BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dr_Evil

#7126 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 13:51
dr_Evil wrote: 25/03/2026 13:40
DaysleepeR wrote: 25/03/2026 13:35

Kakva fula.
Komplet fudbal.
Ne vlada HDZ u mom nego u tvom kantonu.
Bojim da sam pogodio, i to u raslje, sa bile tocke. Ali na kraju dana to ne mogu znati, niti zelim da pouzdano znam. Mozemo suditi jedan o drugom samo na osnovu pouke koju izvucemo iz postova.
Dete vi ohajcajte SDA. Pusti sad mene. Imate vi više problema.
Imamo, zove se kantonalna vlast u HNK gdje su SDP i SDA u koaliciji sa HDZ. Imamo, zove se federalna vlast gdje je Trojka u koaliciji sa HDZ. Imamo, zove se drzavna vlast gdje je Trojka u koaliciji sa HDZ/SNSD. Imamo zove se RS vlada gdje su SDA/Trojka u vlasti sa SNSDom.

Ebi ga, kako god okreni ovi tvoji u vlasti.
DaysleepeR

#7127 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

dr_Evil wrote: 25/03/2026 13:53
dr_Evil wrote: 25/03/2026 13:40

Bojim da sam pogodio, i to u raslje, sa bile tocke. Ali na kraju dana to ne mogu znati, niti zelim da pouzdano znam. Mozemo suditi jedan o drugom samo na osnovu pouke koju izvucemo iz postova.
Imamo, zove se kantonalna vlast u HNK gdje su SDP i SDA u koaliciji sa HDZ. Imamo, zove se federalna vlast gdje je Trojka u koaliciji sa HDZ. Imamo, zove se drzavna vlast gdje je Trojka u koaliciji sa HDZ/SNSD. Imamo zove se RS vlada gdje su SDA/Trojka u vlasti sa SNSDom.

Što će reći, SDA nigdje nije osim kod vas. De ih ohajcajte života vam. Nek se svugdje vrate samo nek vas malo popuste, evo ja potpisujem da se žrtvujem.
dr_Evil

#7128 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 13:57

Što će reći, SDA nigdje nije osim kod vas. De ih ohajcajte života vam. Nek se svugdje vrate samo nek vas malo popuste, evo ja potpisujem da se žrtvujem.
Ma kud da se zrtvujes, pa nikome ko tebi, na svim si nivoima. Ali evo u tvoje ime, a i svoje ime, evo i ja pozivam Dinu i Nermina da dodju malo do Mostara i Stoca, napravit cemo im buredzike i stavit pun gepek sipaka i kavada da ponesu, ne grizemo, a mogu povesti i Bakira. A rejs svakako je uvijek tu u centrali HDZ-a, sigurno imas obavijest iz prve ruke.

Jedva cekam taj dan kad ce Dino, Nermin i Bakir doci do Mostara, prosetati sa Musale do Partiznskog i poruciti Draganu da sve sta vrijedi za Hrvate na razini Federacije mora vrijediti za Bosnjake i ostale u Hercegovini. Pa da vidimo kako se borimo za gradjansku protiv majorizacije svih nas.

Ili cemo vezati zastave i pricati sta fali da se pravi HNK od zajednickih para, pa to je jedan od 3 naroda u BIH?
tokio25

#7129 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

dr_Evil wrote: 25/03/2026 14:04

Ma kud da se zrtvujes, pa nikome ko tebi, na svim si nivoima. Ali evo u tvoje ime, a i svoje ime, evo i ja pozivam Dinu i Nermina da dodju malo do Mostara i Stoca, napravit cemo im buredzike i stavit pun gepek sipaka i kavada da ponesu, ne grizemo, a mogu povesti i Bakira. A rejs svakako je uvijek tu u centrali HDZ-a, sigurno imas obavijest iz prve ruke.

Jedva cekam taj dan kad ce Dino, Nermin i Bakir doci do Mostara, prosetati sa Musale do Partiznskog i poruciti Draganu da sve sta vrijedi za Hrvate na razini Federacije mora vrijediti za Bosnjake i ostale u Hercegovini. Pa da vidimo kako se borimo za gradjansku protiv majorizacije svih nas.

Ili cemo vezati zastave i pricati sta fali da se pravi HNK od zajednickih para, pa to je jedan od 3 naroda u BIH?
Tvoj je problem sto preskaces lokalnu vlast koja je glavna za vecinu problema koju ima mostar i taj kanton
Jednostavno ti lakse okriviti vlast uu Sarajevu nego da kazes pa jbg mozda je i do nas
DaysleepeR

#7130 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Nije ništa do njih, oni ko im smeta oni ga ohajcaju i nema ga više.
4L0n3

#7131 Re: BiH - Crna hronika

Post by 4L0n3 »

tokio25 wrote: 25/03/2026 13:52 sto se tice ovo oko zena
vecinom su se zene suprostavljale i savladavale pljackase a ne muskarci tako da izgleda imaju veca muda i sposobnije su nego muski
ova i ona sto je u kladionici ubila klosara cak mislim da je i na alipasinu zena se suprostavila ako se ne varam
nebitno
uglavnom neka svako radi za sebe al uciti sve da samo predaju novac je po meni isto pogubno

i da
treba pitati ovu zenu koja joj je ovo pljacka po redu
morebit kakav, sto bi u mom selu rekli, selection bias. Mozda vise zemskinja radi za kasom nego muskih. Vjerovatno se nekako moze doc do te statistike, pod uslovom da je gazda prijavio :lol:

al da se slazem okolo muda, slazem. Zeznute su nase zemskinje, pogotovu ove herke dole :)
dr_Evil

#7132 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

tokio25 wrote: 25/03/2026 14:07
dr_Evil wrote: 25/03/2026 14:04

Tvoj je problem sto preskaces lokalnu vlast koja je glavna za vecinu problema koju ima mostar i taj kanton
Jednostavno ti lakse okriviti vlast uu Sarajevu nego da kazes pa jbg mozda je i do nas
Ma sve ok tokio druze, jucer smo o tome, valjda smo zatvorili tu pricu, slozili smo se da se ne slazemo, i valjda shvatili svi da je nasa nacija i drzava samo privid - necemo dalje od toga dogurati.

Nego cijenjeni forumas dnevni spavac valjda odlucio iz svoje dosade da na mene trosi vrijeme. Nisam danas raspolozen za diskusiju sa cijenjenim susjedom sta spava po danu, vise sam bio u fazonu ovih patnja na BI nego za ove nase medjuetnicke probleme.
dr_Evil

#7133 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

4L0n3 wrote: 25/03/2026 14:10
tokio25 wrote: 25/03/2026 13:52 sto se tice ovo oko zena
vecinom su se zene suprostavljale i savladavale pljackase a ne muskarci tako da izgleda imaju veca muda i sposobnije su nego muski
ova i ona sto je u kladionici ubila klosara cak mislim da je i na alipasinu zena se suprostavila ako se ne varam
nebitno
uglavnom neka svako radi za sebe al uciti sve da samo predaju novac je po meni isto pogubno

i da
morebit kakav, sto bi u mom selu rekli, selection bias. Mozda vise zemskinja radi za kasom nego muskih. Vjerovatno se nekako moze doc do te statistike, pod uslovom da je gazda prijavio :lol:

al da se slazem okolo muda, slazem. Zeznute su nase zemskinje, pogotovu ove herke dole :)
Mi u Hercegovini kazemo da zapravo bosanke zeznute. Nego rekao bih da ima i toga da podju od toga da ih muskarac nece ozlijediti, navika neka. S druge strane moram se i sloziti, zene cesto imaju bolji moralni kompas.
DaysleepeR

#7134 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Nemam ja ništa protiv tebe, nego kad izvališ izjavu kakvu si izvalio, ne mogu da prešutim.
Čuj kad te u Mostaru ohajcaju donji si. Nema čovjeka u Mostaru da nije ohajcan.
Svi imaju u džepu UNO Reverse kartu.
dr_Evil

#7135 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

Tebi je sva sta procitas prijatelju provala, i onda su svi koji se ne slazu s tobom jucer djuturumi, a danas djeca.

Izraz koji sam koristio je zahakaju - i to je jednostavno nesto sa cim ce on morati naucit zivit. Gdje god zapjeva neko ce dobacit nesto u vezi toga.

Nista drugo mu se nece desit - sta bi mu se desilo? To ce ga pratiti dok je ziv, i to je cinjenicno stanje.

Jednom su onog zvalju Neleta pitali gdje ti je najteze bilo svirati, iz prve je izjavio Mostar.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7136 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

muški čitav život dobivaju mare
a žene čitav život izbjegavaju maru zato što su žene

onda imamo minimum 90% žena na kasama
rezultat je da žene mlate pljačkaše

žene ne mogu se potući s pljačkašima na baušteli
DaysleepeR

#7137 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

dr_Evil wrote: 25/03/2026 14:21 Tebi je sva sta procitas prijatelju provala, i onda su svi koji se ne slazu s tobom jucer djuturumi, a danas djeca.

Izraz koji sam koristio je zahakaju - i to je jednostavno nesto sa cim ce on morati naucit zivit. Gdje god zapjeva neko ce dobacit nesto u vezi toga.

Nista drugo mu se nece desit - sta bi mu se desilo? To ce ga pratiti dok je ziv, i to je cinjenicno stanje.

Jednom su onog zvalju Neleta pitali gdje ti je najteze bilo svirati, iz prve je izjavio Mostar.
Ja svirao u Mostaru 4 puta, sada ću na proljeće peti put.
Svaki put bio dočekan ko najrođeniji.

U kojem je gradu nastalo "'ta će on?"
JohnnyS

#7138 Re: BiH - Crna hronika

Post by JohnnyS »

U Mostaru sigurno
dr_Evil

#7139 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 14:37
dr_Evil wrote: 25/03/2026 14:21 Tebi je sva sta procitas prijatelju provala, i onda su svi koji se ne slazu s tobom jucer djuturumi, a danas djeca.

Bit ces aBd i aTd docekan i sesti put, ali to ne utice na ono sta rekoh.

Jednom davno u Mostaru je zivjela jedna Greta, inace kazu vrhunska koka bila, dama noci svojevremeno, pa onda u WWII bila sa italijanima i raja je prohakala, imala malog sina Enu, kasnije je Eno postao sitni krimos i mislim da je okoncao u Italiji u kakvom kanalu. Helem, kad je Eno bio mali u kinu mu je uvijek govorila "okreni se Eno sine" kad su bile neke scene. Uglavnom to "Eno sine" je postao simbol jednog vremena i spominjalo se po kinima sirom svijeta.

Za sve ostalo pogledati nasu temu o Greti. hercegovina-f127/greta-habiba-t56973.html

Jednostavno fore u Mostaru jednom kad se prime, one ostaju generacijski, i vjerujem da ce nas vrli zabavnjak uskoro dobiti svoju anegdotu koja ce ostati iza njega i pamtiti se.
darius_maximus

#7140 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 25/03/2026 13:52
darius_maximus wrote: 25/03/2026 13:46
tokio25 wrote: 25/03/2026 13:25

da je pustila i tako mjesecno dodje neki maskirani po pazar?
sta mislis da li bi joj bilo drago?
Ovako je sigurno spriječila i nikad je više neće niko opljačkati, da...

Nevjerovatno je koliko malo zdravog razuma, majko mila.
I ovo su ljudi koji hladne glave ovdje pišu.

- Nije vrijedno rizikovati život za pare.
- Nije pametno učiti i savjetovati ljude (pogotovo žene) da je pametno ulaziti u konflikt s nekim (pogotovo muškarcem) ko drži oružje.
- U većini slučajeva ovo neće ovako dobro završiti i neko će nekog nositi na duši.

Možete vi sada ovdje filozofirati o društvu i nasilicima, ali kada se podvuče crta, to je to.
ma niko ovdje i ne govori da se mora suprostaviti
ja sam vise puta ovdje napisao ako ne smijes nemoj raditi to i cao
kako za ovu kasirku tako i za onog decka na vratima
al onda reci fino nisam smio i to je to

sto se tice ovo oko zena
nebitno

i da
Smio, ne smio, nemoj.
To ja govorim.

Samo će glup čovjek reći npr. svom djetetu, ako si hrabar, nemoj dati pare, nego se bori.
Ja bih prvi svoje dijete nalupao da se krene kurčiti nekome s pištoljem zbog pazara iz kase, jer želim da preživi, ne da ga forumsko pučanstvo smatra herojem.

Što se žena tiče, rekao sam što sam rekao, jer žene i muškarci nisu u istoj galaksiji po pitanju omjera snage.
Većina kasirki su žene, tako da teško da si mogao vidjeti muško u ovoj situaciji kod nas (jer takve granape će vjerovatno zaobilaziti lopovi, zato i stoji muško kao osiguranje u dosta njih).

Ponavljam, ako te neko uči i savjetuje suprotno, nije ti prijatelj.
tokio25

#7141 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 25/03/2026 14:49
darius_maximus wrote: 25/03/2026 13:46

Ovako je sigurno spriječila i nikad je više neće niko opljačkati, da...

Nevjerovatno je koliko malo zdravog razuma, majko mila.
I ovo su ljudi koji hladne glave ovdje pišu.

- Nije vrijedno rizikovati život za pare.
- Nije pametno učiti i savjetovati ljude (pogotovo žene) da je pametno ulaziti u konflikt s nekim (pogotovo muškarcem) ko drži oružje.
- U većini slučajeva ovo neće ovako dobro završiti i neko će nekog nositi na duši.

Možete vi sada ovdje filozofirati o društvu i nasilicima, ali kada se podvuče crta, to je to.

sto se tice ovo oko zena
nebitno

i da
Smio, ne smio, nemoj.
To ja govorim.

Samo će glup čovjek reći npr. svom djetetu, ako si hrabar, nemoj dati pare, nego se bori.
Ja bih prvi svoje dijete nalupao da se krene kurčiti nekome s pištoljem zbog pazara iz kase, jer želim da preživi, ne da ga forumsko pučanstvo smatra herojem.

Što se žena tiče, rekao sam što sam rekao, jer žene i muškarci nisu u istoj galaksiji po pitanju omjera snage.
Većina kasirki su žene, tako da teško da si mogao vidjeti muško u ovoj situaciji kod nas (jer takve granape će vjerovatno zaobilaziti lopovi, zato i stoji muško kao osiguranje u dosta njih).

mozemo li se sloziti da se ne slazemo oko postupka?
razumijem ja tebe sta pises al meni licno je to nezamislivo da uvijek ja popustam za bilo sta
dječak sa šibicama

#7142 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Ona nije junak, ona je budala osim ako je radnja njena pa se eto bori za svoje.

Izlagati zivot riziku i ici na kalasnjikov jer "gazdina radnja", pa to je notorna glupost. Oprostite ali glupost.

Imam u kvartu primjer lika sa poste, suprostavio se pljackasu dobio metak, i dobio nogu od BH Poste odnosno penziju. Isti slucaj u konzumu, zena se suprostavila, kasirka, dobila nozem po glavi i od tada nije vise radila u Konzumu.

Samo budala izlaze svoj zivot za nezahvalnog robovlasnika citaj sefa.
karanana

#7143 Re: BiH - Crna hronika

Post by karanana »

nije joj ovo pametno bilo. ovaj ju je mogo roknut da je htio. drugi put ce naletit na nekog manje uracunljivog narkomana koji ce je izbusit a ne pobjeci.
darius_maximus

#7144 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 25/03/2026 15:22

sto se tice ovo oko zena
nebitno

i da
Smio, ne smio, nemoj.
To ja govorim.

razumijem ja tebe sta pises al meni licno je to nezamislivo da uvijek ja popustam za bilo sta
Možemo, naravno.
Što bi rekli, ljudi smo, nismo vukovi. :D
Ja samo kažem da nije samo on i off, postoje i varijacije na temu.
Nećeš popustiti kada je u pitanju život tvoj djeteta, ali za materijalne stvari se ne bi trebao ni počešati (barem po meni :D).
tokio25

#7145 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 25/03/2026 15:40
tokio25 wrote: 25/03/2026 15:22

Smio, ne smio, nemoj.
To ja govorim.

Možemo, naravno.
Što bi rekli, ljudi smo, nismo vukovi. :D
Ja samo kažem da nije samo on i off, postoje i varijacije na temu.
Nećeš popustiti kada je u pitanju život tvoj djeteta, ali za materijalne stvari se ne bi trebao ni počešati (barem po meni :D).
kao sto rekoh razumijem te i na prvu i meni ne znaci nista uzmi 300-400 maraka jebaji ga
al ne znamo sve okolnosti ovdje
mozda joj je vise prekipjelo i sama sebi rekla ma ko ga jebe neka me i ubije nece vise
ja znam da nakon recimo 10 pljacki bih rekao ma ko ga jebe idem se suprostaviti pa da vidimo kome opanci kome obojci kako izreka kaze
eto uglavnom smo se slozili da nemamo isti pogled i to je to :)

ps. mozda ne bih se suprostavio ne znam nisam nikad bio u situaciji al svejedno onda bih znao da me strah ne smijem i to je to
dječak sa šibicama

#7146 Re: BiH - Crna hronika

Nije tu vise pitanje straha vec je svima pun q sistema u kojem kriminalci setaju slobodni, a ti ako popijes metak nikom nista. Policije nigdje zglave nema, ovo je posao za njih, bas me zanima kako ce proci pljackas. Ako ga i nadju, eto ga masnoskosi govnar advokat i uslovna ili pustanje na slobodu.

Bezakonje u drzavi, u takvom sistemu svako gleda sebe i svoja posla. Jer te niko i nista ne stiti, ovdje je gradjanin sveden na crva.

Ako sam nebitni crv, onda je i meni drzava i "drustvena odgovornost" najobnicnija karina. Stitio bi sebe i svoje blize, mozda pomogao nekome ako je napadnut u prolazu, za drugo mi puca ona stvar.
palermo

#7148 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 25/03/2026 14:45
DaysleepeR wrote: 25/03/2026 14:37

Bit ces aBd i aTd docekan i sesti put, ali to ne utice na ono sta rekoh.

Jednom davno u Mostaru je zivjela jedna Greta, inace kazu vrhunska koka bila, dama noci svojevremeno, pa onda u WWII bila sa italijanima i raja je prohakala, imala malog sina Enu, kasnije je Eno postao sitni krimos i mislim da je okoncao u Italiji u kakvom kanalu. Helem, kad je Eno bio mali u kinu mu je uvijek govorila "okreni se Eno sine" kad su bile neke scene. Uglavnom to "Eno sine" je postao simbol jednog vremena i spominjalo se po kinima sirom svijeta.

Za sve ostalo pogledati nasu temu o Greti. hercegovina-f127/greta-habiba-t56973.html

Jednostavno fore u Mostaru jednom kad se prime, one ostaju generacijski, i vjerujem da ce nas vrli zabavnjak uskoro dobiti svoju anegdotu koja ce ostati iza njega i pamtiti se.
Okle Ene u krimosima jebo ga zivot zemo :D . Znas tri kako je Eno izgledao :D ....

P.S pust bolan ovu " sarajevsku raju" neka ih, nasi su, doduse nikakve korosti od njih, al sya's sad
insaneinthebrain

#7149 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

gospodja nije razmisljala glavom kad je skakala za kalshom. niko normalan ne bi branio tudji granap i tudji pazar po cijenu da te neko ubije. al svaka joj cast
dječak sa šibicama

#7150 Re: BiH - Crna hronika

insaneinthebrain wrote: 25/03/2026 17:32 gospodja nije razmisljala glavom kad je skakala za kalshom. niko normalan ne bi branio tudji granap i tudji pazar po cijenu da te neko ubije. al svaka joj cast
Sve je objasnila u intervjuu, nije ona skocila da brani gazdin inventar vec kako kaze krenula za njim misleci da nesto trazi ili se izgubio, kad je izvadio pusku od straha je zgrabila da ne puca u nju.

Da je usao sa puskom, digla bi ruke ko i svako normalan. Uzmi ago sto ti drago.
Post Reply