Sve zavisi o tome ko šta očekuje od filma.
Meni je odličan, obzirom da sam ljubitelj juga, bluza i tako te crnačke istorije...
Fotografija top, muzika fantastična.
Kraj je zanimljiv.
Moderator: _BataZiv_0809
Ako sam išta naučio radeći u videoteci, to je da su ukusi stvarno različiti._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2026 21:01 Ne znam meni su Sekspir i Crash dobri filmovi.
Njih cesto etiketiraju kao nezasluzene Oskare.
Rajan i Brukbek planina meni nista vise nisu zasluzili kao njihovi rivali.
Haj Rajan je u svoje vrijeme bio revolucionaran, ali Brukbek, bjezi ba. Isto bih mislio da je hetero par u pitanju.
Najveca pljacka je Dances with wolves umjesto Goodfellas.
I
Jamie Foxx za Ray umjesto Don Cheadle za Hotel Rwanda.
Period.
E vidi nisam za to znao fktdarius_maximus wrote: ↑19/03/2026 23:48Ako sam išta naučio radeći u videoteci, to je da su ukusi stvarno različiti._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2026 21:01 Ne znam meni su Sekspir i Crash dobri filmovi.
Haj Rajan je u svoje vrijeme bio revolucionaran, ali Brukbek, bjezi ba. Isto bih mislio da je hetero par u pitanju.
I
Period.
Čuo sam ljude kojima "nije legao" Kum ili Oldboy i to je realnost, jebi ga.
Ne govorim o tome, već je u slučaju Šekspira Weinstein stvarno promijenio kako sve to funkcioniše, preko direktnog lobiranja, do te mjere da je direktno uticao na glasače.
Bilo je toga i prije, ali Weinstein je tu bio kao Trump u Bijeloj kući, potpuno otvoreno je odjebao svaki oblik suptilnosti i mjere.
To je full poznato, nije nikakvo nagađanje i mislim da nakon toga više ništa nije bilo isto i sada pobjeđuje samo ko više plati i ko ima bolji marketing.
E meni nije. Dances with wolves je odličan film i zasluženo je dobio oskara. Da se razumijemo i Goodfellas je odličan i da je on dobio oskara bilo bi isto zasluženo. I ne znam šta svi negoduju i govore da je to pljačka kad nije._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2026 21:01 Ne znam meni su Sekspir i Crash dobri filmovi.
I
Period.
I jedan i drugi su filmovi za oskara. Martin za puno bolje.filmove nije.dobio oskara i onda ga je konačno dobio za The Departed. Sramota je da Tim.Cruise. ujedno do sad dobio oskara za glavnu mušku ulogu. Ako ga je iko.zasluži, to je.on. Rođen 4 jula, Jerry Maguire, Magnolija. Samo za svaki od ova tri filma i uloge je morao dobiti oskara, a da ne spominjem dalje._BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:06 Dobar je Dances ali je Goodellas nesto drugo.
Isto sto je Vuk najbolja Leova uloga ikad, dobro uz Titanic, ali je te godine Mekonahej bio jos bolji.
Meni je u Samuraju najjaciBetter Man wrote: ↑22/03/2026 19:12I jedan i drugi su filmovi za oskara. Martin za puno bolje.filmove nije.dobio oskara i onda ga je konačno dobio za The Departed. Sramota je da Tim.Cruise. ujedno do sad dobio oskara za glavnu mušku ulogu. Ako ga je iko.zasluži, to je.on. Rođen 4 jula, Jerry Maguire, Magnolija. Samo za svaki od ova tri filma i uloge je morao dobiti oskara, a da ne spominjem dalje._BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:06 Dobar je Dances ali je Goodellas nesto drugo.
Isto sto je Vuk najbolja Leova uloga ikad, dobro uz Titanic, ali je te godine Mekonahej bio jos bolji.
pa de navedi od koga je to bio bolji da je trebao dobito oscare za ta tri filmaBetter Man wrote: ↑22/03/2026 19:12I jedan i drugi su filmovi za oskara. Martin za puno bolje.filmove nije.dobio oskara i onda ga je konačno dobio za The Departed. Sramota je da Tim.Cruise. ujedno do sad dobio oskara za glavnu mušku ulogu. Ako ga je iko.zasluži, to je.on. Rođen 4 jula, Jerry Maguire, Magnolija. Samo za svaki od ova tri filma i uloge je morao dobiti oskara, a da ne spominjem dalje._BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:06 Dobar je Dances ali je Goodellas nesto drugo.
smijesno i budalasto i za pomisliti_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:45 4 Juli umjesto DD Lewisa za My Left Foot-nikad u zivotu
Jerry umjesto G. Rusha za Shine-isto
Magnolia umjesto K. Spaceya za American Beauty-nista od toga
Da, nije bio ni nominovan...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/03/2026 20:28smijesno i budalasto i za pomisliti_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:45 4 Juli umjesto DD Lewisa za My Left Foot-nikad u zivotu
2000. nije bio u istoj konkurenciji sa Spaceyem
Tom Cruise nije solidan glumac, već odličan glumac.banjaluka078 wrote: ↑22/03/2026 19:43 U zadnjih par dana sam naletjela na Vanilla Sky, Lions for Lambs i Rain Man...tačno sam zaboravila da Tom zna biti i solidan glumac, pored akcionog junaka.
I zamalo roker.
bio je nominovan ali za sporednu ulogu, oscara je dobio Caine_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 21:13Da, nije bio ni nominovan...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/03/2026 20:28smijesno i budalasto i za pomisliti_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:45 4 Juli umjesto DD Lewisa za My Left Foot-nikad u zivotu
Spejsiju je tu jedini pravi rival bio Crowe za Insider. Nije ni Denzel bio los kao onaj bokser.
jesi li gledao Day Lewisa u Moje lijevo stopalo?Better Man wrote: ↑22/03/2026 21:52 Ja sam.naveo ta tri njegova filma gdje imao uloge za oskara. U svakom od ta tri filma je briljirao i niko mu to ne može osporiti.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/03/2026 22:02bio je nominovan ali za sporednu ulogu, oscara je dobio Caine_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 21:13Da, nije bio ni nominovan...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/03/2026 20:28
smijesno i budalasto i za pomisliti
Spejsiju je tu jedini pravi rival bio Crowe za Insider. Nije ni Denzel bio los kao onaj bokser.
Jest' dobar u Magnoliji, al' meni je lično Collateral njegova daleko najbolja izvedba. Toliko je dobra da mi Jamie Foxx smeta manje od uobičajenog, a naprosto ga mrzim gledat'.dale cooper wrote: ↑22/03/2026 22:21 Magnolia je vjerovatno Cruiseova najbolja izvedba u nekom ne akcijskom filmu. Tropic Thunder je pokazao da ima i sjajan komični tajming kada
pusti svoju maničnu personalnost na površinu.![]()
Si gledao sta muci gilberta grapea?_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:06 Dobar je Dances ali je Goodellas nesto drugo.
Nisam, ubacen na listuChmoljo wrote: ↑23/03/2026 01:30Si gledao sta muci gilberta grapea?_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:06 Dobar je Dances ali je Goodellas nesto drugo.
Vuk je dobar film, odgledao ga "naiskap", Leo odlican. Ali meni je jaci u toj sporednoj, nego u glavnoj u vuku.
I to mi je generalno bolji film. Jest vuk je ekstravagantniji, vise holivudski, o zivotu i likovima koji nikada nismo imali i nikada necemo biti i koji smo zeljeli biti kad smo imali manje od 30.
ali onaj bolje pogadja regular blokea.
Jesam i Daniel Day Lewis mi je jedan od najdražih glumaca. Meni lično njegov najdraži film, gdje briljirao je In the Name of the Father.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/03/2026 22:04jesi li gledao Day Lewisa u Moje lijevo stopalo?Better Man wrote: ↑22/03/2026 21:52 Ja sam.naveo ta tri njegova filma gdje imao uloge za oskara. U svakom od ta tri filma je briljirao i niko mu to ne može osporiti.
Mozda Cruise jeste briljirao ali nekio drugi su izgleda malo više briljirali
đe nećeš to... pogledaj, meni je stvarno dobar bio._BataZiv_0809 wrote: ↑23/03/2026 06:55Nisam, ubacen na listuChmoljo wrote: ↑23/03/2026 01:30Si gledao sta muci gilberta grapea?_BataZiv_0809 wrote: ↑22/03/2026 19:06 Dobar je Dances ali je Goodellas nesto drugo.
Vuk je dobar film, odgledao ga "naiskap", Leo odlican. Ali meni je jaci u toj sporednoj, nego u glavnoj u vuku.
I to mi je generalno bolji film. Jest vuk je ekstravagantniji, vise holivudski, o zivotu i likovima koji nikada nismo imali i nikada necemo biti i koji smo zeljeli biti kad smo imali manje od 30.
ali onaj bolje pogadja regular blokea.![]()