Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ah da bila je jedna skola, naslonjena uz vojnu bazu.
U iraku su pogodili sklonište sa civilima, poginulo je par stotina civila.
U Beogradu su pogodili tv i kinesku ambasadu.
Desava se.
Ali nisu im dirali mostove, elektro objekte i sličnu infrastrukturu ciljano i planski dosad. Sada tj veceras sutra, cemo vidjeti odnsono ce iranci mozda/vjerovatno najavljivanu razliku.
mirzic1 wrote: ↑07/04/2026 14:13
Ako si se nasao povezan sa hajcacem, rejhanom i slicnima koji nemaju ni kuce ni mace, te ovim sto poziva na ubijanje djece, do tebe je.
De se ti nama malo fokusiraj na ovo "heljp baznija". Po tome nam je poznat tramvaj, sirokobrijeski doajen forumske "trojke". Jesi li se to reinkarnirao kao potrosni magnet za kazne, ili je neko drugi iz vaseg glavnog stana?
Peacean wrote: ↑07/04/2026 14:22
Ako udare po iranskim elektranama zaljevske zemlje će biti vraćene u kameno doba. Nadam se da je ovo samo blef jer će eskalacija biti stravična ako krenu s ovim.
Aha to je ta logika, ako njih rokaju ameri I izrael, oni ce iz nemoci rokati po susjedima.
Malo je uvrnuta ta logika
Nisu, sigurno ispod svega toga ili u radiusu od 100m do 1km ima irgc baza
Zaboravio si da je kHamas tu negdje u neposrednoj blizini svake skole, fakulteta, muzeja, UNESCO gradjevine, bolnice, Hitne sluzbe, Crvenog polumjeseca, poljoprivrednog gazdinstva koje proizvodi pistacije superiorne kalifornijskim itd.
Bosanski_kralj wrote: ↑07/04/2026 14:08
Teško je smiriti bjesnog psa.
Ovo danas je posljedica loših izbora i ne djeluje da ide ka smirivanju, nego ka dodatnoj eskalaciji.
Mislim da prije svega Izraelci moraju biti svjesni da će im ovo kad-tad doći na naplatu. Previše zla čine i proizvode, ne mogu proći nekažnjeno.
Do sada najveću štetu imaju Iran i USA. Koliko se da primjetiti jevrejski režim i nema toliko a i što ima to im je podnošljivo tako da cijelo vrijeme huškaju, potkopavaju, provociraju da se ovo nastavi. Jer znaju da su zaštićeni i preko USA i preko EU vojski.
Više mislim dugoročno da će ovo najviše koštati Izrael.
Kako misle opstati ako Amerika oslabi?
Do tog trenutka će svi akteri jedva stajati na nogama, a čak i u toj situaciju USA će opet morati davati pomoć i donacije.
Peacean wrote: ↑07/04/2026 14:22
Ako udare po iranskim elektranama zaljevske zemlje će biti vraćene u kameno doba. Nadam se da je ovo samo blef jer će eskalacija biti stravična ako krenu s ovim.
Aha to je ta logika, ako njih rokaju ameri I izrael, oni ce iz nemoci rokati po susjedima.
Malo je uvrnuta ta logika
Nije uvrnuta, zaljevske zemlje rade support i laksa su meta, sasvim letitimna btw.
Desava se.
Ali nisu im dirali mostove, elektro objekte i sličnu infrastrukturu ciljano i planski dosad. Sada tj veceras sutra, cemo vidjeti odnsono ce iranci mozda/vjerovatno najavljivanu razliku.
Ako nas je išta historrija naučila, onda je da ipak na kraju dobro ili manje zlo pobjedi.
Znači ti i tvoji ćete na kraju biti poraženi.
Zapravo već jeste poraženi. Zar može biti pobjednik onaj ko ubistvo 160 curica pravda sa "dešava se"
Desava se.
Ako nas je išta historrija naučila, onda je da ipak na kraju dobro ili manje zlo pobjedi.
Znači ti i tvoji ćete na kraju biti poraženi.
Zapravo već jeste poraženi. Zar može biti pobjednik onaj ko ubistvo 160 curica pravda sa "dešava se"
Ljudino smanji dozivljaj koji moji? Nisu ni iranci zalili Sirije, niti iracane, Libance. A ko ce na kraju biti porazen a ko pobjednik to budemo videli, Meni svejedno iskreno.
Samo da hormuz proradi I svjetska ekonomija ne pati
Radi cijena. Ode sve gore.
kolegione wrote: ↑07/04/2026 14:26
Nije uvrnuta, zaljevske zemlje rade support i laksa su meta, sasvim letitimna btw.
I ja bih to isto uradio da sam Iran.
Normala.
I ekonomski su 10x bitniji Velikom Sotoni zbog petrodolara nego sto ih moze zaboljeti raspad Malog Sotone.
Normalno da ce rokat susjede prvo i srokali su im sve baze, zato sad da bace koju bombu moraju se tankati na nebu da dobace sa sigurne lokacije, gdje su nosaci famozni pobjegli iz dometa...
Dzaba objasnjavate tom cifutofilu samo vas provocira
skrbavi-admin wrote: ↑07/04/2026 14:34
jestel prijavili SIPAi Tuzilastvu, OSA ikom prijetnje asimilacijom civilizacije i to?
kad se furda umisli da je neki faktor i guzi krivicni zakon
Ko je furda samo to da razjasnimo da znam kako cu ti se odsad obracati.
Mislite li da sipa ne prati ovu temu?Samo je pitanje radi koga bi pratila, s obzirom sta sve pisete, I ja vam velim slobodno nastsvite