IRAN
- Hajlac
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
zigzag
#67603 Re: IRAN
Berze nafte ne misle tako.
Opet je dramatičan rast.
Svaki dan fali 11 miliona barela.
Plus uništavanje naftne infrastrukture u rusiji.
Opet je dramatičan rast.
Svaki dan fali 11 miliona barela.
Plus uništavanje naftne infrastrukture u rusiji.
-
last mohicans
#67606 Re: IRAN
Rastego ih hamas i hezbe, sta da Iran graniči s njima, pregazili bi ih pješke, dzaba im 1000 aviona. Sta tek da Egipat nije izraelski i američki proxy, 90 miliona ih.Čitalac wrote: ↑26/03/2026 19:55 Lapid: Idemo u rat bez strategije, suočavamo se s katastrofom.
Vođa oporbe Yair Lapid obratio se javnosti nakon izjave načelnika glavnog stožera, koji je ministre upozorio na "slom IDF-a".
"Uoči Pashe želim upozoriti građane Izraela, suočavamo se s još jednom sigurnosnom katastrofom", rekao je Lapid na početku svog govora.
"13 godina sam član sigurnosnih kabineta i najosjetljivijih sigurnosnih foruma Države Izrael. Kao premijer, ministar vanjskih poslova, ministar financija, član Odbora za vanjske poslove i obranu. U svih ovih 13 godina ne sjećam se upozorenja slične ozbiljnosti kakvo je ono od sinoć načelnika glavnog stožera. Svatko tko ga je jučer čuo neće moći reći: 'Nisam znao.' Ovo upozorenje je u skladu s onim što ja i drugi izvori znamo o situaciji u vojsci. IDF je rastegnut do krajnjih granica i dalje. Vlada ostavlja vojsku ranjenu na terenu", rekao je Lapid.
Po njegovim riječima, uloga establišmenta je reagirati prije nego što se katastrofa dogodi.
"Načelnik stožera jučer je izvijestio Vladu da više nema načina nastaviti regrutirati rezerve. Rezervisti su iscrpljeni i više ne mogu pružiti rješenje za naše sigurnosne izazove. Redovne snage su u potpunom kolapsu. Vojska nema dovoljno vojnika za svoje misije. Činjenica da vlada i dalje potiče ultraortodoksno izbjegavanje predstavlja sigurnosnu opasnost i ozbiljan udarac kompetencijama vojske. Načelnik stožera jučer je izvijestio Vladu i da je bio prisiljen prebaciti sve više i više snaga u Judeju i Samariju zbog židovskog terorizma. Vlada šalje vojsku u rat na više frontova bez strategije, bez sredstava i s premalo vojnika", upozorio je Lapid.
- Dozer
#67607 Re: IRAN
Mozda da krenes odmah...?pici wrote: ↑26/03/2026 20:46obavjestite me mjesec dana ranije da ne izlazim iz kupleraja da se ko ćojk razrahatim...muha_sa wrote: ↑26/03/2026 20:18Samo nek bude brzo--da se ne patimoDozer wrote: ↑26/03/2026 20:10 Kako rekoh - USA ce se debelo zabaviti o sebi nakon ovoga, a Izrael ce biti na kraju strpan u tor. I to ce im biti super, ako se ne desi da im upadnu iz Libana i Sirije i krenu po njima u Izraelu.
Ono kino od zemljice se naslo habati sve oko sebe... Islo je dobro dok su Ameri trpali i niko nije smio pisnuti zbog toga. Ali sad, kada su i jedni i drugi udarili na najjace u regiji, koje su pri tome debelo potcijenili, pocinje ocigledna kuknjava. I pogubljenost jer ne vide izlaz.
Najbolje za svijet bi bilo da Izrael nestane, a da se USA zatvori u svoje granice.
Naravno, ovo otvara vrata raznim drugim budalama i budalastinama, tako da je zapravo najbolje da nas sve pomete kakva kataklizma. Nismo, kao vrsta, vrijedni zivljenja.![]()
- Dozer
- Dozer
- Dozer
- alijagoro
#67611 Re: IRAN
U narodu poznatiji kao atomski panciri
-
Static-X
#67613 Re: IRAN
Pa svasta si na valjo. Da ce pisrael biti strpan u tor, ili da bi trebao nestati ili da se ameri povuku u svoje granice i na kraju da nas pogodi sve kataklizma.Dozer wrote: ↑26/03/2026 20:39Sta je tacno glupost?Static-X wrote: ↑26/03/2026 20:31A i ti znas koje kakve gluposti valjati. Fakat.Dozer wrote: ↑26/03/2026 20:10 Kako rekoh - USA ce se debelo zabaviti o sebi nakon ovoga, a Izrael ce biti na kraju strpan u tor. I to ce im biti super, ako se ne desi da im upadnu iz Libana i Sirije i krenu po njima u Izraelu.
Ono kino od zemljice se naslo habati sve oko sebe... Islo je dobro dok su Ameri trpali i niko nije smio pisnuti zbog toga. Ali sad, kada su i jedni i drugi udarili na najjace u regiji, koje su pri tome debelo potcijenili, pocinje ocigledna kuknjava. I pogubljenost jer ne vide izlaz.
Najbolje za svijet bi bilo da Izrael nestane, a da se USA zatvori u svoje granice.
Naravno, ovo otvara vrata raznim drugim budalama i budalastinama, tako da je zapravo najbolje da nas sve pomete kakva kataklizma. Nismo, kao vrsta, vrijedni zivljenja.
Jaci su tlacili otkako postoji svijet, a kakvi smo i dalje ce se to nastaviti.
Pa upravo radi toga i kazem da nismo za zivljenja.
Busamo se nekakvom pamecu i inteligencijom, razvojem i civilizacijom, ali se i dalje ponasamo k'o svaka druga zivotinja. Tacnije, ponasano se gore. Paradoksalno, opet radi te pameti i inteligencije kojom se busamo.
Sto brate? Jer se po bliskom istoku rokaju i sad i ja treba da ispastam. Ako se ne rokaju tamo rokace se nadrugom mjestu. Nije jedini rat koji se vodi. Bilo je i gori stvari kao ww2 pa sta. Jaci mlate slabije ako ne slusaju. Ima u svijetu inteligencije uz koju bi se moglo rijesiti sto sta po svijetu ali takvi jebiga ne vladaju pa to necemo vidjeti, mozda druge generacije to docekaju.
- Hajlac
#67616 Re: IRAN
Fol primirje fol pregovori - nista drugo do tisina pred buru!
- Billy The Pljuc
#67618 Re: IRAN
Fakat je simptomatično da svijet ide svom kraju, kontam ja i pičke ruse kao i staru kuravu Evropu pa i većinu ovih malih koji bi se rado uvukli u cionistički šupak, kontam i arapske čobane jer za bolje ne znaju itd., jedino što ne kontam Kinu. Niko pod kapom nebeskom da se usprotivi ovom zlu a jedna Kina ima tu moć ali neće, šute i snimaju, nespremni valjda još uvijek za ozbiljnije sučeljavanje sa nečim što pokušava i što će i njih neminovno vremenom ugroziti. Ovo što se dešava je poraz čovječanstva, hajde što u tzv. Izraelu ne postoje snage koje bi se usprotivile cionistima ali ni američko društvo ne pokazuje ikakve znakove želje da se ovo zaustavi i eventualno svrgne režim koji je na vlasti. O ostatku svijeta da se i ne piše, tu i tamo ima svijetlih primjera koji uglavnom progovaraju kroz pojedince dok se zvanične politike država ne mijenjaju. UN sam po sebi je odavno izlišan i ne vidim svrhu postojanja istog, ublehe na n-tu su postali.
- -Chesterfield-
#67619 Re: IRAN
Znaš li koliko Kina ima dolara u američkim državnim obveznicama?Billy The Pljuc wrote: ↑26/03/2026 22:22 Fakat je simptomatično da svijet ide svom kraju, kontam ja i pičke ruse kao i staru kuravu Evropu pa i većinu ovih malih koji bi se rado uvukli u cionistički šupak, kontam i arapske čobane jer za bolje ne znaju itd., jedino što ne kontam Kinu. Niko pod kapom nebeskom da se usprotivi ovom zlu a jedna Kina ima tu moć ali neće, šute i snimaju, nespremni valjda još uvijek za ozbiljnije sučeljavanje sa nečim što pokušava i što će i njih neminovno vremenom ugroziti. Ovo što se dešava je poraz čovječanstva, hajde što u tzv. Izraelu ne postoje snage koje bi se usprotivile cionistima ali ni američko društvo ne pokazuje ikakve znakove želje da se ovo zaustavi i eventualno svrgne režim koji je na vlasti. O ostatku svijeta da se i ne piše, tu i tamo ima svijetlih primjera koji uglavnom progovaraju kroz pojedince dok se zvanične politike država ne mijenjaju. UN sam po sebi je odavno izlišan i ne vidim svrhu postojanja istog, ublehe na n-tu su postali.
- husein_kapetan
#67620 Re: IRAN
Šta se ovo dešava u Dubai-u??
- Hajlac
#67622 Re: IRAN
Nacija mongoloidnih divljaka!
Last edited by Hajlac on 26/03/2026 23:19, edited 2 times in total.
- Dozer
#67623 Re: IRAN
Ako Iran odigra do kraja dobro prema Izraelu, to ce biti kraj Izraelske ekspanzije, terora i zlocina, jer nece vise biti USA tu da ga stiti.Static-X wrote: ↑26/03/2026 21:50Pa svasta si na valjo. Da ce pisrael biti strpan u tor, ili da bi trebao nestati ili da se ameri povuku u svoje granice i na kraju da nas pogodi sve kataklizma.Dozer wrote: ↑26/03/2026 20:39Sta je tacno glupost?
Pa upravo radi toga i kazem da nismo za zivljenja.
Busamo se nekakvom pamecu i inteligencijom, razvojem i civilizacijom, ali se i dalje ponasamo k'o svaka druga zivotinja. Tacnije, ponasano se gore. Paradoksalno, opet radi te pameti i inteligencije kojom se busamo.
Sto brate? Jer se po bliskom istoku rokaju i sad i ja treba da ispastam. Ako se ne rokaju tamo rokace se nadrugom mjestu. Nije jedini rat koji se vodi. Bilo je i gori stvari kao ww2 pa sta. Jaci mlate slabije ako ne slusaju. Ima u svijetu inteligencije uz koju bi se moglo rijesiti sto sta po svijetu ali takvi jebiga ne vladaju pa to necemo vidjeti, mozda druge generacije to docekaju.
Cak mislim da ce se Izrael morati povinovati volji Irana, ako budu htjeli da opstanu.
Amerika se sad toliko isprofanisala u kontekstu svoje premoci i dominacije, da ce se vrlo.tesko iz toga dugo izvuci, ako ikad i uspije. Ovaj rat je za njih bukvalno kao samoubistvo tupom sjekirom. Nece umrijeti odmah, nego ce jos dugo dahtati, a hijene okolo ce copati.
Ali, tako to uvijek bude kada previse sile udari u glavu.
- Billy The Pljuc
#67624 Re: IRAN
Znam da su nešto toga bruku imali i da su se navodno počeli kutarisati istog, nemam iskreno pojma kakva je situacija trenutno s tim.-Chesterfield- wrote: ↑26/03/2026 22:30Znaš li koliko Kina ima dolara u američkim državnim obveznicama?Billy The Pljuc wrote: ↑26/03/2026 22:22 Fakat je simptomatično da svijet ide svom kraju, kontam ja i pičke ruse kao i staru kuravu Evropu pa i većinu ovih malih koji bi se rado uvukli u cionistički šupak, kontam i arapske čobane jer za bolje ne znaju itd., jedino što ne kontam Kinu. Niko pod kapom nebeskom da se usprotivi ovom zlu a jedna Kina ima tu moć ali neće, šute i snimaju, nespremni valjda još uvijek za ozbiljnije sučeljavanje sa nečim što pokušava i što će i njih neminovno vremenom ugroziti. Ovo što se dešava je poraz čovječanstva, hajde što u tzv. Izraelu ne postoje snage koje bi se usprotivile cionistima ali ni američko društvo ne pokazuje ikakve znakove želje da se ovo zaustavi i eventualno svrgne režim koji je na vlasti. O ostatku svijeta da se i ne piše, tu i tamo ima svijetlih primjera koji uglavnom progovaraju kroz pojedince dok se zvanične politike država ne mijenjaju. UN sam po sebi je odavno izlišan i ne vidim svrhu postojanja istog, ublehe na n-tu su postali.
- Dozer
#67625 Re: IRAN
Kineska mudrost je nesto sto slabo ko razumije. To je vrlo temperamentan, ali jos vise strpljiv narod i mentalni sklop.Billy The Pljuc wrote: ↑26/03/2026 22:22 Fakat je simptomatično da svijet ide svom kraju, kontam ja i pičke ruse kao i staru kuravu Evropu pa i većinu ovih malih koji bi se rado uvukli u cionistički šupak, kontam i arapske čobane jer za bolje ne znaju itd., jedino što ne kontam Kinu. Niko pod kapom nebeskom da se usprotivi ovom zlu a jedna Kina ima tu moć ali neće, šute i snimaju, nespremni valjda još uvijek za ozbiljnije sučeljavanje sa nečim što pokušava i što će i njih neminovno vremenom ugroziti. Ovo što se dešava je poraz čovječanstva, hajde što u tzv. Izraelu ne postoje snage koje bi se usprotivile cionistima ali ni američko društvo ne pokazuje ikakve znakove želje da se ovo zaustavi i eventualno svrgne režim koji je na vlasti. O ostatku svijeta da se i ne piše, tu i tamo ima svijetlih primjera koji uglavnom progovaraju kroz pojedince dok se zvanične politike država ne mijenjaju. UN sam po sebi je odavno izlišan i ne vidim svrhu postojanja istog, ublehe na n-tu su postali.
Oni ce, po mom misljenju, na kraju vladati svijetom, a u ovo ce se na kraju ukljuciti, ali sa svom svojom silom, koja je sve samo ne mala.
Znaju oni vrlo dobro i s kim ce, i sta ce, i kako ce kada dodje do toga, ali trenutno pustaju da se siledzije dobro ispucaju.