Iran radi vrhunski posao, na nacin da ne prelazi granice, koje bi ukljucile sve zapadne sile.
P.S. Dijelim misljenje sa tobom i ja bih tako
Iran radi vrhunski posao, na nacin da ne prelazi granice, koje bi ukljucile sve zapadne sile.
Pedofilsko-cionisticka Baal koalicija ima odgovornost/opciju da prekine ovu agresiju na drzavu Iran - do njih je a ne do strane koja se brani (i mora da kalkulise kako bi prezivjela).skupljac_zeljeza wrote: ↑31/03/2026 20:20To fakat. Rat je skup i za Iran koji je još uz to i pod sankcijama. Pokazali su da znaju strategiju i tu imaju još dosta opcija da ovo ubrzaju.
Ni našoj ekonomiji, kakvoj takvoj, ne odgovara da se ovo rasteže.
Zna se za 27 iranskih pozemnih missile cities.Bernardinac wrote: ↑31/03/2026 17:44Šta sam krivo napisao? Čisto tehnički gledano. Građevinski. Kakvo je tvoje mišljenje o funkciji ovih podzemnih skloništa? Kako to moRe fercerat ako su USA i IDF koji znaju gdje su ulazi/izlazi i koji rokaju ove objekte, možda već zatrpali iste?Janjicar wrote: ↑31/03/2026 17:20Ti sa sumirom moRes se raspravljat, tu vam je negdje logika.Bernardinac wrote: ↑31/03/2026 16:45 Baciš hrpu bombi i zatrpaš ulaz. Onda ovi moraju kopat da uđu ili izađu. A to se vidi. Ovi tuneli imaju smisla kao i garaža kad pada tuča pa da ti ne skenja auto. Kad prođe opasnost onda izađeš. Fino ovo izgleda samo je problem što garažu ne možeš koristiti kad ti neko stalno šut istresa pred vrata.
Pričamo hebo ga ti, zašto sumira spominješ?
Dobri oklopiLeopard_SA wrote: ↑31/03/2026 19:06Izgubili desetke tenkova, ali samo 11 vojnika. Svaka im castsplinter wrote: ↑31/03/2026 17:48 Ljudi ne rade ništa stihijski, pogledaj ovo :
"Izraelska vojska IDF posljednjih je dana prilikom invazije i pokušaja nezakonite aneksije Južnog Libanona izgubila jedanaest vojnika. Da ne spominjemo desetke uništenih tenkova. Operacija se izgleda završava potpunim (EngIntel). Ovaj put je Merwan-Hizbolah bolje organizirana i opremljena. Također, ovdje se čini da je upotreba satelitske i orbitalne tehnologije stranih "velesila" važna osnova. Iransko zrakoplovstvo gotovo u cijelosti uništilo je američke i izraelske radare. To se primjećuje kako u velikim operacijama, tako i u "jednostavnim" napredovanjima na "terenu".
Ljudi dobijaju obavještajne podatke, satelitske snimke i snazi i položaju agresora, a, istovremeno, neki od ključnih radara su uništeni u iranskim udarima.
Mislim da je u pitanju taktika tj. cilj da pedo-cionisti i cio-arapcad duuuugo pamte i dooobro utvrde lekciju zvanu cijena napada na Iran.skrbavi-admin wrote: ↑31/03/2026 20:57meni nekako nelogicno al mozda je to bas taktika stezanja omce oko vrata polagano da se gamad dohaviza taktika kuhane zabe?
Truba wrote: ↑31/03/2026 20:55Dobri oklopiLeopard_SA wrote: ↑31/03/2026 19:06Izgubili desetke tenkova, ali samo 11 vojnika. Svaka im castsplinter wrote: ↑31/03/2026 17:48 Ljudi ne rade ništa stihijski, pogledaj ovo :
"Izraelska vojska IDF posljednjih je dana prilikom invazije i pokušaja nezakonite aneksije Južnog Libanona izgubila jedanaest vojnika. Da ne spominjemo desetke uništenih tenkova. Operacija se izgleda završava potpunim (EngIntel). Ovaj put je Merwan-Hizbolah bolje organizirana i opremljena. Također, ovdje se čini da je upotreba satelitske i orbitalne tehnologije stranih "velesila" važna osnova. Iransko zrakoplovstvo gotovo u cijelosti uništilo je američke i izraelske radare. To se primjećuje kako u velikim operacijama, tako i u "jednostavnim" napredovanjima na "terenu".
Ljudi dobijaju obavještajne podatke, satelitske snimke i snazi i položaju agresora, a, istovremeno, neki od ključnih radara su uništeni u iranskim udarima.![]()
![]()
A vala i paze se te bjeze po potrebi ( uvijek kad zagusti)

Prva cifra se ne računa. Prije dva tri dana izletio mi je članak da ovih dana popunjavaju zadnja grobna mjesta na groblju predviđenom za terorističku organizaciju idf i cio žbirove.