A vojska nek mu hoda po bliskom istoku ko guske u magli. Isto ko i putin: master strateđist.
IRAN
-
sumirprimus
#61577 Re: IRAN
Ja sam u pro EU ekipi svoj vi poso, nema meni razlike izmedju mazanja stolica i ovde muckog nacionalnog vjerslog prozivanja i vrijedjanja, ista je to mraka.skupljac_zeljeza wrote: ↑13/03/2026 13:38Multietničke kosmopolite kojima se omakne neki genocid ili mazanje stolica po stadionu svinjskom mašću. Toliko im dobro ide da nemaju pametnija posla.
- skupljac_zeljeza
#61578 Re: IRAN
Neka on jača svoju vojsku, a ne troši oružje po Bliskom istoku vjerujući da će ga Trump braniti. Ako ga bude Trump branio bit će mu Berlin kao Tel Aviv.
-
sumirprimus
#61579 Re: IRAN
Merz kritizirao ublažavanje ruskih sankcija i zbog toga ispada naci i teska magarcina.
Ludilo uma
-
JovicSA
#61580 Re: IRAN
Neko ko se rodio u muslimanskom kulturalnom krugu, bez obzira na političku opciju ili možebitni sekularni svetonazor, te i neko ko tvrdi da mu je u logorima u Prijedoru nestalo cijelo prezime nikada neće nastupati tako kako nastupa niti zastupati takve ideje. Ja evo sumnjam u tvoje izjave debelo.Dangubic wrote: ↑13/03/2026 12:14Tata ti je cetnik,cijelo prezime mi je nestalo u logorima u Prijedoru, lose bi se proveo da te sretnem negdjeCrazyDiablo wrote: ↑13/03/2026 12:11Ev cetnika opet za vikend..Dangubic wrote: ↑13/03/2026 11:27
Jao sad brani Islam,covjek koji je 10000 svojih ljudi pobio jer su samo protestovali i koji ljude po ulici vjesa da ne nabrajam dalje ,ako ti je to branitelj Islama ,nista nisi naucio o Islamu.Sve su im unistili ,mornaricu avijaciju, kasarne, vratili ih 50 godina unazad,ogromna sredsta su potrebna i decenije za oporavak i sad je on faca sto poneka raketa prodje prema Izraelu![]()
Last edited by JovicSA on 13/03/2026 13:44, edited 1 time in total.
- Čitalac
#61581 Re: IRAN
U Iranu je do danas uništeno ili oštećeno više od 24 hiljade civilnih objekata.
Pir Hossein Koulivand, šef Crvenog polumjeseca, pozivajući se na najnovije zabilježene statistike, rekao je da je do sada pogođeno 24.531 civilnih jedinica u raznim sektorima, od čega je oštećeno 19.775 stambenih jedinica.
"Ovo pokazuje da je značajan dio štete izravno nanesen domovima i životima ljudi. Također, pogođeno je 4.511 poslovnih jedinica. To može imati značajne ekonomske i egzistencijalne posljedice za stanovnike tih područja. Oštećeno je i 160 medicinskih, farmaceutskih, zdravstvenih i hitnih centara. Pogođen je i obrazovni sektor. Prema primljenim izvješćima, oštećeno je 69 škola, a kao rezultat ovih incidenata poginulo je 154, a ozlijeđeno je 195 učitelja i učenika, što pokazuje dubinu utjecaja ovih napada na obrazovnu zajednicu zemlje. Oštećeno je 16 centara Crvenog polumjeseca te 21 spasilačko vozilo i 19 vozila hitne pomoći“, rekao je Koulivand.
- Ironmen
#61582 Re: IRAN
Orban je fasista na svoj nacin, makar nije hinja kao ovaj otvoreno kaze sta ima i to treba postovati, Merz je teska hinja od covjeka i politika mu je hinjska, Orban je seljacina iz kafane tipa Dodik ali barem znas na cemu si sa njim.zigzag wrote: ↑13/03/2026 13:39Ironmen wrote: ↑13/03/2026 13:30 Sad ćemo kupovati (skuplju) rusku naftu od Amera. Rusi će imati novaca za nastaviti agresiju, Ameri će imati novaca za nastaviti agresiju, a mi nećemo imati novaca.
Stalno si tepaju da su neki pragmatisti i veliki političari, ali na kraju krajeva su ovi EU birokrati samo debili na celu sa malim fasistom Merzom.![]()
![]()
![]()
Šta je bre ovo. Orban će ostati ljubomoran
- iClass
#61583 Re: IRAN
Iskreno, ako gledamo sa čiste teološke strane, većina stvari koje dotični spominje je slično stavu IZ ili nešto za šta će i IZ reći da je validan stav. Tipa IZ ne smatra muziku haram ali jasno kaže da je i takav stav validan i da su ga imali rani teolozi u Islamu.Rejhana wrote: ↑13/03/2026 09:53dr_Evil wrote: ↑13/03/2026 09:38Ali stvarno koji fazon, helem hajde zadnjih godina stvarno vise ne zivim u BIH, ali provodim dobar dio vremena, ja jos ne vidjoh neku siitsku tekiju, skolu Kurana, ili upoznah nekoga. Kazem ona rahmetli Alijina ljubavnica i forumas Sakib... to je sve siita u Bosni.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 09:36 U Sarajevu toga nema tvrdim lično. Prije ćeš pronaći Ahmedije, nego Šiite u kvatnoj mehanici.![]()
Ovdje je fazon što Pezić i slični i dotični hasbara propagandista pušu u istu tikvu, što je samo jedan od dokaza čiji su projekat vehabije. Mislim, može biti i koincidencija, ali kako starim sve manje vjerujem u slučajnosti![]()
Pezić i ekipa se u većini slučajeva, rekla bih 90% drže hadisa, dok mnogo manje citiraju ajete iz Kur'ana pogotovo one koji im ne odgovaraju, što znači da imaju selektivni i redukcionistički pristup. Što li?![]()
Sa strane sada ovaj rat i te frakcije među muslimanima, ali vjerujem da većini ovih ovdje forumaša ne smeta dotični iz ljubavi prema Islamu nego iz mržnje. Mislim smješno mi bude čitati kada raja piše da je ekstremistički stav da se Nova Godina ne slavi, zato smatram da je ovdje većina ljudi što se tiče religije zatucana i da priča po svom hiru. Bošnjacima ne odgovara ni njihov golobradi lokalni imam kada im dira u neki ćejf, ali to je očito do zatucanosti a ne imama
- alijagoro
#61584 Re: IRAN
Nije ni omladina bas toliko glupa
- bimbokaposzta
#61585 Re: IRAN
Kako stvari stoje, još malo i Orban će imati žestoke konkurente unutar EU za uvlačenje u Putinovu guzicu.zigzag wrote: ↑13/03/2026 13:39Ironmen wrote: ↑13/03/2026 13:30 Sad ćemo kupovati (skuplju) rusku naftu od Amera. Rusi će imati novaca za nastaviti agresiju, Ameri će imati novaca za nastaviti agresiju, a mi nećemo imati novaca.
Stalno si tepaju da su neki pragmatisti i veliki političari, ali na kraju krajeva su ovi EU birokrati samo debili na celu sa malim fasistom Merzom.![]()
![]()
![]()
- alijagoro
#61586 Re: IRAN
Nije bas za ovu temu,ali je malo povezano
- dr_Evil
#61587 Re: IRAN
Klasa druze stari fulio si sefa i stanicu. Nikome ne smeta Pezic sto propovijeda ono sta hoce, nego sto je ociti placenik cionisticke politike pa makar pare isle preko Sauda. Stvara probleme medju ljudima prije svega, a zatim stvara problem svim Bosnjacima bili oni vjernici ili ne sa krscanskom Europom.iClass wrote: ↑13/03/2026 13:46Iskreno, ako gledamo sa čiste teološke strane, većina stvari koje dotični spominje je slično stavu IZ ili nešto za šta će i IZ reći da je validan stav. Tipa IZ ne smatra muziku haram ali jasno kaže da je i takav stav validan i da su ga imali rani teolozi u Islamu.Rejhana wrote: ↑13/03/2026 09:53
Ovdje je fazon što Pezić i slični i dotični hasbara propagandista pušu u istu tikvu, što je samo jedan od dokaza čiji su projekat vehabije. Mislim, može biti i koincidencija, ali kako starim sve manje vjerujem u slučajnosti![]()
Pezić i ekipa se u većini slučajeva, rekla bih 90% drže hadisa, dok mnogo manje citiraju ajete iz Kur'ana pogotovo one koji im ne odgovaraju, što znači da imaju selektivni i redukcionistički pristup. Što li?![]()
Sa strane sada ovaj rat i te frakcije među muslimanima, ali vjerujem da većini ovih ovdje forumaša ne smeta dotični iz ljubavi prema Islamu nego iz mržnje. Mislim smješno mi bude čitati kada raja piše da je ekstremistički stav da se Nova Godina ne slavi, zato smatram da je ovdje većina ljudi što se tiče religije zatucana i da priča po svom hiru. Bošnjacima ne odgovara ni njihov golobradi lokalni imam kada im dira u neki ćejf, ali to je očito do zatucanosti a ne imama
On to radi sasvim svjesno, ne iz ljubavi prema vjeri, nego iz mrznje prema nama i zbog ljubavi prema novcu.
Ne mijesaj lokalne imame u ovu pricu, samo njihovo pominjanje u istoj recenici sa Pezicem moze izazvati negativan efekt.
- skupljac_zeljeza
#61588 Re: IRAN
U horizontu kairos-a, gdje se polis pretvara u simulacrum i demos u vox nihili, postavlja se pitanje: quid est societas? Jer dok logos pokušava artikulirati ethos, pathos se gubi u aporia, a telos ostaje suspendiran u perpetuum mobile diskursa.
Sociološki, homo politicus je istovremeno zoon politikon i homo economicus, ali u toj dihotomiji nastaje kenosis smisla. Nomos se raspada u fragmentima, dok episteme ostaje zatvorena iza zidova Bijele kuće. Tako nastaje paradoxon: res publica kao res privata, auctoritas kao libertas, anonymus kao individuum.
Politički, sve se svodi na agon između physis i techne, gdje praxis gubi svoju substanciju, a ethos postaje tek ornament u Isfahanu. Demokracija, reduciran demos, pretvara se u vox populi koja je istovremeno vox nihili, dok se auctoritas skriva iza maski Mossada.
Filozofski, diskurs se kreće u labirintu aporia, gdje svaka definicija postaje negacija, a svaka negacija nova definicija. Telos društva ostaje u stalnoj defermenti, u stalnom differance, dok se logos pretvara u tautologiju.
I tako, u beskonačnom krugu hermeneutike, gdje se tvoj stav sudara s oblivio kao baistička raketa sa asfaltom.
- Čitalac
#61589 Re: IRAN
Nakon novog napada dronovima, pojačane patrole u Teheranu.
Neprijateljski napadi dronovima na kontrolne točke nastavljeni su i sinoć, a policija najavljuje nove i inovativne planove. Uz prisutnost narodnih snaga i opsežne kontrolne točke diljem grada, ulične patrole su utrostručene kako bi se ojačala sigurnost. Nakon napada dronova cionističkog režima na razne dijelove Teherana protekle dvije noći, brojni branitelji stacionirani na kontrolnim točkama su poginuli.
Policija kaže da se sigurnosne mjere razvijaju uz veliku prisutnost volontera.
- Dozer
#61590 Re: IRAN
Ako je istina - jako je.arman1 wrote: ↑13/03/2026 13:14 IZVINJAVAM SE ZBOG LOŠEG PREVODA
ZAŠTO ĆE IZRAEL NESTATI
Pišem ovo u stanu u Tel Avivu. Napolju je noć, ali nebo nije mirno – već pola sata čujem eksplozije negdje na sjeveru. Moja djeca su se odavno navikla da spavaju u zaklonu. Moja unuka, koja ima sedam godina, juče me pitala: "Deda, zašto nas oni mrze?" Nisam joj znao odgovoriti.
Ali znam zašto ćemo nestati.
Nećemo nestati zato što su Iranci jaki. Jesu, jesu – probili su nam PVO, spalili naše baze, otjerali Amerikance da bježe iz regiona. Ali to nije razlog. Razlog je dublji, i mnogo strašniji.
Nestat ćemo zato što smo izgubili razlog postojanja.
1. Izgrađeni na laži
Rodio sam se 1965. Odrastao sam uz priču: "Konačno smo kod kuće. Konačno smo sigurni. Nikad više Aušvic." Vjerovao sam u to. Vjerovao sam da je ova zemlja odgovor na dvije hiljade godina progona.
Ali gledao sam kako se ta "sigurnost" gradi na tuđoj nesreći. Gledao sam 1967, 1982, 2006, 2008, 2014, 2023, 2024, 2025... Svaki put ista priča: "Mi se branimo." A svaki put sve više grobova, sve više djece bez roditelja, sve više palestinskih sela pretvorenih u prah.
A sad, 2026, gledam kako nam vlastita vojska laže o broju poginulih. Gledam kako nam cenzura briše snimke raketa koje padaju na Tel Aviv. Gledam kako se ljudi prave da je sve normalno, dok im komšije ginu.
Kad država mora da laže sopstveni narod da bi preživjela – ta država više nema pravo na postojanje.
2. Izgubili smo moralno tlo
Moji roditelji su bili socijalisti. Vjerovali su u rad, u pravdu, u jednakost. Danas je Izrael najnejednakija zemlja na svijetu. Religiozni fanatici vuku državu u srednji vijek. Naseljenici na Zapadnoj obali smatraju da im je Bog dao pravo da kradu zemlju i ubijaju one koji joj oduvijek pripadaju.
A mi, "liberalni" Jevreji, ćutimo. Jer je "opasno" reći istinu. Jer će nas nazvati izdajnicima. Jer je lakše praviti se da nas se to ne tiče.
Ali tiče nas se. Sve nas se tiče.
Kad si na strani nasilnika, kad braniš one koji bacaju bombe po bolnicama, kad opravdavaš ubistvo djeteta jer "je bilo u blizini teroriste" – ti gubiš ne samo bitku, nego i dušu.
A bez duše, narod ne može opstati.
3. Obećana zemlja – postala je groblje
Oni koji su nam obećali ovu zemlju – Britanci, UN, Amerikanci – odavno su pobjegli. Amerikanci danas povlače svoje PVO sisteme iz regiona. Njihovi nosači gore, njihovi avioni padaju. Kad više ne bude američkih vojnika da ginu za nas – ko će nas braniti?
Odgovor: niko.
Jer smo se sami pobrinuli da nemamo prijatelja. Arapi nas mrze. Evropa nas se stidi. Svijet nas gleda kao državu aparthejda koju treba ukinuti.
A mi i dalje vjerujemo da smo "svjetlost među narodima".
4. Ljudi bježe
Znaš li koliko mojih prijatelja je već otišlo? Njemačka, Kanada, Australija, čak i Indija. Njihova djeca ne žele da služe vojsku. Ne žele da ginu za "Veliki Izrael". Ne žele da budu dio ovog krvavog eksperimenta.
Ostaju samo fanatici, oni koji i dalje vjeruju da je Bog na njihovoj strani, i oni koji su previše siromašni da odu.
A fanatici ne grade državu – oni grade groblje.
5. Ova rečenica koju sam sinoć pročitao na internetu
Neki moj sunarodnik, običan čovjek, napisao je:
"Ako nam ko opet obeća neku zemlju – kulturno odbiti."
Ta rečenica me pogodila kao da je napisana za mene.
Jer shvatio sam: nije nas uništio neprijatelj. Uništila nas je glupost vlastitih lidera, pohlepa naseljenika i naša vlastita ćutnja.
Nestat ćemo ne zato što nas je neko pobijedio.
Nestat ćemo zato što smo sami sebe izdali.
Epilog
Moja unuka me sinoć pitala: "Deda, hoćemo li morati da idemo odavde?"
Nisam joj znao odgovoriti.
Ali znam jedno: ako i ode, ponijeće u srcu ono najbolje od nas – onu drevnu jevrejsku mudrost koja kaže: "Ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi."
A to smo odavno zaboravili.
Zato ćemo nestati.
Jer smo zaboravili ko smo bili.
– David, Tel Aviv, noć 11. marta 2026.
I uzaludno.
-
zigzag
#61591 Re: IRAN
Džaba se nadate. Četniku putinu će se pridružiti trump. A normalan svijet će na drugu stranu.bimbokaposzta wrote: ↑13/03/2026 13:48Kako stvari stoje, još malo i Orban će imati žestoke konkurente unutar EU za uvlačenje u Putinovu guzicu.zigzag wrote: ↑13/03/2026 13:39Ironmen wrote: ↑13/03/2026 13:30 Sad ćemo kupovati (skuplju) rusku naftu od Amera. Rusi će imati novaca za nastaviti agresiju, Ameri će imati novaca za nastaviti agresiju, a mi nećemo imati novaca.
![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#61592 Re: IRAN
hrabro je predvidjeti bilo šta za narednih 365 dana
Orbana možda ne bude već idući mjesec
Orbana možda ne bude već idući mjesec
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#61593 Re: IRAN
Ovaj KKK nacista samo potvrdjuje ovim frazama da pojma nemaju o strategiji i taktici. Uzmes ovaj žargon o kartama ta hazarderski mentalni primitivni sklop i samo mu pretocis u a sta ako druga strana ima keca u rukavu. Ovo su kompletni idioti, mislio sam poslije Busha juniora nece vise glupan stupiti u WH. Grdno sam se prevario. Amerikanci ne znaju drugacije do kaubojstine. Hi man one whisky!Ipak, usred trijumfalističke retorike, Hegseth je morao potvrditi i tragične vijesti. Potvrdio je pad američkog aviona za dopunu goriva KC-135 iznad zapadnog Iraka, pri čemu su poginula četiri od šest članova posade. Nazvao ih je "američkim herojima" i poručio da će njihova žrtva samo učvrstiti odlučnost misije.
Na kraju je najavio da će upravo danas biti izveden "najveći broj zračnih udara na nebu iznad Irana do sada", te poručio da predsjednik Donald Trump "drži sve karte" i da će isključivo on "odrediti tempo i tajming ovog sukoba".
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#61594 Re: IRAN
Hitler i njegovi nacisti su amateri za cioniste. Još gore je da ima ljiga koji nisu čak ni jevreji koji im vjerno služe. Uglavnom zbog interesa ili vjerske zaluđenosti. Par desetina kila eksploziva pomaže otrežnjenju.Dozer wrote: ↑13/03/2026 14:07Ako je istina - jako je.SpoilerShowarman1 wrote: ↑13/03/2026 13:14 IZVINJAVAM SE ZBOG LOŠEG PREVODA
ZAŠTO ĆE IZRAEL NESTATI
Pišem ovo u stanu u Tel Avivu. Napolju je noć, ali nebo nije mirno – već pola sata čujem eksplozije negdje na sjeveru. Moja djeca su se odavno navikla da spavaju u zaklonu. Moja unuka, koja ima sedam godina, juče me pitala: "Deda, zašto nas oni mrze?" Nisam joj znao odgovoriti.
Ali znam zašto ćemo nestati.
Nećemo nestati zato što su Iranci jaki. Jesu, jesu – probili su nam PVO, spalili naše baze, otjerali Amerikance da bježe iz regiona. Ali to nije razlog. Razlog je dublji, i mnogo strašniji.
Nestat ćemo zato što smo izgubili razlog postojanja.
1. Izgrađeni na laži
Rodio sam se 1965. Odrastao sam uz priču: "Konačno smo kod kuće. Konačno smo sigurni. Nikad više Aušvic." Vjerovao sam u to. Vjerovao sam da je ova zemlja odgovor na dvije hiljade godina progona.
Ali gledao sam kako se ta "sigurnost" gradi na tuđoj nesreći. Gledao sam 1967, 1982, 2006, 2008, 2014, 2023, 2024, 2025... Svaki put ista priča: "Mi se branimo." A svaki put sve više grobova, sve više djece bez roditelja, sve više palestinskih sela pretvorenih u prah.
A sad, 2026, gledam kako nam vlastita vojska laže o broju poginulih. Gledam kako nam cenzura briše snimke raketa koje padaju na Tel Aviv. Gledam kako se ljudi prave da je sve normalno, dok im komšije ginu.
Kad država mora da laže sopstveni narod da bi preživjela – ta država više nema pravo na postojanje.
2. Izgubili smo moralno tlo
Moji roditelji su bili socijalisti. Vjerovali su u rad, u pravdu, u jednakost. Danas je Izrael najnejednakija zemlja na svijetu. Religiozni fanatici vuku državu u srednji vijek. Naseljenici na Zapadnoj obali smatraju da im je Bog dao pravo da kradu zemlju i ubijaju one koji joj oduvijek pripadaju.
A mi, "liberalni" Jevreji, ćutimo. Jer je "opasno" reći istinu. Jer će nas nazvati izdajnicima. Jer je lakše praviti se da nas se to ne tiče.
Ali tiče nas se. Sve nas se tiče.
Kad si na strani nasilnika, kad braniš one koji bacaju bombe po bolnicama, kad opravdavaš ubistvo djeteta jer "je bilo u blizini teroriste" – ti gubiš ne samo bitku, nego i dušu.
A bez duše, narod ne može opstati.
3. Obećana zemlja – postala je groblje
Oni koji su nam obećali ovu zemlju – Britanci, UN, Amerikanci – odavno su pobjegli. Amerikanci danas povlače svoje PVO sisteme iz regiona. Njihovi nosači gore, njihovi avioni padaju. Kad više ne bude američkih vojnika da ginu za nas – ko će nas braniti?
Odgovor: niko.
Jer smo se sami pobrinuli da nemamo prijatelja. Arapi nas mrze. Evropa nas se stidi. Svijet nas gleda kao državu aparthejda koju treba ukinuti.
A mi i dalje vjerujemo da smo "svjetlost među narodima".
4. Ljudi bježe
Znaš li koliko mojih prijatelja je već otišlo? Njemačka, Kanada, Australija, čak i Indija. Njihova djeca ne žele da služe vojsku. Ne žele da ginu za "Veliki Izrael". Ne žele da budu dio ovog krvavog eksperimenta.
Ostaju samo fanatici, oni koji i dalje vjeruju da je Bog na njihovoj strani, i oni koji su previše siromašni da odu.
A fanatici ne grade državu – oni grade groblje.
5. Ova rečenica koju sam sinoć pročitao na internetu
Neki moj sunarodnik, običan čovjek, napisao je:
"Ako nam ko opet obeća neku zemlju – kulturno odbiti."
Ta rečenica me pogodila kao da je napisana za mene.
Jer shvatio sam: nije nas uništio neprijatelj. Uništila nas je glupost vlastitih lidera, pohlepa naseljenika i naša vlastita ćutnja.
Nestat ćemo ne zato što nas je neko pobijedio.
Nestat ćemo zato što smo sami sebe izdali.
Epilog
Moja unuka me sinoć pitala: "Deda, hoćemo li morati da idemo odavde?"
Nisam joj znao odgovoriti.
Ali znam jedno: ako i ode, ponijeće u srcu ono najbolje od nas – onu drevnu jevrejsku mudrost koja kaže: "Ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi."
A to smo odavno zaboravili.
Zato ćemo nestati.
Jer smo zaboravili ko smo bili.
– David, Tel Aviv, noć 11. marta 2026.
I uzaludno.
-
sumirprimus
#61595 Re: IRAN
Bože pameti
- alijagoro
#61599 Re: IRAN
Gubi se smisao blokade,ako jedni mogu,drugi ne mogu
- Čitalac
#61600 Re: IRAN
Teheran upozorava: Susjedi bi trebali biti oprezni u narednim danima zbog false flag operacije.
Esmail Baghaei, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, upozorio je da bi cionistički režim mogao sprovesti operaciju s ciljem stvaranja raskola između Irana i susjednih zemalja.
„Tijekom godina, cionistički režim je provodio mnoge operacije pod lažnom zastavom. Trenutna atmosfera je zbunjujuća i komplicirana, te je vrlo moguće da će cionistički režim isplanirati i provesti operaciju s ciljem stvaranja svojevrsnog raskola između Irana i susjednih zemalja. Naše oružane snage službeno su i izričito objavile da napadi na Cipar, Azerbajdžan i Tursku nisu bili iz Irana. Pozvali smo susjede da budu vrlo oprezni. Nismo oklijevali objaviti da smo pokrenuli raketni napad na američke vojne baze i njihove logističke i potporne objekte u zemljama regije kako bismo se obranili. Mi otvoreno objavljujemo operacije koje provodimo. U nadolazećim danima možemo se suočiti s 'false flag' operacijom“, rekao je Baghaei.