IRAN

alijagoro

#59151 Re: IRAN

Post by alijagoro »

dr_Evil wrote: 09/03/2026 13:36
lajkujMe wrote: 09/03/2026 13:28
sumirprimus wrote: 09/03/2026 13:05 Ako je ovo deranje onda vama slijedi bolno otrijeznjenje za koju heftu
Bukvalno najgori mogući oblik propagande iranaca mada ih razumijem nije im lako. Nije ni drugoj strani mahane.
Probao objasniti, uglavnom sad sam cio cionisticki pro genocidni srbenda mrzilac muslimana, kvazi strucnjak na ovoj temi. Misle da sam pobjegao s teme.
A cekam da fog of war prodje i da napokon vidimo sta je situacija na terenu.
Za razliku od Ukrajinskog ovaj rat je dobro pod kisobranom i medijskom tisinom s obe strane.
Vidimo samo najvece bubove koji se ne mogu ignorisati.

A obe strane siluju internet s laznim vijestima, videima i fotkama. Ili su stari ili su AI ili su jednostavno laz.

Po Iranu do sas je 500 Amera mrtvo imamo samo dokaz za 5. Po Iranu gadjanje hotela po dubaiu su bili cio nacisti a ne civili. Po Iranu potopljen je jedan nosac i jedan Destroyer.
Po Iranu cijeli vrh Izraela je mrtav ukljucujuci genocidnog Netanyahua (ala su se iznenadili jucer na temi sto je ziv).
I najjaca stvar da su svi Thaad radari onesposobljeni (dokazano samo 1 s mogucnosti da je i drugi pogodjen ostali su dokazano fejk)

S Izra-SAD strane imamo laz da je Iran obezglavljen, da im je skoro unistena Balisticka sposobnost i da su blizu pobjede i da naravno najveca laz da je Iran sam gadjao skolu, sad zasigurno znamo da su to bili Ameri s Tomahawk krstarecom.

Ovdje na temi su uvjereni da Iran ima PVO a skoro da je vise nema. Da Iran ima 100.000 balistickih (haha) i da Iran samo ceka pogodan trenutak da razvali Izrael jer Izrael nema vise PVO zajedno s ostalim napadnutim zemljama.....
Prolazi jasta nego a ko malo vise gleda cjelokupnu sliku samo par stvari je jasno.

1. Izrael i Ameri dominiraju nebom
2. Vecina raketa biva skinuta (20 prolaza dnevno je smjesno)
3. Obe strane gadjaju civilne objekte
4. Iranska vlast je degradirana ali ne onesposobljena

To je to apsolutno nista vise se ne moze reci za ove skoro 2 sedmice rata.
I ne procitah ti post, ali vidio sam da se slazes s sumirom u prvoj recenici :D meni dosta :D
:D
DaysleepeR

#59152 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

VladaFBiH wrote: 09/03/2026 13:37
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 13:06
A_A_AKCIJA wrote: 09/03/2026 12:55

Relax, dude

OK, sve je AI, u Tel Avivu se sunčaju i piju koktele na plaži :thumbup: . Valjda zato i ne daju snimke, da im mama ne vidi da se opijaju.

Jok, eto ti znaš šta je kasetna :D

Već se pričalo na temi, valjda si preletio.

Multiple warhead je precizan naziv,. odnosno bojeva glava koja u sebi sadrži 80 granata koje padnu na cilj.

Dude, znam ja da Iran ima te rakete i da ih je vjerovatno ispalio, ja govorim o tome da nemamo dokaza da su to te rakete na snimku jer se oni clusteri ugase i nema snimka njihovog udara. Valjda bi neko nastavio da snima da ima stotinjak eksplozija koje slijede. Ono su najprije krhotine.
Zašto bi uopšte kasetna municija imala tracer opciju da se vidi gdje pada? Nonsense pričate, lišeni ste svake logike.
Doslovno na slici piše: "Možemo pretpostaviti da projektil podržava korištenje kasetne bojeve glave koja je može pretvoriti u manje rakete."

We can make a guess that missile supports using cluster warhead which can turn it into smaller rockets
You are translating english to me? You think I can't understand english?
Is this rocket above Tel Aviv now? Is this a video?
skrbavi-admin

#59153 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

samo cu reci ako i kad Irana ne bude, bila jednom nekad civilizacija kojoj nisu dali da disu, napali je ratno vise puta, civilizacija koja je stala na stranu potlacenih obespravljenih i zao mi je samo sto je nisam posjetio na vrijeme.....

naspram civilizacije stare 80g
lajkujMe

#59154 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Idemo jos malo da argumentima razvalimo ovdasnje halucinacije.

1. Hrane na Bliskom istoku ne fali zao mi je za vas ali nece niko pocrkati od gladi
2. Avio letovi su se koliko toliko stabilizovali niko nije zarobljen
3. Nafta se prebacuje preko Saudije na zapadne terminale
4. Hezbolah nema nikakav uspjeh sem sto je uspio provuci koju raketu na sela blizu granice i sto su se uspjeli odbraniti od malih kopnenih taktickih napada
5. Iran nema PVO
6. Udari na zemlje Bliskog istoka su sve manje uspjesne i minimalna je steta

I sad moj najdrazi mit, zasto Iran ne razbuca aerodrome odakle poljecu. Znate postoji nesto sto se zove cement i pijesak, pomjesas to s vodom i naspes u rupu i malo izravnas :) to se inace zove gradjevinarstvo :lol: Aerodromi se ne mogu onesposobiti trajno samo na nekoliko sati s ogromnim napadom (ne isplati se)
VladaFBiH

#59155 Re: IRAN

Post by VladaFBiH »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 13:40
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 13:06

Dude, znam ja da Iran ima te rakete i da ih je vjerovatno ispalio, ja govorim o tome da nemamo dokaza da su to te rakete na snimku jer se oni clusteri ugase i nema snimka njihovog udara. Valjda bi neko nastavio da snima da ima stotinjak eksplozija koje slijede. Ono su najprije krhotine.
Zašto bi uopšte kasetna municija imala tracer opciju da se vidi gdje pada? Nonsense pričate, lišeni ste svake logike.
Doslovno na slici piše: "Možemo pretpostaviti da projektil podržava korištenje kasetne bojeve glave koja je može pretvoriti u manje rakete."

We can make a guess that missile supports using cluster warhead which can turn it into smaller rockets
you are one funny boy :lol: :lol: :lol: :lol:
Rejhana

#59156 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Posljedice clustera u Epsteinlandu

Hiljade ljudi okupilo se u Iranu kako bi pokazalo podršku svojoj vladi usred cionacističkih napada

alijagoro

#59157 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Sad kad se trump naljuti na svoje gazde iz tel aviva :-)
GandalfSivi

#59158 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Dobro je ba, ne pricamo svi njemacki 😎
DaysleepeR

#59159 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

VladaFBiH wrote: 09/03/2026 13:43

Jako puno ljudi za koje sam mislio da su o sebi pri sebi su na ovj temi totalno pogubili konce u navijanju i podijelili tonu notornih gluposti.

Najgore od svega, bez da napišeš bilo šta pristrasno za bilo koga, samo kritikuješ izbor sadržaja, automatski si najgori neprijatelj.

To je zabrinjavajuće.
Romanija

#59160 Re: IRAN

Post by Romanija »

Leopard_SA wrote: 09/03/2026 13:22
sumirprimus wrote: 09/03/2026 13:19 Samo slikom na sliku i kus bolje argumentacije.
Ko ovo iz irana, niko i ne sumnja da je tacno
Sto se neko odjednom aktivirao :lol: Jel to stigo sendvic
Nesto se desilo tokom ucesca na forumu u Ukr, bio je banovan tokom prve godine ili tako nekako, i onda smo urgirali da se vrati, i kad se vratio ko da mu je neki Shlomo iz Jafe hakirao racun, ili ga je neko bas onako psiholoski prodrm'o, na grudima amblem Judeje&Samarije i na revreru mala znacka sa Dodikovim likom, najvecim Samarijcem na ovim prostorima.
lajkujMe

#59161 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

I ovo ce zavrsiti tako sto ce Iran pristati na uvjete i trajno se odreci nuklearnog programa i uticaja u regionu.
Vi se radujete kojom balistickom koja prodje a ovako jednim napadom Ameri imaju vise eksplozivne moci nego sve sto su Iranci dosad poslali na Izrael.
Bukvalno gledate razmontiranje drzave uzivo.
Iranci ce poslije ovog rata imati problema sa svime,od hrane, vode (sto i bez rata vec imaju problem) sa strujom i sa naftom.

A ostaje jedna cinjenica Rusija, Kina S.Koreja nisu mrdnule prstom da pomognu.
Jesu zapravo, ko Von der Lajn kad kaze zabrinuti smo ako se to pika kao pomoc?
A_A_AKCIJA

#59162 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Još malo o klaster bombama

VladaFBiH

#59163 Re: IRAN

Post by VladaFBiH »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 13:44

Jako puno ljudi za koje sam mislio da su o sebi pri sebi su na ovj temi totalno pogubili konce u navijanju i podijelili tonu notornih gluposti.

Najgore od svega, bez da napišeš bilo šta pristrasno za bilo koga, samo kritikuješ izbor sadržaja, automatski si najgori neprijatelj.

To je zabrinjavajuće.
Druže, ti si se zakačio za sliku koja pokazuje doslovno da se klaster glava može puniti mini raketama i govoriš da to nije tačno. Da li smo vidjeli djelovanje ove rakete - možda da a možda i ne jer je tolika cenzura na snazi da zapravo niko ne zna šta se tačno događa. Činjenica jeste da su se stvorila dva navijačka tabora a čijenica je da će i mene i tebe i sve nas pogoditi posljedice ovog sranja koje je Izrael napravio. U svakom slučaju trebaju se smiriti strasti i ovo pogledati iz realnog ugla a ne samo iz navijačkog.

Kada se ovo nekada završi mislim da ćemo tek tada znati razmjere pravog sranja koje se desilo dole.
skupljac_zeljeza

#59164 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

sumirprimus wrote: 09/03/2026 13:34
I vi navijate za taj isti Iran.
Da, dok je to borba civilizacije protiv barbara. Dok je to borba napadnutog protiv agresora. Sve dok je to pokušaj da se od Irana napravi kolonija kao do Sirije, Libije, Iraka, Jordana, Egipta, Maroka....
DaysleepeR

#59165 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

VladaFBiH wrote: 09/03/2026 13:50
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 13:44

To je zabrinjavajuće.
Druže, ti si se zakačio za sliku koja pokazuje doslovno da se klaster glava može puniti mini raketama i govoriš da to nije tačno. Da li smo vidjeli djelovanje ove rakete - možda da a možda i ne jer je tolika cenzura na snazi da zapravo niko ne zna šta se tačno događa. Činjenica jeste da su se stvorila dva navijačka tabora a čijenica je da će i mene i tebe i sve nas pogoditi posljedice ovog sranja koje je Izrael napravio. U svakom slučaju trebaju se smiriti strasti i ovo pogledati iz realnog ugla a ne samo iz navijačkog.

Kada se ovo nekada završi mislim da ćemo tek tada znati razmjere pravog sranja koje se desilo dole.
Vidiš kako komunikacija na ovoj temi ne valja ništa.
Apsolutno ne.
Ja kažem da nema dokaza da su ono na snimcima te rakete jer nema snimka udara.
Ono više izgleda kao krhotine od presretnutog projektila.

I ljudi odmah sendviče pominju.

Bio vjernik, ili nevjernik - ISTINA je jedina koja vrijedi u životu.
Gdje su muslimani izgubili ISTINU u svom putu i kad je ISTINA postala nebitna, pitam se.

Ljudi, ramazan je, mislite na ono što tvrdite.
lajkujMe

#59166 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

I ova tema mi je na nesto vrlo bitno ukazala. Vecina ljudi na ovoj temi su ovce sva sreca nasi politicari jos nisu na nivou propagande kao sto to trenutno rade Izrael, SAD i Iran.
Neki ovdje bi bukvalno mogli biti izmanipulisani da pobiju cijelo svoje selo jer im se ne uklapa u mindset. 100% sam sas uvjeren da zbog takvih neobrazovanih emocionalnih tragicara da ce nas razjebati kao zemlju i kao narod u dogledno vrijeme ne jer su jaci nego sto smo glupi.

Stali ste na stranu neprijatelja prvo Srbije a onda Rusije i Kine sve zbog Irana koji je tamo daleko. Umjesto da gledate interes svoje zemlje i svog naroda. A nama nije interes biti neprijatelj Amerike i Izraela.

Zato Kosovo ima Javeline a mi hurme :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#59167 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

:thumbup:
lajkujMe wrote: 09/03/2026 13:42 Idemo jos malo da argumentima razvalimo ovdasnje halucinacije.

1. Hrane na Bliskom istoku ne fali zao mi je za vas ali nece niko pocrkati od gladi
4. Hezbolah nema nikakav uspjeh sem sto je uspio provuci koju raketu na sela blizu granice i sto su se uspjeli odbraniti od malih kopnenih taktickih napada
5. Iran nema PVO

I sad moj najdrazi mit, zasto Iran ne razbuca aerodrome odakle poljecu. Znate postoji nesto sto se zove cement i pijesak, pomjesas to s vodom i naspes u rupu i malo izravnas :) to se inace zove gradjevinarstvo :lol: Aerodromi se ne mogu onesposobiti trajno samo na nekoliko sati s ogromnim napadom (ne isplati se)
Cime prebacuju? Cisternama :D
dr_Evil

#59168 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 13:42 Idemo jos malo da argumentima razvalimo ovdasnje halucinacije.

5. Iran nema PVO

:S da, zato niti jednoj vojsci nije prioritet da poroka prvo piste, sta ce ih rokat kad dodje Jozo sa dvije kante betona i popravi to
GandalfSivi

#59169 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

sime_cipol wrote: 09/03/2026 13:55 :thumbup:

5. Iran nema PVO

Cime prebacuju? Cisternama :D
Ima naftovod, ali logisticki skoro nemoguce…
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59170 Re: IRAN

Post by konektovan »

alijagoro wrote: 09/03/2026 13:43
Sad kad se trump naljuti na svoje gazde iz tel aviva :-)
nije to tanker,..
Čitalac

#59171 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Rijad: Iran će biti najveći gubitnik...
Saudi Arabia has condemned what it describes as Iran’s sustained campaign of aggression against the Kingdom, fellow GCC and other nations, cautioning that continued escalation would ultimately devastate Iran itself.
In a statement issued on Monday, Saudi Arabia’s Ministry of Foreign Affairs said that if Iran presses ahead with its attacks, it would bear the heaviest diplomatic, economic, and strategic consequences, and be “the biggest loser.”
The ministry stated that the attacks were “unacceptable under any circumstances,” and reaffirmed the Kingdom’s right to take measures to protect its people, territory, and sovereignty.
Riyadh condemned Iran’s attacks on civilian airports and oil infrastructure, calling them a violation of international law and a deliberate attempt to destabilize the region.
“The targeting of civilian airports and oil facilities is nothing but a demonstration of determination to threaten security and stability and a flagrant violation of international covenants and international law,” the statement said. The ministry also pushed back against recent remarks by Iran’s President Masoud Pezeshkian, who had publicly stated that Tehran had no intention of attacking neighboring countries.
The ministry rejected that assurance as hollow, arguing that Iran’s strikes had continued unabated both during and after the speech, driven by what Riyadh called “flimsy pretexts.”
Saudi Arabia rejected Iran’s allegation that the Kingdom had allowed fighter jets and refueling aircraft to launch from Saudi territory to participate in hostilities against Iran.
“The reality is that those aircraft are conducting air patrols to monitor and protect the airspace of the Kingdom and the GCC states from Iranian missiles and drones,” the ministry stated.
lajkujMe

#59172 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

dr_Evil wrote: 09/03/2026 13:56

5. Iran nema PVO

:S da, zato niti jednoj vojsci nije prioritet da poroka prvo piste, sta ce ih rokat kad dodje Jozo sa dvije kante betona i popravi to
Gadjas ono sto se nalazi na pisti a ne pistu :) taj level Iran nema, Rusi to nemaju da imaju ne bi Ukrajinska Avijacija letjela u 4 godini rata.
JovicSA

#59173 Re: IRAN

Post by JovicSA »

5. Iran nema PVO

Znači sve je po onoj "raduj se srpski rode, eto Trumpa i slobode".
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#59174 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 13:53 I ova tema mi je na nesto vrlo bitno ukazala. Vecina ljudi na ovoj temi su ovce sva sreca nasi politicari jos nisu na nivou propagande kao sto to trenutno rade Izrael, SAD i Iran.
Neki ovdje bi bukvalno mogli biti izmanipulisani da pobiju cijelo svoje selo jer im se ne uklapa u mindset. 100% sam sas uvjeren da zbog takvih neobrazovanih emocionalnih tragicara da ce nas razjebati kao zemlju i kao narod u dogledno vrijeme ne jer su jaci nego sto smo glupi.

Stali ste na stranu neprijatelja prvo Srbije a onda Rusije i Kine sve zbog Irana koji je tamo daleko. Umjesto da gledate interes svoje zemlje i svog naroda. A nama nije interes biti neprijatelj Amerike i Izraela.

Znas sta je meni zanimljivo, kako to da ste osudjivali napad i ageesiju Rusije na suverenu zemlju, a ovdje se pravite budale? Navijate za Ukrajinu da se odbrani jer je napadnuta bez razloga. A ovdje kontra.
Branite genocid u Gazi.
Mozes li mi objasniti taj fenomen licemjerstva?
zigzag

#59175 Re: IRAN

Post by zigzag »

sime_cipol wrote: 09/03/2026 13:59
lajkujMe wrote: 09/03/2026 13:53 I ova tema mi je na nesto vrlo bitno ukazala. Vecina ljudi na ovoj temi su ovce sva sreca nasi politicari jos nisu na nivou propagande kao sto to trenutno rade Izrael, SAD i Iran.

Znas sta je meni zanimljivo, kako to da ste osudjivali napad i ageesiju Rusije na suverenu zemlju, a ovdje se pravite budale? Navijate za Ukrajinu da se odbrani jer je napadnuta bez razloga. A ovdje kontra.
Branite genocid u Gazi.
Mozes li mi objasniti taj fenomen licemjerstva?
I meni je to zanimljivo. Isti četnici napadaju suverene zemlje.
Post Reply