Ima samo glupih odgovora...ccccovo_malo_duse wrote: ↑05/04/2026 12:54Koje glupo pitanje…Haj ukljuci mozak 5 sekundi pa skontaj sta pitas. Pa da ih je bombardovao Israel poslije Gaze, navijali bi Za Israel, nakon svega sta su nam obi is Srbije radili par godina prije…
IRAN
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#70751 Re: IRAN
- Prpa.ba
#70752 Re: IRAN
Bobiju samo sretan Uskrs, nema potrebe za teskim temama danas. 
- GungodessMissFortune
#70753 Re: IRAN
Čovjek postavio jednostavno pitanje i traži jednostavan odgovor. Šta je problem?ovo_malo_duse wrote: ↑05/04/2026 12:54Koje glupo pitanje…Haj ukljuci mozak 5 sekundi pa skontaj sta pitas. Pa da ih je bombardovao Israel poslije Gaze, navijali bi Za Israel, nakon svega sta su nam obi is Srbije radili par godina prije…
-
Bobi
- Forum administrator
- Hajlac
#70755 Re: IRAN
Nisam ni za koga "navijao".
Ali mi je itekako bilo drago da su NAPOKON dobili po pičci, nakon punih 10+ godina pravljenja sranja, sto kroz namjestanje pro-cetnickih kadrova na kljucne pozicije (JNA, KOS, DB, itd.) u YU u pocetku tj. kao uvertira, sto dogovaranje s ustasom Tudjmanom o čerečenju Bosne, sto pomaganje separatistickih krmetnjaka, sto od 1991-e otvoreno ratno djelovanje i konstantni 24-satni fasizam kroz rezimske medije.
Medjutim, to 'spustanje na zemlju' VelikoSrbijanskih fasista je uradjeno totalno pogresno tj. trebalo je napraviti "Koaliciju" (kao sto redovno radi Zapad) a ne urusiti legitimnost NATO alijanse koja je odbrambeni a ne napadacki "svjetski policajac" savez.
Uglavnom, ta 'kampanja' je jedna od nazalost rijetkih od strane USA i satelita koja de facto nije imperijalistickog karaktera (iako su je kasnije imperijalisti poceli koristiti kao presedan za agresivno-napadacke zloupotrebe NATO mehanizma).
A zasto je toliko dugo bombardovanje trajalo, i zasto su (iz nemoci) sve vise i vise civilnih "meta" gadjali, krivicu treba traziti primarno u onom francuskom NATO-uposleniku spijunu koji je Srbijanskom vojnom spijunu predao detalje o planovima, nakon cega su četalji nazalost uspjeli na vrijeme sakriti velik dio vojne opreme.
Imali su plan zapravo kopnenog upada nakon inicijalnog unistavanja vojnih meta, te svrgavanje fasiste-u-rukavicama Milosevica. Da su bogdo, jer onda ne bi kasnije ostali 'repovi' rezima koji su atentatom na Djindjica mucki zaustavili transformaciju srbijanskog drustva/mentaliteta i postepeno vratili sve na pocetne NebeskiNarod postavke.
Noam Chomsky i slicni su napravili kljucnu gresku trpajuci bombardovanje četalja '99-e u isti kos s Vijetnamom, Iranom, Irakom, silnim "regime change" ekskurzijama po Amerikama, J-I Aziji...
Ali ova prica nikako nije za temu Iran.
Last edited by Hajlac on 05/04/2026 13:28, edited 6 times in total.
-
Bobi
- Forum administrator
#70756 Re: IRAN
Ali mi je itekako bilo drago da su NAPOKON dobili po pičci, nakon punih 10+ godina pravljenja sranja, sto kroz namjestanje pro-cetnickih kadrova na kljucne pozivije u YU u pocetku tj. kao uvertira, sto pomaganje separatistickih krmetnjaka sto otvoreno ratno djelovanje i konstantni 24-satni fasizam kroz rezimske medije.
Medjutim, to 'spustanje na zemlju' VelikoSrbijanskih fasista je uradjeno totalno pogresno tj. trebalo je napraviti "Koaliciju" (kao sto redovno radi Zapad) a ne urusiti legitimnost NATO alijanse koja je odbrambeni a ne napadacki "svjetski policajac" savez.
Uglavnom, ta 'kampanja' je jedna od nazalost rijetkih od strane USA i satelita koja de facto nije imperijalistickog karaktera (iako su je kasnije imperijalisti poceli koristiti kao presedan za agresivno-napadacke zloupotrebe NATO mehanizma).
Noam Chomsky i slicni su napravili kljucnu gresku trpajuci bombardovanje četalja '99-e u isti kos s Vijetnamom, Iranom, Irakom, silnim "regime change" ekskurzijama po Amerikama, J-I Aziji...
[/quote]
- CiCiban
#70757 Re: IRAN
8 godina star dokumentarac. Izvinjavam se ako je oftopic, mada, nije bas totalni.
Posebno ludilo 50:51.
https://youtu.be/hVZmanLZ_VU?si=23JbAeChyiQR6isD
Posebno ludilo 50:51.
https://youtu.be/hVZmanLZ_VU?si=23JbAeChyiQR6isD
- Dozer
#70758 Re: IRAN
Pa logicno. Ali, kakve to veze ima s bilo cim?GungodessMissFortune wrote: ↑05/04/2026 12:26Zato što atomsku bombu nije moguće preživjeti samo ako si u centralnom dijelu eksplozije gdje se momentalno pretvaraš u paru, sve ostalo je moguće preživjeti i nivo potrebne zaštite je direktno proporcionalan udaljenosti od nulte točke.SpoilerShowDozer wrote: ↑05/04/2026 10:35Ne kontam ja tebe nikako... Stalno o nuklearkama pises kao da su petarde... Ono, zamalo pa od njih danas nema nikakve vece stete, samo lokalizovano.GungodessMissFortune wrote: ↑05/04/2026 09:43
Haj što nemaju o veličini Irana, nemaju veze žive ni o atomskom oružju. Strašan je nivo neznanja ogromnog broja komentatora na ovom podforumu.
Razlog zašto je to tako možemo tražiti i ovdje:
![]()
Pitao sam brzinski AI za 20KT (otprilike Hirosima) U.S. nuklearke, jer to su podaci koje AI moze izvuci koliko-toliko tacno. Evo sta kaze..Fireball and Total Vaporization:
Within a radius of roughly 0.15–0.2 miles (approx. 300-400 meters) from the center, everything is likely vaporized.
Heavy Blast Damage (5 psi):
A 20KT detonation produces a 5 pounds per square inch (psi) overpressure radius of about 1 mile ( 1.6 km). This is sufficient to cause heavy damage to concrete structures and destroy most residential buildings.
Thermal Radiation:
A 20KT bomb can cause second-degree burns up to a 55-square-mile radius (88 square kilometers) , potentially causing firestorms.
Total Affected Area:
The total area of significant damage, including structural damage, broken windows, and fires, can span over 40–50 square miles.
Prompt Radiation:
Lethal initial nuclear radiation for a 10KT blast affects up to 3/4 mile, and for 20KT, this radius extends, exposing unprotected individuals to fatal doses
Uzmi mapu i zamisli 20 KT iznad npr. Teherana, Isfahana, Tabriza...
Ili, ne moras, evo ja cu ti dati podatke o velicini i populaciji, a ti onda izracuna fizicku destrukciju i direktne i indirektne (naknadne) zrtve.
Teheran - povrsina oko 720 km2, stanovnistvo oko 9,84 M
Isfahan - povrsina 231 km2 , stanovnistvo oko 2.36M
Tabriz - povrsina 325 km2 , stanovnistvo 1.75M
- Bosanski_kralj
#70759 Re: IRAN
Ma pitanje jesu li ga i spsili. Ko fol sami uništili opremu i naoružanje. Koja propaganda
- dembele
- Dozer
#70761 Re: IRAN
Porokano im sve. A sumnjam i da su ih spasili. Do sad bi ih sigurno prikazali, ipak su to americki heroji...
Last edited by Dozer on 05/04/2026 13:09, edited 1 time in total.
-
kolegione
#70762 Re: IRAN
Ali mi je itekako bilo drago da su NAPOKON dobili po pičci, nakon punih 10+ godina pravljenja sranja, sto kroz namjestanje pro-cetnickih kadrova na kljucne pozivije u YU u pocetku tj. kao uvertira, sto pomaganje separatistickih krmetnjaka sto otvoreno ratno djelovanje i konstantni 24-satni fasizam kroz rezimske medije.
A zasto je toliko dugo bombardovanje trajalo, i zasto su sve vise i vise civilnih "meta" gadjali, krivicu treba traziti primarno u onom francuskom NATO-uposleniku spijunu koji je Srbijanskom vojnom spijunu predao detalje o planovima, nakon cega su četalji nazalost uspjeli na vrijeme sakriti velik dio vojne opreme.
[/quote]
Ma stani malo prijatelju:
Srbija otisla u pogresan blok, ljudi je satrali jer gura interese nekog drugog bloka mi sretni, jer smo nastradali, objektivno su nas i pomogli ti isti Amerikanci zbog svojih interesa ovakvih nakvih, sta sad znam duboka tema.
Iran otisao u pogresan blok, pravi proxy vojske, fura svoju pricu, rizik je za Arape koji zajedno vade naftu sa Amerikancima, rizik za njihovog partnera Izrael ovi ih napali
STA JE RAZLIKA?
p.S.
Po meni je razlika sto Amerika nije ista kao prije, te ovdje realno idu da podrze partnera kojeg ne mogu kontrolisati Izrael.
Ali rusifikacija Bosnjackog tkiva i kroz IRan je uzasna
- Hajlac
#70763 Re: IRAN
Za tvoju informaciju, Libanci sve vise su kivni na svoje pro-cionisticke podanicke vodje pocevsi od "predsjednika", zatim vojska je bijesna zbog naredbe da se povuku s juznog dijela svoje zemlje (i ostave nezasticene hriscanske Libance), a takodje ti hriscani Libanci sve vise blagonaklono gledaju upravo na Hezbolah i kriju po kucama muslimane od GENOCIDA i ETNICKOG CISCENJA koje sprovode sotonisti-demonikolegione wrote: ↑05/04/2026 12:48 A vama je to bilo vazno jel NATO ili samo Amerika, licemjerni smo ja prvi, sam 100% za Iran, jer kao nije fer, s druge strane, svi mi priznati moramo, da mi pojma nemamo odnose na bliskom istoku, ni kako ljudi razmisljaju.
Prosjecan Libanonac prezire Hezbollah da ne bude off topic (Iran proxy) a ja zdusno podrzavam.
Prati malo vise sta lokalci pisu a manje sta pise zapadnjacka pro-cio medijska propaganda.
- ovo_malo_duse
#70764 Re: IRAN
Ma stani malo prijatelju:kolegione wrote: ↑05/04/2026 13:08Nisam ni za koga "navijao".
A zasto je toliko dugo bombardovanje trajalo, i zasto su sve vise i vise civilnih "meta" gadjali, krivicu treba traziti primarno u onom francuskom NATO-uposleniku spijunu koji je Srbijanskom vojnom spijunu predao detalje o planovima, nakon cega su četalji nazalost uspjeli na vrijeme sakriti velik dio vojne opreme.
Ali ova prica nikako nije za temu Iran.![]()
Srbija otisla u pogresan blok, ljudi je satrali jer gura interese nekog drugog bloka mi sretni, jer smo nastradali, objektivno su nas i pomogli ti isti Amerikanci zbog svojih interesa ovakvih nakvih, sta sad znam duboka tema.
Iran otisao u pogresan blok, pravi proxy vojske, fura svoju pricu, rizik je za Arape koji zajedno vade naftu sa Amerikancima, rizik za njihovog partnera Izrael ovi ih napali
STA JE RAZLIKA?
p.S.
Po meni je razlika sto Amerika nije ista kao prije, te ovdje realno idu da podrze partnera kojeg ne mogu kontrolisati Izrael.
[/quote]
Koja ba Rusifikacija. Nigdje veze sta ljudi izvale i ostanu zivi. Evo prvi ja podrzavam Iran do kraja i njima i Hezbi zelim da sravne Cio naciste da ih nabiju po jednu maslinu.Da jenkinijma polo me zube da se ovi varte kuci i o sebi zabave sa jednom dobrim civilnim ratom. Isto tako zelim Ukrima do Ruse vrate u kameno doba gdje im je i mjesto.
- Dozer
#70765 Re: IRAN
Gledam sad ono mjesto "namjernog unistenja letjelica". Nema teorije. Ono je klasicno mjesto pada, s disperzijom komada u smjeru inercije, uz ekaploziju pri padu.
Last edited by Dozer on 05/04/2026 13:22, edited 1 time in total.
- Hajlac
#70766 Re: IRAN
P.S. Gospodo, Milosevicevska Yugoslavija je vec 1988-e pocela 'otkravljivati' odnose s Izrahellom, a Krnja Srboslavija je od 1992-e zvanicno normalizovala odnose (citaj saradnju ovakvu i onakvu, izmedju ostalog i vojnu naravno...).
Četaljima koljačima se nudio Izrahell (i vrlo vjerovatno i sprovedeno) za:
- vojno-obavjestajnu obuku
i
- dostavljanje oruzja i tehnike.
Da ne pricam o 100% mUsadovoj ulozi u:
1) osujecivanju Iranske vojno-obavjestajne pomoci i obuka nama
2) dovodljenju kozojeba glavosjeka vehabijskih iz pičke materine kao PROTUTEZA Iranskoj pomoci nama u toku obrambenog rata.
I dan danas, nakon 2+ godine genocida u Gazi nad semitskim narodom Palestine, Pičkousti intenzivno (vojno) saradjuje sa sotonama.
Srbija je UVIJEK na krivoj strani istorije - cak i u WWII velika vecina partizanskog otpora odvijala se na geografskom potezu Crna Gora - Bosna dok je vecina naroda u Srbiji hinjski saradjivala s okupatorom sve dok nisu skontali da ce Hitler popusiti i na kraju Rusi dosli da ih oslobode, zajedno s Partizanima iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore...
Ali ovo je sad vec teski OT.
Četaljima koljačima se nudio Izrahell (i vrlo vjerovatno i sprovedeno) za:
- vojno-obavjestajnu obuku
i
- dostavljanje oruzja i tehnike.
Da ne pricam o 100% mUsadovoj ulozi u:
1) osujecivanju Iranske vojno-obavjestajne pomoci i obuka nama
2) dovodljenju kozojeba glavosjeka vehabijskih iz pičke materine kao PROTUTEZA Iranskoj pomoci nama u toku obrambenog rata.
I dan danas, nakon 2+ godine genocida u Gazi nad semitskim narodom Palestine, Pičkousti intenzivno (vojno) saradjuje sa sotonama.
Srbija je UVIJEK na krivoj strani istorije - cak i u WWII velika vecina partizanskog otpora odvijala se na geografskom potezu Crna Gora - Bosna dok je vecina naroda u Srbiji hinjski saradjivala s okupatorom sve dok nisu skontali da ce Hitler popusiti i na kraju Rusi dosli da ih oslobode, zajedno s Partizanima iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore...
Ali ovo je sad vec teski OT.
Last edited by Hajlac on 05/04/2026 13:35, edited 2 times in total.
-
mali_balon
#70767 Re: IRAN
I ti sad kontas da je to neka visoka cijena za amerikance da izvuku pilota.....haj zaguglaj cifre, obuka pilota i sve sto je izgubljenoHajlac wrote: ↑05/04/2026 12:29Ustvari "cijena" je jos veca:mali_balon wrote: ↑05/04/2026 12:27 Pa eto kolika je cijena jednog.pilota......a zamisli da se.tu spusti jedna padobranska regimenta i da se ukopa.....a zracna premoc vec ostvarena.....o amerima se puno zna o iranu I njihovoj vojsci samo ono sto rezim dozvoli.....znaju obavjestajci ali mi laici sto supljiramo pojma nemamo.....kako rekoh zastatjelo nam.je razmisljanje vojne taktike
![]()
-
JovicSA
#70768 Re: IRAN
Nikakva rusifikacija. Kao što je potpuno neprirodno da budemo uz Rusiju koja vrši agresiju na Ukrajinu tako je isto neprirodno da smo uz ovu US administraciju koja vrši agresiju na Iran. Moramo se držati nekih standarda i principa. Ova administracija nam nije prijatelj i to su nagovijestili onim da neće više "teškom rukom" čuvati i graditi države, osim Izraela naravno. Skidanjem sankcija Dodiku su također potvrdili da im je svejedno. Do duše Dodik je to kupio ali svejedno. Dakle razlika je Bidenova administracija i Trumpova u drugom mandatu. Pogotovo uvođenjem evengelističko-kršćanskog fundamentalizma ova administracija je izgubila i ono malo moralnog kompasa što su imali. Da se razumijemo, nije ni Iran nešto što bi željeli preslikati na BH društvo ali ni ovo pedofilsko-cionističko društvo koje ima više sličnosti sa Iranskim mulama samo što su na različitim ideološkim pozicijama. Čekamo neka bolja vremena i odlazak ovih idiota.kolegione wrote: ↑05/04/2026 13:08Ma stani malo prijatelju:Hajlac wrote: ↑05/04/2026 13:00Pa dobro, za koga si navijao? Za US NATZO kolaciju ili za Srbiju, nije teško pitanje.
Ali ova prica nikako nije za temu Iran.![]()
STA JE RAZLIKA?
p.S.
- Tananarive
#70769 Re: IRAN
Navijah za neprijatelja mog neprijatelja bre.
- GungodessMissFortune
#70770 Re: IRAN
Ja i?Dozer wrote: ↑05/04/2026 13:02Pa logicno. Ali, kakve to veze ima s bilo cim?GungodessMissFortune wrote: ↑05/04/2026 12:26Zato što atomsku bombu nije moguće preživjeti samo ako si u centralnom dijelu eksplozije gdje se momentalno pretvaraš u paru, sve ostalo je moguće preživjeti i nivo potrebne zaštite je direktno proporcionalan udaljenosti od nulte točke.SpoilerShowDozer wrote: ↑05/04/2026 10:35
Ne kontam ja tebe nikako... Stalno o nuklearkama pises kao da su petarde... Ono, zamalo pa od njih danas nema nikakve vece stete, samo lokalizovano.
Pitao sam brzinski AI za 20KT (otprilike Hirosima) U.S. nuklearke, jer to su podaci koje AI moze izvuci koliko-toliko tacno. Evo sta kaze.
.
Uzmi mapu i zamisli 20 KT iznad npr. Teherana, Isfahana, Tabriza...
Ili, ne moras, evo ja cu ti dati podatke o velicini i populaciji, a ti onda izracuna fizicku destrukciju i direktne i indirektne (naknadne) zrtve.
Teheran - povrsina oko 720 km2, stanovnistvo oko 9,84 M
Isfahan - povrsina 231 km2 , stanovnistvo oko 2.36M
Tabriz - povrsina 325 km2 , stanovnistvo 1.75M
Čekaj ti si jedan od onih što i dalje misle da se Japan u WW2 predao radi atomskih?
-
JovicSA
#70771 Re: IRAN
Ovi baš vole pedofiliju.
https://radiosarajevo.ba/sport/kosarka/ ... ika/632273Šok u Izraelu: Funkcioner Maccabi Tel Aviva optužen za silovanje maloljetnika
- eltroxin
- JMGuti
#70774 Re: IRAN
"Muđahedini" je za "Putinove AGRESORSKE rafinerije" naučni rad.Crvene_brigade wrote: ↑05/04/2026 08:11Bistriš “svjetsku politiku” i napišeš “muđahedini”?arman1 wrote: ↑05/04/2026 08:01Kako sendvičari guraju narative? Režim. Diktatorsko-zločinački. U neka druga vremena mi smo bili muđahedini. Alijini bojovnici i sl. Matrica istaCrvene_brigade wrote: ↑05/04/2026 07:45 Ko zna koliko još agresorskih specijalaca, komandosa i obavještajaca nesmetano hoda i kreće se Iranom?
Diktatorsko-zločinački režim u Teheranu nema kapaciteta da se izbori sa tim, zato je “rok trajanja” vodećih režimskih kadrova kraći od trajanja prosječnog jogurta.
Po principu u sve se (kao) “razumijem”, ali za pravopis i gramatiku me nije briga.
I da, konstanta je u tvojim postovima uvijek kada ti se ne sviđa nečije mišljenje, toga uvrijediti, etiketirati, omalovažiti i koristiti propagandni (kako veliš) narativ u odbrani diktatorsko-zločinačkog režima.