tokio25 wrote: ↑25/03/2026 13:52
darius_maximus wrote: ↑25/03/2026 13:46
tokio25 wrote: ↑25/03/2026 13:25
da je pustila i tako mjesecno dodje neki maskirani po pazar?
sta mislis da li bi joj bilo drago?
Ovako je sigurno spriječila i nikad je više neće niko opljačkati, da...
Nevjerovatno je koliko malo zdravog razuma, majko mila.
I ovo su ljudi koji hladne glave ovdje pišu.
- Nije vrijedno rizikovati život za pare.
- Nije pametno učiti i savjetovati ljude (pogotovo žene) da je pametno ulaziti u konflikt s nekim (pogotovo muškarcem) ko drži oružje.
- U većini slučajeva ovo neće ovako dobro završiti i neko će nekog nositi na duši.
Možete vi sada ovdje filozofirati o društvu i nasilicima, ali kada se podvuče crta, to je to.
ma niko ovdje i ne govori da se mora suprostaviti
ja sam vise puta ovdje napisao ako ne smijes nemoj raditi to i cao
kako za ovu kasirku tako i za onog decka na vratima
al onda reci fino nisam smio i to je to
sto se tice ovo oko zena
vecinom su se zene suprostavljale i savladavale pljackase a ne muskarci tako da izgleda imaju veca muda i sposobnije su nego muski
ova i ona sto je u kladionici ubila klosara cak mislim da je i na alipasinu zena se suprostavila ako se ne varam
nebitno
uglavnom neka svako radi za sebe al uciti sve da samo predaju novac je po meni isto pogubno
i da
treba pitati ovu zenu koja joj je ovo pljacka po redu
Smio, ne smio, nemoj.
To ja govorim.
Samo će glup čovjek reći npr. svom djetetu, ako si hrabar, nemoj dati pare, nego se bori.
Ja bih prvi svoje dijete nalupao da se krene kurčiti nekome s pištoljem zbog pazara iz kase, jer želim da preživi, ne da ga forumsko pučanstvo smatra herojem.
Što se žena tiče, rekao sam što sam rekao, jer žene i muškarci nisu u istoj galaksiji po pitanju omjera snage.
Većina kasirki su žene, tako da teško da si mogao vidjeti muško u ovoj situaciji kod nas (jer takve granape će vjerovatno zaobilaziti lopovi, zato i stoji muško kao osiguranje u dosta njih).
Ponavljam, ako te neko uči i savjetuje suprotno, nije ti prijatelj.