IRAN

MarshalDodik

#62826 Re: IRAN

Post by MarshalDodik »

Prpa.ba wrote: 16/03/2026 13:13 Raketni napadi Islamske Republike su sve manje brojni i sve manje ucinkoviti. Ocigledno je da su im uspjeli rasturiti vecinu lansera. Jedina uspjesna strategija ce ostati lansiranje dronova na tankere u tjesnacu, dok im judeokrscanski genocidasi ruse zgradu po zgradu u Teheranu.
Istina da ne salju mnogo raketa vjerovatno zbog nedostatka lansera, ali ja bih tu bio rezervisan.
Oni ako imaju dovoljno zaliha raketa naci ce nacin da to posalju.

Mene je cudije ovo sto su sve manje ucinkovite.
Koliko je dugotrajna ta PVO zastita Izraela, blebecu kako je sve manje pvo streljiva a uredno se lansira kao i prve dane ????
Doduse ima jos jedna cinjenica oni i dalje znaju vec u prvih 5 -10 min kad je raketa iz Irana ispaljena i na koju kvadraturi treba da sleti.
Kako im to znanje oduzet?
Last edited by MarshalDodik on 16/03/2026 13:47, edited 1 time in total.
alijagoro

#62827 Re: IRAN

Post by alijagoro »

dr_Evil

#62828 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 16/03/2026 13:39
dr_Evil wrote: 16/03/2026 13:37
DaysleepeR wrote: 16/03/2026 13:29
Nema ja šta koga da optužujem, u pitanju je činjenica. Iran je agresor na Ukrajinu. Fact.
Za covjeka koji se zivotom bori za fact check bilo kojeg snimka koji rusi mit o nepovredivosti izraelske vojne supermacije, moram reci da lagano napises "Fact".

Odgovorit cu ti tvojim rijecima - danas i dijete od 10 godina moze prepoznati laznu vijesti. Đuturimima zabranit pristup internetu - ili sta si vec ono bio naveo.
Dobro, ti sporiš da je Iran na strani agresora u Ukrajini?

From Wikipedia, the free encyclopedia
Iran has supported Russia both diplomatically and militarily since the beginning of the Russo-Ukrainian war in February 2022. It has voted against United Nations resolutions condemning Russia and has regularly delivered loitering munitions, chiefly the Shahed 131 and Shahed 136, to the Russian military. Several countries have accused Iran of violating United Nations Security Council Resolution 2231, which was adopted with full support of the sitting members in July 2015 and seeks to inspect the Iranian nuclear program in preparation for ending United Nations sanctions against Iran. Additionally, Ukraine and the United States, among others, have stated that Iran's Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) has had a presence in Russian-occupied Crimea for the purpose of operating Shahed drones in attacks against Ukrainian cities. Some of these IRGC personnel have reportedly been killed by Ukrainian military strikes against Russian-occupied territory; the Iranian involvement in the war has negatively impacted Iran–Ukraine relations while intensifying existing tensions between Iran and the United States.
Ja ne sporim da je Iran na strani agresora u Ukrajini, niti da je dobavljac oruzja, niti saveznik. Ali ni vise ni manje nego u mjeri kojoj smo ili bilo koja druga drzava koja dodaje oruzje u nekom ratu. Oni su legitimna vojna meta Ukrajini.

Ali onda moramo istu logiku upotrijebiti za sve drzave ukljucujuci i nas. Iskljuciti nase navijacke osjecaje iz nekog sukoba i realno postaviti stvari.

Dakle. Srbija je saveznik NATO-a u Ukrajini, Bosna je vjerovatno saveznik Izraela u genocidu u Palestini.

Mozemo reci da smo samo dobri biznismeni, da mi ne dodamo metak neko bi drugi - ali onda molim istu logiku za Iran u Ukrajini. Mrznja, navijanje, dvostruki arsini, nemamo kome sta dokazivati na ovom forumu.

Da se Glumac iz Kijeva sutra odluci, to jest da odluce za njega, da treba rokati po Iranu ja bih rekao sve ok... legitimna meta.
janje_

#62829 Re: IRAN

Post by janje_ »

splinter wrote: 16/03/2026 13:43

:lol:
nije imo kad, pio kahvu. koji debilan PR i promasaj sve i ako nije AI generisani video.. vamo zemlja gori, a ti ko fol pijes kafu u nedjelju negdje.. a nije se pojavio na sastanku, ni na presici evo dvije hefte.. prosle godine je svaki dan drzo pres konferenciju.

nebitno jel ziv ili sta, ali da je krenulo po zlu i drugacije od onog sto su zamisljali, to je svakim danom sve jasnije.
Dozer

#62830 Re: IRAN

Post by Dozer »

alijagoro wrote: 16/03/2026 13:45
Ma ja. Ociti ocaj, cim se krenulo na elektricnu mrezu.

Sad ocekujem lupanje po izraelskim desalinizatorima i struji.
zigzag

#62831 Re: IRAN

Post by zigzag »

Možda je uzeo godišnji odmor čovjek. Što ste odmah skeptični.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#62832 Re: IRAN

Post by arman1 »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/tru ... /260316061

Naranđasta budale je krenula u rat da uništi usa. :izet: :izet: :izet:
ElRe

#62833 Re: IRAN

Post by ElRe »

dr_Evil wrote: 16/03/2026 13:47 Ja ne sporim da je Iran na strani agresora u Ukrajini, niti da je dobavljac oruzja, niti saveznik.
Ko je agresor, ko nije to mi ne znamo. Ne znamo ni prirodu ni prave uzroke sukoba u Ukrajini i Rusiji.
Što se mene tiče Ukrajinci = Rusi u odnosu na BiH.
Last edited by ElRe on 16/03/2026 13:52, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#62834 Re: IRAN

Post by Prpa.ba »

MarshalDodik wrote: 16/03/2026 13:45 Istina da ne salju mnogo raketa vjerovatno zbog nedostatka lansera, ali ja bih tu bio rezervisan.

Koliko je dugotrajna ta PVO zastita Izraela, blebecu kako je sve manje pvo streljiva a uredno se lansira kao i prve dane ????
Doduse ima jos jedna cinjenica oni i dalje znaju vec u prvih 5 -10 min kad je raketa iz Irana ispaljena i na koju kvadraturi treba da sleti.
Snimci razaranja su se sveli na par udara krhotina po privatnim kucama. Veci je efekat od sirena i odredjene paralize ekonomije genocidnog rezima, nego od raketnih udara. Jace bilo prosle godine.
skupljac_zeljeza

#62835 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Koliko sada Trump frontova ima? Eno napadaju ga u Americi da je napravio grešku sa zaplijenom brodova zemalja pod sankcijama jer ne smije ih prodati bez sudske odluke, a na održavanje bacaju desetine miliona. Sada novi problem...

dr_Evil

#62836 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

ElRe wrote: 16/03/2026 13:51
dr_Evil wrote: 16/03/2026 13:47 Ja ne sporim da je Iran na strani agresora u Ukrajini, niti da je dobavljac oruzja, niti saveznik.
Ko je agresor, ko nije to mi ne znamo. Ne znamo ni prirodu ni prave uzroke sukoba u Ukrajini i Rusiji.
Ma ne sporim ni ja odnos Ukrajine ili Rusije u odnosu na BiH, niti pricam o razlozima agresije, ali je cinjenicno stanje da je Rusija okrenula top na medjunarodno priznatu drzavu, to je svim definicijama agresija.

Mozemo pricati jel USA radi isto u svom dvoristu ili bilo sta, ali pravno ne mijenja stanje na terenu.

Isto tako je realnost da je Iran doturio rusima dronove, i time promijenio odnos snaga u Ukrajini u trenutku kad je Rusija gubila rat jer nije ocekivala takav odgovor NATO-a, niti takav nivo korupcije u svojoj vojsci.

Ja uvijek podjem od agresije na Bosnu, onog trena kad je neko pokrenuo tenk i presao Drinu zavrsila je sva prica o karakteru sukoba, jasno je bilo ko je agresor.
zigzag

#62837 Re: IRAN

Post by zigzag »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hezb ... /260316102

Došli ukrajinci da unište koji tenk, dok su već dole.
MarshalDodik

#62838 Re: IRAN

Post by MarshalDodik »

Prpa.ba wrote: 16/03/2026 13:52
MarshalDodik wrote: 16/03/2026 13:45 Istina da ne salju mnogo raketa vjerovatno zbog nedostatka lansera, ali ja bih tu bio rezervisan.

Snimci razaranja su se sveli na par udara krhotina po privatnim kucama. Veci je efekat od sirena i odredjene paralize ekonomije genocidnog rezima, nego od raketnih udara. Jace bilo prosle godine.
Da
Ili eventualno prođu tzv zvoncici iz kasetne ako se na vrijeme ispuste prije nego sto raketa bude presretnu.

Kako Izraelci i dalje znaju vrijeme kad Iran ispaljuje rakete i mjesto gdje trebaju pasti?
Moze li im se ta moc oduzeti/unisiti/omesti?
Rejhana

#62839 Re: IRAN

Post by Rejhana »

ElRe wrote: 16/03/2026 13:51

https://www.youtube.com/watch?v=qciVozNtCDM

Danguba

#62840 Re: IRAN

Post by Danguba »

skupljac_zeljeza wrote: 16/03/2026 13:20 Ovaj će sutra opet promijeniti mišljenje ako Huti zatvore Bab el-Mandeb. Kakvim sankcijama plašiš državu koja je u ratu? Evropa bi bila najteže pogođena jer se veliki dio energenata i robe transportuje preko Sueskog kanala, koji ovisi o Bab el-Mandebu. Zatvaranje bi paraliziralo promet kontejnerskih brodova između Azije i Evrope.

Image
Njemacka nikad losije politicare nije imala.
Sta kaze, sankcije za onoga ko se brani. :lol:
Dobro je onaj rekao, rata i ne bi bilo da se ti ne branis.

Rece li sta o legalnosti teroristickog napada na Iran?
skupljac_zeljeza

#62841 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Prpa.ba wrote: 16/03/2026 13:52
Iran je ušao u treću sedmicu rata i još se drži, još ga nisu porazili. Iran se za sada nizom strategija uspješno brani što je svakako uspjeh. Sve što agresor traži od njih, nisu im ispunili. A da im zadaju glavobolje, da drže Arapima čas historije i to rade. Da trpe i oni razaranja bilo je i očekivano kada te tolika koncentracija svih vrsta oružja i oruđa poklopi. Iran nije nikakva svjetska sila da pokazuje mišiće nego da se uspješno odbrani. Pa i London je tokom Drugog svjetskog rata pretrpio ogromna razaranja kada je Luftwaffe bombardirao grad u više navrata. Poginulo je oko 27.450 civila, ranjeno preko 32.000. Uništene stotine hiljada domova. Veliki dijelovi industrijskih i lučkih zona razoreni. Iran je bio svjestan šta ga u toj odbrani čeka. Izbora nije imao kao ni Britanci u WWII.

A šta su Iranci sve porazbijali nećemo još dugo znati.

Image
Dilibus

#62842 Re: IRAN

Post by Dilibus »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kcer ... 3TVl8NU0kg

Shoshana je ranije svoje roditelje optužila za seksualno zlostavljanje, podvođenje kultu s pedofilskim ceremonijama i drogiranje.

Stvari kojima sam se prije smijao, kao materijal za teoreticare zavjera se ovih dana ispostavljaju kao istinite.
Danguba

#62843 Re: IRAN

Post by Danguba »

arman1 wrote: 16/03/2026 13:51 https://www.klix.ba/biznis/privreda/tru ... /260316061

Naranđasta budale je krenula u rat da uništi usa. :izet: :izet: :izet:
Steta je ogromna, kako na domacem tako i na svjetskom terenu.
Razrusio je sva moguca prijatelkjstva koja su se gradila desetljecima, naceo je baze koje su se isto tako gradile godinama radi dominacije, poremetio je odnose sa mnogim zemljama, mnogima je ukinuo fin.pomoc a time i podrsku Americi...

...i da stane sve ovo, dugo se nece oporaviti.
tramvajtrojka

#62844 Re: IRAN

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 16/03/2026 13:18
arman1 wrote: 16/03/2026 13:16 Ne zaboravite da je MUP KS zabranio protesnu šetnju zbog ubistva djece u školi u Iranu, a sasvim legitimno su članice tri ngo maltretirale osoblje Iranske ambasade tzv. protestima ispred ambasade nakon uhićenja neke disidentice u Iranu, za koju se kasnije ispostavilo da je mossadov agent.
MUP KS je organ OHR-ove okupacije, sve je to ocekivano.
Sto volim kad glumis velikog borca za pravdu a mogao si se upisati danima u knjigu žalosti u ambasadi irana sto zasigurno nisi ucinio :mrgreen: :mrgreen:
Porodice Foht

#62845 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

GungodessMissFortune wrote: 16/03/2026 13:08
Porodice Foht wrote: 16/03/2026 12:56 Ljudi, ne razumijem se puno u balisticke rakete i efektivnost, ali se pitam onako amaterski, zasto ne pokusaju Iranci njima skinuti neki izraelski avion koji im razaraju zemlju vec 15 dana? Znam da je to skupo, ali ako je jedino ucinkovito u slomljenom iranskom PVO, zasto to ne rade i bar malo osujete te zastrasujuce napade iz zraka? Ne cujem da su skinuli i jedan cionisticki bombarder.
Samo i jedino ako te avione gađaju dok su parkirani na aerodromima. Sve ostalo je prosto nemoguće.
Pretpostavljao sam da je tako, ali sam mislio da ih mogu nekako upotrijebiti kad te napadne recimo jato cionistickih aviiona. Neki dan kazu - 200 u jednom danu! Covjece. :-?
dr_Evil

#62846 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Porodice Foht wrote: 16/03/2026 14:35
GungodessMissFortune wrote: 16/03/2026 13:08
Porodice Foht wrote: 16/03/2026 12:56 Ljudi, ne razumijem se puno u balisticke rakete i efektivnost, ali se pitam onako amaterski, zasto ne pokusaju Iranci njima skinuti neki izraelski avion koji im razaraju zemlju vec 15 dana? Znam da je to skupo, ali ako je jedino ucinkovito u slomljenom iranskom PVO, zasto to ne rade i bar malo osujete te zastrasujuce napade iz zraka? Ne cujem da su skinuli i jedan cionisticki bombarder.
Samo i jedino ako te avione gađaju dok su parkirani na aerodromima. Sve ostalo je prosto nemoguće.
Pretpostavljao sam da je tako, ali sam mislio da ih mogu nekako upotrijebiti kad te napadne recimo jato cionistickih aviiona. Neki dan kazu - 200 u jednom danu! Covjece. :-?
Zamisli iranskog "saveznika" Rusije, kad im za sve ove godine nije mogao doturiti pozamasan broj S-300 ili S-400, na stranu ucinkovitost za koju smo mislili da je fantasticna.

Sta reci, uzdaj se u se i u svoje kljuse.
kinvart

#62847 Re: IRAN

Post by kinvart »

Iran manje ispaljuje na Izrael, ali šalju kasetne rakete. Koliku štetu čine? Ne znamo zbog cenzure.
Izrael je nakuko kako nemaju raketa, ali zaista nesmanjeno skidaju sve što dolazi, tako da neko laže: Iran koji kaže da imaju svega u arsenalu, ili Izrael koji nema ničega. Da li je u tom kvaka, da li Iran čeka trenutak kad će propalit sve što ima, ili možda Izrael baš čeka takav trenutak, ne znamo.

Što Iran ne gađa F35 i bombardere? Zato što nema čim. Bombardere bi mogao skinuti sa S400 da ima, eventualno nešto madeinchina slično.
Ne postoji konkurentan sistem da skine F35. Nema tog aviona, PVO koji ga mogu skinuti u ovom trenutku.

Sigurno ostaju bez lansera, ali je sigurno i da nisu pokazali sve što imaju.
sumirprimus

#62848 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Lol and godine shaihida se ne računaju kao jel :lol:
Izmedju ostalog i vijest koja trenutno plavo drustv.mreze info da je The U.S. intelligence report has indicated he ‘has had a long-term s*xual relationship with his childhood tutor.’

Trump was briefed on the report and reacted with laughter- according to the New York Post.

Source: NY Post

:lol: :lol: bio bi hit

mislim kolika je sansa s ovolikom propagandom s obje strane, recimo po ovom forumu bi se reklo iranci samo sto nisu do nogu potukli američke i izraelske agresore, a u ovoj dimenziji nadrealista, a-10 lete u zoni operacije epic fury...
dr_Evil

#62849 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Fanzi wrote: 16/03/2026 14:38 Iran manje ispaljuje na Izrael, ali šalju kasetne rakete. Koliku štetu čine? Ne znamo zbog cenzure.
Izrael je nakuko kako nemaju raketa, ali zaista nesmanjeno skidaju sve što dolazi, tako da neko laže: Iran koji kaže da imaju svega u arsenalu, ili Izrael koji nema ničega. Da li je u tom kvaka, da li Iran čeka trenutak kad će propalit sve što ima, ili možda Izrael baš čeka takav trenutak, ne znamo.

Što Iran ne gađa F35 i bombardere? Zato što nema čim. Bombardere bi mogao skinuti sa S400 da ima, eventualno nešto madeinchina slično.
Ne postoji konkurentan sistem da skine F35. Nema tog aviona, PVO koji ga mogu skinuti u ovom trenutku.

Sigurno ostaju bez lansera, ali je sigurno i da nisu pokazali sve što imaju.
Druze, polahko sa rijeci "sigurno" :D
sumirprimus

#62850 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Iran treba da bude svima nama u pamet sta se desi kada se okrenes istoku, napadnu te jenkiji a istok okrene glavu :bih:
Post Reply