DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 09:26
JohnnyS wrote: ↑24/03/2026 09:22
DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 09:20
Na koliko si nosača bio, i koliko možeš sličnih tekstova naći koji govore o tome da su požari na nosačima pi**in dim?
Da eliminišemo i maksima i diviziju.
Ja sam bio na jednom.
Slažem se da je požar na njemu ogromna opasnost, ali mi je isto tako malo sumnjivo kako se požar slučajno zapalio dok su u ratnom modeu
Hvala ti na normalnom postu konačno.
Ja stvarno ne kontam mindset ljudi ovdje.
Ja nijednom nisam rekao da je jebeni požar u vešeraju uzrok, ali požar na brodu je zajebana stvar, tj. najzajebanija.
ŠTA GOD da je bio uzrok požara, sa vanjske strane se ne vide tragovi pogotka (NE TVRDIM DA GA NIJE BILO, ALI DOK NE BUDEMO IMALI SLIKU MJESTA UDARA, POGOTKA NEMA), požar na brodu je sasvim dovoljan razlog za njegovu popravku od godinu dana.
Isto djeca iz obdaništa.
Prosao sam obuku izvlacenja ozlijedjenih tokom pozara na brodu, to je bilo nesto najzajebanije sto probah. Helem, prvo obuku ona odijela i dobijes maske sa kisikom, i onda te ubace u nepoznat prostor, a doslovno je takav mrak da ne vidis nista, maska na glavi potpuno prekriveno, klaustrofobija me spucala nakon nekih 10ak minuta, napad panike. I hajd napipah ko nakve lutke nakon nekog vremena, sad vuces ih treba ih izvuci, a citavo vrijeme idemo ko po trojica u timu i slauf vucemo, kad pocese palit nakve pozare, sad ne znas sta gori, ne znas smijes li vodom, gas, struja, koji djavo. Lakse se povuci jer onda vucemo se za slauf, znamo gdje cemo, ali doci do "zrtve", a ne znas kud gonis, strasno.
Ali ebi ga, ovdje mora biti gore

ipak je zacepila kanalizacija, ne mosh se ni usrat od straha