IRAN

jednonogi_Jack

#67001 Re: IRAN

Post by jednonogi_Jack »

dr_Evil wrote: 25/03/2026 12:38
Spoiler
Show
palermo wrote: 25/03/2026 12:32
dr_Evil wrote: 25/03/2026 12:26

Prije smo se zezali da ako u Avaz zavijes teglu meda, da ce se i med pokvariti. E sad je tu ulogu preuzeo AV AV. Nema granica nikakvih.
Ma....al moras priznati da je malo bljuyavo biti na.konferenciji na kojoj Sara govori o pravima djece a ti sutis. Ok, mali smo, vaki smo, naki smo, zar da odbijemo poziv kad nas zovu Sara I Meli.....ako nas sutra pozovu da damo 30 nasih vojnika u ovu koaliciju sa amerikom I I,izraelom....hocemo li reci, jbg, mora se...prvo BiH pa onda ostalo....hocemo, jos cemo I'm.spremiti kofere I baklavu za puta ( tako barem izgleda)

P.S nisam.skontao sto je ovdje Avdo kriv ?
Koliko sam shvatio konferenciju je organizovala USA i nasa slovenka Melania, ne Sara i Izrael. Konferencija je sa tematikom o pravima i polozaju djece u ratnim uslovima. Sasvim OK tema, i ne vidim razlog zasto ne bi bili tamo.

Valjda mi imamo sta da kazemo, helem makar mi imamo iskustva oko toga. Kome ces dati podrsku, koga pozdravit, kome pozeliti dobro, to su neke druge teme i ne znamo sta je nasa Becirovicka tamo radila.

To sto Avduka ocito zeli, a valjda i ti sa njim, je blokada diplomatskih odnosa sa USA. Ne vidim kako to mozemo uraditi.

S druge strane ono sto je Zlagumdzija uradio neki dan u UN-u, to je vec za svaku osudu i osjecam susramlje.

Dakle, sta radi Avduka - reze granu na kojoj sjedimo, da bi SDFA usicarila koji politicki poen.
Nije konferencija o pravima djece.
"Zemlje članice i tehnološki subjekti sastali su se u američkom State Departmentu kako bi surađivali na praktičnim rješenjima koja proširuju pristup obrazovnim alatima, a istovremeno jačaju zaštitu djece u digitalnom okruženju."

https://www.whitehouse.gov/briefings-st ... on-summit/

Drugim riječima, želimo vam pokazati kako da digitalno učite dok vas bombardujemo.
Naravno trebate se osloniti na naše proizvode.
Pravo o tome kako će dijete preživjeti, šta će u tim uvjetima jesti i piti i slično, nije na dnevnom redu.
Nemaju šta tehnološke firme da se bakću oko tih sitnica.
A sastav ekipe ti isto sve kaže.
Crème de la Crème
skrbavi-admin

#67002 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Hajlac wrote: 25/03/2026 14:24 Stoka neopjevana!

kakva je ovo obijest mrznja i psihopatologija.....
mene strah boga kad nagazim mravinjak jebote..... iako i nisam neki vjernik
Hajlac

#67003 Re: IRAN

Post by Hajlac »

jednonogi_Jack wrote: 25/03/2026 14:46 Nije konferencija o pravima djece.
"Zemlje članice i tehnološki subjekti sastali su se u američkom State Departmentu kako bi surađivali na praktičnim rješenjima koja proširuju pristup obrazovnim alatima, a istovremeno jačaju zaštitu djece u digitalnom okruženju."

Drugim riječima, želimo vam pokazati kako da digitalno učite dok vas bombardujemo.
Pravo o tome kako će dijete preživjeti, šta će u tim uvjetima jesti i piti i slično, nije na dnevnom redu.
Crème de la Crème
+
istim tim "digitalnim alatima" da ti spijuniraju djecu za buducu (zlo)upotrebu sto protiv njih sto protiv roditelja itd.

Pa u samom SAD-u su preko besplatno podijeljenih Apple laptopa spijunirali desetine ako ne stotine hiljada skolske djece - na daljinu im aktivirali webkamere u sobama te djece znaci ne u skoli nego u privatnoj kuci, nerijetko dok se djeca presvlace - nasli screenshotove...
Sve pod krinkom lafo "dobrobiti za djecu" kao redovnog provjeravanja da li su ok, kidnapovani bla bla bla bla
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 14:56, edited 7 times in total.
statixx

#67004 Re: IRAN

Post by statixx »

US ramps up supplies with defence companies in ‘wartime footing’ shift

The Pentagon has announced it reached ‌framework agreements with defence companies – BAE, Lockheed and Honeywell – to boost production of defence systems and munitions as part of its shift to “wartime ⁠footing”.

Under the deals, Honeywell Aerospace will “surge production of critical components for America’s munitions stockpile” as part of a $500m multi-year investment, the Pentagon said.

BAE Systems and Lockheed Martin will also quadruple ‌production ⁠of seekers for the Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) interceptor, while a new framework agreement with ⁠Lockheed will accelerate production of its Precision Strike Missile, the Pentagon added.
Hajlac

#67005 Re: IRAN

Post by Hajlac »

skrbavi-admin wrote: 25/03/2026 14:49 kakva je ovo obijest mrznja i psihopatologija.....
mene strah boga kad nagazim mravinjak jebote..... iako i nisam neki vjernik
Uopste ne moras ni biti vjernik - evo ja sam ateist otkad znam za sebe pa mi ne moze pod kozu ovakvo ZLO, ma s koje strane da dolazi - jal od Staljina jal od Satanyahua i pomagaca po Evropi, Americi, medju Arapima...
JovicSA

#67006 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Hajlac wrote: 25/03/2026 13:42

Strašan govor, tačno se vidi koliko su Iranci drugačiji od Arapa smlatačina.
Billy The Pljuc

#67007 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

jednonogi_Jack wrote: 25/03/2026 14:46
dr_Evil wrote: 25/03/2026 12:38
Spoiler
Show
palermo wrote: 25/03/2026 12:32

Ma....al moras priznati da je malo bljuyavo biti na.konferenciji na kojoj Sara govori o pravima djece a ti sutis. Ok, mali smo, vaki smo, naki smo, zar da odbijemo poziv kad nas zovu Sara I Meli.....ako nas sutra pozovu da damo 30 nasih vojnika u ovu koaliciju sa amerikom I I,izraelom....hocemo li reci, jbg, mora se...prvo BiH pa onda ostalo....hocemo, jos cemo I'm.spremiti kofere I baklavu za puta ( tako barem izgleda)

P.S nisam.skontao sto je ovdje Avdo kriv ?
Koliko sam shvatio konferenciju je organizovala USA i nasa slovenka Melania, ne Sara i Izrael. Konferencija je sa tematikom o pravima i polozaju djece u ratnim uslovima. Sasvim OK tema, i ne vidim razlog zasto ne bi bili tamo.

Valjda mi imamo sta da kazemo, helem makar mi imamo iskustva oko toga. Kome ces dati podrsku, koga pozdravit, kome pozeliti dobro, to su neke druge teme i ne znamo sta je nasa Becirovicka tamo radila.

To sto Avduka ocito zeli, a valjda i ti sa njim, je blokada diplomatskih odnosa sa USA. Ne vidim kako to mozemo uraditi.

S druge strane ono sto je Zlagumdzija uradio neki dan u UN-u, to je vec za svaku osudu i osjecam susramlje.

Dakle, sta radi Avduka - reze granu na kojoj sjedimo, da bi SDFA usicarila koji politicki poen.
Nije konferencija o pravima djece.

Crème de la Crème
:thumbup:

I ja sam ostao na naslovu pa mi je samo društvo kome se prisustvovalo dovoljno govorilo da se ne treba biti dijelom istog. Svejedno sve što napisah stoji, govorilo se ili ne o pravima djece, kad se uzme sastav i to ko je sve organizovao. Uopšteno spominanje djece od strane USA i tzv. Izraela u bilo kakvom kontekstu je degutantno, bilo i ostalo a tako će biti i ubuduće, sve ,nadam se, do raspada istih.

Što neko napisa, mogao se naći način da se zahvali na pozivu i izgovori prisustvovanje istom ali s obzirom da je porodična ekskurzija u pitanju bezbeli se nije imalo prostora.
Dozer

#67008 Re: IRAN

Post by Dozer »

Iran je civilizacija i za nas, i za cifute, a pogotovo za arapcad i USA.
Problem je sto nisu dovoljno duboko razmisljali o ovome danas. Jesu razmisljali, i pripremali se, ali ipak nedovoljno.
Medjutim, i takvi kakvi su sad, i dalje su civilizovani ljudi, za razliku od zapadnjacke i cio zatucane kapitalisticke "demokratije"

Nazalost, sve ovo ce i dalje eskalirati, i prosirice se dalje od BI.
Tacno mi je, kao ateisti, muka sto nemam kakvu moc da poravnam Tel Aviv, WH, itd.
Ono - otvorim G-Earth, zumiram da mi stane pod palac, i samo sravnim sa zemljom.
Last edited by Dozer on 25/03/2026 15:03, edited 3 times in total.
Billy The Pljuc

#67009 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

@Hajlac :thumbup:

Za doprinos na temi, iskreno nemam hrabrosti da većinu toga pogledam jer mi utiče na zdravlje, mentalno prije svega a nakon čega ni fizički nisam dobro.

Razumijemo se.
Dozer

#67010 Re: IRAN

Post by Dozer »

Mi treba da nestanemo kao vrsta. Definitivno.
I mozda smo upravo na pocetku tog nestajanja.
Hajlac

#67011 Re: IRAN

Post by Hajlac »

I neki ovdje na temi imaju obraza pozivati na pregovaranja i dogovaranja s ovakvim NELJUDIMA kakav je ovaj iz videa izrahellski "ministar", i s njihovim sataniziranim emisarima poput von Der Leyen, Trumpa, Ruttea, Kallas ?

Samo u'se i u svoje kljuse!
4L0n3

#67012 Re: IRAN

Post by 4L0n3 »

Hajlac wrote: 25/03/2026 15:06

I neki ovdje na temi imaju obraza pozivati na pregovaranja i dogovaranja s ovakvim NELJUDIMA kakav je ovaj iz videa izrahellski "ministar", i s njihovim sataniziranim emisarima poput von Der Leyen, Trumpa, Ruttea, Kallas ?

Samo u'se i u svoje kljuse!
nije bosna iran, zato i navijam da se odbrane jer tamo se trenutno brani citav svijet.
Da se sutra ovako okomi na BiH neka veca sila, nebitno koja, ne bi se mogli braniti bez jakih saveznika.. sve ostalo su deluzije.
zigzag

#67013 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ovo je gore od aparthejda i ovo traje najmanje 60 godina. Sve arapske zemlje šute i šutili su. Iran je pravio infrastrukturu da se jačom silom suprotstavi i zaustavi genocidni projekat.
Zato je Kasim zločinac... a šaron nije. Kao ni svaki raniji i trenutni šaron.
Last edited by zigzag on 25/03/2026 15:15, edited 1 time in total.
Hajlac

#67014 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Hajlac

#67015 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Prvo Irak, sad i Katar:

skrbavi-admin

#67016 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

zigzag wrote: 25/03/2026 14:17
arman1 wrote: 25/03/2026 14:15 Na nosaču Ford procijenjena vrijednost popravke između 850 miliona i 1 milijardu USD.

Pazite gdje sušite veš.

Sad ide tenderska procedura za odabir izvođača radova na popravci
Otprilike vaka :lol:

https://www.youtube.com/shorts/0CvKcIvovIQ[
Hajlac

#67017 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Iako su ovi likovi 100% za LUDARE, oni su akumulirali strasnu moc - od stotina nuklearnih bombi do poptunog kontrolisanja najvecih svjetskih sila - USA, EU, UK, Australije, Arapskih naftom ulojenih ljigavaca, Pakistana, Azerbejdzana, Indije...

Za neinformisane - "Amalek" je njihova monstruozna prica/predanje iz Talmuda i Tore o doslovno G E N O C I D U tj. pozivu na cinjenje istog protiv -nekog- naroda (kako cionistima prahne).
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 15:28, edited 3 times in total.
MMM1977

#67018 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Dakle, šta je USA dobila sa ovom invazijom:
  • Gurnuli su par desetina milijardi usd Putinu u džep za nastavak mrcvarenja Ukrajine,
    Pokazali svijetu da njihovi nosači aviona i avioni nisu tako nedodirljivi,
    Pokazali da ne mogu ratovati duže od 30 dana u regiji gdje imaju milion baza i sve saveznike okolo,
    Izgubili su Irak i sve resurse koje su godinama krali, Sirija je slijedeća na redu vjerovatno,
    Pokazali su saveznicima u regiji da se ne može osloniti na njihova obećanja,
    Jasno je da Izrael nema šta tražiti u srazu 1:1 sa Iranom a djelovali su svemogući,
    Trenutna administracija ima nula rejtinga u svijetu, ne znam za situaciju u USA
Iran je razrušen ali ako uspiju izdržati, obnovit će se, samo novac od naplate prolaza kroz Hormuz će biti dovoljan kroz nekoliko godina. Ako bude pameti, nakon odlaska USA iz regije će uspostaviti kvalitetne odnose sa drugim zemljama u regionu, Katar i Bahrein vjerovatno, Arabija i UAE teže.
Dozer

#67019 Re: IRAN

Post by Dozer »

Hajlac wrote: 25/03/2026 15:15
Ja mislim da bez komplet NATO-a Zutalj nema kapaciteta za jos 1 front.
I s Iranom se vrlo tesko nosi, a ako bi se i Irak ukljucio na strani Irana, onda bi to vec moglo biti tragicno za USA i Izrael.
zigzag

#67020 Re: IRAN

Post by zigzag »

skrbavi-admin wrote: 25/03/2026 15:18
zigzag wrote: 25/03/2026 14:17
arman1 wrote: 25/03/2026 14:15 Na nosaču Ford procijenjena vrijednost popravke između 850 miliona i 1 milijardu USD.

Pazite gdje sušite veš.

Sad ide tenderska procedura za odabir izvođača radova na popravci
Otprilike vaka :lol:

https://www.youtube.com/shorts/0CvKcIvovIQ[
Zato sam se i osvrnuo na ovu milijardu.... :lol: :lol:
Hajlac

#67021 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Dozer wrote: 25/03/2026 15:25 Ja mislim da bez komplet NATO-a Zutalj nema kapaciteta za jos 1 front.
I s Iranom se vrlo tesko nosi, a ako bi se i Irak ukljucio na strani Irana, onda bi to vec moglo biti tragicno za USA i Izrael.
I za Kuvajt koji je u tom slucaju skoro pa uglavljen izmedju Iraka i Irana.
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 15:32, edited 1 time in total.
splinter

#67022 Re: IRAN

Post by splinter »

Navodno negdje u nekom od položaja na otoku Kharg. U pitanju je iranski vojnik, da li je on operater drona ili ne nije poznato. U opisu se navodi i model drona i koji je tačno kineski proizvođač,(vjerovatno 9 ili 10 inčni model) kao i da koristi 5.8 GHz video signal. Međutim kada se bolje pogleda slika, pored ovog donjeg drona vidi se dio koji vjerovatno pripada modulu optičkog kabla, valjak u koji je namotan kolut vlakna, što znači da imaju alternativu za djelovanje u uvjetima jakog antijamming okruženja, ne oslanjajući se na klasnični prenos video signala.
duminjo

#67023 Re: IRAN

Post by duminjo »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 13:56 VW proizvodi sad rakete u saradnji sa Izraelom, ja juče postavio link.
S druge strane, vlasnici kinekskih elektricnih vozilica trljaju ruke
Dozer

#67024 Re: IRAN

Post by Dozer »

Kharg - masakr marinaca u najavi.
Bice slicno Okinawi...
Čitalac

#67025 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Teheran primio američki "plan"...
A high-ranking diplomatic source has confirmed to Al Jazeera that Tehran received the 15-point plan proposed by the US, but described it as “extremely maximalist and unreasonable.”
The source said that what has been portrayed in some media reports does not accurately reflect the substance of the proposal. “It is not beautiful even on paper,” the source added, calling the plan deceptive and misleading in its presentation.
The source further stated that, unlike the other side – which the source said constantly moves the goalpost – Iran has a clear understanding of what it wants and what it will firmly reject.
The source added that no indirect talks have taken place with the US since February 28, but that messages have been exchanged via a number of mediators.
Post Reply