IRAN

esso_sa

#68001 Re: IRAN

Post by esso_sa »

HD_2015 wrote: 27/03/2026 20:19 Izgleda da je četničija u cijelom svijetu ista - uživaju u ubijanju civila, a kada susretnu malo organizovaniju formaciju dobiju po labrnji.
Prije bih rekao ljudska (zivotinjska) priroda. Kada si “jak”, hodas i bahatis se, maltretiras slabije, sto ti duze to prolazi to si gori. Onog momenta kada naidjes na jaceg i jos dobijes po labrnji, onda je “jarane, stani da popricamo”
esso_sa

#68002 Re: IRAN

Post by esso_sa »

no_sekirli wrote: 27/03/2026 20:22 Ameri jedino ako su toliko ludi ili na LSDu mogu u ovom trenutku slati vojnike na teren. Uopce za to trenutno nemaju potrebe, niti sta mogu uraditi ni sa 10000 marinaca, osim dozivjeti teski poraz.
Za neko teze bombardiranje, ili teze oruzje im ne treba ni sada neki povod, jer im se nitko iz MZ i ne suprotstavlja, niti ovi postuju bilo kakve norme. Mogu raditi sta god im padne na bolesne umove.
Prema tome, mislim da Kramp i dalje baca foluske vezane za burzovna mesetarenja, ali alijansa za agresiju definitivno unistava kompletnu iransku infrastrukturu i ekonomiju.
Ameri ako posalju vojnike kopneno, onda ce to uraditi ciljano da ti vojnici izginu. Savrsena prilika da se predsjednik obrati americkoj naciji i najavi osvetu u vidu nuklearki…
avetinja

#68003 Re: IRAN

Post by avetinja »

Krmad treba udariti među klempe i vratiti duplo, jer agresor razumije samo jezik sile. Oni sruše Iranu dvije škole, Iran njima sruši četiri. Zulufaši bi tada prestali ili bi ih njihovi natjerali da zaustave rat, jer njima nije potrebno dugo da zakmeče.
dembele

#68004 Re: IRAN

Post by dembele »

Onaj fosil iz vojnog vrha Izraela prijeti i govori da Iran prestane gađati izraelske gradove. Valjda je ok isto u obrnutom smjeru.
skrbavi-admin

#68005 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

dembele wrote: 27/03/2026 20:36 Onaj fosil iz vojnog vrha Izraela prijeti i govori da Iran prestane gađati izraelske gradove. Valjda je ok isto u obrnutom smjeru.
upravo je uvrnuto-obrnuta logika nesto cime se sluze u svjetskom mejnstrimu......
zaboravljas da je njihovo najvece oruzje pored tehnologije - mediji
Capajebo

#68006 Re: IRAN

Post by Capajebo »

avetinja wrote: 27/03/2026 20:31 Krmad treba udariti među klempe i vratiti duplo, jer agresor razumije samo jezik sile. Oni sruše Iranu dvije škole, Iran njima sruši četiri. Zulufaši bi tada prestali ili bi ih njihovi natjerali da zaustave rat, jer njima nije potrebno dugo da zakmeče.
To bi upalilo, al kad bi mogli rokati po USA.
Krmad bi samo zrtvovala jos vise amera.
Hajlac

#68007 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Eto na sta je spala Katarska Al Jezeera :lol:

Image
husein_kapetan

#68008 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

ovo_malo_duse wrote: 27/03/2026 19:56
splinter wrote: 27/03/2026 19:30 Stanje na libanonskom ratištu.
Svaki tvit je dosta slikovit i sa dosta informacija pa nije potreban dodatni komentar :

Uglavnom Hezbollah na nekim pravcima pušta motorizovane jedinice da uđu što dublje i onda im pravi zasjede koristeći ATGM sisteme, protivtenkovske mine i FPV dronove.
Navikli se poredat po brdu pa rokat djecu po Gazi, sad odjednom nece niko u vojsku.Nek je pola malo li je 50 kom u 3 sedmice Krenuli kao na Gazu. Nece da moze. Sto je mali mujo znao kazat, Babo, Babi skupo ce te kostat ova jeb..aci.. na
Koliko juče..u stilu new western age-a sa onim puškicama po kafama i u granap..ku...nje stratoferno..slabo nešto danas vidim to "pravilo"..dobro si rekao..jaki samo kada ugnjetavati nejač i nemoćne treba..
tek su zube lomiti počeli..
Bilo bi dobro kada bi se onaj zdravi dio SAA koji još uvijek postoji aktivno uključio tamo..za početak..i onda one primate nusre u siriji..vazale izraelske pomeo..
avetinja

#68009 Re: IRAN

Post by avetinja »

Capajebo wrote: 27/03/2026 20:41
avetinja wrote: 27/03/2026 20:31 Krmad treba udariti među klempe i vratiti duplo, jer agresor razumije samo jezik sile. Oni sruše Iranu dvije škole, Iran njima sruši četiri. Zulufaši bi tada prestali ili bi ih njihovi natjerali da zaustave rat, jer njima nije potrebno dugo da zakmeče.
To bi upalilo, al kad bi mogli rokati po USA.
Krmad bi samo zrtvovala jos vise amera.
Ovi naređuju jenkijima, tako da bi operacija bila uspješna. Ubijanje civila u Iranu neće stati bez civilnih žrtava u usraelu u istoj mjeri.
Dozer

#68010 Re: IRAN

Post by Dozer »

Reciprocitet x2, ili x3 je najbolji odgovor.

Siledzija meni samar, ja njega stocem, ciljano da mu odmah polomim vilicu.
On na mene stocem, ja mawashijem u glavu.
On palijom ili nozem, ja mu lomim tu ruku, a i nogu.
Siledzija vise od 2, onda idu mala brza raja po cjevanicama i koljenima.

Siledzija samo tada razumije da se ne isplati biti siledzija.

Iran bi sad trebao ispuniti obecanje, a ne vidim zasto ne bi jer su ispunili sva do sad.
avetinja

#68011 Re: IRAN

Post by avetinja »

Dozer wrote: 27/03/2026 20:44

Iran bi sad trebao ispuniti obecanje, a ne vidim zasto ne bi jer su ispunili sva do sad.
Taj rad. :thumbup:
Čitalac

#68012 Re: IRAN

Post by Čitalac »

N12: Izraelski vrh „zapravo ne zna kamo Trump ide, a neki kažu da to ne zna ni sam Trump“.
Izraelski vrh, i u sigurnosnoj i u diplomatskoj sferi, zapravo ne zna kamo Trump ide. Neki kažu da ni sam Trump to ne zna. Procjena u Izraelu večeras je da Trump neće odustati od osnovnih zahtjeva, odnosno od pitanja obogaćivanja uranija niti od uklanjanja stotina kilograma obogaćenog uranija iz Irana.
Uklanjanje uranija iz Irana čini se gotovo nemogućim. Ovo bi bila vrlo složena vojna operacija. Izrael planira povećati nanošenje štetu gospodarstvu, poput napada na čeličanu koji smo danas vidjeli, pa čak i povećati štetu nacionalnoj infrastrukturi, sve dok Trump daje "zeleno svjetlo". Izrael vjeruje da bi ovaj put mogao dovesti Irance do točke pucanja, gdje će biti moguće pregovarati s njima o uraniju. Ovo je vrlo pretenciozan i složen scenarij, a uz njega ide i vrlo velika eskalacija.
Ako ne bude dogovora, procjena u Izraelu kaže da bismo mogli biti uvučeni u kampanju koja traje tjednima. Nalazimo se u situaciji u kojoj čak i ako kažemo: "Postigli smo svoje ciljeve", morat ćemo se nastaviti boriti uz Amerikance. Stoga bi se Izrael mogao naći uvučen u globalnu bitku oko energije, bez mogućnosti da kaže: "Naši interesi nam govore da stanemo."
Usporedo s pregovorima, Izrael doživljava val napada - čak i eskalaciju. Procjena vojske je da će u sljedećem tjednu biti moguće dovršiti nanošenje štete na dvjema skupinama ciljeva koje su definirane u ratnim naporima. Stoga se IDF priprema za intenziviranje napada u sljedećem tjednu. Posljednjih dana postojali su operativni uvjeti koji su otežali provođenje nekih od planiranih operacija, a u nekim slučajevima naši piloti morali su preuzeti ogromne rizike kako bi ostvarili svoje ciljeve. Vjeruje se da se sada ti uvjeti mijenjaju i da će omogućiti povećanje napada.
husein_kapetan

#68013 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

no_sekirli wrote: 27/03/2026 20:22 Ameri jedino ako su toliko ludi ili na LSDu mogu u ovom trenutku slati vojnike na teren. Uopce za to trenutno nemaju potrebe, niti sta mogu uraditi ni sa 10000 marinaca, osim dozivjeti teski poraz.
Za neko teze bombardiranje, ili teze oruzje im ne treba ni sada neki povod, jer im se nitko iz MZ i ne suprotstavlja, niti ovi postuju bilo kakve norme. Mogu raditi sta god im padne na bolesne umove.
Prema tome, mislim da Kramp i dalje baca foluske vezane za burzovna mesetarenja, ali alijansa za agresiju definitivno unistava kompletnu iransku infrastrukturu i ekonomiju.
Ma neće ih poslati..bacanje prašine u oči..jedva uspjeli one što su tamo bili izvući..sada nešto treće govore..eh.. one "zafrkane" su poslali tamo da brane svoje vitalne interese diljem BI..barem ono što je preostalo..ono invazija trica..eh..
Zaljevski monasi imaju teror da im se danas u vlastitim kućama upravo ono što su u iranu očekivali..oni plaćenici su izmedju ostalog i zbog njih tamo..veoma dobro je naplaćeno sve to..sa jedne strane da im stražnjice čuvaju.. a sa druge da ih neofirno kontrolišu..prevrtljivi kako jesu da nebi mišljenje promjenili..eh..
skrbavi-admin

#68014 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

avetinja wrote: 27/03/2026 20:47
Dozer wrote: 27/03/2026 20:44

Taj rad. :thumbup:
valjda.... i od mene - approved svom snagom
Dozer

#68015 Re: IRAN

Post by Dozer »

husein_kapetan wrote: 27/03/2026 20:56
Ma neće ih poslati..bacanje prašine u oči..jedva uspjeli one što su tamo bili izvući..sada nešto treće govore..eh.. one "zafrkane" su poslali tamo da brane svoje vitalne interese diljem BI..barem ono što je preostalo..ono invazija trica..eh..
Zaljevski monasi imaju teror da im se danas u vlastitim kućama upravo ono što su u iranu očekivali..oni plaćenici su izmedju ostalog i zbog njih tamo..veoma dobro je naplaćeno sve to..sa jedne strane da im stražnjice čuvaju.. a sa druge da ih neofirno kontrolišu..prevrtljivi kako jesu da nebi mišljenje promjenili..eh..
Ja mislim da ce poslati topovsko meso. Jedino ako se to meso zaista pobuni, ili ako se nadje neki dovoljno vispren general koji ce okupiti jos njih par i reci Zutalju i cifutima - dosta.
Ali, tesko da ce se to desiti, tako da mislim da cemo gledati klaonicu US trupa, a onda ce morati uslijediti neka eskalacija jer ego manijak poput Zutalja jednostavno nema mentalni kapacitet da shvati kad je kraj.
On ce gurati maksimalno dokle god moze, samo da ne ispadne da je izgubio. A ne konta da je vec izgubio.
Tacnije, izgubio je onog momenta kada je krenuo na Iran.
Last edited by Dozer on 27/03/2026 21:04, edited 1 time in total.
no_sekirli

#68016 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

esso_sa wrote: 27/03/2026 20:25
Ameri ako posalju vojnike kopneno, onda ce to uraditi ciljano da ti vojnici izginu. Savrsena prilika da se predsjednik obrati americkoj naciji i najavi osvetu u vidu nuklearki…
A ne znam bas da ce biti dobro za publicitet (i burze, sto je pedofilu najbitnije) da se vrati 1000+ kovcega preko bare, dok i sami vidimo da ovi dzelati ne trebaju nikakav povod da zare i pale.
Ovako mogu nastaviti jos dugo, jer ne gori ni LA ni NY, niti njihovi vojnici ostavljaju crijeva po pustinji. Oruzja svakako imaju, mogu gliding bombama rokat 3 godine koliko ih imaju na lageru.

Moguce su sve opcije, ovo je samo moje misljenje.
Hajlac

#68017 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image
dembele

#68018 Re: IRAN

Post by dembele »

Gledam upravo utakmicu Eurolige u košarci Baskonia protiv Hapoel a iz Tel Aviva, naravno pred praznim tribinama. Sve za genocidaše da se što bolje osjećaju. Daj njima prednost u odnosu na domaće navijače, može im nedaj bože neko zviždati ili uzviknuti Palestina.
Kako Ruse instantno izbaciše iz svih sportskih takmičenja a genocidaše gotive samo tako.
Kada su onog imbecila na čelu FIFE pitali o suspenziji izraelskih timova, đubre licemjerno odgovori kako sport ne poznaje granice ali to važi samo za cionaciste izgleda.
Hajlac

#68019 Re: IRAN

Post by Hajlac »

ZLOTVORI :twisted:

Image
Hajlac

#68020 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image
Hajlac

#68021 Re: IRAN

Post by Hajlac »

ElRe wrote: 27/03/2026 19:15
Bukvalno ovo:
statixx

#68022 Re: IRAN

Post by statixx »

no_sekirli wrote: 27/03/2026 21:04
esso_sa wrote: 27/03/2026 20:25
A ne znam bas da ce biti dobro za publicitet (i burze, sto je pedofilu najbitnije) da se vrati 1000+ kovcega preko bare, dok i sami vidimo da ovi dzelati ne trebaju nikakav povod da zare i pale.
Ovako mogu nastaviti jos dugo, jer ne gori ni LA ni NY, niti njihovi vojnici ostavljaju crijeva po pustinji. Oruzja svakako imaju, mogu gliding bombama rokat 3 godine koliko ih imaju na lageru.

Moguce su sve opcije, ovo je samo moje misljenje.
Ne mogu jer ovo nije Gaza, ovdje pati globalna ekonomija, ukljucujuci njihove dojucerasnje saveznike. Pritisak je ogroman.
Hajlac

#68023 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image

Dozer

#68024 Re: IRAN

Post by Dozer »

Hajlac wrote: 27/03/2026 21:14 Image
Odose desalinizatori nocas i sutra. Bi i Izrael ce ostati bez vode, a vjerovatno i bez struje, plus ima i kod njih sviju celicana.
Hajlac

#68025 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Jos veci ekonomski belaj u najavi:

Image
Post Reply