Onda je do mene. Jer meni smeta sto se prodaje i daje oruzje Izrael koje se upotrijebi poslije u Gazi ili Iranu, jer se zna za sto ce se upotrijebiti.Dozer wrote: ↑16/03/2026 23:49Pogresna postavka, potpuno.melac wrote: ↑16/03/2026 22:11Ma suplja prica ovdje nekih. U isto vrijeme osudjuju Ameriku i jos neke EU drzava sto su dostavljale oruzje Izraelu s kojim je bombardovana Gaza i pocinjen genocid pa i napadnut Iran. A u isto vrijeme brane Iran koji je to isto uradio prodavajuci oruzje Rusiji s kojim se napadaju civili i civilni objekti po Ukrajini.zilog wrote: ↑16/03/2026 22:01 Napad Izraela i Amerike na Iran, je nelegalan i za svaku osudu. TACKA.
Koristiti gore navedenu cinjenicu, za razvlacenje narativa o agresiji na Ukrajinu - je na granici bescasca.
Ukrajina ima svoje saveznike, prije svega Evropu, jer je brana od rusofasisticke najezde. Svako, sa IQ-om vecim od broja cipela, zna da je i brana za ambicije komsija preko drine i njihovih domacih eksponenata, koji su 2022., sa ushicenjem, cekali da Ukrajina bude pregazena.
Iran ima svoje saveznike, prije svega Rusiju. Evropu smatra, uglavnom neprijateljskom. Pitati, zasto Evropa ne pomaze Iranu, kao sto pomaze Ukrajinu, je vise za obdanista, nego za ozbiljne rasprave na forumu.
I onda smeta nekome kad mu se ukaze na licemjerje, a istovremeno se poziva na neke dvostruke standarde i arsine.
Ja, recimo, ne osudjujem nikoga ko nekome prodaje oruzje. Trgovina ba. Sta je tu toliko tesko za razumjeti?
Ali, ti koji ga prodaju nisu odgovorni ni krivi za ono sto ce kupac tog oruzja uraditi s njim.
Naravno, kada pricamo o geopolitici postoje tu razne druge agende prodavaca, ali sustinski odgovornost uvijek snosi onaj koji upotrebljava to oruzje.
Pa ovo je isto kao da kazete da je prodavac sladoleda kriv sto ste se vi umazali tim sladoledom ili sto vam je ispao na noge...
Mene samo zanima sta je to konkretno Iran uradio Americi?
Pa mi tako smeta i kad Iran prodaje oruzje rutaljistanu, jer zna za sta ce biti upotrijebljeno.
Do mene, ja se izvinjavam i necu vise. Iako je zanimljivo kako si se ti nasao prozvan.