IRAN

A_A_AKCIJA

#66801 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Iran bi mogao da "naplati" štetu iz ovog rata tako što će okupirati Bahrein i UAE, ukoliko Epstein koalicija pokuša kopnenu invaziju.

Neka ostane upis, da pratimo

zigzag

#66802 Re: IRAN

Post by zigzag »

To bi bilo OK.

U duhu novog međunarodnog poretka.

Bahrein nema karte u rukama.
alijagoro

#66803 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Taman da i Irak ponovo okupira Kuvajt :D :izet:
Haris.ba

#66804 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

talijan97 wrote: 25/03/2026 00:12
Kakvih kontakata?
Ma nema granice pravdanja. Ono bi pravdalo sto se islo na rucak kod Eve Braun.

Zagondjija joj vazan lik, treba kontakte uspostaviti.
Novak20

#66805 Re: IRAN

Post by Novak20 »

Meni je interesantno što svaki mogući razvoj situacije na BI odgovara isključivo i jedino Izraelu.

Što bi rekli šibicari "svaka igra, svaka dobija".
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#66806 Re: IRAN

Post by konektovan »

lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovdje navijanje i atmosfera na ovoj temi podsjecaju na onu nakon 1999 i Srbije. Ono Nato ih satro sa zemljom ali Srbija je nekako pobjedila jer je oborila jedan f117 i imaginarnih 9 helikoptera a uz to napali Aerodrom u Tirani gdje su pobili 3000 Americkih marinaca. E taj nivo svjesti je ovdje na forumu za Iran.

Izgubili kompletno rukovodstvo u prvih sat vremena, sravinili im sa zemljom namjensku industriju i nuklearna postrojenja a bucaju ih jos.

Cisto da podsjetim na skor SAD je izgubio 5 letjelica od kojih su 3 cin prijateljske vatre.
Istina Iran je rokao pogotovo prvih dana zestoko i najvise stete su napravili Arapskim zemljama jer su ih iznenadili.

Evo 2 sedmica, obistinilo se ono sto sam rekao Iran ispaljuje mal broj projektila pokoji prodje i mora proci ali direktna steta je minimalna, pogotovo steta u Izraelu koja je btw vecinom materijalna steta vrlo je mali broj zrtava s Izraelske strane.
Jedini adut koji Iran sad jos ima je Hormuski zaljev a i to su na putu da izgube.

Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.

Ako nista ovih 15 uvjeta je razumno, ne ko u Rusa denacifikacija Ukrajine i ta sranja.
Razumno? :lol:
motaj kablove...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66807 Re: IRAN

Post by pici »

Zaista sam uvjeren da cio-naci imbecili nisu ni svjesni u sta su se upustli. Mnogi iskusni obavjestajci, diplomate generali su im govorili i upozoravali, ne na Iran, nije to vukojebina.

Naravno želja cionista na zaokruže veliki izrael sto prije jer im iran jedini stoji na tom putu, sa arapćadai, turkima, azerima vec su se dogovorili. dovela je do ove teroristicke vazdusne invazije. Nisu Iranci ko milosevic pokrenuli genocid protiv druge etnicke skupine ko na kosovu, nisu iranci napali susjede, nisu iranci prijetili blokadama i embargom, nisu... koliko znam nista nisu. Ako je motiv, nuklearno oruzje ili finansiranje hamasa, hezbolaha, huta... sta tek amerika radi i koga sve finansira to ti je da ti se kosa digne na glavi koji su to monstrumi. Izrael je genocidno-teroristicko-nacisticka drzava i to su fakti-cinjenice. Dovoljno je vidjeti uzase po gazi, zapadnoj obali a sada po libanu. Strasno koji nacisti su, jos imaju podrsku dijela stanovnistva. Tako kada sutra budu izvedeni pred lice pravde ko njemacki nacisti, nema, nisam znao, nema. Jesi, jesi, nacista si i MRŠ!

Žrtve holokausta se okrecu u grobu.
alijagoro

#66808 Re: IRAN

Post by alijagoro »

konektovan wrote: 25/03/2026 08:42
lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovdje navijanje i atmosfera na ovoj temi podsjecaju na onu nakon 1999 i Srbije. Ono Nato ih satro sa zemljom ali Srbija je nekako pobjedila jer je oborila jedan f117 i imaginarnih 9 helikoptera a uz to napali Aerodrom u Tirani gdje su pobili 3000 Americkih marinaca. E taj nivo svjesti je ovdje na forumu za Iran.

Izgubili kompletno rukovodstvo u prvih sat vremena, sravinili im sa zemljom namjensku industriju i nuklearna postrojenja a bucaju ih jos.

Cisto da podsjetim na skor SAD je izgubio 5 letjelica od kojih su 3 cin prijateljske vatre.
Istina Iran je rokao pogotovo prvih dana zestoko i najvise stete su napravili Arapskim zemljama jer su ih iznenadili.

Evo 2 sedmica, obistinilo se ono sto sam rekao Iran ispaljuje mal broj projektila pokoji prodje i mora proci ali direktna steta je minimalna, pogotovo steta u Izraelu koja je btw vecinom materijalna steta vrlo je mali broj zrtava s Izraelske strane.
Jedini adut koji Iran sad jos ima je Hormuski zaljev a i to su na putu da izgube.

Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.

Ako nista ovih 15 uvjeta je razumno, ne ko u Rusa denacifikacija Ukrajine i ta sranja.
Razumno? :lol:
motaj kablove...
Opkoljeni ste gospodo Iranci,peta flota i nosaci aviona su pred vasim vratima a cek peta flota je haman unistena a jedan nosac se zapalio od uzbudjenja a drugi pobjegao 1000 km e jbg nista onda :D
swanfilter

#66809 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Malo korigiramo stavove ...
bosanski__

#66810 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Quaresma wrote: 25/03/2026 01:33 Pratim ovog profu. Cojk prska po njima blago receno. Nazalost vjerovatno ce i njega smaketi.

Povlacenje Amerike i Natoa iz Iraka sam najmanje ocekivao. Oslobodjenje Iraka je zaista velika stvar i ne znam zasto se o tome jako malo prica.

Nema u medijima ništa o tome !!!!
Haris.ba

#66811 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Imalo bi smisla poredjenje da je Srbija gadjala Aviano bazu u Italiji, stavila pod kontrolu protok nafte kroz Dardanele, tukla po bazama Amera po okolnim zemljama.
lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.
Nema se sta pravdati. I veci narodi su gubili. Iranci imaju mogucnost izbora. Pristati na izraelski diktat ili biti slobodni. Ako zele izbor da plesu kako genocidna bratija naredi, ja ih podrzavam.

Ko ce se pravdati vidjecemo na kraju.
Jer, kako dani odmicu Tramp sve vise i vise pocinje bulazniti.
Rat pri kraju, a priprema se pjesadija. To je Putinov recept za kraj rata. Ima logike.
armin071

#66812 Re: IRAN

Post by armin071 »

E, jebi ga. Čovjek vam je fino objasnio da je Iran mrtav, a vi i dalje po njemu. Eh eto, odsad vam više neće ništa objašnjavati, pa vi sami razmišljajte je li neko mrtav ili nije. Sad zamišljam situaciju u mrtvačnici, kada onaj koji tamo radi dođe mrtvacu i kaže: ‘Hajde, znam da si mrtav, ali hajde sjedni da porazgovaramo kako da te sahranimo. U ove bajke ne vjeruju više ni maga glasači
Haris.ba

#66813 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

armin071 wrote: 25/03/2026 08:59 E, jebi ga. Čovjek vam je fino objasnio da je Iran mrtav, a vi i dalje po njemu. Eh eto, odsad vam više neće ništa objašnjavati, pa vi sami razmišljajte je li neko mrtav ili nije. Sad zamišljam situaciju u mrtvačnici, kada onaj koji tamo radi dođe mrtvacu i kaže: ‘Hajde, znam da si mrtav, ali hajde sjedni da porazgovaramo kako da te sahranimo. U ove bajke ne vjeruju više ni maga glasači
Mrtvog covjeka se zakopa, a ne poziva na pregovore.

Ja imam osjecaj da realnost je totalno danas postala nebitna. Znanje je totalno nebitno.

Je li Tramp koristio sintagmu "bezuslovna predaja"?

To u praksi izgleda tako sto Japanac dodje i na americkom brodu potpise sta mu poture.
To je kad si mrtvac u medjunarodnim odnosima. Tada nema pregovora.

Trenutno je Iran daleko od tog stanja.
bosanski__

#66814 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Bilo kakav sporazum ,primirje ili trajni mir da se napravi niko ne garantuje Iranu da ih neće opet i iznenada napasti ,kao što su prošle godine i ove godine ?

Tramp je bacio međunarodno pravo pod noge i to pred kamerama, javno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66815 Re: IRAN

Post by Truba »

Novak20 wrote: 25/03/2026 08:40 Meni je interesantno što svaki mogući razvoj situacije na BI odgovara isključivo i jedino Izraelu.

Što bi rekli šibicari "svaka igra, svaka dobija".
pa tako su karte postavljene :D
isto košto širokobriježanima odgovara svaki scenarij raspada jugoslavije :D
JohnnyS

#66816 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Haris.ba wrote: 25/03/2026 09:03
armin071 wrote: 25/03/2026 08:59 E, jebi ga. Čovjek vam je fino objasnio da je Iran mrtav, a vi i dalje po njemu. Eh eto, odsad vam više neće ništa objašnjavati, pa vi sami razmišljajte je li neko mrtav ili nije. Sad zamišljam situaciju u mrtvačnici, kada onaj koji tamo radi dođe mrtvacu i kaže: ‘Hajde, znam da si mrtav, ali hajde sjedni da porazgovaramo kako da te sahranimo. U ove bajke ne vjeruju više ni maga glasači

Ja imam osjecaj da realnost je totalno danas postala nebitna. Znanje je totalno nebitno.

To u praksi izgleda tako sto Japanac dodje i na americkom brodu potpise sta mu poture.

Ovo ide u oba smjera pa se odnosi i na ovu temu gdje Iran samo što nije umarširao u Jeruzalem.

Većina nas navija da se Iran odupre ovoj agresiji, ali kakva je korist u tome da ako netko iznese suprotno mišljenje da ga se kolektivno napadne, a nerijetko (nerealno) ismije.
BarbaDue

#66817 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

Haris.ba wrote: 25/03/2026 08:57
Imalo bi smisla poredjenje da je Srbija gadjala Aviano bazu u Italiji, stavila pod kontrolu protok nafte kroz Dardanele, tukla po bazama Amera po okolnim zemljama.
lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.
Nema se sta pravdati. I veci narodi su gubili. Iranci imaju mogucnost izbora. Pristati na izraelski diktat ili biti slobodni. Ako zele izbor da plesu kako genocidna bratija naredi, ja ih podrzavam.

Ko ce se pravdati vidjecemo na kraju.
Jer, kako dani odmicu Tramp sve vise i vise pocinje bulazniti.
Rat pri kraju, a priprema se pjesadija. To je Putinov recept za kraj rata. Ima logike.
I meni je ovo iritirajuće. Raja misli da je ovo neko fanatično navijanje za Iran. Naravno da ne, nego nas ima ovdje koji živimo u realnosti, razumijemo svijet u kojem živimo i ne bježimo od istine već se njoj prilagođavamo.
HD_2015

#66818 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

Ni ljudi u Americi više ne vjeruju ni Trumpu ni cio-četničkim medijima kada je Iran u pitanju.

Jedan od mogućih razloga zašto Iran lansira puno manje projektila nego na početku je jer genocidna tvorevina nema odbrane, pa nema potrebe za ispaljivanjem 100 da bi ih 10 prošlo.

Iran bi u par dana mogao uništiti sve strateške objekte na BI, ali šta onda - onda nema više ništa za cjenkanje, a i njima bi uništili sve što je preostalo.

Nerealizovana pretnja je efikasno oružje. Iran igra na čekanje. Pod sankcijama su decenijama - to je jako strpljiv narod, dok sa druge strane zapadni mediji, Trump, evropski političari broje koliko dana rat traje.
Porodice Foht

#66819 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Saul Alvarez wrote: 25/03/2026 02:04 Iran ima vojni budzet 10 milijardi. To je 100 puta manje od americkog. Zato su morali dobro razmisliti usta ulagati pare.
Kakvu god da su avijaciju imali nebi se mogli nositi sa americkom a spucali bi milijarde na nju. Zato im je avijacija nepostojeca. Isti slucaj je i sa mornaricom. Njima mornarica ne treba za kontrolu Hormuza. A to je kljuc citavog rata.

Jedino mi nije jasno zasto im glavni ljudi nisu u podzemnim bunkerima. Oni ladno hodaju gradom kao da nije rat.
Od ubistva Larijanija ocigledno svi vodeci jesu pod zemljom i ne koriste komunikacijska cuda jer te cionisti brzo pronadju. Larijani je ubijen sa sinom na periferiji Teherana, u nekom sumarku, u satoru, tako su objavili s bbc, mislim. Valjda su naucili iz toga dovoljno.
Haris.ba

#66820 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

JohnnyS wrote: 25/03/2026 09:15 Ovo ide u oba smjera pa se odnosi i na ovu temu gdje Iran samo što nije umarširao u Jeruzalem.

Većina nas navija da se Iran odupre ovoj agresiji, ali kakva je korist u tome da ako netko iznese suprotno mišljenje da ga se kolektivno napadne, a nerijetko (nerealno) ismije.
Pa pisem li ja da Iran stigao do Tel Aviva?

Nek se i moj stav ismije. Sta ima veze.
Pa nismo djeca da smo tako labilni valjda?

Mozda Iran donese odluku sutra da kapitulira. Imaju ljudi pravo na to. Hoce da sacuvaju infrastrukturu, ljude da im ne ubijaju.
Ali, de - ima li kakvih realnih naznaka za to.

Imam osjecaj da se hoce neka lazna ekvivalencija napraviti.
Da se ja prilagodjavam onome sto zivi u oblacima.
dr_Evil

#66821 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 25/03/2026 09:15
Haris.ba wrote: 25/03/2026 09:03

Ovo ide u oba smjera pa se odnosi i na ovu temu gdje Iran samo što nije umarširao u Jeruzalem.

Kako ces tako susjed :D ja pricamo samo o politici, masonima i medjunarodnom pravu, veze nemam ni cime pucaju, mogli su i prackama sto se mene tice :D
zigzag

#66822 Re: IRAN

Post by zigzag »

HD_2015 wrote: 25/03/2026 09:19 Ni ljudi u Americi više ne vjeruju ni Trumpu ni cio-četničkim medijima kada je Iran u pitanju.

Jedan od mogućih razloga zašto Iran lansira puno manje projektila nego na početku je jer genocidna tvorevina nema odbrane, pa nema potrebe za ispaljivanjem 100 da bi ih 10 prošlo.

Iran bi u par dana mogao uništiti sve strateške objekte na BI, ali šta onda - onda nema više ništa za cjenkanje, a i njima bi uništili sve što je preostalo.

Nerealizovana pretnja je efikasno oružje. Iran igra na čekanje. Pod sankcijama su decenijama - to je jako strpljiv narod, dok sa druge strane zapadni mediji, Trump, evropski političari broje koliko dana rat traje.
Instant pokeraši protiv šahovskih igrača.
talijan97

#66823 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Trumpovi gangsteri su situaciju odveli u nepovrat.

Ne postoji razlog za primirje jer su se gangsteri pokazali kao lažovi, smutljivci i nepovjerljivi.

Prije toga su javno naznačili da žele vidjeti državu i narod u plamenu, da ih opljačkaju i unište.

Iran ako ne uspostavi neki sistem gdje mogu da se bore najmanje još godinu, u banani su.
zigzag

#66825 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ko će duže opstati.

debelguzi arapi koji su navikli da im teče čokolada iz česmi ili iranci, uvijek u poluratu.
Post Reply