IRAN

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#59701 Re: IRAN

Post by arman1 »

janje_ wrote: 10/03/2026 10:28
arman1 wrote: 10/03/2026 10:03 Bosniću, Imamoviću, Peziću i inima 90% sredstava unazad par godina, dok Assad nija namlatio govna u Siriji je dolazilo preko Čikaga, Njuorka i Londona. Pošiljaoci su bili kojekakve fondacije, organizacije i udruženja. Daljnjom provjerom ustanovljeno je da ni jeadn od pošiljalaca nema kancelariju na adresi koja je navedena prilikom vršenja uplata, da pojednostavim fiktivna lica registrovana radi svrhe bez imovine i zakupljenog prostora. US zakon to omogučava.
Provjerom kod Notara, (zakon o pristupu informacijama javnih registara) ustanovljeno je da iza tri pošiljaoca stvoje ljudi povezani sa IAJA fondacija uzsko povezana sa AIPACom. Provjeru je uradila specijalizovana kuća za Finansijsku forenziku "Forensic Risk Alliance".
Ko iole ima soli u glavi, ovo je jasno i bez istrazivanja.
Kad vidis teme kojima se on bavi, predavanja koja drzi. To je jednostavno razvlacenje pameti do u najstinije detalje. Mi svakako nismo nacisto u BiH sto se naseg identiteta tice, a on svojim "vazom" dodatno unosi pomutnju.

Vehabizam u BiH je totalno potcijenjen i ne razumijem silnu toleranciju IZ, a vamo reaguju na neke gluposti i djedamrazove..

Elem, otpor Irana im nikako ne igra u karte.
Ipak dobro je da je provedena istraga i dokumentovano. Između ostalog i komunikacija ovih spodoba s zaposlenicima američke, britanske i francuske ambasade u Sarajevu i Zagrebu i sada ugašenog usaid-a. Gašenjem usaida, naranđasta budala je napravila nemjerljivu štetu američkom obavještajnom sistemu.
Ironmen

#59702 Re: IRAN

Post by Ironmen »

arman1 wrote: 10/03/2026 10:03 Bosniću, Imamoviću, Peziću i inima 90% sredstava unazad par godina, dok Assad nija namlatio govna u Siriji je dolazilo preko Čikaga, Njuorka i Londona. Pošiljaoci su bili kojekakve fondacije, organizacije i udruženja. Daljnjom provjerom ustanovljeno je da ni jeadn od pošiljalaca nema kancelariju na adresi koja je navedena prilikom vršenja uplata, da pojednostavim fiktivna lica registrovana radi svrhe bez imovine i zakupljenog prostora. US zakon to omogučava.
Provjerom kod Notara, (zakon o pristupu informacijama javnih registara) ustanovljeno je da iza tri pošiljaoca stvoje ljudi povezani sa IAJA fondacija uzsko povezana sa AIPACom. Provjeru je uradila specijalizovana kuća za Finansijsku forenziku "Forensic Risk Alliance".
Kad vidis teme kojima se on bavi, predavanja koja drzi. To je jednostavno razvlacenje pameti do u najstinije detalje. Mi svakako nismo nacisto u BiH sto se naseg identiteta tice, a on svojim "vazom" dodatno unosi pomutnju.

Vehabizam u BiH je totalno potcijenjen i ne razumijem silnu toleranciju IZ, a vamo reaguju na neke gluposti i djedamrazove..

Iran im je bolna tacka, na poslu imam 2 podravaoca selefijskog pokreta ovako volim malo sa njima popricati da ispitam mudro teren, njihov stav je da Iran brani samo sebe i da nema nikakve veze sa Islamom i da je za nas muslimane dobar sukob Izraela i Irana jer slabe jedni druge, na pitanje kako opravdavaju svu raskos princeva i kraljeva sunita dobijes odgovor da ne zna on puno o tome nije siguran i slicno.

Btw: Iran je bolna tacka i za sendvicare zato vas molim jos jednom ako vam nisu na FOE nemojte ih qvotati kada im nesto zelite odgovoriti, ako ih budete ignorirali nekoliko dana sami ce otici sa teme.
Billy The Pljuc

#59703 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

Ma da, zna se gdje je nastao i ko ga je uvezao kod nas a kako smo mi sluge istih faktički se i ne bunimo protiv toga, IZ diktira uglavnom sve.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59704 Re: IRAN

Post by pici »

Mi smo mali i nebitni u svemu ovome, prosto populacija nije enormna da bi bili neki interesni faktor. Balkan ko balkan je prkno. Jedino sto je bilo ko neki bitniji faktor je u vrijeme jugoslavije al i tu nije neste posebno eksponirano. Ove drzavice raspadom iste su vazali i sužanj, nista vise. Ovdje sada je na strani borba dominacije USA-Kina-Rusija i reginalnih faktora Izrael-Saudijska Arabija-Iran... mozda mozemo dodati i Tursku al nebitno je sada. Kada se slonovi tuku, mravi najebu.
JovicSA

#59705 Re: IRAN

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 10/03/2026 10:13
dr_Evil wrote: 10/03/2026 10:09
sumirprimus wrote: 10/03/2026 09:54

Oni su nekad bili oko maoce, sad su u svakom mjestu pa ti gledaj.
Sitska strana je jaka na društvenim mrežama ali su im brojevi jos uvijek mali za bh uvjete.
Ne postoji siitska strana, a ovom bradonji se treba zahvaliti i poslati ga tamo odakle je i dosao, preko granice.
Naravno da postoji brte, pa ima ih u Tuzli i i Sarajevu za dalje ne znam.
Dosli su iz iste regije ko i od ovog ...
Pa ovde na forumu su najglasniji, njih se čuvaj a ne mene, kao i bie i soe koje vas hajcaju.
Previše ti to uzimaš srcu, zvaničan stav BiH i svih političara je da osuđuju napad Irana na susjede. To što se po forumima piše to je druga stvar. Pogledaj u HR recimo, 60-70% ljudi navija za Iran...ne u smislu da Iran dođe na Balkan i u HR već u ovom ratu stoje na strani Irana jer znaju da nije započeop ovaj rat. Tako ti je i ovdje, ja prvim podržavam Iran ne zato da Iran dođe u BIH već zato jer ovaj rat nije ničim izazvao.
skupljac_zeljeza

#59706 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Djeluje da je više improvizacije u hodu nego organizacije sa bilo koje strane kada se uporede izjave prvog i devetog dana. Izgleda da ovo ovako stvaranje haosa pogoduje Iranu kao vojno slabijem i napadnutom. Uvoz natrij-perhlorata iz Kine govori da se oni spremaju i za opciju dužeg sukoba, a inženjeri su obično nejkreativniji u toku samog rata.
Kukavički i plašljivi vojnici Trumpove mornarice povećali su svoju udaljenost na više od 1.000 kilometara ispalivši četiri projektila na američki nosač aviona USS Abraham Lincoln. Trump tvrdi da je situacija za njegove vojnike u regiji normalna i idealna, dok su američki vojnici pobjegli iz američkih baza sa svojim ruksacima i raseljeni su u gradove u regiji, a neki su se sklonili u hotele u regiji, naveo je glasnogovornik Iranske revolucionarne garde Ali Mohammad Naini.

Stvaranje uslova 'sirena na sirenu' na okupiranim teritorijama, dugotrajno zatvaranje doseljenika u skloništima i borba izraelskih građana na aerodromima za bijeg, bolje ilustruju stvarnost na terenu, objasnio je.

Iranske oružane snage čekaju američku pomorsku flotu u Hormuškom moreuzu i nosač aviona 'Gerald Ford'. Inicijativa za rješavanje ratnih uslova na terenu i kraj rata je u rukama iranskih oružanih snaga. Jednačine regije i budući status regije sada su u rukama iranskih oružanih snaga. Američke snage neće okončati rat. Trump tvrdi da su iranske rakete iscrpljene i da više nemaju moć uništavanja. Ako govorite istinu, zašto ne dozvoljavate novinarima i medijima da objavljuju slike pogodaka i razaranja? Zašto krijete broj poginulih?, zaključio je.
SmokingMan

#59707 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Jedno je šta političari misle, oni se bave politikanstvom na domaćoj i inostranoj sceni, izraelski lobi znaju koja je najslabija karika svakog od njih, a to je na prvom mjestu novac. Izrael se strašno boji javnog mjenja jer zna da ono prirodno naginje da bude naklonjeno strani koju je zadesila nepravda, zato su preko lobija uveli cenzuru tamo gdje mogu.
Tananarive

#59708 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Bossona wrote: 10/03/2026 08:08

Image
Cionistričko genocidne vazalno podguzne Suni muhe na čelu sa dramosernim Prdoganom su najveća beskarakterno luzerska pogan koja je bila saučesnik genocida nad Palestincima. Takođe su i u ovom zločinačkom gresorskom ratu protiv Irana potvrdili da su bili i ostali sluge Ciogenocidaša.
ne zna se ko je veća pogan KSA ili turkijska vnago, brkica bi rođenu mater poturio za 10 lira
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59709 Re: IRAN

Post by pici »

Mene je sada pocela muciti druga dilema. Ok, žutalj ucjenjen, pedofilski ga čereće, lupa gdje stigne ali u jednoj stvari mi nije jasno. Zna li su ko je i kakav je, znali su za snimke i pedofiliju, znali su da je šibicar i bogati se na funkciji, ZNALI SU!!! Mislim na demokrate pa i republikance i neutralne itd. On bi po pravdi slova trebao biti u zatvoru a ne u ovalnom uredu, napad na kapitol je napad na sistem i USA kao drzavu. Sad pitanje, kada su znali, zasto su budali dopustili kandidaturu. Mislim, moje misljenje. Da nisu imali covjeka da uradi ovakve stvari kosto je uradio i radi i radit ce i dalje. Znaci amerikanci nisu amnestirani od ovih njegovih djela vec naprotiv, oni su saucesnici. Ovakav stvor mora da ima poledjinu i ne moze sam. Opet mislim, glavno vracanje žutalja je obracun sa Kinom. Da je pobijedila Kemala ili bilo ko drugi pa i Vens, nebi mogao ovo sto on radi. Usudjujem se reci da smo mi njegovim dolaskom u tihom WW III. Zato mu rusija i treba. White Power. Iran je tu kolateralna steta za obracunavanjem sa Kinom.
breuer

#59710 Re: IRAN

Post by breuer »

pici wrote: 10/03/2026 11:09 Mene je sada pocela muciti druga dilema. Ok, žutalj ucjenjen, pedofilski ga čereće, lupa gdje stigne ali u jednoj stvari mi nije jasno. Zna li su ko je i kakav je, znali su za snimke i pedofiliju, znali su da je šibicar i bogati se na funkciji, ZNALI SU!!! Mislim na demokrate pa i republikance i neutralne itd. On bi po pravdi slova trebao biti u zatvoru a ne u ovalnom uredu, napad na kapitol je napad na sistem i USA kao drzavu. Sad pitanje, kada su znali, zasto su budali dopustili kandidaturu. Mislim, moje misljenje. Da nisu imali covjeka da uradi ovakve stvari kosto je uradio i radi i radit ce i dalje. Znaci amerikanci nisu amnestirani od ovih njegovih djela vec naprotiv, oni su saucesnici. Ovakav stvor mora da ima poledjinu i ne moze sam. Opet mislim, glavno vracanje žutalja je obracun sa Kinom. Da je pobijedila Kemala ili bilo ko drugi pa i Vens, nebi mogao ovo sto on radi. Usudjujem se reci da smo mi njegovim dolaskom u tihom WW III. Zato mu rusija i treba. White Power. Iran je tu kolateralna steta za obracunavanjem sa Kinom.
pa ogroman dio američkog društva je prilično obolio...
moimoi

#59711 Re: IRAN

Post by moimoi »

pici wrote: 10/03/2026 11:09 Mene je sada pocela muciti druga dilema. Ok, žutalj ucjenjen, pedofilski ga čereće, lupa gdje stigne ali u jednoj stvari mi nije jasno. Zna li su ko je i kakav je, znali su za snimke i pedofiliju, znali su da je šibicar i bogati se na funkciji, ZNALI SU!!! Mislim na demokrate pa i republikance i neutralne itd. On bi po pravdi slova trebao biti u zatvoru a ne u ovalnom uredu, napad na kapitol je napad na sistem i USA kao drzavu. Sad pitanje, kada su znali, zasto su budali dopustili kandidaturu. Mislim, moje misljenje. Da nisu imali covjeka da uradi ovakve stvari kosto je uradio i radi i radit ce i dalje. Znaci amerikanci nisu amnestirani od ovih njegovih djela vec naprotiv, oni su saucesnici. Ovakav stvor mora da ima poledjinu i ne moze sam. Opet mislim, glavno vracanje žutalja je obracun sa Kinom. Da je pobijedila Kemala ili bilo ko drugi pa i Vens, nebi mogao ovo sto on radi. Usudjujem se reci da smo mi njegovim dolaskom u tihom WW III. Zato mu rusija i treba. White Power. Iran je tu kolateralna steta za obracunavanjem sa Kinom.
Pa zato sto su mnogi i sa druge strane u istim tim spisima.
DaysleepeR

#59712 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

MAGA kult se enormno bogati dok je Trump na vlasti.
To ti je razlog.
Apsolutno ih ne interesuje ko, šta i kako.
Porodice Foht

#59713 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Po X-u se citira ALJazeera da su Iranci navodno scepali kompletnu druzina Delta force infiltriranu u zemlju, a nigdje dokaza. :-) De facto proiranski hoax, ali ako Zuti fakat namjerava to s Delta jedinicom, bit ce tu svasta.Ne vjerujem u ucinak kao u Caracasu s madurom.
sale07

#59714 Re: IRAN

Post by sale07 »

https://www.youtube.com/watch?v=dQQN4FIXfKQ

Pogledaj ako nisi gledao, izmedju ostalog ovdje spominje covjek slucaj iz perioda Nixona i pravi referencu u odnosu sad na Trampa. Nista prethodni predsjednici nisu drugacije radili nego Trump, samo sto je ovaj cirkusant i danasnje vrijeme je dosta viralnije pa to ima jaci odjek, al politika USA je u 5 deka.
skupljac_zeljeza wrote: 10/03/2026 05:28 I više ako neće obični pomfrit za vojnike da kupe u Turskoj gdje je višestruko jeftiniji nego ga dovlače iz Amerike.

Image

https://avaz.ba/vijesti/globus/1028064/ ... rdi-dolara
Evropa ce platiti
Čitalac

#59715 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Teheranski kvart Narmak (poznat po stotinu malih trgova) od prvog dana često je na meti napada.

Image
Svi ljudi koji su oko 15 sati prolazili ulicom, ubijeni su. Neki od njih su išli pješice, a drugi automobilima. Kao i drugih dana, ulica je bila prepuna, nitko nije ni slutio što će se dogoditi. U napadu na peterokatnicu „Rostami Kia“ oštećeni su i susjedni objekti. Ulica Dardasht u Narmaku, uvijek puna ljudi, ulica u kojoj su trgovine bile otvorene cijeli dan, sada je tiha.
Stanovnici kažu da je to bila jedna od zgrada IRGC-a, autosalon i sedam trgovina. Sve je uništeno. S druge strane ulice, oštećene su trgovina Kourosh i Saderat banka koje su sada zatvorene. Zbog štete su evakuirane i druge stambene zgrade. Uništeno je još nekoliko trgovina, a oštećena je i škola.
Trgovac Samani kaže da se sjeća samo prašine i krvi.
„Raskomadana tijela razbacana po ulici. To je katastrofa kakvu vidite samo u filmovima. Na sredini ulice bio je bijeli automobil. Komad zgrade pao je na njega, svi u automobilu su poginuli“, kaže on.
Stanovnici Narkama navikli su na eksplozije i napade. Od 12-dnevnog rata, Narmak je napadnut mnogo pua. Prošle sedmice projektili su ispaljeni na trgove 72 i 62. Na trgu 72 potpuno je razorena jedna vila…
Čitalac

#59716 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Mehrdad Ahmadi Sheikani, konzervativni „Ettelaat“: Trump je „ranjen“ i njegovo ludilo je na vrhuncu...
Dok pišem ovu bilješku, sjetio sam se 12. dana osmogodišnjeg rata Iraka protiv naše zemlje u Khorramshahru. Hodao sam do naše kuće s puškom na ramenu. Kuće u kojoj je moja majka još uvijek živjela, unatoč evakuaciji i unatoč neumoljivom bombardiranju iračke vojske. Odbila je napustiti grad. Tog poslijepodneva, iznenada se iznad grada pojavio irački MiG, leteći vrlo malom brzinom i vrlo nisko. Dugo je letio iznad grada. U tom trenutku osjećao sam se potpuno paraliziran. Čudno, nijedan pucanj nije se čuo nigdje u gradu dok nam je tako letio iznad glava. Činjenica je da je smo i ja i svi moji suborci, pod tim neprekidnim bombardiranjem, bili paralizirani i nismo mogli reagirati...
Danas je na domaćim društvenim mrežama objavljen kratki video drona Shahed-136 iznad Bahreina. Kreće se na maloj visini i unatoč noći, potpuno je vidljiv. Ali nitko od američke vojske ne ispali niti jedan metak na taj leteći ponos, sve dok on konačno ne pogodi odaje američkih trupa. Dakle, ova najmoćnija vojska u povijesti, unatoč najnovijoj vojnoj i tehnološkoj opremi, u situaciji je da se ne može obraniti od Shaheda. To me, kao Iranca i veterana, čini vrlo ponosnim, ali je li to cijela priča?
Ranjeni leopard opasniji je od zdravog. Ako ga ozlijedite, može se okrenuti i napasti lovca s puno većom snagom. Stoga mu je je potrebno ostaviti otvoren put za bijeg. Možemo razumjeti očaj američke vojske. To se odražava u izjavama i ljutnji ministra rata, državnog tajnika i glavnog pregovarača, a posebno u svakodnevnim Trumpovim kontradikcijama. Trump je ranjen i ako ne pronađe način da pobjegne iz ove situacije, njegov narcizam i ludilo (koje je na vrhuncu) može dovesti do užasnih stvari. Posljednja tri dana bombardiranja ukazuju na to. To mu neće donijeti pobjedu, ali može imati razorne posljedice za nas.
Dakle, moramo razmišljati o rješenju koje će mu omogućiti da se izvuče iz ove situacije prije nego što nam uništi zemlju. Ovo ludilo se mora zaustaviti političkim i diplomatskim mjerama. U tu svrhu potrebno je djelovati svom raspoloživom političkom moći zemlje.
Rejhana

#59717 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Dozer

#59718 Re: IRAN

Post by Dozer »

Porodice Foht wrote: 10/03/2026 11:18 Po X-u se citira ALJazeera da su Iranci navodno scepali kompletnu druzina Delta force infiltriranu u zemlju, a nigdje dokaza. :-) De facto proiranski hoax, ali ako Zuti fakat namjerava to s Delta jedinicom, bit ce tu svasta.Ne vjerujem u ucinak kao u Caracasu s madurom.
Ako je istina, dolazimo na ono sto rekoh prije 3 dana, kako ce proci specijalci ako udju.
Rejhana

#59719 Re: IRAN

Post by Rejhana »

ElRe

#59720 Re: IRAN

Post by ElRe »

https://www.b92.net/info/svet/214554/ir ... mrtav/vest
Spekulacije o navodnoj smrti izraelskog premijera Benjamina Netanjahua pojavile su se na društvenim mrežama, piše hebrejski veb-sajt iranske novinske agencije Tasnim.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#59721 Re: IRAN

Post by JOINT_1921 »

ElRe wrote: 10/03/2026 12:15 https://www.b92.net/info/svet/214554/ir ... mrtav/vest
Spekulacije o navodnoj smrti izraelskog premijera Benjamina Netanjahua pojavile su se na društvenim mrežama, piše hebrejski veb-sajt iranske novinske agencije Tasnim.
Tokom posjete Nacionalnom zdravstvenom operativnom centru u ponedjeljak navečer, Netanyahu je rekao da Izrael nastavlja djelovati protiv iranskog režima, uz poruku da budućnost Irana na kraju zavisi od samih građana te zemlje.
Haris.ba

#59722 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Meni je ovo bila jedna od najzanimljivijih vijesti oko nosaca aviona. Cuj, pobjegli 1000 km.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59723 Re: IRAN

Post by mk ultra »

Haris.ba wrote: 10/03/2026 12:26 Meni je ovo bila jedna od najzanimljivijih vijesti oko nosaca aviona. Cuj, pobjegli 1000 km.
granata bez
Rejhana

#59724 Re: IRAN

Post by Rejhana »

ladacoko

#59725 Re: IRAN

Post by ladacoko »

Rejhana wrote: 10/03/2026 12:14
Znaci sigurno su ga nacepili, i od straha za velikom blamazom nece oni ni prici vise blizu ikad.
Post Reply