, IBM, Intel, Oracle, HP, Palantir, Dell, Cisco, JPMorgan Chase, GE, Tesla, and Boeing.
This reality was tested in early March when Iranian drones successfully struck Amazon Web Services (AWS) cloud computing facilities in the UAE and Bahrain. Those strikes triggered digital outages that crashed banking sites, payment processors, and consumer services across the region.
“We can’t think about this AI infrastructure as purely a commercial asset anymore, and to some extent, it’s national security infrastructure,” Hamza Chaudhry, lead of AI and national security at the Future of Life Institute, told Politico.
“Tech assets are now treated as part of the conflict, not peripheral to it. It also signals that future crises may target data centers and cloud platforms as much as traditional strategic sites,” Henderson told CNBC.
The digital economy now faces the same physical vulnerability as the oil economy. If a resolution for the conflict is not reached soon and Iranian drone strikes start targeting tech assets, hundreds of bns of USD earmarked for the GCC's AI transformation could stall.
- dječak sa šibicama
#72137 Re: IRAN
Hezbola je gotova padom Assada, koji su mnogi (a danas podrzavaju Iran, tada su podrzavali glavosjece, to je takva politicka providnost) slavili i velicali ove izraelske kujice od Al Nusra fronta koji danas vladaju Damaskom.
Izrael je uspjesno anulirao Siriju kao prijetnju i jedinu vezu Irana sa sijama u Libanu. Sije u Libanu su sada 100% opkoljeni neprijateljem.
Izrael je uspjesno anulirao Siriju kao prijetnju i jedinu vezu Irana sa sijama u Libanu. Sije u Libanu su sada 100% opkoljeni neprijateljem.
- mirsek
#72138 Re: IRAN
A izreal je trebao vratiti jos uvijek okupirani dio Libana na jugu, sheba farme mislim da se zove taj dio a nisu tako da, podrska oslobodjenju citavog Libana.sumirprimus wrote: ↑08/04/2026 14:17Hezbola se morala povuci sjeverno od litanija I razoruzati jos od 2006. Al jebga, porazi se slavili ko pobede, cak i ovde.mirsek wrote: ↑08/04/2026 14:15Pobjegla vojska sa polozaja cim je izrael najavio ofanzivu.. da nije hezbolaha Liban bi odavno bio okupiran od strane cionista.dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 14:10 Zar nije Hezbola po sporazumu od nedavno, potpisala da predaje jug zemlje legalnoj vojsci Libana?
-
sumirprimus
#72139 Re: IRAN
Izrael,se povukao sa granice libana. Mislim mozemo mi se ovde sad siljiti jer je lako, a hezbola nema taj luksuz.mirsek wrote: ↑08/04/2026 14:26A izreal je trebao vratiti jos uvijek okupirani dio Libana na jugu, sheba farme mislim da se zove taj dio a nisu tako da, podrska oslobodjenju citavog Libana.sumirprimus wrote: ↑08/04/2026 14:17Hezbola se morala povuci sjeverno od litanija I razoruzati jos od 2006. Al jebga, porazi se slavili ko pobede, cak i ovde.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#72140 Re: IRAN
Kako ni jedan izraelski avion nije pogodjen, ne mislim na dronove oni su potrošni vako nako ? I da, gdje su F22, jesu li njih koristili uopšte?
- Toffee karamela
#72141 Re: IRAN
šta bi sa pozivom na džihad onog vrhovnog ajatolaha zaduženog za vjeru? jel to džihad do prvog primirja? u moje doba fetve se nisu skidale tek tako
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- dječak sa šibicama
#72143 Re: IRAN
Iranska protivvazduna odbrana je desetkovana, cak su i Srbi uspjeli srusiti jedan nevidljivi avion, iranci jedan "vidljivi" i par helikoptera koji su letili nisko.
Izraelci vjerovatno tuku sa visine, gdje kratki domet nema efikasnosti.
Snimci americkih napada na ciljeve su prilicno lezerni i bez nekog straha, ovako precizne rakete ne idu sa prevelike daljine
- skrbavi-admin
#72144 Re: IRAN
toliko o primirju i obecanjima
- skrbavi-admin
#72145 Re: IRAN
nevjerovatno je to obrazovanje sa Mihrivoda..... tamo nedje ublizu sa Mrkovicimadječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 14:34Iranska protivvazduna odbrana je desetkovana, cak su i Srbi uspjeli srusiti jedan nevidljivi avion, iranci jedan "vidljivi" i par helikoptera koji su letili nisko.
Snimci americkih napada na ciljeve su prilicno lezerni i bez nekog straha, ovako precizne rakete ne idu sa prevelike daljine
-
sumirprimus
#72146 Re: IRAN
Standard teme, jutros privid euforije i šukova, popodne kopium.
-
sumirprimus
#72147 Re: IRAN
Aha a ti si kao bolji sa rv pvo Jel?skrbavi-admin wrote: ↑08/04/2026 14:36nevjerovatno je to obrazovanje sa Mihrivoda..... tamo nedje ublizu sa Mrkovicimadječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 14:34Iranska protivvazduna odbrana je desetkovana, cak su i Srbi uspjeli srusiti jedan nevidljivi avion, iranci jedan "vidljivi" i par helikoptera koji su letili nisko.
![]()
Iraelska rv je dobila pohvale.i od samih amera. U prvom valu imali su i do 200 ptica u Zraku i nijedna izgubljena. Top na svjetskom nivou
- no_sekirli
#72148 Re: IRAN
Sve OK, ti si standardno uvijek u pravu. Svi te pratimo za još kvalitetnih prognozaDozer wrote: ↑08/04/2026 13:11Komedija...no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:45Naravno da ništa tačno nisi predvidio, to nisam samo ja primijetio, samo ti možeš tvrditi suprotno. Kao i uvijek.Dozer wrote: ↑08/04/2026 12:33
Umjesto palamuda, bolje da procitas te postove.
Od prvog puta kada sam spomenuo, jasno je receno da je to zadnja opcija za USA da izadju kao pobjednik, iako ne bi to bili u realnosti, ali bi je proglasili.
I odmah sam rekao da ce mi biti drago ako ne budem u pravu za to.
Za sve ostalo sam, ako me sjecanje dobro sluzi, tacno predvidio. Od toga da IZ-US ne mogu Iranu nista i da ce polomiti i zube i proteze, preko toga da ce ih Iran dobro nagrditi raketama, da ce se Nato dobro poljuljati, mozda i raspasti, da ce ici prijetnje Nato partnerima, da ce petrodolar grohnuti (jos nije, ali hoce), da ce US$ grohnuti, pa do pjesadijskog pokusaja koji ce takodjer biti promasaj i masakr (za ovo jos nemamo nikakvih potpunih info, ali po svoj prilici se tu desilo nesto krupno s ona 2 C-130. Isplivace.).
I prije neki dan rekoh da ce se USA na kraju povuci, a mediji ce odraditi nepostojecu "pobjedu", kao i da ce na kraju Izrael ostati sam. Ovo zadnje se nece desiti sad, ali na kraju hoce.
Niti je bilo N bombi, niti je bilo iskrcavanje na otok, niti je bilo krvi do koljena i poginulih hiljada vojnika iz 82.pukovnije, niti je uništen petro dolar, niti je...nastavi niz.
A ti sad vodi vari i vodi ladi, koliko god puta hoćeš. Voda će opet ostati voda.![]()
Ono, kad ne zelis nesto priznati, pa izmisljas..
Nikad i nigdje nisam spomenuo striktno iskrcavanje na otok, niti 82. pukovniju, nego samo pjesadiju. Oni u 2 C-130 nisu bili ni ptice ni kenguri, nego pjesadija. Cekamo da saznamo sta se tu zaista desilo.
Petrodolar - logicno da nece odmah propasti, ali - prati.
Nato se jos nije raspao, ali - prati. Raspad ne znaci striktno gasenje saveza.
Sta si ti tacno ocekivao...? Da ce se sve to samo odjednom skrsiti?![]()
A ovo su samo neke od onih koji si napisao:
Kao što vidiš stalo je, a Iran nije bacio 20 KT.01/03/2026 13:05
Sve ovo, na kraju, moze stati samo ako ugnjetavani pokazu da mogu biti maksimalno rigidni, a to je da na Tel Aviv trehne iranski nuk. 20KT dovoljno, ne treba vise.
Je li bila sahrana klempe ili je u Njemačkoj? Ili je na Bahamima, ili kopa krompir negdje, ili...06/03/2026 12:16
Ma Klempo je po svoj prilici kaput.
Da nije, da je samo ranjen, to bi bilo u svim medijima. Ali posto toga nema, a nema ni njega, vjerovatno je zagino.
Ili je pizdun zbrisao negdje vani. Bilo je spominjanja Njemacke prije 4 dana, ali opet je besmisleno da se ni otamo ne oglasi.
Posegnu li? Ili će tek posegnuti?06/03/2026 00:10
Ovo će završiti bacanjem nuklearke, gadno je ovo sve
I to najavih. Nece Zutalj imat kud, i na kraju ce posegnuti za TN.
Najavljeno...10/03/2026 20:42
Ide kopnena izgleda
https://www.facebook.com/share/v/1DStdoxKX3/
Sta briga Zutalja, bar ce imati hodajucih mrtvih specijalaca bez nogu...
Jesu li se ono na otok iskrcali?25/03/2026 01:28
Znaci, ostvaruje mi se i prognoza o pjesadiji...
Ostaje da vidimo da li ce pjesadija i proci kako mislim dq hoce, a to je masakr.
Vjerojatno su ti javili da se ukrcavaju.25/03/2026 16:45
Kharg - masakr marinaca u najavi.
Bice slicno Okinawi...
Dok se ukrcavaju, pripremaju i omanju nuklearku.25/03/2026 21:47
Ovo je prijetnja nukom.
Nazalost... ako se desi, a po svoj prilici i hoce, Izrael ce nestati jer ce im Iranci odmah slupati sve njihovo nuklearno.
I.. vozdra.
Ima li vode i struje?27/03/2026 22:26
Odose desalinizatori nocas i sutra. Bi i Izrael ce ostati bez vode, a vjerovatno i bez struje, plus ima i kod njih sviju celicana.
Sve treba porokat, do pepela...27/03/2026 19:26
Idu nocas razni ciljevi po BI i Izraelu... Celicane, elektrane, u Izraelu mozda i nuklerka i desalinizatori.
Nakon ovoga sad, ja bih sve to odmah porokao, i to ne s double-tap, nego triple-tap . I jos potvrdio malo kasnije.
Koliko stotina je do sada bodycount?29/03/2026 13:16
Ocekujem par stotina USMC zrtava u prva 2-3 dana od iskrcavanja, gdje god to bude. Nakon toga jos toliko u narednih 7-8 dana, a onda svakodnevnih 5-10.
Ocekujem i dosta oborenih i ostecenih US helikoptera, moguce i neki US brod da bude oderan, kao i nestanak bar 2-3 USSF tima.
Da se slučajno ne opustimo, jer ide nuk.01/04/2026 16:41
Sabiram, oduzimam, mnozim i dijelim ovo do sad, i sad, i...
Meni se cini da je Zutalj naumio da trehne nuk, jer mu je to jedini izlaz iz ovog rata.
U isto vrijeme traju pripreme za već najavljenu kopnenu invaziju.02/04/2026 13:22
Ovo sibanje po obali je, valjda, priprema za upad pjesadije?
Najave nukica se nastavljaju.02/04/2026 18:50
Zutalj poslao nuklearnu podmornicu na BI.
Istovremeno izjavljuje da ce udariti Iran ekstremno jako.
2+2=...
Iran rekao da je njihovo najmocnije oruzje nedirnuto i da Ameri i cifuti ni ne znaju za njega.
Takodjer, rekao da niko od US vojnika ne smije prezivjeti ukoliko udju u Iran.
2+2=...
Zutalj i/ili cifuti ispaljuju nuk na Iran.
Iran uzvraca na Izrael, moguce i Saudiju.
Ode sve u 3 pm dugorocno.
Naravno, od starta je rečeno da neće biti nukica08/04/2026 11:42
Bacanje nuklearke ne jednu zemju nije automatski doomsday, jbg...
Meni licno je vise nego drago da se to nije desilo, i u startu sam i rekao da ce biti tako.
- addem
#72149 Re: IRAN
Kakav je ovo debakl Izraela to je prosto nevjerovatno. Sad ce sami ne skinuti nego ubiti Netanjahua. Ono sto je najgore po njih jeste sto su izgubili odrman uticaj koji su imali u USA. Ono sto se desava trenutno u americkom javnom prostoru nikada se nije desavalo, ogroman broj mladih politicara ce svoju kampanju graditi na antiizraelskom raspolozenju. Iran je opstao i prezivio, gubici su sigurno ogromni ali je jasno da je ovo za njih ogromna pobjeda.
- Toffee karamela
#72150 Re: IRAN
ovaj ljubitelj Hansa Kristijana Andersena ko da je u mračnoj ćoši očekivao uništenje Irana pa sad presvrno od razočaranja
čuj ti kako ono secira ratnu taktiku i posljedice ovog onog ko da se rodio na West Pointu
čuj ti kako ono secira ratnu taktiku i posljedice ovog onog ko da se rodio na West Pointu