davno napisah da bar 80% nasih vozaca ne zna drzati pravac u svojoj traci, a kamoli te komplikovanije operacije
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#105402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Predivni argelini i ostale šiše
Šta se samo udesa desilo ili zamalo desilo kao poslijedica kurcenja na toj lokaciji
Šta se samo udesa desilo ili zamalo desilo kao poslijedica kurcenja na toj lokaciji
- muha_sa
-
BadBoy
#105404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bravo!
Kad bi ovo neki majmun sa onim đipom rubiconom ili čim već paradiraju uradio? To je ispod časti tim bradatim gospodinima.
-
noviclan
#105405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sarajevo: Automobil udario u stub na Dolac Malti, obustavljen tramvajski saobraćaj
http://www.klix.ba/clanak/260308110

Je li moguce biti ovoliki narkoman i pogoditi ovoliki stub, ima li u pennyu kupiti ili gdje vec pojeftino onu reflektujucu traku da obletin ovaj stub. Zalosno
- drug_profi
#105406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nek ofarbaju ovaj polukrug u neku boju. Stub stoji bar 60 godina na istom mjestu. Samo je prije postojao ivicnjak okolo.
Ovi danasnji tzv. vozači nemaju vremena da gledaju cestu dok voze.
- Logovan
#105407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja vala fakat ne znam šta je sa ljudima, redovno se neko zabije u stub. Niti u jedan drugi stub se ne zabijaju, nego samo u ovaj. A zabijanja krenula nakon što je završena rekonstrukcija pruge, odnosno otklonio se ivičnjak koji je bio oko stuba.
Ako si stao na semaforu, upali se zeleno, kreneš, skrećeš i kako ne vidiš stub? Ili ako je već bilo zeleno pa nisi stajao, opet kako nisi vidio stub? Pa nije se odjednom pojavio dok si prolazio, nije bio nevidljiv.
Ako si stao na semaforu, upali se zeleno, kreneš, skrećeš i kako ne vidiš stub? Ili ako je već bilo zeleno pa nisi stajao, opet kako nisi vidio stub? Pa nije se odjednom pojavio dok si prolazio, nije bio nevidljiv.
- drug_profi
#105408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svima ovima oduzeti vozacku.
I test na opijate.
Stub mora ondje stajati jer je krivina na prugi. Mora mreza biti iznad pruge.
Stoji bar 60 godina na istom mjestu. Eto recimo 50 je otkako postoje odvojeni kolovozi za dva smjera.
I test na opijate.
Stub mora ondje stajati jer je krivina na prugi. Mora mreza biti iznad pruge.
Stoji bar 60 godina na istom mjestu. Eto recimo 50 je otkako postoje odvojeni kolovozi za dva smjera.
- Quaresma
#105409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro mozda je neki non-sarajlija prvi put u Sarajevu
Mada opet ne znam kud bas u banderu da se zabije.
ja sam jedne prilike mogao preci jednim dijelom preko trotoara bas na onoj stanici preko puta muzeja gdje se desila ona nesreca. tada prvi put vozio od pravca ambasade i skrecem u lijevo i kako sam se priblizavao nisam vidio da idem na taj dio trotoara. jer je nekako stopljeno sa cestom.drug_profi wrote: ↑08/03/2026 23:08 Ma nek ofarbaju ovaj polukrug u neku boju. Stub stoji bar 60 godina na istom mjestu. Samo je prije postojao ivicnjak okolo.
- Edin H.
#105410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neka barem ćize opale.Quaresma wrote: ↑09/03/2026 01:31 Dobro mozda je neki non-sarajlija prvi put u SarajevuMada opet ne znam kud bas u banderu da se zabije.
ja sam jedne prilike mogao preci jednim dijelom preko trotoara bas na onoj stanici preko puta muzeja gdje se desila ona nesreca. tada prvi put vozio od pravca ambasade i skrecem u lijevo i kako sam se priblizavao nisam vidio da idem na taj dio trotoara. jer je nekako stopljeno sa cestom.drug_profi wrote: ↑08/03/2026 23:08 Ma nek ofarbaju ovaj polukrug u neku boju. Stub stoji bar 60 godina na istom mjestu. Samo je prije postojao ivicnjak okolo.
- drug_profi
#105411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kila farbe po raskrsnici rjesava probleme.
-
noviclan
#105412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Volio bih da naprave Ćize ovima sto idu sa sjevera na jug ili sjever zapad ili jug sjever ili jug istok manje bi bilo guzve a vise prometa
-
mali_balon
#105413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aksam, slabo osvjetljenje, odsjaj svjetala vozila koja dolaze u susret, pracenje saobracaja I eto recepta za belaj.....
Sto kazu reflektirajuca farba na stubu I iscrtane linije tj horizontalna signalizacija bi znatno smanjile ove belaje
Sto kazu reflektirajuca farba na stubu I iscrtane linije tj horizontalna signalizacija bi znatno smanjile ove belaje
-
tokio25
#105414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni jedino objasnjenje kako opale u ovaj stub je polukruzno rade pa i tom trenutku gledaju prema stanici
Al opet ono vidis jebeni stub valjda nije cackalica
Al opet ono vidis jebeni stub valjda nije cackalica
-
Naslovnica
#105415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stub je nakon rekonstrukcije ostao tu gdje jeste a ostrvo je urađeno kako je urađeno.Logovan wrote: ↑08/03/2026 23:22 Ja vala fakat ne znam šta je sa ljudima, redovno se neko zabije u stub. Niti u jedan drugi stub se ne zabijaju, nego samo u ovaj. A zabijanja krenula nakon što je završena rekonstrukcija pruge, odnosno otklonio se ivičnjak koji je bio oko stuba.
Koliko mi se čini, stub je čak van ostrva.
Totalno neprirodno i mimo svake logike.
Ne opravdavam vozače, ali sam siguran da bi, kada je stub već tu gdje jeste i kada je to izveeno kako jeste, adekvatna horizontalna signalizacija itekako smanjila broj ovakvih situacija.
Opletite kako su vozači krivi. Jesu. Naravno.
Ali to ne mijenja činjenice u vezi pozicije stuba.
- Laplace
#105416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Problem je zavesti red ako su svi prije tebe dozvoljavali sve i svašta. Tu neće ispasti loši oni prije nego ti, koji "sitničariš" i "maltretiraš narod". Neće se pričati kako ti hoćeš čistiji grad nego da pljačkaš sirotinju.Hakiz wrote: ↑06/03/2026 22:51Zato i kažem. Kada god neko spomene da samo kažnjavanje rješava treba imati na umu da neko treba raditi na kažnjavanju. Samo određivanje kazne na papiru ništa ne znači.muha_sa wrote: ↑06/03/2026 20:43Gdje to kažnjavaju![]()
Evo kod mene--Gradačačka ulica--svaki dan bi kod i oko Binga mogli uzet par milja maraka na kaznama. Gledam patrole kako prolaze i ne pomisle stat--ima ih koji stanu al da svrate u obližnju pekaru il da noge protegnu--sve vide al im ne pada na pamet čestitku za brisac zakacit![]()
Ovom gradu je potrebno bar dvatedesetak pauka--da svaki dan kruže i dižu auta. eto love![]()
Imamo nelegalnu gradnju i intervencije na objektima, nepropisno parkiranje, loženje smeća, bacanje otpada svuda, šverc cigaretama otvoreno na pijacama, nepoštovanje zakona o pušenju itd. To su sve stvari na kojima se mogu naplatiti ozbiljni novci. A vlast odlučuje da pusti te stvari da se dešavaju bez kažnjavanja.
Koji je interes vlasti da tu pušta? Ko iz vlasti kiotroliše cigarete na pijaci Otoka?
Nova paradigma. Ista kao stara.
Kao kod mene na poslu: prva tri časa djeca su kod profesora koji im dozvoljavaju sve, onda dođu kod mene i ja im tražim red,rad i disciplinu i ispadam staro čangrizalo koje maltretira jadnu djecu.
Ukratko, zavođenje reda je politički nepopularno pa se svi trude raditi na drugim stvarima (kao tramvajska pruga - nova pruga, novi tramvaji, stari raspašoj u GRAS-u).
- Laplace
#105417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na osnovu čega si izračunao da vozač pri preticanju vozi 20 ispod ograničenja?ZoomZoomKiwi wrote: ↑08/03/2026 11:18Nije uredno preticanje. Vozi 20 ispod ograničenja.
Ometa normalan tok saobraćaja.
- Laplace
#105418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O ovome sam u društvu znao pričati: zašto patriotizam ne bismo pokazali time da svoju domovinu držimo čistom i urednom? Dva puta godišnje ćemo paradirati a ostalih 363 dana bacati smeće gdje god nam naumpadne? Ja to ne smatram patriotizmom.
- Laplace
#105419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što je najljepše, svi smo znali da će se javiti par stručnjaka koji će opravdavati preticanje zaustavnom trakom.oXavier wrote: ↑08/03/2026 13:39tuitamo wrote: ↑08/03/2026 13:03 Pogledajte video. Čovjek uredno pretiče osjetno većom brzinom. Onaj koji pretiče nije dužan dodatno ubrzati zbog krezavog poludidiota iza koji se zalijepio za njegovo autonda stigne na naplatne kućice Visoko 39 sekundi ranije.
Za nestrpljivog bošnju bez osnovne kulture i strljenja sve je sporo svakako.![]()
I fokus diskusije se preusmjerio na čovjeka koji regularno pretiče umjesto na majmuna koji pretiče zaustavnom.
-
tokio25
#105420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma da je stub na sredini raskrsnice opet kako ne vidis stub jbtNaslovnica wrote: ↑09/03/2026 07:46Stub je nakon rekonstrukcije ostao tu gdje jeste a ostrvo je urađeno kako je urađeno.Logovan wrote: ↑08/03/2026 23:22 Ja vala fakat ne znam šta je sa ljudima, redovno se neko zabije u stub. Niti u jedan drugi stub se ne zabijaju, nego samo u ovaj. A zabijanja krenula nakon što je završena rekonstrukcija pruge, odnosno otklonio se ivičnjak koji je bio oko stuba.
Koliko mi se čini, stub je čak van ostrva.
Totalno neprirodno i mimo svake logike.
Ne opravdavam vozače, ali sam siguran da bi, kada je stub već tu gdje jeste i kada je to izveeno kako jeste, adekvatna horizontalna signalizacija itekako smanjila broj ovakvih situacija.
Opletite kako su vozači krivi. Jesu. Naravno.
Ali to ne mijenja činjenice u vezi pozicije stuba.
navikli da sjeku cestu pa i raskrsnice pa ga odmah namota na stub?
gdje ulazi u prvu traku za skretanje prema gradu iz pravca mosta pa onda tamo pogodi traku prema as-u?
ajde da je na sredini pa ga ogrebao al direktno udariti stub mi je nezamislivo
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#105421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno, taj stub kritičan
, u istoj ravnini sa cestom onako siv stopi se sa okolinom još pogotovo nouću ko mozda ne zna za njega u momentu nisi svjestan da postoji uopšte
.
- Laplace
#105422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno, ako kroz raskrsnicu prolaziš ispravnom putanjom (prateći zamišljeni luk, kako se uči u auto školi), nećeš udariti u stub sve i da ga ne vidiš. Stub nije uopšte u liniji kretanja, osim za pametnjakoviće koji nijednu krivinu ne prolaze bez peglanja iste.
-
zigson
#105423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako ne vide onoliki stub, kako ce vidjeti pjesaka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#105424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nekada davno sam cistio smece sto drugi bacaju
nemam namjeru to vise nikad ciniti
nemam namjeru to vise nikad ciniti
- Ateista
#105425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam primijetio jesu li sta mijenjali, ali oznake na tom dijelu su bile lose, kad se prati luk koji ide se pravo na stub i to bi trebalo rijesiti ako nisu.
To naravno ne moze biti opravdanje da neko ne vidi stub, takvima trajno treba vozacku uzeti, ali ni oznake nisu bile ok.
To naravno ne moze biti opravdanje da neko ne vidi stub, takvima trajno treba vozacku uzeti, ali ni oznake nisu bile ok.