Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 22:40
banjaluka078 wrote: 06/04/2026 22:20 Budala.

Kao sto rekoh na pocetku posljednje rasprave:
jeza u ledja wrote: 05/04/2026 01:35 U Trumpovoj vladi vise gejeva nego bilo kad. Glavni sponzor mu je gej. Cuj gejevi krivi za Trumpa. :lol:

Gejevi i lezbe su davno prezvakana prica na Zapadu.
jeza u ledja wrote: 05/04/2026 01:35 Ja samo zelim reci da je zapadno drustvo poodmaklo od tog "problematisanja" gejeva na nacin na koji se ovdje predstavlja. Ljudi uglavnom nemaju problem sa njima.
A na ovaj komentar:
pici wrote: 05/04/2026 01:23 Ispada da su gayevi i wokeri krivi za tVumpa :mrgreen: ... u principu jesu. Ja sam isto primjetio da su naglo ekstremno poceli da artikulisu svoje pokrete kroz film, serije, stripove, parade, live emisije itd itd.
mah dzabe krecis... i poslije tVumpa, tVump... zajebali ste se u procjeni... stvorili ste monstruma, sada ga njihajte
dale cooper

#38277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Danguba wrote: 06/04/2026 23:31
JohnnyS wrote: 06/04/2026 23:24
Danguba wrote: 06/04/2026 23:19

Pa kako tumacis ovo ispunjavanje zelja?
Imaju ga snimljenog kako je silovao djevojčice. Narod ga je htio, nema to veze sa Židovima.
Pa ko je finansirao svu tu kampanju, smisljene ''atentate'', pozicioniranje svojih ljudi, male donacije za odredjene grupacije i udruzenja...
Epstein je njihov proizvod isto kao i pejdzeri.
Ljudi smisljaju planove mnogo prije nas obicnih smrtnika a na nama je samo da konstatujemo stanje. Ako se vratimo unazad tek onda shvatimo sve te podlosti koje su osmislili.
Ali opet mora narod zaokružiti većinski njegovo ime na izborima. Slažem se da mu je izraelski lobi pomogao najviše što je mogao u drugim stvarima,
kao i da imaju gomilu prljavštine o njemu.
jeza u ledja

#38278 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Danguba wrote: 06/04/2026 23:19

Pa kako tumacis ovo ispunjavanje zelja?
Imaju ga snimljenog kako je silovao djevojčice. Narod ga je htio, nema to veze sa Židovima.
Pa ko je finansirao svu tu kampanju, smisljene ''atentate'', pozicioniranje svojih ljudi, male donacije za odredjene grupacije i udruzenja...
Ljudi smisljaju planove mnogo prije nas obicnih smrtnika a na nama je samo da konstatujemo stanje. Ako se vratimo unazad tek onda shvatimo sve te podlosti koje su osmislili.
Donirali su pare i prije, pa niko nije napao Iran.
Bio je predsjednik vec jednom, mogao je vala i tad napasti.

Da to sve ima neko sireg smisla, postojala bi dugotrajnija kampanja protiv Irana, a priprema bi bila kvalitetnija. Vidis da ovaj ne zna sta radi.
jeza u ledja

#38279 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 06/04/2026 23:51
jeza u ledja wrote: 06/04/2026 22:40
banjaluka078 wrote: 06/04/2026 22:20 Budala.

Kao sto rekoh na pocetku posljednje rasprave:
jeza u ledja wrote: 05/04/2026 01:35 U Trumpovoj vladi vise gejeva nego bilo kad. Glavni sponzor mu je gej. Cuj gejevi krivi za Trumpa. :lol:

Gejevi i lezbe su davno prezvakana prica na Zapadu.
jeza u ledja wrote: 05/04/2026 01:35 Ja samo zelim reci da je zapadno drustvo poodmaklo od tog "problematisanja" gejeva na nacin na koji se ovdje predstavlja. Ljudi uglavnom nemaju problem sa njima.
A na ovaj komentar:
pici wrote: 05/04/2026 01:23 Ispada da su gayevi i wokeri krivi za tVumpa :mrgreen: ... u principu jesu. Ja sam isto primjetio da su naglo ekstremno poceli da artikulisu svoje pokrete kroz film, serije, stripove, parade, live emisije itd itd.
mah dzabe krecis... i poslije tVumpa, tVump... zajebali ste se u procjeni... stvorili ste monstruma, sada ga njihajte
Ti si izjavio da bi tebe lako taj monstrum regrutovao.
jeza u ledja

#38280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 06/04/2026 23:53

Ali opet mora narod zaokružiti većinski njegovo ime na izborima. Slažem se da mu je izraelski lobi pomogao najviše što je mogao u drugim stvarima,
A svi znamo kako prljavstina steti Trumpu. :oops:

Bukvalno mu ona Adelson udovica dala pare da radi za Izrael. To se ni ne krije.
pici

#38281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 23:57

Ne, ne podvaljuj nesto sto nisam rekao i napisao... to je besmisleno s tvoje strane. Frustracije usmjeri u blizu okolinu koja se ponasa nadmeno i snobovski. Amerika je podjeljeno drustvo i to je njezina rak rana. Nema tu spasa.
dale cooper

#38282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 07/04/2026 00:02
dale cooper wrote: 06/04/2026 23:53

A svi znamo kako prljavstina steti Trumpu. :oops:

Bukvalno mu ona Adelson udovica dala pare da radi za Izrael. To se ni ne krije.
Pa ne šteti mu za sada, ali ako postoji neki zaista nedvosmislen fizički dokaz koji bi nemoguće bilo ignorisati, onda...ko zna.

Ma za lovu se zna, tu nema zime.
drug_profi

#38283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 18:13 Svako ko misli da je "woke agenda" bila bitnija od postavljanja ovog krembila na vlast treba da preuzme tu odgovornost na sebe. Svako ko misli da mu je bitnije pokazat "snobovima" nego sto ovaj unistava svijet. To je njihova krivica. Ne krivica tih "snobova".
Boze kolika nesvijest. Naravno da je svakom bitnije da mu neko rijesi neki problem koji on smatra da je prioritetan. Ako je nejgova percepcija da su migracije, i agresivni woke nesto sto im narusava zivotni prostor, izabrace onog ko nudi rjesenje.
Nije mu to niko normalan ponudio i zato bira nenormalnog.

Dobro sad mozda kad im se konsekvence vrate nenauljene, mozda malo bolje budu promisljali.
cyprus

#38284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

pici wrote: 07/04/2026 00:06Amerika je podjeljeno drustvo i to je njezina rak rana.
Svako iole demokratsko društvo je danas podijeljeno... I postaje sve podjeljenije... Nije to više ljevica-desnica, nego s jedne strane iole pismeni, sa druge zatucani polusvijet... Prvi drže gradove, drugi ostatak zemlje... Taj kontrast je možda najveći u SAD-u, ali ni evropske zemlje nisu daleko...
jeza u ledja

#38285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 07/04/2026 00:06

Ne, ne podvaljuj nesto sto nisam rekao i napisao... to je besmisleno s tvoje strane. Frustracije usmjeri u blizu okolinu koja se ponasa nadmeno i snobovski. Amerika je podjeljeno drustvo i to je njezina rak rana. Nema tu spasa.
Ah izvini, malo ti fali:
pici wrote: 05/04/2026 14:32 Desnicarima malo fali da regrutuju ljude evo poput mene radi nekih degutacija u drustvu.
jeza u ledja

#38286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

drug_profi wrote: 07/04/2026 00:28
jeza u ledja wrote: 06/04/2026 18:13 Svako ko misli da je "woke agenda" bila bitnija od postavljanja ovog krembila na vlast treba da preuzme tu odgovornost na sebe. Svako ko misli da mu je bitnije pokazat "snobovima" nego sto ovaj unistava svijet. To je njihova krivica. Ne krivica tih "snobova".
Boze kolika nesvijest. Naravno da je svakom bitnije da mu neko rijesi neki problem koji on smatra da je prioritetan. Ako je nejgova percepcija da su migracije, i agresivni woke nesto sto im narusava zivotni prostor, izabrace onog ko nudi rjesenje.

Dobro sad mozda kad im se konsekvence vrate nenauljene, mozda malo bolje budu promisljali.
Taj neko ko je izabrao to neka danas uziva u plodovima svog izbora. Ako je njegova percepcija bila da su migracije bitnije od rusenja demokratije i unistavanja ekonomije, ratovanja, bujrum nek se sad ne zali.

Zamisli izaberes Hitlera jer su ti najbitniji autoputevi.
drug_profi

#38287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

jeza u ledja wrote: 07/04/2026 01:15
drug_profi wrote: 07/04/2026 00:28

Taj neko ko je izabrao to neka danas uziva u plodovima svog izbora. Ako je njegova percepcija bila da su migracije bitnije od rusenja demokratije i unistavanja ekonomije, ratovanja, bujrum nek se sad ne zali.

Pa elita ne razumije mase, očigledno. I tebi i meni je jasan taj zajeb. Međutim to pametni koriste. Neko će reći populizam, ali jebeš to ako na kraju dobiješ izbore i moć da provodiš ono što su ti prave namjere.
cyprus

#38288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

To da "elita ne razumije mase" je floskula nad floskulama... Sreća pa Trump nije elita, pa je može razumjeti :)
jeza u ledja

#38289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Postoji neka ideja da ce stranka koja stvarno radi za gradjane, a ne za interese lobija imati veliku i trajnu podrsku generalne populacije. Mislim, to zvuci i logicno je li. Demokratska stranka je definitino dugo godina operisana od postivanja svojih glasaca, a u korist tih velikih interesa. Culture wars koje promovisu obje stranke se cine namjenjeni da zabavljaju narodne mase, umjesto da se bave bitnim pitanjima koja ih se direktno doticu, ali koja idu na stetu tih velikih interesa.

Progresivci su uvjereni da ce generalna populacija, znaci vecina glasaca, razumjeti da njihova politika ide u korist gradjanima, samo eto da se sva energija u vidu politicke stranke usmjeri na promovisanje tih ideja. Ja, iz dosadasnje prakse, to ne vidim. Americko drustvo generalno je miljama daleko od shvatanja zajednickog dobra, koristi socijalnih davanja, univerzalnog zdravstvenog osiguranja za sve. Daleko je i od ujedinjene vanjske politike.
Americki glasac misli da kad mu je dobro, on je za to zasluzan, a kad mu je lose, za to su zasluzni drugi. Sta god da drzava ucini za njega, on ce to prihvatiti zdravo za gotovo, ali kad mu nesto fali, e onda ce za to biti krivac drzava, odnosno oni anamo koji mu eto kao uzimaju.

Samo velike, ali bas velike stvari, tipa Velika Depresija, ili WWII, ili donekle Civil Rights desavanja i Vijetnam u 1960-im, imaju potencijal da donesu neke velike promjene. Ko zna, mozda se sad nalazimo u nekom velikom dogadjaju, sa ovim krembilom na vlasti. No bez bas velike patnje, mi necemo dozivjeti neke drasticne promjene na bolje.

A do tad, ne moze se praviti dobitna kombinacija bez kojekakvih Pelosija, Schumera, i slicno. U stvari ne moze ni sa njima. Moras privuci jos i kojekakve Manchine, neke tamo Shapire, Clyburne, i slicno. Moras privuci one koji bi npr. radije da izaberu Cuoma umjesto Mamdanija, plus jos moras privuci neke koji su glasali za Trumpa zbog jaja. Tek tad, mooozda, skupis 55 senatora i onda jedva sklopis kakvu frankenstajnsku reformu sa puno loopholea. A sve to, pod uslovom, da i ovi tvoji hard core supporteri, od kojih su mnogi ekonomska i kulturna elita iz velikih gradova, stvarno i zele te sustinske reforme, a ne deklarisu se kao progresivci pro-forme radi.
Plus se jos moras nadati da ce to drzati vodu dovoljno dugo da mozes napraviti sustinsku promjenu u Vrhovnom sudu. I onda se jos nadati da ces moci nekad sa takvim sudom u dogledno vrijeme napraviti reformu zakona o izbornim kampanjama i uticaju donora.

Al kurko, za to treba strpljenja, kojeg nema, i memorije malo duze od 5 minuta.

A i da sve to poslozis kako treba, sa 10-15 godina apsolutne vladavine, opet ce glupi Amer pozeljeti hljeba kraj pogace.

Politika je umjetnost moguceg. Uzvisenim idejama nek se bave profesori.

Helem, mislim da trenutno Amerika ima precih problema od ovoga. :roll:
banjaluka078
Moderator

#38290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Budući predsjednik Venecuele.

Je li nemoguće uraditi vještačenje njegovog psihičkog stanja i odstraniti ga s funkcije? Tip nije dobar s glavom.

Ni tri povezane misli.

pici

#38291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 07/04/2026 01:10

Ah izvini, malo ti fali:
pici wrote: 05/04/2026 14:32 Desnicarima malo fali da regrutuju ljude evo poput mene radi nekih degutacija u drustvu.
poznat si po izvlacenju konteksta iz citavog posta, uopste te ne zanima sustina vec diskreditacija i omalozavanje... kao sto sam i napisao ranije a ovo potvrdjuje moje tvrdnje. Potpuno ste izgubili kompas i nevidite dalje od svog nosa, ubi vas snobizam i da, VI i takvi ko VI ste glavni krivci za tVumpa. Sretno vam bilo i uživajte u monstrumu kojeg ste napravili.
pici

#38292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Уаа Политичари
prije 32 minute
Sujeta.
Oholost.
Pohlepa.
Gnev.
To se vidi u gestikulaciji i rečima entiteta trampa.
Sujeta, jer Iran ne uvažava njegovu "silu".
Oholost, jer su SAD master blaster nad ostalim državama i "najača sila ikada na Planeti" i onda se prema drugima ophodi sa nebeskih visina.
Pohlepa jer želi da opljačka Iran i uzme njegovu naftu.
Gnev jer ništa od planironog ne ide. Iran dobija i medijski rat.
Hrišćanski cionista sada ima sužene mogućnosti izbora od kojih ni jedna ne ide u dobrom pravcu za njega i SAD.
Nema više dobrih opcija.
Sve su loše i svaka je gora od predhodne.
Ponavljam.
Moj stav je da je rat pokrenutu radi rušenja Al Akse i Kupole na brdu i shodno upražnjenom prostoru, podizanja trećeg solomonovog hrama i dolaska židovskog mesije.
Videćemo da li grešim.
Bio sam 100 % siguran da će demoNkrate predložiti Mišel - a Obamu za protiv kandidata trampu jer bi tramp u tom slučaju izgubio izbore, ali nisam predvideo da je moguć dogovor između demoNkrata i republikanaca pa je tako moguće da i ovde grešim.

jedan dobar komentar sa indexa... ovo boldirano bode oči... ja ne sunetim komentare i ine izvlacim iz konteksta neke rijeci ili recenice koje bi upotrjebio kao kontra argument i diskreditovao forumasa na laznim tvrdnjama.

Ljudima nije tesko mali mućnut glavom pa vidjet sta se iza brda valja.
jeza u ledja

#38293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 07/04/2026 07:32

Ah izvini, malo ti fali:
poznat si po izvlacenju konteksta iz citavog posta, uopste te ne zanima sustina vec diskreditacija i omalozavanje... kao sto sam i napisao ranije a ovo potvrdjuje moje tvrdnje. Potpuno ste izgubili kompas i nevidite dalje od svog nosa, ubi vas snobizam i da, VI i takvi ko VI ste glavni krivci za tVumpa. Sretno vam bilo i uživajte u monstrumu kojeg ste napravili.
Ne znam sta ocekujes kad ti meni prvo napises da smo “mi stvorili monstruma”? Prijatan razgovor?
Hajde ba..,
pici

#38294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 07/04/2026 07:48
pici wrote: 07/04/2026 07:32

Ah izvini, malo ti fali:

Ne znam sta ocekujes kad ti meni prvo napises da smo “mi stvorili monstruma”? Prijatan razgovor?
Hajde ba..,

Istina boli a imas pravo da se braniš... al da ides tako nisko da lažeš e to nisam ocekivao od tebe al hajde de, ne moze se progutati krastava žaba i krivnja za stvaranje monstruma. Nažalost tako je kako je, eto vam ga, uživajte.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote: 07/04/2026 01:15
Pa zar nije izabran zbog toga? Ponizenje, sto vojno, sto ekonomsko, a pogotovo ekonomsko sa prestrasnom inflacijom dovelo je do biranja nacista.

Samo nisu mogli pretpostaviti da ce pola njemacke biti sravnjeno ko konsekvenca.
vee-jay

#38296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vee-jay »

jeza u ledja wrote: 07/04/2026 05:27 Postoji neka ideja da ce stranka koja stvarno radi za gradjane, a ne za interese lobija imati veliku i trajnu podrsku generalne populacije. Mislim, to zvuci i logicno je li. Demokratska stranka je definitino dugo godina operisana od postivanja svojih glasaca, a u korist tih velikih interesa. Culture wars koje promovisu obje stranke se cine namjenjeni da zabavljaju narodne mase, umjesto da se bave bitnim pitanjima koja ih se direktno doticu, ali koja idu na stetu tih velikih interesa.

Progresivci su uvjereni da ce generalna populacija, znaci vecina glasaca, razumjeti da njihova politika ide u korist gradjanima, samo eto da se sva energija u vidu politicke stranke usmjeri na promovisanje tih ideja. Ja, iz dosadasnje prakse, to ne vidim. Americko drustvo generalno je miljama daleko od shvatanja zajednickog dobra, koristi socijalnih davanja, univerzalnog zdravstvenog osiguranja za sve. Daleko je i od ujedinjene vanjske politike.
Americki glasac misli da kad mu je dobro, on je za to zasluzan, a kad mu je lose, za to su zasluzni drugi. Sta god da drzava ucini za njega, on ce to prihvatiti zdravo za gotovo, ali kad mu nesto fali, e onda ce za to biti krivac drzava, odnosno oni anamo koji mu eto kao uzimaju.

Samo velike, ali bas velike stvari, tipa Velika Depresija, ili WWII, ili donekle Civil Rights desavanja i Vijetnam u 1960-im, imaju potencijal da donesu neke velike promjene. Ko zna, mozda se sad nalazimo u nekom velikom dogadjaju, sa ovim krembilom na vlasti. No bez bas velike patnje, mi necemo dozivjeti neke drasticne promjene na bolje.

A do tad, ne moze se praviti dobitna kombinacija bez kojekakvih Pelosija, Schumera, i slicno. U stvari ne moze ni sa njima. Moras privuci jos i kojekakve Manchine, neke tamo Shapire, Clyburne, i slicno. Moras privuci one koji bi npr. radije da izaberu Cuoma umjesto Mamdanija, plus jos moras privuci neke koji su glasali za Trumpa zbog jaja. Tek tad, mooozda, skupis 55 senatora i onda jedva sklopis kakvu frankenstajnsku reformu sa puno loopholea. A sve to, pod uslovom, da i ovi tvoji hard core supporteri, od kojih su mnogi ekonomska i kulturna elita iz velikih gradova, stvarno i zele te sustinske reforme, a ne deklarisu se kao progresivci pro-forme radi.
Plus se jos moras nadati da ce to drzati vodu dovoljno dugo da mozes napraviti sustinsku promjenu u Vrhovnom sudu. I onda se jos nadati da ces moci nekad sa takvim sudom u dogledno vrijeme napraviti reformu zakona o izbornim kampanjama i uticaju donora.

Al kurko, za to treba strpljenja, kojeg nema, i memorije malo duze od 5 minuta.

A i da sve to poslozis kako treba, sa 10-15 godina apsolutne vladavine, opet ce glupi Amer pozeljeti hljeba kraj pogace.

Politika je umjetnost moguceg. Uzvisenim idejama nek se bave profesori.

Helem, mislim da trenutno Amerika ima precih problema od ovoga. :roll:
Na gore boldirano si u ostatku teksta dao odgovor.
Prpa.ba

#38297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Prpa.ba »

Na ovoj temi se i dalje diskutuje o tzv. amerikancima kao normalnoj naciji koja eto igrom slucaja ima zlocinacki rezim kao vlast. :lol:

Da je baba musko, zvala bi se Dusko.

Posto nije, mislim da je ovo ipak naci njemacka, 1934. godina. :mrgreen:
banjaluka078
Moderator

#38298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Friško od Nobelovca.

Zlocin&Kazna

#38299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Zlocin&Kazna »

banjaluka078 wrote: 07/04/2026 14:17 Friško od Nobelovca.

Možda su odlučili konačno i iznenada bombardovati glavnog negativca na BI. :shock:
astala_vistala

#38300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by astala_vistala »

25 amandman stavka 4.

Ako vecina iz Kabineta to jest vlade procjeni da Predsjednik nije fizicki ili mentalno sposoban da vodi drzavu, pismom i sa potpisima ga smjenjuju odmah, ako se on kurazi pa odbije 2/3 kongresa moze potvrdit opoziv.

Sto se tice politike prema Izraelu, Aipac i demokrate i republikance draftuje ko NBA bukvalno kad ulaze u politiku kao mladi koji obecavaju i odma dobijaju nekad i milionske donacije i tu promjene nema, mogu napustit NATO, zaratit sa Britanijom ako treba, ali politika prema Izraelu se ne mjenja.
Post Reply