Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1776 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Nemam snage... zvanicno, pa zvanicno :D

Digresija - Zvanicno su arapski teroristi napali WTC. Eno sad mnogi nekadasnji politicari, novinari i drzavni sluzbenici pricaju da je to "zvanicno" ubleha i da su sami Ameri, Bush Jr., to odradili da sebi daju alibi za rat u muslimanskim zemljama i otimanje njihove nafte.

Ali, zvanicno je i dalje "muslimanski teroristi". I nikad se to zvanicno nece promijeniti.

Evo upravo sad je "zvanicno", Trump kaze tako, da su se okupile 22 zemlje da otvore Hormuz. Ali, nigdje spiska tih zemalja.
Kaze da razgovara s Iranom, ali Iran to jos nije potvrdio. Itd.itd.itd. Za gomilu tih do sad "zvanicnih" informacija se ispostavilo da su cista laz.

Predvidjam slicno desavanje i oko ove teme, samo je pitanje vremena.
drag_gost

#1777 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Ja to vidim kao mijesanje dvije razlicite stvari. Nepovjerenje prema politici i dokaz. Naravno da svaka vlast laze, naravno da svaki politicar laze, pa to im je u opisu posla. To ne znaci da iz toga slijedi da je svaka alternativna prica automatski tacna. Postavio sam ti analize ljudi koji nemaju veze ni sa politicarima, ni sa ratovima, a sigurno ni da ostvarivanjem neke koristi od dokazivanja necega.

WTC i MJ-12 su kruske i jabuke. MJ-12 pada forenzicki na porijeklu, autenticnosti, konzistentnosti, pa shodno tome i na istini. Tehnicke, provjerljive stvari. Taj primjer sa WTC je nesto drugo, to su realni dogadjaji i sukobi interpretacija. Kod MJ-12 imas dokumene koji ne prolaze osnovnu provjeru autenticnosti. To ne znaci da nema NLO (ima) ili da nema vanzemaljaca (vjerovatno da ima, nadam se da ima barem).

Kada se nema dokaza, onda se obicno predvidja. Na zor ne ide.
sumirprimus

#1778 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by sumirprimus »

Dozer

#1779 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 23/03/2026 13:52 Ja to vidim kao mijesanje dvije razlicite stvari. Nepovjerenje prema politici i dokaz. Naravno da svaka vlast laze, naravno da svaki politicar laze, pa to im je u opisu posla. To ne znaci da iz toga slijedi da je svaka alternativna prica automatski tacna. Postavio sam ti analize ljudi koji nemaju veze ni sa politicarima, ni sa ratovima, a sigurno ni da ostvarivanjem neke koristi od dokazivanja necega.

WTC i MJ-12 su kruske i jabuke. MJ-12 pada forenzicki na porijeklu, autenticnosti, konzistentnosti, pa shodno tome i na istini. Tehnicke, provjerljive stvari. Taj primjer sa WTC je nesto drugo, to su realni dogadjaji i sukobi interpretacija. Kod MJ-12 imas dokumene koji ne prolaze osnovnu provjeru autenticnosti. To ne znaci da nema NLO (ima) ili da nema vanzemaljaca (vjerovatno da ima, nadam se da ima barem).

Pa zar nije sve predmet interpretacije i razlicitih misljenja?
Za mnoge stvari cesto postoje istorangirani ljudi s potpuno razlicitim tvrdnjama, i svi se pozivaju na iste dokaze.

Na nama je onda, zapravo, da procijenimo kome cemo vjerovati.
Kada se radi o vladama/vlastima, ja sam najcesce sklon da vjerujem prvo svojoj procjeni, pa tek onda drugima, a najmanje vlastima.

Recimo, moja licna procjena za WTC, nakon ono malo prikazanih snimaka, pogotovo Pentagona, bila je odmah da nema teorije da su teroristi, nego da su sve odradili sami Ameri.
Kad je Michale Moore izbacio dokumentarac s masom detalja, samo mi se potvrdilo misljenje. Danas izlaze mnogi sa svjedocenjima. Ali, kada sam pricao da je to tako, bio sam teoreticar zavjera.

Slicno je i s ovim, a kako rekoh, nadam se samo da cu dozvjeti to finalno razotkrivanje.
Laplace

#1780 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Dozer wrote: 19/03/2026 17:14 Pokisavam zamisliti nacin zloupotrebe "aliens.GOV" domene, koju moze registrovati samo zvanicno vladino tijelo...
Vanzemaljci zakupe aliens.gov domenu i na njoj objavljuju članke u kojima se tvrdi da vanzemaljci ne postoje i da je sve to teorija zavjera.
Laplace

#1781 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Dozer wrote: 20/03/2026 18:21
drag_gost wrote: 20/03/2026 14:34 Mislim da sam ostao nedorecen. Ne radi se o zloupotrebi .gov domene, to je jasno da samo organizacije pri vladi mogu imati, medjutim radi se o brendu. Neko moze imati aliens-gov.com, ljudi ce to zvati "aliens gov" i postavljati razne neprovjerene stvari. Ukoliko imamo aliens.gov, to se smanjuje.

Bilo je slicnih slucajeva u proslosti. Sto bi Dozer napisao: vrijeme ce pokazati.
Upravo sam na to mislio. Ova konkretna domena je registtovana 2004, tako da to bas i nije nesto tajno sad uradjeno.
Pitanje noze biti samo - cemu ta domena, na kojoj nema nicega.
Ne vidim bas neku svrhu u odbrambenoj funkciji, jedino rezervaciju/pripremu za nesto sto dolazi.
Mogao bi neko na toj domeni objaviti članak sa naslovom "Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet".
belfy

#1782 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by belfy »

Dozer wrote: 23/03/2026 16:46
drag_gost wrote: 23/03/2026 13:52 Ja to vidim kao mijesanje dvije razlicite stvari. Nepovjerenje prema politici i dokaz. Naravno da svaka vlast laze, naravno da svaki politicar laze, pa to im je u opisu posla. To ne znaci da iz toga slijedi da je svaka alternativna prica automatski tacna. Postavio sam ti analize ljudi koji nemaju veze ni sa politicarima, ni sa ratovima, a sigurno ni da ostvarivanjem neke koristi od dokazivanja necega.

Za mnoge stvari cesto postoje istorangirani ljudi s potpuno razlicitim tvrdnjama, i svi se pozivaju na iste dokaze.

Kada se radi o vladama/vlastima, ja sam najcesce sklon da vjerujem prvo svojoj procjeni, pa tek onda drugima, a najmanje vlastima.

Recimo, moja licna procjena za WTC, nakon ono malo prikazanih snimaka, pogotovo Pentagona, bila je odmah da nema teorije da su teroristi, nego da su sve odradili sami Ameri.
Kad je Michale Moore izbacio dokumentarac s masom detalja, samo mi se potvrdilo misljenje. Danas izlaze mnogi sa svjedocenjima. Ali, kada sam pricao da je to tako, bio sam teoreticar zavjera.

Slicno je i s ovim, a kako rekoh, nadam se samo da cu dozvjeti to finalno razotkrivanje.
nisi samo bio. i danas dan si isti. :D
Dozer

#1783 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Moguce.
drag_gost

#1784 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 23/03/2026 16:46

Naravno da nije sve predmet interpretacije, kako ce biti? Jasna je razlika izmedju misljenja i provjerljivih cinjenica. Ako kazem da je 2+2=5, to nije moja interpretacija, nego greska. Ako razbijes casu, nije predmet interpretacije jesi li je razbio. Vise puta sam pisao o nacinima empirijske provjere. Ako uzmes bilo koji ozbiljan metod (nauka, istorija, forenzika), postoje kriteriji koji nisu stvar ukusa, ni interpretacije. Porijeklo dokumenta, konzistentnost sa drugim izvorima, tehnicka ispravnost (datum, potpis, format), mogucnost nezavisne provjere. MJ-12 pada na svim kriterijumima. Jednostavno, da bi se alternativna prica potvrdila da je realnija od prihvacene ona mora ponuditi vise dokaza.

Za WTC, definitivno ima tu sa svih strana raznih interpretacija, a ljudi ce, pogotovo zbog raznih snimaka i pojave interneta jos vise buke stvoriti tu oko svega. Van price je o NLO definitivno, pa bih tu stao.

A sta ako si dozivio to finalno razotkrivanje? Ako je to-to jednostavno? Prihvatas li tu opciju?
Dozer

#1785 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Moguce da jeste, ali se i dalje drzi u magli, dok se vecina ljudi ne navikne na tu ideju. Ali, nedostaje i zvanicna potvrda, prikaz, itd.
belfy

#1786 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by belfy »

Dozer wrote: 23/03/2026 19:41Moguce.
pa, nije bas drug Dozer. druga opcija bi bilo da je to nemoguce, a vidimo da to nije istina, tako da ostaje samo prva... :mrgreen:
no_sekirli

#1787 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Kad se suoci sa dokazima, Dozer malo pomakne stative. Prodje par dana, Dozer opet ponovi isto i ne zaboravi ubaciti da je on sve dogadjaje davno vec predvidio. Bas kao i da je rusenje WTCa izraelsko djelo, evo vec 30ti put citam to na 10 tema.

Dragi goste, zbilja imas celicne zivce, aferim na tome :thumbup:
drag_gost

#1788 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

no_sekirli wrote: 23/03/2026 23:11 Kad se suoci sa dokazima, Dozer malo pomakne stative. Prodje par dana, Dozer opet ponovi isto i ne zaboravi ubaciti da je on sve dogadjaje davno vec predvidio. Bas kao i da je rusenje WTCa izraelsko djelo, evo vec 30ti put citam to na 10 tema.

Niko ne moze predviditi nista sa sigurnoscu, mozemo se samo igrati sa mogucnostima (probability modelima), noseni vlastitim, pogresnim ili ne, iskustvenim empirijama. Pa cak i AI sa svim svojim brzim proracunima na velikim brojem ponavljanja ne moze nista izbaciti sa 100% mogucnosti. Ako dodje do 80% uzima se jako ozbiljno. Postoje ljudi koji se zaista ozbiljno bave time, medjutim za to je ipak potrebno zaista poznavati materiju iznutra i sa vana. I opet se ganjamo svi sa procentima.

Hvala, drago mi je da citas. Trudim se da napisem cinjenice zaista, zivci su svakako davno otisli. :D
PixelDrifter

#1789 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Pronašli drevni kosmodrom na tamnoj strani Mjeseca. Ne zna se ko je to napravio, ali ljudi nisu. U Amazoniji uočene ptice bez krila koje lete. Vjerojatno nisu sa Zemlje. I tako ljudi izmišljaju pizdarije, a teoretičari zavjera ih uzimaju kao istinu.
Dozer

#1790 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Nikakve stative ne sirim, samo pricam o raznim slucajevima.
Naravno, trazenje empirijskih dokaza o ovoj temi, pogotovo pozivanje na zvanicne izvore, meni je malo smijesno.
Ali OK, svako ima pravo mislitti sta hoce, a vrijeme uvijek pokaze sve na kraju.
Dope_Man

#1791 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dope_Man »

no_sekirli wrote: 23/03/2026 23:11 Kad se suoci sa dokazima, Dozer malo pomakne stative. Prodje par dana, Dozer opet ponovi isto i ne zaboravi ubaciti da je on sve dogadjaje davno vec predvidio. Bas kao i da je rusenje WTCa izraelsko djelo, evo vec 30ti put citam to na 10 tema.

Ne zaboravi dio gdje napomene da on ne tvrdi nista :D
Laplace

#1792 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

sumirprimus wrote: 23/03/2026 16:32
Interesantno je da se "misteriozni objekt" pomjera kako se pomjera kamera, tj. prati pokrete kamere.
Njanjavi

#1793 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

Jel to ovdje ima jos ovcica koje vjeruju u oficijelni narativ oko wtc 9/11 price?

Nevjerovatno jbte 🤣🤣🤣
Dozer

#1794 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Gomila. Jbg..zvanicni narativ.
saabsa

#1795 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saabsa »

Zar je moguće da neko i pomisli da smo "sami" u svemiru uprkos tome što NASA-ina misija Kepler i novije misije poput TESS otkrile su već preko 5.600 potvrđenih egzoplaneta (planete na kojima bi mogao nastati život u nekom obliku) , i to samo u malom dijelu neba koji su gledali (a u pretrazi još nisu zagrebali ni 0.01% svemira), da planeta ima 10²⁴ (milion triliona planeta, ili više planeta nego što ima zrna pijeska na svim plažama na svijetu)?
no_sekirli

#1796 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Niti je WTC tema, niti NLOi imaju kakvu vezu sa 9/11.
Ili mozda vi tvrdite da su vanzemaljci to odradili?
Laplace

#1797 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

saabsa wrote: 25/03/2026 20:45 Zar je moguće da neko i pomisli da smo "sami" u svemiru uprkos tome što NASA-ina misija Kepler i novije misije poput TESS otkrile su već preko 5.600 potvrđenih egzoplaneta (planete na kojima bi mogao nastati život u nekom obliku) , i to samo u malom dijelu neba koji su gledali (a u pretrazi još nisu zagrebali ni 0.01% svemira), da planeta ima 10²⁴ (milion triliona planeta, ili više planeta nego što ima zrna pijeska na svim plažama na svijetu)?
Mada se slažem da je vjerovatnoća sa je život nastao samo na Zemlji bliska nuli, moram da napomenem da termin "egzoplaneta" ne znači "planeta na kojoj je moguć nastanak i razvoj života" nego "pnaleta izvan našeg Solarnog sistema". Ima tu planeta nalik Zemlji, ali i nalik Jupiteru pa i onih kakvih nema u Sunčevom sistemu.
Logovan

#1798 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Logovan »

saabsa wrote: 25/03/2026 20:45 Zar je moguće da neko i pomisli da smo "sami" u svemiru uprkos tome što NASA-ina misija Kepler i novije misije poput TESS otkrile su već preko 5.600 potvrđenih egzoplaneta (planete na kojima bi mogao nastati život u nekom obliku) , i to samo u malom dijelu neba koji su gledali (a u pretrazi još nisu zagrebali ni 0.01% svemira), da planeta ima 10²⁴ (milion triliona planeta, ili više planeta nego što ima zrna pijeska na svim plažama na svijetu)?
Ako na drugim planetama ima sličnih nama, onda se isto ovako raspravljaju jesu li sami u svemiru, navode argumente po forumima, prave dokumentarne emisije jesu li sami, itd.
Laplace

#1799 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Logovan wrote: 26/03/2026 13:02
Ako na drugim planetama ima sličnih nama, onda se isto ovako raspravljaju jesu li sami u svemiru, navode argumente po forumima, prave dokumentarne emisije jesu li sami, itd.
... i za mrlje na objektivima njihovih kamera misle da su to naši svemirski brodovi. :D
Dozer

#1800 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Logovan wrote: 26/03/2026 13:02
A mozda su i hiljadama godina stariji od nas. Mozda su i nas napravili?
Kako ono kaze - bog nas napravio po svom liku.
Post Reply