Tabaković je isto fino dočekan, a vidiš na svima da im je drago zbog njihovog plasmana
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#35226 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakav doček
Stvarno svaka im čast
Tabaković je isto fino dočekan, a vidiš na svima da im je drago zbog njihovog plasmana
-
vernes81
#35227 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naravno i garantni list na kom pise : original Allaha mi
- luckylaka
#35228 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U S.Most na pijaci original BiH dres 20 k.m.,u ponudi Kelme,Adidas,Puma,Nike pa biraj
- muha_sa
#35229 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
https://www.facebook.com/dzenana.karupdrusko
Dženana Karup Druško
Vidim da sad kojekavi eksperti i analitičari (iz Srbije) problematiziraju zašto u reprezentaciji BiH ne igra ni jedan Srbin?! Evo i ja pitam, zašto ne igra ni jedan Srbin, a na čelu Nogometnog saveza BiH je Srbin i to ni manje ni više nego Dodikov sestrić!
Možda ne igra ni jedan Srbin nakon što su Dodik and company uradili sve, ali bas sve kako bi jačali srpski patriotizam i identitet i vezali ga za – Srbiju, a ne za domovinu BiH (npr, svesrpski sabor). Možda što je pojedincima bilo važnije da se diče nacionalnim, a ne državnim simbolima, da svoj patriotizam dokazuju izjavama kako je Srbija njihova država, pjevaju “Bože pravde“…
Možda neko zaboravlja i pokušaje slabljenja reprezentacije BiH, sukobe navijača s Vicom kad je pokušao uskratiti karte BHFanaticos i Ljuti Krajišnici, u šta se uključio i naš kapiten Edin Džeko, prvo pokušavajući smiriti situaciju a onda jasno stajući na stranu navijača protiv čega Vico i oni koji su ga podržavali nisu mogli ništa. Ili, pokušaj da se formiraju neke nove navijačke grupe…
Puno je bitki izvojevano da bi reprezentacija BiH danas bila tu gdje jeste. Zajedničkih bitki Zmajeva predvođenih Barbarezom, Spahicem, i navijača koji su uvijek bili jedinstveni. I ta jedinstvenost je snaga protiv koje ni Dodik, ni Vico, niti iko drugi nije mogao ništa.
Redaju analitičari iz Srbije kako BiH ima bezbroj unutrašnjih političkih problema, podjela…a eto opet ide na Svjetsko prvenstvo. A “uređena“ Srbija ne ide. I nije im jasno zašto…
Unutrašnje probleme BiH ima upravo zahvaljujući Srbiji i to još od 1992. godine kad je pokušala Bosnu i Hercegovinu pregaziti, njene dijelove nasilno etnički očistiti i pripojiti Srbiji, a nakon Daytona sve uradila i sve radi kako bi rušila suverenitet i stabilnost Bosne i Hercegovine.
Možda naši političari nisu dorasli tim političkim utakmicama, pokleknu pred izazovima i svojim velikim apetitima i ambicijama, korupcijom, nepotizmom… Ali, Bosna i Hercegovina nije otišla na Svjetsko prvenstvo zbog političara nego upravo zahvaljujući tom unutrašnjem jedinstvu, zajedničkoj snazi i ljubavi koju imaju Zmajevi i navijači, jer njihova srca kucaju za domovinu.
Zato Zmajevi ginu na terenu, a navijači ginu za Zmajevima.
Zato odlazak reprezentacije Bosne i Hercegovine nije samo sportska nego i politička pobjeda. Pobjeda svih onih koji vole svoju zemlju, kojima je Bosna i Hercegovina domovina.
Jer reprezentacija je simbol države i državnog identiteta sa zastavom, grbom, himnom. Nosi emocije ponosa, zajedništva, pripadnosti i prisutnost i vidljivost u svijetu.

Dženana Karup Druško
Vidim da sad kojekavi eksperti i analitičari (iz Srbije) problematiziraju zašto u reprezentaciji BiH ne igra ni jedan Srbin?! Evo i ja pitam, zašto ne igra ni jedan Srbin, a na čelu Nogometnog saveza BiH je Srbin i to ni manje ni više nego Dodikov sestrić!
Možda ne igra ni jedan Srbin nakon što su Dodik and company uradili sve, ali bas sve kako bi jačali srpski patriotizam i identitet i vezali ga za – Srbiju, a ne za domovinu BiH (npr, svesrpski sabor). Možda što je pojedincima bilo važnije da se diče nacionalnim, a ne državnim simbolima, da svoj patriotizam dokazuju izjavama kako je Srbija njihova država, pjevaju “Bože pravde“…
Možda neko zaboravlja i pokušaje slabljenja reprezentacije BiH, sukobe navijača s Vicom kad je pokušao uskratiti karte BHFanaticos i Ljuti Krajišnici, u šta se uključio i naš kapiten Edin Džeko, prvo pokušavajući smiriti situaciju a onda jasno stajući na stranu navijača protiv čega Vico i oni koji su ga podržavali nisu mogli ništa. Ili, pokušaj da se formiraju neke nove navijačke grupe…
Puno je bitki izvojevano da bi reprezentacija BiH danas bila tu gdje jeste. Zajedničkih bitki Zmajeva predvođenih Barbarezom, Spahicem, i navijača koji su uvijek bili jedinstveni. I ta jedinstvenost je snaga protiv koje ni Dodik, ni Vico, niti iko drugi nije mogao ništa.
Redaju analitičari iz Srbije kako BiH ima bezbroj unutrašnjih političkih problema, podjela…a eto opet ide na Svjetsko prvenstvo. A “uređena“ Srbija ne ide. I nije im jasno zašto…
Unutrašnje probleme BiH ima upravo zahvaljujući Srbiji i to još od 1992. godine kad je pokušala Bosnu i Hercegovinu pregaziti, njene dijelove nasilno etnički očistiti i pripojiti Srbiji, a nakon Daytona sve uradila i sve radi kako bi rušila suverenitet i stabilnost Bosne i Hercegovine.
Možda naši političari nisu dorasli tim političkim utakmicama, pokleknu pred izazovima i svojim velikim apetitima i ambicijama, korupcijom, nepotizmom… Ali, Bosna i Hercegovina nije otišla na Svjetsko prvenstvo zbog političara nego upravo zahvaljujući tom unutrašnjem jedinstvu, zajedničkoj snazi i ljubavi koju imaju Zmajevi i navijači, jer njihova srca kucaju za domovinu.
Zato Zmajevi ginu na terenu, a navijači ginu za Zmajevima.
Zato odlazak reprezentacije Bosne i Hercegovine nije samo sportska nego i politička pobjeda. Pobjeda svih onih koji vole svoju zemlju, kojima je Bosna i Hercegovina domovina.
Jer reprezentacija je simbol države i državnog identiteta sa zastavom, grbom, himnom. Nosi emocije ponosa, zajedništva, pripadnosti i prisutnost i vidljivost u svijetu.

- Edin H.
-
vernes81
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#35232 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
imam stari iz 2014, srecom jos uvijek moze na mene 
- luckylaka
#35233 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jaci od Londona ,po prodaji orginalni dresova.Hoces Bayern,Psc,M.C.,sbe reprezentacije
.i izmislimo mlub i reprezentaciju samo da lebatu uvalimo dres
Last edited by luckylaka on 04/04/2026 17:41, edited 1 time in total.
-
hzsa22
#35234 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakva je situacija sa Janeltom? Dobio je drzavljanstvo ima godina, dje je sad zapelo?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#35235 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zapelo je tamo gdje se oduvijek znalo da moze zapeti, kod FIFA-e.
Cisto sumnjam da ce mu odobriti, kad nisu Kovacevicu za srbiju pogotovo nece ovom.
Cisto sumnjam da ce mu odobriti, kad nisu Kovacevicu za srbiju pogotovo nece ovom.
-
dek
#35236 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da li je normalno da je onaj idiot Senad napravio prilog o nekom klincu koji je Donarumi ukrao papirić sa izvođačima penala? I gdje ga hvali za “herojski čin”
Zašto se uvijek neko mora posrati na sve pozitivno što se desi?
Zašto se uvijek neko mora posrati na sve pozitivno što se desi?
- Maharadza
#35237 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato što je u DNK ovoga naroda da hvali krimose i klošare umjesto da ih osuđuje i kritikuje.
Kaže nije bitno kako je neko stekao bogatstvo, bitno je da "je se snašao."
A i kada ima kritike, to je više iz zavisti tj. "zašto nisam ja na njegovom mjestu pa da također uživam" - ne zato što mu smeta kriminal i korupcija kroz koju je dotični stekao nešto, čak štaviše, ovaj bi možda bio još gori.
-
Moenx
#35238 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gledam nesto nam seru zbog zastave BiH sa ljiljanima
Nesto kontam pa mogla bi se i ta zastava izostaviti iz kolorita tribina
Nece nam nista faliti necemo nista izgubiti
Sta znam varta zastava kad gledas pa ima tu plavu zutu boju i nema vise nista sve je u fazonu EU no samo da ima kakav detalj jos ta varta zastava nesto iz nase tradicije ma ja kao navijac BiH bi odmah pristao OK drage volje hajmo stavi ljiljane u vitrine onako zlu ne trebalo ili u muzeje institucije kulture da se zna da je to,zlastava pod kojom smk se borili i tako
Evo sada Lana Pudar ili bilo ko sa Olimpijade
Osvoji zlato bude najbolja ili najbolji pa iznad te osobe bice sluzbena zastava
Sta,znam sta Vi mislite o tome ima li logike u logici kako zastavom sa ljiljanima zapravo navijaci ne daju perspektivu nasim igracima
Recimo zastava sluzbena Bosne i onda naposes ime grada iz kojeg dolazos na njoj ili pak stavis ljiljan sa heraldickim stitom na tu zastavu pa i mjesec i zvijezdu nekako nalijepis sve nekako kreativno sta znam
Mada opet nesto,kontam to bi bio fazon koji smo imali u SFRJ
No ne znam driblaju sa ljiljanima opasno
To su neke moje dvojbe
Dobro prije 10 20 godina kada smo mi atriote upravljali cijelim sportom Bosna bila prvak Zeljo Sarajevo i tako dalje a sad gospoda hoce da se ugrade pametuju kako ih sprijeciti
Potom sjedeca odbojka tu dominiramo tu se i ne zale hocu da kazem sto su dvolicni ti kadrovi
Sta Vi mislite sad
Ja bi uzinat furao sluzbenu zastavu
Nesto kontam pa mogla bi se i ta zastava izostaviti iz kolorita tribina
Nece nam nista faliti necemo nista izgubiti
Sta znam varta zastava kad gledas pa ima tu plavu zutu boju i nema vise nista sve je u fazonu EU no samo da ima kakav detalj jos ta varta zastava nesto iz nase tradicije ma ja kao navijac BiH bi odmah pristao OK drage volje hajmo stavi ljiljane u vitrine onako zlu ne trebalo ili u muzeje institucije kulture da se zna da je to,zlastava pod kojom smk se borili i tako
Evo sada Lana Pudar ili bilo ko sa Olimpijade
Osvoji zlato bude najbolja ili najbolji pa iznad te osobe bice sluzbena zastava
Sta,znam sta Vi mislite o tome ima li logike u logici kako zastavom sa ljiljanima zapravo navijaci ne daju perspektivu nasim igracima
Recimo zastava sluzbena Bosne i onda naposes ime grada iz kojeg dolazos na njoj ili pak stavis ljiljan sa heraldickim stitom na tu zastavu pa i mjesec i zvijezdu nekako nalijepis sve nekako kreativno sta znam
Mada opet nesto,kontam to bi bio fazon koji smo imali u SFRJ
No ne znam driblaju sa ljiljanima opasno
To su neke moje dvojbe
Dobro prije 10 20 godina kada smo mi atriote upravljali cijelim sportom Bosna bila prvak Zeljo Sarajevo i tako dalje a sad gospoda hoce da se ugrade pametuju kako ih sprijeciti
Potom sjedeca odbojka tu dominiramo tu se i ne zale hocu da kazem sto su dvolicni ti kadrovi
Sta Vi mislite sad
Ja bi uzinat furao sluzbenu zastavu
-
tuitamo
#35239 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Znači treba gurati varta zastavu zbog onih koji ne vole BiH i ne navijaju za BiH a uz ti takvi ne vole ni tu varta zastavu nego od muke ne znaju šta da više prigovore?
Odyebaus
Ništa protiv varte. Neka je i volim je. Ima je i dovoljno
ali
Samo Ljiljani. Samo BiH.
Odyebaus
Ništa protiv varte. Neka je i volim je. Ima je i dovoljno
ali
Samo Ljiljani. Samo BiH.
-
hali gali halid
#35240 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kao ovi bi onda počeli navijati za BiH...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35241 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Volim obe zsstave, a na utakmice nosim zvanicnu zastavu.
Nego kakav nam se ovo holandski nigerijac bosanac po materi Ugwu nudi?
Mozda je pitanje za one druge teme pa neka moderatori prebace ako treba
Nego kakav nam se ovo holandski nigerijac bosanac po materi Ugwu nudi?
Mozda je pitanje za one druge teme pa neka moderatori prebace ako treba
- Didier
#35242 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kad bismo počeli srpske trobojke nositi na mečeve, oni bi opet našli razlog da budu uvrijeđeni.
Samo ljiljani, neka im bodu oči.
Samo ljiljani, neka im bodu oči.
- armin071
- SmokingMan
#35244 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kada se diletanti u javnom prostoru pozovu na ljiljane kao "ratni simbol muslimana" samo ih treba uputiti na istorijat simbolike ljiljana, koja seže do starog Egipta i Antičke grčke, i da on nema nikakve veze sa nametnutim srpski revizionizmom.
- pezzar
#35245 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne smeta njima ljiljan, imaju ga na grbu. Smeta im sve što ima veze sa državnosti Bosne.SmokingMan wrote: ↑05/04/2026 09:28 Kada se diletanti u javnom prostoru pozovu na ljiljane kao "ratni simbol muslimana" samo ih treba uputiti na istorijat simbolike ljiljana, koja seže do starog Egipta i Antičke grčke, i da on nema nikakve veze sa nametnutim srpski revizionizmom.
- armin071
#35246 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35247 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Simboli mijenjaju znacenje kroz vrijeme. ISmokingMan wrote: ↑05/04/2026 09:28 Kada se diletanti u javnom prostoru pozovu na ljiljane kao "ratni simbol muslimana" samo ih treba uputiti na istorijat simbolike ljiljana, koja seže do starog Egipta i Antičke grčke, i da on nema nikakve veze sa nametnutim srpski revizionizmom.
-
Zeleni most
#35248 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A zasto plavo-zute zastave nema u Banjaluci. Nisam je nikada vidio u centru grada ili ispred opstine. Bila je jedna na zgradi Ekvatora, ali su je namjerno zamotali da se ne viori.
A zastavu sa ljiljanima zovu ``ratnom zastavom`` ??? Cekaj malo, jesu li samo Bosnjaci ratovali ???
Zastava RS-a nije ratna zastava ??
Sahovnica nije ratna zastava ??
Slovenska nije ratna zastava ??
Albanska nije ratna zastava ??
Pod kojim zastavama su se oni borili ...
Pa pod zastavom RS-a je napravljen Genocid i najveci zlocini poslije Drugog svjetskog rata , to niko ne spominje.
Plavo-zuta zastava je nametnuta svima u BiH. A samo Bosnjaci bi je trebali koristiti .... ko je ovdje lud.
A zastavu sa ljiljanima zovu ``ratnom zastavom`` ??? Cekaj malo, jesu li samo Bosnjaci ratovali ???
Zastava RS-a nije ratna zastava ??
Sahovnica nije ratna zastava ??
Slovenska nije ratna zastava ??
Albanska nije ratna zastava ??
Pod kojim zastavama su se oni borili ...
Pa pod zastavom RS-a je napravljen Genocid i najveci zlocini poslije Drugog svjetskog rata , to niko ne spominje.
Plavo-zuta zastava je nametnuta svima u BiH. A samo Bosnjaci bi je trebali koristiti .... ko je ovdje lud.
-
džakailibu
#35249 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nego ljudi , kakava je kanada?- gledao sam ih prije 4 godine i nisu losi uopste bili. znam da oh je hrvatksa digla na kraju ali nisu bezazleni.
-
Zeleni most
#35250 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislis u fudbalu ili hokeju ..džakailibu wrote: ↑05/04/2026 10:12 nego ljudi , kakava je kanada?- gledao sam ih prije 4 godine i nisu losi uopste bili. znam da oh je hrvatksa digla na kraju ali nisu bezazleni.
Imaju napadaca koji igra u Juventusu (Jonathan David) i cak jednog igraca koji igra u Hajduku. Ostatak nije los, igraju u Spaniji, Engleskoj, USA ..
Zadnjih 10 utakmica samo jedan poraz.