Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Thorgerson wrote: ↑08/03/2026 09:14
Ma ja, nemoj sirotinja da drzi auto upaljeno 20min ili eto vozaci kamiona kojima je to potrebno, al ce zato bogata bagra da unistava planetu raketama i da vozaju i zagadjuju mora sa svojim jahtama i nebo avionima. Jedan muskov let zagadi ko 200 automobila.
Daj ti nama papirne slamke i cepove zakacene na flasama.
Sve si ti u pravu.
Ali, mi u Sarajevu zivimo u jednom od najzagadjenijih gradova. A, to nije zbog bogatuna.
mali_balon wrote: ↑08/03/2026 00:54
ili migranata sa sprejevima za uspavljivanje....u
Pljackaju kad te uspavaju ili....
Da, uspavaju i pljackaju.....nedavno je u Belgiji rumun zaplatio, valjda zakljucao kamion sa bravama koje kupis kace vrata i rukohvate pa je nemoguce otvoriti....valjda ovi naprskali previse ili je covjek bio srcani bolesnik, posto nisu mogli otovriti vrata, plin ostao u kamionu, a nije imao ni siber malo otvoren, jer oni kad zavrse sa pljackom ostave vrata otvorena da plin izadje, tako da bude samo gadna glavobolja I smrznes se....
Ja imam te brave I uvijek ostavim siber malo otvoren.
A sto se tice sararjeva I zagadjenja....samo tehnicki I ko nema dpf filter odma u presu...
Italija 300evra ako te sinjor karabinjer skonta....u Becu cojk upalio auto i izaso da ocisti snijeg kad her policaj dodje I kazna, zabiravio sam.koliko, jer je auto bilo upaljeno, posebnu paznju ce tome posvetiti ljeti jer ostaju auta upaljena zbog klime
I u Engleskoj je isto.
Ko ostavi upaljeno auto zbog klime je ok da kažnjavaju, ali je nelogično očekivati da ćeš dovoljno odmrznuti stakla za sigurnu vožnju zimi samo korišćenjem spreja.
Ma jarane zamsili italija (ne mora vise biti ni italija) ljeto ide temperatura do 40 glat....ti u kamionu navece hoces da zaspis....to je rerna, otvoris prozor eto komaraca ili migranata sa sprejevima za uspavljivanje....upalis parking klimu za 2h se ugasi.ode baterija, nes moc upalit kamion ujutro......upalis kamion drnda 2 3 sata da.mozes makar malo da odspavas i eto ti karabinjera iz lagano ohladjene skode superb sa kaznom za upaljen kamion.....
Thorgerson wrote: ↑08/03/2026 09:14
Ma ja, nemoj sirotinja da drzi auto upaljeno 20min ili eto vozaci kamiona kojima je to potrebno, al ce zato bogata bagra da unistava planetu raketama i da vozaju i zagadjuju mora sa svojim jahtama i nebo avionima. Jedan muskov let zagadi ko 200 automobila.
Daj ti nama papirne slamke i cepove zakacene na flasama.
Gledajuci na ulicama svakodnevne gužve bez obzira koji dio dana mogu samo kazat da smo mi daleko od sirotnije
Mahom po jedno u autu--jebo svu gospodu ovog svijeta kakva smo mi gospoda--u kaHvic autom--još da može kako pred šank parkirat jer je daleko pred samim kaficem na trotoaru
ZoomZoomKiwi wrote: ↑08/03/2026 11:36
Ne postoji objektivan razuman argument za vožnju putničkog motornog vozila 20 km/h ispod ograničenja.
Kiša, magla, snijeg?
Ne vidim to na ovom snimku.
I ne znam kakva to kiša mora biti ili snijeg da se vozi toliko sporije. Naravno opet ako imaš ispravno vozilo, ako si ti ispravan i ako su ti gume normalne. U tome je fazon. Ako ispunjavaš minimalne tehničke i psihomotorne uslove za vožnju, ne bi trebao voziti tako sporo. Ako ih ne ispunjavaš, onda se hvataj javnog prevoza.
Vožnja nije osnovno ljudsko pravo, i brate nije svako za volana.
U zemlji u kojoj ja živim niko ne vozi 20 ispod ograničenja.
Valjda zato što ljekarski i tehnički pregledi ne puštaju da se prođe ako ne zadovoljavaš uslove za prolaz.
Ne postoji objektivan razuman argument za vožnju putničkog motornog vozila 20 km/h ispod ograničenja.
zasto se uvijek pogresno gleda na ogranicenje
to je maksimalna dozvoljena sto ne znaci da ne mozes voziti ispod
sto je najgore takvi kao ti koji gledaju tako na ogranicenje ne vide problem da idu preko ogranicenja i smatraju da je to tvoje pravo
sreca pa ode u novi zeland jedan manje koji je bahati vozac koji misli da je cesta samo njegova
Potrošnja goriva je veca kad vozis 130 nego 100 . Imas ti reg. automobila kojim je klapna 110 . U krajnjem slučaju ljudi se bolje osjecaju ako voze 100 a ne 130. I kome smeta obidjes ga, no problem.
U zemlji u kojoj ja živim niko ne vozi 20 ispod ograničenja.
Valjda zato što ljekarski i tehnički pregledi ne puštaju da se prođe ako ne zadovoljavaš uslove za prolaz.
zasto se uvijek pogresno gleda na ogranicenje
to je maksimalna dozvoljena sto ne znaci da ne mozes voziti ispod
sto je najgore takvi kao ti koji gledaju tako na ogranicenje ne vide problem da idu preko ogranicenja i smatraju da je to tvoje pravo
sreca pa ode u novi zeland jedan manje koji je bahati vozac koji misli da je cesta samo njegova
Baš tako, samo imamo malo drukčije definicije bahatog vozača. Upravo ovi sporači su bahati vozači. Najbahatiji od svih. Samoživo i bezobrazno.
U ZoBS BiH se riječ “ometa” pojavljuje 41 put, u raznim oblicima. Svaki put je u kontekstu vozač/pješak/učesnik u saobraćaju, i svaki put je ne smije/da ne, ometa druge učesnike u saobraćaju ili normalno odvijanje saobraćaja.
Al’ džabe to govoriti bošnji koji smatra da je vožnja njegovo osnovno pravo, uz to još je bezobrazan i samoživ, nit vidi koga drugog na cesti niti ga to interesuje. Samo ja ja i ja, ako to nije bahatost onda ne znam šta je.
Bobi wrote: ↑08/03/2026 12:00
Potrošnja goriva je veca kad vozis 130 nego 100 . Imas ti reg. automobila kojim je klapna 110 . U krajnjem slučaju ljudi se bolje osjecaju ako voze 100 a ne 130. I kome smeta obidjes ga, no problem.
Za uštedu ima bus, voz, ljepota. Nit se umara nit se boji niti stresira. Ljepota
Za uštedu ima bus, voz, ljepota. Nit se umara nit se boji niti stresira. Ljepota
Živimo u slobodnom svijetu, svako ima pravo izbora ako poštuje zakone, nismo neki od totalitarnih režima .
Živimo u slobodnom svijetu, svako ima pravo izbora ako poštuje zakone, nismo neki od totalitarnih režima .
Nepoznavanje saobracajnih pravila, zna se ogranicenje brzine na AC, ne smijes ici 200 "jer moze moj auto", ne smijes kroz zaustavnu preticati, samo ime joj kaze cemu sluzi u Italiji cak imaju i SOS prosirenja koje je vidio svako ko je vozio kroz Italiju. Imas desnu traku u kojoj vozis 90 max, i lijevu za 120. Sve preko toga je prekrsaj.
To sto je balkanac kupio gti pa misli da je car ceste i da mu se svi moraju micati jer on ide 240, to je njegov poremeceni rezon.