IRAN
- Hajlac
#67751 Re: IRAN
Nikad zapadnjacki um nece shvatiti mentalitet Iranaca. Samo ce ih pokusati unistiti, da zatru svaki trag svoje sramote i ucinjenog ZLA kroz decenije.
- Rejhana
#67752 Re: IRAN
Uvjerena sam da će se i odavde slati na Iran i Rusiju, u duhu euroatlantskih integracija...
-
Dangubic
#67753 Re: IRAN
Bravo i ja sam usmjeren na krsenje ljudskih prava pogotovo nakon svega sto sam licno vidio u Iranu,Saudijskoj Arabiji itd. Da li vidis ubijanje preko 10000 demonstranata u Iranu samo sto su demonstrirali ili za bilo koju kritiku vjesanja na trgu, Da li vidis ubijanje ljudi koji su dosli na koncert od strane Hamasa? Gdje su prava tih ljudi? Oni nisu bitni ? Veselis se dronovima koje je dobio Hesbulah ,kao sad ce oni nesto napravitidr_Evil wrote: ↑27/03/2026 08:58Ne ulazim u dobro i zlo. Djelujem na osnovu onog sta vidim, ovdje se radi o tome da je neko prekrsio medjunarodno pravo, izvrsio agresiju na suverenu zemlju nakon samovoljnih sankcija koje traju 50 godina. Ja sam usmjeren na krsenje medjunarodnog i ljudskih prava.Dangubic wrote: ↑27/03/2026 08:54Ne moras ni za kog da navijas ,siguran si za jedne da cine zlo a za druge tvdis da je laz ,na osnovu cega? zbog posla koji sam radio znam dosta iz licnog iskustva i o Iranu i o Saudi, nikave to dobrice nisu.dr_Evil wrote: ↑27/03/2026 08:32
To je glupa mantra, mi ne znamo ko su ekstremisti, sta narod voli niti zeli. Ne znam iskreno da neko navija za Hamas ili za legalnu vlast u Iranu, ali znam da nas narod vrlo lahko prepoznaje nepravdu(osim kad je u njegovoj avliji), i zbog svog iskustva zadnjih 150 godina reaguju od srca. Ne mozes podrzavati agresora koji krsi medjunarodno pravo, ubija djecu, krsi ljudska prava, ponasa se kao da uzima reket, i rusi na kraju dana svjetske institucije tipa UN.
Mene vise brine kad vidim da neko navija za onog koji na bebi gasi cigarete dok tjera familiju da gleda, ili koji siluje zene drvenim prutom kako smo jucer vidjeli. Zabrinuo bih se za psihicko stanje takvih osoba, ali i zapitao sebe sta to ceka nas u slucaju nekih nedobog i nedotito novih sukoba. Da li ce neko pozeljeti da gasi cigarete na mojoj djeci iz ciste objesi?
Sto se tice zlocina agresora u Palestini, zar je potrebno da uopste o tome raspravljamo? Jedino sto je teze je da se radi u ime rasne teorije, nakon onog nikad vise.
Last edited by Dangubic on 27/03/2026 09:59, edited 2 times in total.
- Dozer
#67754 Re: IRAN
Pa ja i pricam o tome. Sumanut = sve i svasta, ukljucujuci fanatizam svake vrste.splinter wrote: ↑27/03/2026 09:21Vidi Dozeru, ovaj trenutni sastav, vrh, elta, (civilni i vojni) nazovi to kako hoćeš koji trenutno predvodi "najveću demokratiju" svijeta je najveća skupina bandita i psihopata okupljena oko centra moći još od nacističke Njemačke. Koliko god to nama izgledalo smiješno nekada ili čudno, ili to spremili u odjeljak po nazivom "teorija zavjere", oni postupaju po davno isplaniranoj agendi utemeljenoj na vjerskom fanatizmu, idolopoklonstvu, satanizmu i svemu što ide uz to.Dozer wrote: ↑27/03/2026 08:50Samo gledam stanje i slazem kockice.
Koji je, po tebi, sljedeci korak kad izgine US pjesadija?
Slanje jos pjesadije?
Kad su vidjeli koliko su ljudi izgubili na Iwo Jimy, shvatili su da bi kopnena invazija na Japan znacila bar 2 M ljudi u vrecama.
Hegseth je upravo, spominjuci Iwo Jimu, u sve uveo scenario okoncanja ovog rata kao s Japanom.
Tj. oni vjerovatno misle da ce ga tako okoncati. A nece sigurno.
Pa pogledaj samo vjerske seanse u zvaničnim institucijama, bilo da ih organizuje narandža ili psiho Hegseth, mislim to nema veze sa sekularnom državom, bilo čim normalnim Za njih je ovo vjerski, zapravo lažni križarski rat a Epsteinovi dokumenti su samo vrh ledenog brijega. Oni sada kidišu na Iran, jer su na neki način zeokružili dobar dio Bliskog istoka, na isti način kao što su svojevremno kidisali na Irak, posebno područje oko Basre, anakon Irana slijedaća je Turska. Nije to samo simbolika, bez obzira kako mi to komentarisali ovvdje, bitno je u šta oni vjeruju, a oni imaju moć. Dedžal ej trenutno zatočen na u samostanu na jednom ostrvu negdje na istoku. Kasnije će se pojaviti u Horosanu (Isfahan) .
Previše simbolike sa otokom Kharg i starim nestorianskim samostanom i crkvom koja su tu nalazi stoljećima.
Pa tetovaža na arapskom koju ima Hegseth sa natpisom Kjafir, a istu ima Dedžal između očiju itd itd. Mislim to su jednostavno fanatici koji imaju ogromnu moć, uostalom oni više ni ne kriju da je rat na neki način križarski pa očekuju da se što više vjerskih budala iz njihovih redova upeca ne to,
I takvi ljudi donose u fanaticne (sumanute) odluke. Oni sami sebe vide kao nadljude, superiorne, sposobne za sve, i nadasve kao nekakvu imbecilnu boziju ruku.
A fanatici su kao sto znamo, uvijek opasni. Ne toliko na licnom nivou koliko kada iza sebe imaju neku moc i silu. I sve ovo upravo gledamo.
- Hajlac
#67755 Re: IRAN
- Hajlac
#67756 Re: IRAN
Dangubic je novi Damir-Sumir
Bljuje cio-pedo propagandu od-do.
Bljuje cio-pedo propagandu od-do.
- tzipiripi
#67757 Re: IRAN
Nije to lažni križarski rat nego stvarni, jednako nije vjerski u smislu stvarne vjere na koji se ti sotonisti verbalno pozivaju, nego religijski, ali čisti okultni. Jer i ti originalni su bili čisti satanizam, antikršćanstvo u najčistijem obliku.splinter wrote: ↑27/03/2026 09:21Vidi Dozeru, ovaj trenutni sastav, vrh, elta, (civilni i vojni) nazovi to kako hoćeš koji trenutno predvodi "najveću demokratiju" svijeta je najveća skupina bandita i psihopata okupljena oko centra moći još od nacističke Njemačke.Dozer wrote: ↑27/03/2026 08:50Samo gledam stanje i slazem kockice.
Koji je, po tebi, sljedeci korak kad izgine US pjesadija?
Slanje jos pjesadije?
Kad su vidjeli koliko su ljudi izgubili na Iwo Jimy, shvatili su da bi kopnena invazija na Japan znacila bar 2 M ljudi u vrecama.
Hegseth je upravo, spominjuci Iwo Jimu, u sve uveo scenario okoncanja ovog rata kao s Japanom.
Tj. oni vjerovatno misle da ce ga tako okoncati. A nece sigurno.Pa tetovaža na arapskom koju ima Hegseth sa natpisom Kjafir, a istu ima Dedžal između očiju itd itd. Mislim to su jednostavno fanatici koji imaju ogromnu moć, uostalom oni više ni ne kriju da je rat na neki način križarski pa očekuju da se što više vjerskih budala iz njihovih redova upeca ne to,SpoilerShowKoliko god to nama izgledalo smiješno nekada ili čudno, ili to spremili u odjeljak po nazivom "teorija zavjere", oni postupaju po davno isplaniranoj agendi utemeljenoj na vjerskom fanatizmu, idolopoklonstvu, satanizmu i svemu što ide uz to.
Pa pogledaj samo vjerske seanse u zvaničnim institucijama, bilo da ih organizuje narandža ili psiho Hegseth, mislim to nema veze sa sekularnom državom, bilo čim normalnim Za njih je ovo vjerski, zapravo lažni križarski rat a Epsteinovi dokumenti su samo vrh ledenog brijega. Oni sada kidišu na Iran, jer su na neki način zeokružili dobar dio Bliskog istoka, na isti način kao što su svojevremno kidisali na Irak, posebno područje oko Basre, anakon Irana slijedaća je Turska. Nije to samo simbolika, bez obzira kako mi to komentarisali ovvdje, bitno je u šta oni vjeruju, a oni imaju moć. Dedžal ej trenutno zatočen na u samostanu na jednom ostrvu negdje na istoku. Kasnije će se pojaviti u Horosanu (Isfahan) .
Previše simbolike sa otokom Kharg i starim nestorianskim samostanom i crkvom koja su tu nalazi stoljećima.
U vezi šire kopnene invazije, tj pokušaja okupacije pitanje je iz koje zemlje bi to bilo. Iran je kopneno okružen Afganistanom, Azerbejdžanom, Armenijom, Turskom, Irakom, Turkmenistanom i Pakistanom. Ko bi se dobrovoljno naguzio orcima iz Morodora i postao meta raketama? Ko je taj koji bi uvukao svoju zemlju i narod u rat?
Ili zemlje preko Hormuškog?
Last edited by tzipiripi on 27/03/2026 09:57, edited 1 time in total.
- Cracked
#67758 Re: IRAN
Ako nekog interesuje sta se stvarno desava sa US strane i kako je doslo do svega ovoga neka pogleda intervjuu sa Joe Kent. To je onaj lik sto je dao neki dan ostavku i ima uvid iz prve ruke:
[yt]https://youtu.be/35X5S5G_xxg?t=1112[/yt]
ne znam kako da stavim Youtube ali radi link valjda
[yt]https://youtu.be/35X5S5G_xxg?t=1112[/yt]
ne znam kako da stavim Youtube ali radi link valjda
Last edited by Cracked on 27/03/2026 09:59, edited 2 times in total.
- Billy The Pljuc
#67759 Re: IRAN
dr_Evil wrote: ↑27/03/2026 09:35Ma nisam ni registrovao da je ovaj forumas neki od "tuzlaka".Billy The Pljuc wrote: ↑27/03/2026 09:26
Moram te opet kritikovati za kvotanje i Sizifov posao dovođenja ovih, ne znam fakat kako da ih nazovem, na ispravan put. Znaš i sam da od toga nema ništa bez da ulazim u razloge njihovog obitavanja i pisanja sranja ovdje na forumu. Pusti, preskoči, ako već moraš onda ih nemoj kvotati plizim te, većini nas oni su na foe jer nas bezbeli ne zanimaju mentalni proljevi istih. Budi drug pa učini nam makar to, zahvaljujem unaprijed.
Ma znam da nema nista, vise je to neki refleks.
- dr_Evil
- skrbavi-admin
#67762 Re: IRAN
Ne znam koliko je vama tj mnogima jasno da MOSSAD ima hektare superkompjutera sto shareovanih sto vlastitih i maltene free pristup americkim tehnoloskim resursima, pa da shvatite kako su jedva cekali tu glupost sa tim napadom.....
Doktrina koju mnogi ignorisu ne vide, decepcija perfekcije i obratno perfekcija decepcije, je ustrijemljena paznja prema necemu apsolutno nebitnom dok se bitne stvari desavaju iza kulisa.... Koristenje "korisnih idiota" koje monitoriraju i "puste u pogon" neprimjetno.... To u biti znaci ako se bilo gdje bilo kako neko pokolje oko neceg oni traze nacin da to kapitaliziraju i iskoriste....
Hamasov smijesni napad na Izrael gdje ovdje forumski stakori izjavljuju kako je ovdje slavlje bilo - je samo podvaljivanje kako smo slavili ubistva i silovanja i slicno.... Sto je samo po sebi zbogom pameti....
Ali dosta toga se falsifikovalo, preklane bebe, rafalanje po masi Apaca, ubijene familije i slicno.... no eto za to smo krivi mi sa foruma.....
Hamas je dozvoljeni izraelski idiot tj palestinski idiot.... Hamas nije Palestina, Hamas nisu palestinci, Hamas nije nasto 1947e nego pola stoljeca poslije, Hamas je posljedicna opcija u Palestini gdje ti zivot dobija smisao kad ti ukinu dijete, babu, majku, sestru, brata..... A djecu i familiju Izrael otima kako bi ucjenjivao stanovnistvo i familije...... Zato i ima "spijuna"....
- Dozer
#67763 Re: IRAN
Kakav ja nuklearac bazigzag wrote: ↑27/03/2026 09:52Eto ti. dva dijametralno suprotna stavaDozer wrote: ↑27/03/2026 09:47Jbg..ovo je vec djecije razmisljanje....zigzag wrote: ↑27/03/2026 09:13 Odakle da pošalje i ko će im vodu donositi?
Ali ako su vojnici glupani slobodno neka idu...
Car je go. I to se polako otkriva na svim strana. putinovci su se ogolili 2022.
ovi sad postepeno to rade...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/proc ... /260327039
Ti si nuklearac ja kažem sa će četničija izgubiti ratove bez tih stvarki.
Jer su se osilili , omalovažavaju protivnika i nisu imali dobre planove.
Recept za propast.
Ja sve gledam sa strane, drug.
Znas ono kad gledas dvoje djece kako slazu kockice i jedno je dominantnije, jace, i stalno pokusava drugome nametnuti kako da ih slozi, ali se ono drugo ne da i hoce po svom. I onda ono, navodno jace, pobijesni i fikne kockicom drugo u glavu.
Mislis da je ovdje nesto drugacije...?
US i cifutlend su rat vec izgubili, i sad postaju ranjene zvijeri. A svi znamo kako se takve zvijeri ponasaju.
-
l33t
#67764 Re: IRAN
samo s jedne strane. dok će ih oslobodilačke strane smrviti
- dr_Evil
#67765 Re: IRAN
-
Dangubic
#67766 Re: IRAN
Hamas jesu Palestinci i Izrael njihove zlocine pametno koristi za svoje ciljeve.Hamas je dobio vlast nakom sto je Arafat odbio mirovni plan tj LPO izgubio vlast, prouci malo istoriju sukoba.Lupate bez veze.skrbavi-admin wrote: ↑27/03/2026 10:04Ne znam koliko je vama tj mnogima jasno da MOSSAD ima hektare superkompjutera sto shareovanih sto vlastitih i maltene free pristup americkim tehnoloskim resursima, pa da shvatite kako su jedva cekali tu glupost sa tim napadom.....
Doktrina koju mnogi ignorisu ne vide, decepcija perfekcije i obratno perfekcija decepcije, je ustrijemljena paznja prema necemu apsolutno nebitnom dok se bitne stvari desavaju iza kulisa.... Koristenje "korisnih idiota" koje monitoriraju i "puste u pogon" neprimjetno.... To u biti znaci ako se bilo gdje bilo kako neko pokolje oko neceg oni traze nacin da to kapitaliziraju i iskoriste....
Hamasov smijesni napad na Izrael gdje ovdje forumski stakori izjavljuju kako je ovdje slavlje bilo - je samo podvaljivanje kako smo slavili ubistva i silovanja i slicno.... Sto je samo po sebi zbogom pameti....
Ali dosta toga se falsifikovalo, preklane bebe, rafalanje po masi Apaca, ubijene familije i slicno.... no eto za to smo krivi mi sa foruma.....
Hamas je dozvoljeni izraelski idiot tj palestinski idiot.... Hamas nije Palestina, Hamas nisu palestinci, Hamas nije nasto 1947e nego pola stoljeca poslije, Hamas je posljedicna opcija u Palestini gdje ti zivot dobija smisao kad ti ukinu dijete, babu, majku, sestru, brata..... A djecu i familiju Izrael otima kako bi ucjenjivao stanovnistvo i familije...... Zato i ima "spijuna"....
Last edited by Dangubic on 27/03/2026 10:09, edited 1 time in total.
-
zigzag
#67767 Re: IRAN
Ranjena zvijer je neko ko je jako pritisnut i prijeti mu nestanak.Dozer wrote: ↑27/03/2026 10:05Kakav ja nuklearac ba![]()
Znas ono kad gledas dvoje djece kako slazu kockice i jedno je dominantnije, jace, i stalno pokusava drugome nametnuti kako da ih slozi, ali se ono drugo ne da i hoce po svom. I onda ono, navodno jace, pobijesni i fikne kockicom drugo u glavu.
US i cifutlend su rat vec izgubili, i sad postaju ranjene zvijeri. A svi znamo kako se takve zvijeri ponasaju.
Ni jednima ni drugima ne prijeti ništa tako. Americi pogotovo.
- dr_Evil
#67768 Re: IRAN
Ma vidi, po danasnjim kriterijama mi bi napad na Hirosimu i Nagasaki nazvali genocidom, jer genocidna namjera je bila tu, zbrisati odredjenu grupu ljudi sa odredjenog podrucja.zigzag wrote: ↑27/03/2026 10:09Ranjena zvijer je neko ko je jako pritisnut i prijeti mu nestanak.Dozer wrote: ↑27/03/2026 10:05Kakav ja nuklearac ba![]()
Oni su to opravdali da su time zastitli ljudske zivote, kao koliko bi jos poginulo. Ovdje mozes upotrijebiti istu logiku. Ovi tipovi su u potpunosti nepredvidivi, posebno kad im je ugrozen ego i novcanik.
Ne mislim da ce neko baciti nuklearku, ali ako do toga dodje prvo cemo gledati simulaciju gdje je izveden neki false flag napad u Izraelu nekim hemijskim oruzjem ili ostecena nuklearna elektrana, i tako... kad to vidis onda se treba zabrinuti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#67769 Re: IRAN
ja smatram da niko nije dovoljno lud poslati svoje ljude na iran kopneno
mozda trump "par" divizija
ili nadju africke placenike nekoliko bataljona
i sve će ih samljeti ko sadamove
mozda trump "par" divizija
ili nadju africke placenike nekoliko bataljona
i sve će ih samljeti ko sadamove
-
DebelinJoe
-
zigzag
#67771 Re: IRAN
dr_Evil wrote: ↑27/03/2026 10:12Ma vidi, po danasnjim kriterijama mi bi napad na Hirosimu i Nagasaki nazvali genocidom, jer genocidna namjera je bila tu, zbrisati odredjenu grupu ljudi sa odredjenog podrucja.zigzag wrote: ↑27/03/2026 10:09Ranjena zvijer je neko ko je jako pritisnut i prijeti mu nestanak.Dozer wrote: ↑27/03/2026 10:05
Kakav ja nuklearac ba![]()
Oni su to opravdali da su time zastitli ljudske zivote, kao koliko bi jos poginulo. Ovdje mozes upotrijebiti istu logiku. Ovi tipovi su u potpunosti nepredvidivi, posebno kad im je ugrozen ego i novcanik.
Ne mislim da ce neko baciti nuklearku, ali ako do toga dodje prvo cemo gledati simulaciju gdje je izveden neki false flag napad u Izraelu nekim hemijskim oruzjem ili ostecena nuklearna elektrana, i tako... kad to vidis onda se treba zabrinuti.
Ne može se gledati 1945. i zanemariti desetine hiljada crnih vreća koje su vratile u USA prije tog avgusta pa porediti sa ovom glupavom situacijom.
Sad nemaju veliku direktnu štetu u ljudstvu i nemaju razlog da reaguju dramatično.
Obraz je zaprljan ali još nije velika šteta niti je USA direktno ugrožena.
Neg, jutros je Rijad zaplatio. Dobrodošlica 82. diviziji
- Tananarive
#67772 Re: IRAN
Dangubic wrote: ↑27/03/2026 09:55Bravo i ja sam usmjeren na krsenje ljudskih prava pogotovo nakon svega sto sam licno vidio u Iranu,Saudijskoj Arabiji itd. Da li vidis ubijanje preko 10000 demonstranata u Iranu samo sto su demonstrirali ili za bilo koju kritiku vjesanja na trgu, Da li vidis ubijanje ljudi koji su dosli na koncert od strane Hamasa? Gdje su prava tih ljudi? Oni nisu bitni ? Veselis se dronovima koje je dobio Hesbulah ,kao sad ce oni nesto napravitidr_Evil wrote: ↑27/03/2026 08:58Ne ulazim u dobro i zlo. Djelujem na osnovu onog sta vidim, ovdje se radi o tome da je neko prekrsio medjunarodno pravo, izvrsio agresiju na suverenu zemlju nakon samovoljnih sankcija koje traju 50 godina. Ja sam usmjeren na krsenje medjunarodnog i ljudskih prava.
Sto se tice zlocina agresora u Palestini, zar je potrebno da uopste o tome raspravljamo? Jedino sto je teze je da se radi u ime rasne teorije, nakon onog nikad vise.![]()
au koji mentalni proljev, džaba se trudiš salonac, 100 x ponovljena cio laž neće postati istina
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
-
zigzag
#67775 Re: IRAN
I tih 165 ubijenih curica bi bilo malo , pa bi "ranjena zvijer " trebala baciti atomsku da ubije još 20.000 curica.
pa ne ide to baš tako
pa ne ide to baš tako