drag_gost wrote: ↑23/03/2026 13:52
Ja to vidim kao mijesanje dvije razlicite stvari. Nepovjerenje prema politici i dokaz. Naravno da svaka vlast laze, naravno da svaki politicar laze, pa to im je u opisu posla. To ne znaci da iz toga slijedi da je svaka alternativna prica automatski tacna. Postavio sam ti analize ljudi koji nemaju veze ni sa politicarima, ni sa ratovima, a sigurno ni da ostvarivanjem neke koristi od dokazivanja necega.
WTC i MJ-12 su kruske i jabuke. MJ-12 pada forenzicki na porijeklu, autenticnosti, konzistentnosti, pa shodno tome i na istini. Tehnicke, provjerljive stvari. Taj primjer sa WTC je nesto drugo, to su realni dogadjaji i sukobi interpretacija. Kod MJ-12 imas dokumene koji ne prolaze osnovnu provjeru autenticnosti. To ne znaci da nema NLO (ima) ili da nema vanzemaljaca (vjerovatno da ima, nadam se da ima barem).
Kada se nema dokaza, onda se obicno predvidja. Na zor ne ide.
Pa zar nije sve predmet interpretacije i razlicitih misljenja?
Za mnoge stvari cesto postoje istorangirani ljudi s potpuno razlicitim tvrdnjama, i svi se pozivaju na iste dokaze.
Na nama je onda, zapravo, da procijenimo kome cemo vjerovati.
Kada se radi o vladama/vlastima, ja sam najcesce sklon da vjerujem prvo svojoj procjeni, pa tek onda drugima, a najmanje vlastima.
Recimo, moja licna procjena za WTC, nakon ono malo prikazanih snimaka, pogotovo Pentagona, bila je odmah da nema teorije da su teroristi, nego da su sve odradili sami Ameri.
Kad je Michale Moore izbacio dokumentarac s masom detalja, samo mi se potvrdilo misljenje. Danas izlaze mnogi sa svjedocenjima. Ali, kada sam pricao da je to tako, bio sam teoreticar zavjera.
Slicno je i s ovim, a kako rekoh, nadam se samo da cu dozvjeti to finalno razotkrivanje.