IRAN

moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56326 Re: IRAN

Post by moonco »

Rejhana

#56327 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Crvene_brigade

#56328 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Ratni zločinac Trump gura ih u krvoproliće i koristi kao topovsko meso...
Prema izvještaju iz Sjedinjenih Američkih Država, Washington se priprema podržati kurdske snage za kopnenu operaciju u Iranu.

Ministar odbrane SAD Pete Hegseth djelovao je kao da se distancira od tog izvještaja, rekavši danas poslijepodne da nijedan od njihovih ciljeva nije "zasnovan na podršci ili naoružavanju bilo koje određene snage", prenosi Sky News.

Šta sve Kurdi kontroliraju

Međutim, ta operacija bi, prema izvoru na koji se poziva CNN, mogla uslijediti "u narednim danima". U njenom centru mogli bi biti Kurdi, autohtoni narod na Bliskom istoku, ali bez vlastite države.

Broje do 45 miliona ljudi, a njihova domovina - Kurdistan - prostire se preko granica četiri države: Turska, Irak, Iran i Sirija. Oni čine do 20 posto stanovništva Turske i Iraka, te približno 10 posto stanovništva Irana i Sirije.

Poznati su kao najveći narod na svijetu bez vlastite države, ali su stekli određeni stepen autonomije unutar granica drugih zemalja.

U Iraku kontroliraju četiri pokrajine s kurdskom većinom na sjeveru zemlje, s vlastitim parlamentom, sigurnosnim snagama i zakonima.

Saradnja sa SAD

Kurdi su također uspostavili autonomnu regiju na sjeveroistoku Sirije, ali je sirijska vlada, koju predvodi novi predsjednik Ahmed al Sharaa, povratila veliki dio te teritorije.

Kao pretežno muslimanski narod, Kurdi su se posljednjih godina udružili sa SAD-om kako bi se suprotstavili prijetnji takozvane Islamske države, pružajući kopnene borbene snage.

Međutim, u posljednje vrijeme došlo je do tenzija s Amerikancima nakon što je White House pozvala Kurde da prepuste svoju teritoriju u Siriji Sharaau.
Dozer

#56329 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sta je fol pa nijedan klip ne ide do pada i eksplozije....
Sanjarko

#56330 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Izgleda Irak nema struje, kažu EMP da je bio?
necko_hz

#56331 Re: IRAN

Post by necko_hz »

DebelinJoe wrote: 04/03/2026 19:40 Ashes to ashes, dust to dust...

Suncokretio, što bi rekla ekipa sa pdf Ukrajina. Žao mi je ovog mladog čovjeka, žao mi je njegove porodice. Izgubio život zbog ništa, usred ničega.
Bub...

...kako bi rekli ljubitelji ukrajinskih branitelja :thumbup: na jednoj, a cionističko-američkih agresora na drugoj strani.
moonco

#56332 Re: IRAN

Post by moonco »

alijagoro

#56333 Re: IRAN

Post by alijagoro »

moonco wrote: 04/03/2026 19:38
skrbavi-admin wrote: 04/03/2026 19:34
Velkoski wrote: 04/03/2026 18:30
joj kad se sjetim Moktade Al-Sadra... taj je amerima jebo nanu naninu :lol:
Ništa c ram u Iraku. Ode rakete na cilj

Ispuca se lik da valja i na kraju nista :D
moonco

#56334 Re: IRAN

Post by moonco »

Dozer wrote: 04/03/2026 19:48 Sta je fol pa nijedan klip ne ide do pada i eksplozije....
Samo kad se čuje onaj gruh od detonacije djeluje demotivirajuce. Mora se pumpati lažno samopouzdanje.
SmokingMan

#56335 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Naivnost odnosi živote, to je najveća tragedija i teret kojeg roditelji nose čitav život.
Priča o patriotizmu je samo kratkotrajna anestezija od bola koji nikada ne prolazi.
Čitalac

#56336 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Yahya: Nema organizovane opozicije, pogrešna je ideja da će se sistem raspasti.
„U Iranu ne postoji organizirana oporba koja je sposobna preuzeti kontrolu nad zemljom“, rekla je za Al Jazeeru Maha Yahya, direktorica Centra Malcolm H. Kerr Carnegie za Bliski istok.
Umjesto toga, kaže Yahya, moć je raspoređena među više etničkih skupina, političkih struktura i društvenih institucija.
Jedini trenutni proglašeni vođa oporbe je sin bivšeg šaha Pahlavija, koji živi izvan zemlje, dok je ideja da bi mogao nastati ustanak predvođen Kurdima „potpuno pogrešna procjena“, dodala je.
„Nakon što se prašina slegne, bit će vrlo teško riješiti sve stvari koje će se pojaviti, uključujući gospodarstvo, inflaciju, društvena ograničenja i nezadovoljstvo. Ali ideja da će sustav nestati ili se raspasti je pogrešna. Ne vidimo nikakve pukotine unutar sigurnosnog sektora ili političke elite. Svi su se ujedinili na vrlo snažan način kako bi obranili sustav“, rekla je Yahya.
lajkujMe

#56337 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Rejhana wrote: 04/03/2026 19:26
lajkujMe wrote: 04/03/2026 19:21

Jok, krscani su zadnji vjerski rat imali u BIH 92-95 i Kosovo 99. Ko kaze drugacije taj laze

George Bush, (Afganistan 2001. i Irak 2003.)
Bush said: "God told me go to war" against Iraq, and refers to the war as a "holy" crusade; supported by the biblical passages
Pa sta mislis zasto su Ameri na strani cifuta? Znam za taj dogadjaj ali po meni to je bilo zbog nafte a bog samo izgovor da dobije podrsku. Vrlo dobro se zna da je Bush porodica duboko upletena u Naftnu industriju.

To ne mijenja jednu cinjenicu pored Izraela i njihovog vjerovanja jos opasniji su Ameri.
Sto se krcanstva tice nema opasnije vjere od evangelista koji su vecina u Americi.
Evangelisti su uvjereni da ce Antihrist doci i da ce se desiti Armagedon upravo na teritoriji Izraela. Zato i ova podrska Izraelu nije to samo "lobij" i "ucjena mossada" nego background religijski koji je po meni bolestan. Zasto zivis i stvaras ako ce svijet svakako goriti.
Crvene_brigade

#56338 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

SaraFina wrote: 04/03/2026 19:44
Rejhana wrote: 04/03/2026 19:12
SaraFina wrote: 04/03/2026 18:28

Izgleda da im roknuo ekstra majoneze. Podmazao. Cijeli dan boruju.

Kada čitam ponjave od postova Crvene brigade, Lajkuj Me, i ostalih cio plaćenika, kao da čitam dokumente, direktive, depeše i hvalospjeve Milana Nedića, Dimitrija Ljotića, Ante Pavelića, Kvaternika, Dragomira Jovanovića, Huseina Đoze, Pavla Đurišića i mnogih drugih saradnika nacističkog okupatora o novoj Europi sa njemačkom na čelu, o napredovanju hrabre njemačke vojske koja je nezaustavljiva sila i koja samo što nije ušla u Moskvu, o Fireru kao velkodušnom i hrabrom vođi, itd., itd...
Covjek bi rekao vojni analiticari svetskog glasa. Plus strucnjaci za religijska pitanja. Sa diplomama prestiznis univerziteta.
@Rejhana, teško tebi sa samom sobom. Situacija je više nego ozbiljna.
Bernardinac

#56339 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

BarbaDue wrote: 04/03/2026 18:55
lajkujMe wrote: 04/03/2026 18:46
BarbaDue wrote: 04/03/2026 18:40

Već u prvoj rečenici si kontradiktoran i navodi ti nisu tačni. Zadnja rečenica takođe ti je diskutabilna. Ne slažem se sa tobom da mi u Bosni živimo dobro. Ne živimo od '92. Možda ti živiš ali većinu nas boli ovo što nam rade. Sve ovo maslo je Amerike. To što smo teritorijalno daleko od izraHELL-a ne znači da nismo na nekom njihovom tapetu. Za sada nam samo Amerika kroji kapu, smijem glavu dati. I ostale muslimanske zemlje trpe posljedice usa-izr antiislamske politike . Siguran sam u to.
Je li to zelis reci da nisu Srbija i Hrvatska izvrsile agresiju na BIH s ciljem dijeljenja Bosne i Hercegovine?
Da nisu Srbi i Hrvati cinili genocide nad Bosnjacima?
I da glavni krivac za ovo SAD? I da su nas oni Klali?

Jel to zelis reci?
Jel to zelis reci da nije Amerika na koncu natjerala Srbe da potpisu mir tako sto su ih bombardovali i prijetili kopnenom ofanzivom?

Eh svaka ti cast jer upravo si rekao ono sto cetnici i ustase govore vec 30 godina.
Naravno da ne želim reći to, ali zato smatrm da CIA, vjerovatno i Mosad radi na prostoru Balkana u zadnjih 50-60 godina. Posljedice su od '92 pa na ovamo. Još dugo ćemo ih gledati. Ko je u svom tom njihovom poslu izvukao najdeblji kraj zna se. Još uvijek se trude da nam nije dobro. A ti misli šta hoćeš.
Ma ja, nije Milošević i SANU već je CIA i Mosad. Pa kako Mosadovi i CIA agenti(karadžići, mladići itd) završiše po zatvorima i Hagu?
Očekujem da ćeš odgovoriti kako su oni bili "njihovi" samo to nisu znali. :D
Glupi i naivni dobronamerni Srbi su braneći svoju nejač pobili muslimane Bošnjake slučajno jer ih je CIA i Mosad naveo na tanak led.
Nismo mi namerno bre. Nagovoriše nas zli ameri i kamatri Ćifuti bre.
Seme bre da im se zatre.
Ma ko nas bre zavadi :kiss: comk, cmok.
Last edited by Bernardinac on 04/03/2026 19:58, edited 1 time in total.
Čitalac

#56340 Re: IRAN

Post by Čitalac »

alijagoro

#56341 Re: IRAN

Post by alijagoro »

belfy

#56342 Re: IRAN

Post by belfy »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 16:59 Samo prozivajte

Evo upis od mene koji mozete koristiti protiv mene za 14 dana.

Predvidjanja do 18 Marta:

1. Iranski balisticki napadi ce biti izuzetno ograniceni u broju i lokacijama meta do te mjere ako 1 prodje da ce te svi ovdje slaviti a Koalicija ce neometano bombardovati Iran.
2. Ayatolah el Bake Jr ce biti Rahmetli zajedno sa jos novoizabranih zvanicnika
3. Koalicija ce ravnati industrijsku moc Irana od elektrana, fabrika do mostova i Tunela.
4. Pocece pobune unutar Irana pogotovo od strane manjina.
5. Hormuski Zaljev ce biti otvoren uz minimalnu opasnost od napada
6. Situacija u Zaljevskim zemljama ce se stabilizirati sto se tice trgovine i morskih puteva aerodromi ce biti otvoreni jedino Dubai se nece oporaviti tako brzo.
7. U neka doba ce Iransko vodstvo traziti prekid vatre
8. Prve naznake previranja ce se vidjeti unutar Rezima

Opcije da se krv zaledi ali su malo vjerovatne.

1. Iz ocaja Iran ce pokusati baciti "prljave bombe" na Izrael i druge zemlje
2. Ako se desi opcija 1, Izrael ce nuklearnim oruzjem sravniti Teheran

A kraj rata ce biti takav da je Iran sveden na malu silu, bez nuklearnog programa i bez 100% suveriniteta uz vrlo nestabilnu zemlju koju narednih 20 godina ceka samo sunovrat civilizacije, unutrasnji ratovi i teroristicki napadi. Grabljenje frakcija za vlast i masovni ekonomski kolaps.
jesi ti ono po struci konobar ili sam te pomijesao sa nekim?
lajkujMe

#56343 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /260304183

S obzirom da znamo da kod nas ima Iranskih agenata nadam se da nismo mi medju prvima :(
alijagoro

#56344 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Mozda mustuluk :D
moonco

#56345 Re: IRAN

Post by moonco »

Bernardinac wrote: 04/03/2026 19:56
BarbaDue wrote: 04/03/2026 18:55
lajkujMe wrote: 04/03/2026 18:46

Je li to zelis reci da nisu Srbija i Hrvatska izvrsile agresiju na BIH s ciljem dijeljenja Bosne i Hercegovine?
Da nisu Srbi i Hrvati cinili genocide nad Bosnjacima?
I da glavni krivac za ovo SAD? I da su nas oni Klali?

Jel to zelis reci?
Jel to zelis reci da nije Amerika na koncu natjerala Srbe da potpisu mir tako sto su ih bombardovali i prijetili kopnenom ofanzivom?

Eh svaka ti cast jer upravo si rekao ono sto cetnici i ustase govore vec 30 godina.
Naravno da ne želim reći to, ali zato smatrm da CIA, vjerovatno i Mosad radi na prostoru Balkana u zadnjih 50-60 godina. Posljedice su od '92 pa na ovamo. Još dugo ćemo ih gledati. Ko je u svom tom njihovom poslu izvukao najdeblji kraj zna se. Još uvijek se trude da nam nije dobro. A ti misli šta hoćeš.
Ma ja, nije Milošević i SANU već je CIA i Mosad. Pa kako Mosadovi i CIA agenti(karadžići, mladići itd) završiše po zatvorima i Hagu?
Očekujem da ćeš odgovoriti kako su oni bili "njihovi" samo to nisu znali. :D
Glupi i naivni dobronamerni Srbi su braneći svoju nejač pobili muslimane Bošnjake slučajno jer ih je CIA i Mosad naveo na tanak led.
Nismo mi namerno bre. Nagovoriše nas zli ameri i kamatri Ćifuti bre.
Seme bre da im se zatre.
Ma ko nas bre zavadi :kiss: comk, cmok.
Ti laješ na čovjeka koji je čitav rat sa porodicom bio u opsjednutom Goraždu. Ti za njega da pričaš da ko nas bre zavadi.. Znamo se mi na forumu ovdje mnogi i lično. Tek toliko samo samo da znaš.
zigzag

#56346 Re: IRAN

Post by zigzag »

Hezbolah patovima gađa jevrejske avione u Bejrutu. Ide uživo...
mist

#56347 Re: IRAN

Post by mist »

Al se puskara po Bejrutu
atmel

#56348 Re: IRAN

Post by atmel »

Sanjarko wrote: 04/03/2026 19:32
moonco wrote: 04/03/2026 19:15
lajkujMe wrote: 04/03/2026 18:35

U boldiranom tekstu opisan sav problem danasnjeg Islama.
Ko je pravi musliman, ko je najveci musliman, ko ce zivjeti istinski kao Prorok Muhamed.
Zbog takvih zaostalih gluposti Muslimani ratuju jedni sa drugim od dana smrti Proroka Muhameda, sta vise najvise muslimana zadnjih 50 godina je izgubilo zivote od "pravih muslimana" .

Islam se podjelio na sekte i na razlicita poimanja Kurana i Hadisa, i sad svaka grupa tvrdi da su pravi muslimani a da ce svi ostali goriti u Dzehenemu.
A to pomaze likovima kao Homeiniju i raznim drugim diktatorima Islamskog svijeta da koriste vjeru i Islam kao glavni nacin kontrole masa.

Iran pokusava skoro 50 godina da unutar Irana svi vjeruju u isto pa ne ide sto li.
Mi muslimani ne govorimo za božijeg poslanika da je prorok. Zna se šta je prorok, onaj što gleda u kašike. Vidoviti Milan. Eto vidiš volim tako kad izletite. Eto neka vide i drugi ko mrzi bratski Iran. Mrzi i našu Armiju RBiH.

Inače podrška bratskoj Islamskoj Republici Iran, narodu Irana i da im rakete i dronovi uz Božiju pomoć ciljeva uspješno pogode u ovim mubarek danima i noćima mjeseca Ramazana.
👍 Božiji glasnik ili poslanik ili izaslanik, prorok sasvim druga je stvar, slažem se, ali po meni najpravilnije Božiji glasnik, Rasullah ako sam dobro upisao tu riječ.
poslanik šalonac
xoklix

#56349 Re: IRAN

Post by xoklix »

zigzag wrote: 04/03/2026 20:04 Hezbolah patovima gađa jevrejske avione u Bejrutu. Ide uživo...
Đe gledate ?
zigzag

#56350 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ukucaj middle east live cam na youtube. Naći ćeš negdje
Post Reply