Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- DaysleepeR
#57876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Po koji put će javnost ustajati na noge nakon bombi ovog višestruko dokazanog lažova?
Jeste li vi ljudi više normalni, šta vam je.
Jeste li vi ljudi više normalni, šta vam je.
- banjaluka078
- Moderator
#57877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kovačević kaže "da bi bio oprezan kako se ne bi stvarala anksioznost kod građana".
Pa, super im ide, zaista. Ništa ne umiruje javnost kao najava opasnosti o kojoj ne bi detaljnije. Ono, što ne šutiš?
Pa, super im ide, zaista. Ništa ne umiruje javnost kao najava opasnosti o kojoj ne bi detaljnije. Ono, što ne šutiš?
- dr_Evil
#57878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali zamisli super tajnu operaciju za eto koju su sasvim slucajno saznala ova dvojica SDA pulena. Eh sad zamisli takva dva tipa koji imaju pristup tajnim podatcima kako hodaju okolo i pricaju svoja saznanja po principu pametnom i isaret dosta.banjaluka078 wrote: ↑26/03/2026 10:52 Kovačević kaže "da bi bio oprezan kako se ne bi stvarala anksioznost kod građana".
Evo sto su oni ovce, nego smo i mi sa njima izgleda :S
- Haris.ba
#57879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaju i Dino i Denis. Samo ne zele da komentarisu. Samo je ovo Baketov nacin da ih provocira. Da ih u javnosti svojim biracima predstavi kao nesposobne.dr_Evil wrote: ↑26/03/2026 10:54Ali zamisli super tajnu operaciju za eto koju su sasvim slucajno saznala ova dvojica SDA pulena. Eh sad zamisli takva dva tipa koji imaju pristup tajnim podatcima kako hodaju okolo i pricaju svoja saznanja po principu pametnom i isaret dosta.banjaluka078 wrote: ↑26/03/2026 10:52 Kovačević kaže "da bi bio oprezan kako se ne bi stvarala anksioznost kod građana".
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- drug_profi
#57881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svakako da znaju. Ali možda čine nešto da pokušaju to da promjene, a ne izlaze u javnost da prepadaju već svakako izluđen narod.
- House
#57882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SDFA ublehaši plaše narod.
- dr_Evil
#57883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma sve za 10, mozda znaju, mozda ne, a mozda takva situacija uopste ne postoji.Haris.ba wrote: ↑26/03/2026 10:58Znaju i Dino i Denis. Samo ne zele da komentarisu. Samo je ovo Baketov nacin da ih provocira. Da ih u javnosti svojim biracima predstavi kao nesposobne.dr_Evil wrote: ↑26/03/2026 10:54Ali zamisli super tajnu operaciju za eto koju su sasvim slucajno saznala ova dvojica SDA pulena. Eh sad zamisli takva dva tipa koji imaju pristup tajnim podatcima kako hodaju okolo i pricaju svoja saznanja po principu pametnom i isaret dosta.banjaluka078 wrote: ↑26/03/2026 10:52 Kovačević kaže "da bi bio oprezan kako se ne bi stvarala anksioznost kod građana".
Iskreno ovo mene podsjeca na Susicevu knjigu Tale, kad objasnjava da je vise o politici zna jedna dlaka begove obrve nego u komplet fukara.Mislim da negdje, a ne mogu sad naci on ovo naziva politika fane, to jest pusti pricu balon pod onim pametnom je i isaret dosta i gledaj kako fukara se glodje.

Pronadji Kovacevica ovdje
- tramvajtrojka
#57884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nivo politickog razmišljanja ala jahja agda profesor dok daje usolahirene izjave na bir tv
- Mr.Sojic
#57885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da Riđobradi nije kupio stan u B.Luci 
- DaysleepeR
#57886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Super odgovor na pitanje što više nema begova.dr_Evil wrote: ↑26/03/2026 11:21Ma sve za 10, mozda znaju, mozda ne, a mozda takva situacija uopste ne postoji.Haris.ba wrote: ↑26/03/2026 10:58Znaju i Dino i Denis. Samo ne zele da komentarisu. Samo je ovo Baketov nacin da ih provocira. Da ih u javnosti svojim biracima predstavi kao nesposobne.dr_Evil wrote: ↑26/03/2026 10:54
Ali zamisli super tajnu operaciju za eto koju su sasvim slucajno saznala ova dvojica SDA pulena. Eh sad zamisli takva dva tipa koji imaju pristup tajnim podatcima kako hodaju okolo i pricaju svoja saznanja po principu pametnom i isaret dosta.
Iskreno ovo mene podsjeca na Susicevu knjigu Tale, kad objasnjava da je vise o politici zna jedna dlaka begove obrve nego u komplet fukara.Mislim da negdje, a ne mogu sad naci on ovo naziva politika fane, to jest pusti pricu balon pod onim pametnom je i isaret dosta i gledaj kako fukara se glodje.
Pronadji Kovacevica ovdje![]()
Dohakala im porodična politika.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#57887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde sto Bake zna, ali sto zna Kovacevic. Zamisli kakva je to tajnadr_Evil wrote: ↑26/03/2026 10:54Ali zamisli super tajnu operaciju za eto koju su sasvim slucajno saznala ova dvojica SDA pulena. Eh sad zamisli takva dva tipa koji imaju pristup tajnim podatcima kako hodaju okolo i pricaju svoja saznanja po principu pametnom i isaret dosta.banjaluka078 wrote: ↑26/03/2026 10:52 Kovačević kaže "da bi bio oprezan kako se ne bi stvarala anksioznost kod građana".
- dr_Evil
#57888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako nema, zivlji su nego ikad, a vjerujem jednako bogati ako ne i vise. Prilagodili su se vremenu kao i na zapadu, mi smo postali moderni kmetovi, oni vlasnici ekonomskog sistema i politickog zivota.DaysleepeR wrote: ↑26/03/2026 11:29Super odgovor na pitanje što više nema begova.dr_Evil wrote: ↑26/03/2026 11:21Ma sve za 10, mozda znaju, mozda ne, a mozda takva situacija uopste ne postoji.
Pronadji Kovacevica ovdje![]()
P.S. Tale i Paregron su obavezno stivo! (ako nisi)
Stare elite su srusile radnicki sistem, odlicno oni poznaju svoje kmetove, nas prljavi "imal mene tu" gen, i vladaju balkanskom seljackom scenom bez ikakvih poteskoca.
Ili to bi rekao Tudjman "napravite mesta za obitelji dvesta"
Last edited by dr_Evil on 26/03/2026 11:33, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#57889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
savjetnik Bećirovićevog kolege. dakle zna i Komšić koji to ne govori trenutno predsjedavajućem.sime_cipol wrote: ↑26/03/2026 11:29Hajde sto Bake zna, ali sto zna Kovacevic. Zamisli kakva je to tajnadr_Evil wrote: ↑26/03/2026 10:54Ali zamisli super tajnu operaciju za eto koju su sasvim slucajno saznala ova dvojica SDA pulena. Eh sad zamisli takva dva tipa koji imaju pristup tajnim podatcima kako hodaju okolo i pricaju svoja saznanja po principu pametnom i isaret dosta.banjaluka078 wrote: ↑26/03/2026 10:52 Kovačević kaže "da bi bio oprezan kako se ne bi stvarala anksioznost kod građana".
ma super
i onda priča Bake o ispruženoj ruci.
stvarno je fascinantno kako čovjek nikada, ali nikada nije uspio kapitalizovati niti jedan medijski nastup. dapače.
i on sebe zove šoferom procesa
- Haris.ba
#57890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nije bas tacno da ih nema.DaysleepeR wrote: ↑26/03/2026 11:29 Super odgovor na pitanje što više nema begova.
Ako pod begovima podrazumjevamo porodicne klanove koji odredjuju drustvene tokove u drzavi.
-
Dilibus
#57891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ je uslovljavao Trojku da se mora ici sa SNSD-om u vlast, ako Trojka je mislila da bude dio vlasti.
- dr_Evil
#57892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U onom trenutku se nije mogla praviti vlast bez SNSD-a, sto danas nije slucaj.
- DaysleepeR
#57893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima "begova", nema Begova.
Ne pričam o metaforama.
Ne pričam o metaforama.
- dr_Evil
#57894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidi osnova je i dalje taj njihovo porodicni sistem. Oni su opstali, mnoge linije koje vidimo u politici idu po zenskoj liniji, a neke i po muskoj. Kad je Alija namontirao SDA njihova osnova su bile te neke hajmo reci begovske familije, koje su ostale u politici ili se pomakle sa scene i dati su im odredjeni biznisi.
Od Foce, Banja luke, Sarajeva, Gacka, Mostara, zagrebes li naci ces begovsku liniju.
- DaysleepeR
#57895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od njihovog porodičnog sistema zavise samo najgori poltroni i nehljebi.dr_Evil wrote: ↑26/03/2026 11:45Vidi osnova je i dalje taj njihovo porodicni sistem. Oni su opstali, mnoge linije koje vidimo u politici idu po zenskoj liniji, a neke i po muskoj. Kad je Alija namontirao SDA njihova osnova su bile te neke hajmo reci begovske familije, koje su ostale u politici ili se pomakle sa scene i dati su im odredjeni biznisi.
Od Foce, Banja luke, Sarajeva, Gacka, Mostara, zagrebes li naci ces begovsku liniju.
Ja koji radim za međunarodnu kompaniju u realnom sektoru, apsolutno sam nedodirljiv za "begove" i njihove minionse.
Samo najgori poltron i fukara koji hoće negdje da ga se uvali se mora klanjati ovim novim "begovima".
Ko god ima tri čiste u glavi niti mora niti će kad morati.
- Haris.ba
#57896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne pricam ni ja. Ako je beg onaj koji ima sustinsku vlast na odredjenom prostoru, ta vlast se porodicno nasljedjuje u smislu da sira porodica ima drustvene poluge odlucivanja i odlucuje ko ce vrsiti javne i politicke funkcije, onda i danas imamo begove.
Aha, jest. Neko je morao za tu kompaniju da da dozvolu da moze ovdje da radi. Da nije tako - bila bi ugasena inspekcijama i drugim instrumentima.DaysleepeR wrote: ↑26/03/2026 11:46
Ja koji radim za međunarodnu kompaniju u realnom sektoru, apsolutno sam nedodirljiv za "begove" i njihove minionse.
-
svi u napad
#57897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
moon_walker_90 wrote: ↑26/03/2026 02:30+1
Pun mi q vise istih faca, prica, lazi, prepucavanja, spinovanja i ostalih p materina. Kad bi se mogao uvesti zakon da cim napunis 65 mozes samo u mjesnoj zajednici nesto biti i cao. A i to je puno.
Sa druge strane Difovac prica sa Stanivukovicem i obecava njemu i svim nacelnicima diplomatske pasose. Hajd razumjem ja da Difovcu kao i Stanivukovicu fali znanja iz mnogih oblasti ali ne mogu shvatiti da u Ministarstvu nema niko sa iskustvom i skolom koji bi mu trebali objasniti neke stvari i reci mu da smiri malo dozivljaje. Stanivukovic obecaje da ce i oni "njuskati" i uvesti protumjere na granici i niko od nasih politicara ne reaguje na njegove komentare niti tom polupismenom seljacetu ukazuju da to nisu niti ce biti njegove ovlasti.
Jos smjesniji (ili mozda najzalosniji) je drug Njiva koji nonsalantno na tv-u kaze "kako mu ne pada napamet da on nekoga smjenjuje u Cestama Federacije." Znaci EU obustavila isplatu upozorila na nepravilnosti u trosenju para i drug Njiva umjesto da podigne sve na noge i strpa lopove u zatvor (jer pored ovih upozorenja zna se da tamo fali 500 miliona) on koji je sa svojom vladom postavio te iste lopove sad ih nece smjenjivati. Dakle da covjek ne povjeruje kakve idiote od politicara mi imamo.
No sta je tu je (sto bi rekao nekadasnji mag sa Koseva). Idemo dalje sa novim skandalima do izbora a onda opet zimski san i kukanje kako smo najsiromasniji u Evropi i kako tesko zivimo. Zivjeli.
- DaysleepeR
#57898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakvu vlast ima familija Izetbegović u poređejnu sa nekadašnjim begovima?
Imaju vlast u svojoj stranci, sve ostale poluge vlasti nisu ništa veće nego kad umjesto njih sjedi nebeg Denis Bećirević.
Nemojte od sebe praviti robove. Mogu vas povući za neku stvar kao i svakog drugog.
Ta tepanja tipa "begovi" "sultanije", to je iluzija, ako si svoj čovjek i misliš svojom glavom.
Kakva vlast na prostoru? Kakve su to iluzije?
- DaysleepeR
#57899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne postoji apsolutno nikakvo ovlaštenje nekom u vlasti da zaobiđe zakon i iz hira nekom zabrani rad.Haris.ba wrote: ↑26/03/2026 11:47Ne pricam ni ja. Ako je beg onaj koji ima sustinsku vlast na odredjenom prostoru, ta vlast se porodicno nasljedjuje u smislu da sira porodica ima drustvene poluge odlucivanja i odlucuje ko ce vrsiti javne i politicke funkcije, onda i danas imamo begove.
Aha, jest. Neko je morao za tu kompaniju da da dozvolu da moze ovdje da radi. Da nije tako - bila bi ugasena inspekcijama i drugim instrumentima.DaysleepeR wrote: ↑26/03/2026 11:46
Nemoj od sebe praviti roba bezveze.
- Haris.ba
#57900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Birokratija je svemoguca. Imas upravo sada primjer Zeljezare u Zenici. Lik nije otisao na pravu adresu i nema. Slobodno neka on radi na trzistu. Niko mu to ne brani. Ali, nesto bez drzave to teze ide.DaysleepeR wrote: ↑26/03/2026 11:51 Ne postoji apsolutno nikakvo ovlaštenje nekom u vlasti da zaobiđe zakon i iz hira nekom zabrani rad.
Nemoj od sebe praviti roba bezveze.