Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
No Mind

#7801 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Naletili na za'ebanijeg od sebe, pripadnika ozloglasene navijacke skupine "Bubamarci" :lol:
muha_sa

#7802 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/627261

Amir Reko nakon odluke Suda BiH da ne pritvori Kunarca: "Ubica moje majke danas je na slobodi"

Ubica moje majke danas je na slobodi. Dragi prijatelji, draga braćo i sestre bez obzira kako se zvali i kojem narodu pripadali. Danas govorim kao sin i vrištim od bola nad nepravdom onog koji bi trebao štititi pravdu i pitam dragog Boga koliko će me još na kušnju stavljati. Danas je zločin napravio sud BiH u saradnji sa SIPA-om i OSA-om. Na slobodu su pustili najvećeg krvnika ovih prostora, a mene stavili u iskušenje Božije, objavio je danas, 26. februara, Amir Reko.

Reko, bivši pripadnik Armije RBiH, bolnom je porukom reagirao na odluku Suda Bosne i Hercegovine da zločincu, osuđenog u Hagu, Dragoljubu Kunarcu ne odredi pritvor. Kunarac je, zbog monstruoznih zločina i brojnih silovanja, u Hagu osuđen na 28 godina zatvora. U BiH se vodi novi proces protiv njega, no, nakon što je izručen iz Njemačke, gdje je služio haašku kaznu, Sud ove države odredio mu je samo "mjere zabrane", ali ne i pritvor. Više o cijelom slučaju čitajte OVDJE.

"Krici moje majke Azize"

A, Reko piše:

"Dragomir Kunarac zvani 'Žaga' na osnovu odluke suda BiH danas je otišao u Foču, u svoje Šube, slobodan i štićen pravosudnim institucijama ove nakaradne države pošto je odslužio kaznu silovanja fočanskih djevojčica. A da li će ljudskom izrodu noćas, pored Ćehotine na san doći krici moje majke Azize, rođaka i rodica koje je žive spalio u podrumu naše kuće hvaleći se kako je ogrijao ruke na 'Adžijinim' knjigama.

Da li će mu na san doći nevine komšije iz d. Karačića koje je sa svojom grupom pobio i selo zapalio. Malo mu je bilo, pa je jednu djevojku lancima vezao, silovao a zatim ubio i negdje zakopao. Ovo je samo jedan dio krvavog pira 'Žage' i njegove grupe iz Tivta kojoj se priključio Nenad Blagojević koji živi danas u Kanadi."

Odavno su institucije ove nakaradne države na vrijeme informisani, ali one već dugo nisu u službi pravde jer valja udovoljiti političarima i tajkunima, dodaje on, naglašavajući da "oni koji bi trebali štititi pravdu više ne postoje".

Pravda je ovdje odavno umrla, veli.

"Ovo nije samo moja bol i bol porodica pobijenih. Ovo je bol svakog poštenog čovjeka u Bosni koji svakodnevno gledamo propast ove države a ništa ne činimo. Dragi ljudi, ne govorim ovo iz mržnje. Govorim iz bola. Moja majka nije bila broj, nije bila statistika. Bila je majka. Bila je insan. Ne tražim osvetu. Nikad je nisam tražio. Ne pišem ovo da bih širio mržnju.

Ja sam cijeli svoj život posvetio pomirenju i bio na mjestima stradanja drugih naroda. Klanjao sam se i molio za sve žrtve bez obzira kako se zvale. Ali danas pitam: Ima li ova zemlja pravo da od mene traži smirenost, a da istovremeno nagrađuje one koji su činili zlo? Ima li pravda granicu ili je postala procedura bez duše", vapaj je ovog čovjeka.

"Neka ova riječ ode daleko"
Ako institucije ne osjećaju bol naroda onda su izgubile svrhu, piše on dalje. Ako sudovi ne razumiju simboliku svojih odluka, onda su izgubili povjerenje, nastavlja, pa dodaje:

"Ovo nije napad na narod. Ovo je pitanje sistema. Ja ću ostati dostojanstven. Ostat ću na putu pomirenja. I neka ova riječ ode daleko. Ne kao poziv na mržnju. Nego kao opomena da bez pravde nema mira. Teško mi je i volim vas sve."

Podsjetimo i na ovo. Amir Reko (zvani još i Makedonac) je svojevremeno bio predložen za Nobelovu nagradu za mir jer je spasio 45 srpskih civila 1992. godine, tri dana nakon što su mu majka i obitelj spaljeni u rodnom selu. Naime, dobio je naređenje da napadne većinski srpsko selo Bučje, no Reko nije želio osvetu. "Niste vi krivi", reći će Reko Srbima iz sela Bučje, "što su neki drugi Srbi zapalili živu moju majku, svima ću vama oprostiti, idite s milim bogom i pričajte". Naredio je tada i da se povuku svi njegovi vojnici. Bio je prvi zapovjednik 43. Drinske udarne brigade Armije BiH iz Goražda, a zbog istupa o javnosti o selu Bučje u Goraždu se pojedini bili pokrenuli inicijativu da se proglasio "nepoželjnom osobom".
Danguba

#7803 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/ ... ziv/953260

I ovo prodje bez mnogo pompe.
Kupise propalu kockarnicu od nekog slovenca za desetine miliona da imaju jos jednu zgradu.
Osmislili joj ime oko koga ce se lomiti koplja da se niko ne sjeti, kome su uplatili silne milione.
Dodik je trvornica problema gdje je upregnuo svih 19 savjetnika iz kabineta predsjednika.
Prpa.ba

#7805 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Prpa.ba »

Nije bilo za pretpostaviti da ce pravoslavna manjina poceti obiljezavati 1. mart od ove godine. :mrgreen:
muha_sa

#7806 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 28/02/2026 16:29 kakve su ovo budale

https://www.banjaluka.com/aktuelno/sutr ... srpskoj-2/
Ološ
muha_sa

#7807 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Kopilad fašisticka

https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... uci/627536

Gnusno navijanje simpatizera FK Borac u Banjoj Luci: "Kad je bio dijete malo..."

Derbi susreta 23. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između ekipa FK Borac i FK Sarajevo prekinut je u 16. minuti.

Sramotne scene ponovo - stadionom u Banjoj luci odzvanjalo je ime ratnog zločinca Ratka Mladića.

Osim toga na stadionu je zabilježeno i gnusno navijanje simpatizera Borca...

HD_2015

#7808 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by HD_2015 »

Što klix nije objavio ovu vijest:
Imam i vjeroučitelj iz Bratunca Mirsad Husejinović iz Bratunca prijavio je napad za koji je ocijenio da je motivisan nacionalnom mržnjom.
Husejinović je policiji prijavio da mu je Ranko Živković 26. februara oštetio automobil, a prethodno i vrijeđao i psovao. On je za Detektor izjavio da je Živković pušten nakon 24 sata, a da mu je iz policije rečeno da se takve stvari neće ponoviti i da će pratiti situaciju.

Husejinović je ispričao da se Živković u ranim jutarnjim satima dovezao do njegove kuće i počeo lupati na ulazna vrata.

– Mi smo spavali. Nakon toga je pogrdnim riječima vrijeđao i psovao, govoreći kako je on pred hodžinom kućom i da hodža ne smije izaći iz kuće. Potom je prešao do auta i počeo lupati po njemu, i sprijeda i pozadi, da bi sjeo u svoje vozilo i otišao – kazao je Husejinović, dodajući da se sve vidi na snimku sa kućnog videonadzora.
Što se tiče ratnih zločinaca, ima sporazum o neisporučivanju sa Srbijom. Uglavnom ovaj što je pušten gore, žalite se Aliji.
problemnatravunu

#7809 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by problemnatravunu »

muha_sa wrote: 28/02/2026 20:10
banjaluka078 wrote: 28/02/2026 16:29 kakve su ovo budale

https://www.banjaluka.com/aktuelno/sutr ... srpskoj-2/
Ološ
Gledam juče u Lukavici , na onom dodikovom smještaju kod Tropica i na onoj općini preko puta Binga , zaista zastave na pola ....idioti , ne znam šta drugo reći :roll:
banjaluka078
Moderator

#7810 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Idioti dižu paniku.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zan ... ostalo_d_0

Žandarmerija i specijalci u Republici Srpskoj obilaze i čuvaju židovske objekte

POLICIJA je pojačala mjere sigurnosti u Republici Srpskoj, napose oko objekata povezanih sa židovskom zajednicom u tome bosanskohercegovačkom entitetu, nakon eskalacije nasilja na Bliskom istoku, dok je u drugome dijelu zemlje tek pojačana budnost redarstvenih snaga.

Prema priopćenju MUP-a Republike Srpske, mjere se provode s ciljem pravodobnog reagiranja i sprječavanja mogućih terorističkih napada, osobito u okolici Židovskog kulturnog centra u Banjoj Luci, ali i na drugim mjestima.

Angažirani su pripadnici Specijalne antiterorističke postrojbe i Žandarmerije koji obilaze objekte od posebnog interesa, provode pojačani nadzor i poduzimaju preventivne mjere za očuvanje sigurnosti svih građana.
Građani pozvani da odmah prijave sumnjive aktivnosti

MUP je izvijestio da su poduzete dodatne mjere zbog mogućeg prelijevanja krize izazvane eskalacijom nasilja na Bliskom istoku, kao i "povezanosti pojedinaca iz Federacije BiH s ekstremističkim skupinama i sudjelovanja u terorističkim napadima u BiH i svijetu".

Policija je pozvala sve građane da sumnjive aktivnosti odmah prijave. Prema informacijama dostavljenim Hini, policija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru dobila je nalog da podigne budnost i pozorno prati sigurnosnu situaciju.
muha_sa

#7812 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 02/03/2026 21:17 Idioti dižu paniku.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zan ... ostalo_d_0

Žandarmerija i specijalci u Republici Srpskoj obilaze i čuvaju židovske objekte

POLICIJA je pojačala mjere sigurnosti u Republici Srpskoj, napose oko objekata povezanih sa židovskom zajednicom u tome bosanskohercegovačkom entitetu, nakon eskalacije nasilja na Bliskom istoku, dok je u drugome dijelu zemlje tek pojačana budnost redarstvenih snaga.

Prema priopćenju MUP-a Republike Srpske, mjere se provode s ciljem pravodobnog reagiranja i sprječavanja mogućih terorističkih napada, osobito u okolici Židovskog kulturnog centra u Banjoj Luci, ali i na drugim mjestima.

Angažirani su pripadnici Specijalne antiterorističke postrojbe i Žandarmerije koji obilaze objekte od posebnog interesa, provode pojačani nadzor i poduzimaju preventivne mjere za očuvanje sigurnosti svih građana.
Građani pozvani da odmah prijave sumnjive aktivnosti

MUP je izvijestio da su poduzete dodatne mjere zbog mogućeg prelijevanja krize izazvane eskalacijom nasilja na Bliskom istoku, kao i "povezanosti pojedinaca iz Federacije BiH s ekstremističkim skupinama i sudjelovanja u terorističkim napadima u BiH i svijetu".

Policija je pozvala sve građane da sumnjive aktivnosti odmah prijave. Prema informacijama dostavljenim Hini, policija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru dobila je nalog da podigne budnost i pozorno prati sigurnosnu situaciju.
Ništa novo kad su oni u pitanju--teroristi su od devedeset druge do dana današnjeg :-)
Danguba

#7813 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

muha_sa wrote: 02/03/2026 22:22

Ništa novo kad su oni u pitanju--teroristi su od devedeset druge do dana današnjeg :-)
Valjda ih sutra ujutro legitimisu kada krenu na posao u Sarajevo, Tesanj, Gracanicu...a i kada se vracaju iz ''Teherana''.
Red bi bilo da imamo i tu evidenciju.
mayab

#7814 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mayab »

Pri tome , "državetina" nije u stanju riješiti mostove na bitnim prometnicama

kuli1961

#7816 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

Sa islamom i svim drugim religijama se nalazim na principima uvažavanja i uzajamnog "nediranja".
Medjutim, čitajući ovaj članak, čini mi se da iz govora Flina provejava iskonski otpor, mržnja i karakterizacija i generalizacija islama kao nazadne religije, filozofije, u svemu protivne stavovima aktuelne vlasti u SAD. I odjednom, SAD se -opet vidjele i našle same sebe u uloži djelitelja pravde po isključivo njihovim pravilima, uzusima, po njihovim standardima šta je dobro a šta nije. Dakle, Veliki brat.
Hvala lijepo, dosta je više da SAD bude svjetski šerif i apsolutni djelitelj pravde.
Možda se može govoriti da vojni arsenal Irana - balističke i druge rakete-postaju ili su već postale kontrateg položaju SAD u svijetu?
Ako je i tako, nije li opcija zelenog, diplomatskog stola mjesto za razgovore, pregovore, usaglašavanja, šta god, a nikako vojna intervencija?
SmokingMan

#7817 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Da samo rezimiramo kako je ovo izrežiran performans.

Bosnian Serb Lobbying (2025–2026)

Recent disclosures from late 2025 reveal that Flynn has become a registered lobbyist for the Bosnian Serb republic (Republika Srpska).

Engagement: Flynn began working as a consultant for the republic in August 2025 through his firm, Resilient Patriot LLC.
Compensation: Justice Department filings show a $100,000 monthly consulting fee.
Objectives: Flynn has lobbied for the U.S. to "embrace" the territory's leader, Milorad Dodik. Following this influence campaign, the U.S. administration lifted sanctions against Dodik in October 2025.

Business Interests: In January 2026, Flynn was reported to be in Sarajevo meeting with leaders to discuss the development of the Southern Interconnection gas pipeline.
4L0n3

#7818 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by 4L0n3 »

Jel ovo onaj general sto ga dino stalno spominje da se sa njim skompao il sam ja to pobrkao nesto ?
SmokingMan

#7819 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

SmokingMan wrote: 03/03/2026 13:02 Da samo rezimiramo kako je ovo izrežiran performans.

Bosnian Serb Lobbying (2025–2026)

Recent disclosures from late 2025 reveal that Flynn has become a registered lobbyist for the Bosnian Serb republic (Republika Srpska).

Engagement: Flynn began working as a consultant for the republic in August 2025 through his firm, Resilient Patriot LLC.
Compensation: Justice Department filings show a $100,000 monthly consulting fee.
Objectives: Flynn has lobbied for the U.S. to "embrace" the territory's leader, Milorad Dodik. Following this influence campaign, the U.S. administration lifted sanctions against Dodik in October 2025.

Business Interests: In January 2026, Flynn was reported to be in Sarajevo meeting with leaders to discuss the development of the Southern Interconnection gas pipeline.
Bonus sadržaj. :D
Russian Financial Ties
Flynn faced significant klix for failing to initially disclose over $67,000 in payments from Russian-linked entities received in 2015.
Valley News
Valley News
+1
RT (Russia Today): Paid $45,000 (including a $33,750 fee) for a 2015 speech in Moscow, where Flynn was famously photographed seated next to Vladimir Putin.
Other Entities: Received approximately $11,250 each from Volga-Dnepr Airlines (a cargo carrier) and the U.S. subsidiary of Kaspersky Lab (a cybersecurity firm).
Legal Impact: These omissions led to investigations into potential violations of the Emoluments Clause, as he had not obtained the required Pentagon approval to accept foreign government funds as a retired general
Danguba

#7820 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

4L0n3 wrote: 03/03/2026 13:03
Jel ovo onaj general sto ga dino stalno spominje da se sa njim skompao il sam ja to pobrkao nesto ?
Ne bi me iznenadilo da istog konja jasu. :D
4L0n3

#7821 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by 4L0n3 »

Danguba wrote: 03/03/2026 13:29
4L0n3 wrote: 03/03/2026 13:03
Ne bi me iznenadilo da istog konja jasu. :D
ha zivota mi jest to taj lik hahah
https://youtu.be/FUEmN1bX1ps?t=535
ovdje ga je spomenuo makar 5-6 puta, ko da su da izvines gu*ni haveri :D

evo ga i ovdje u drugom izdanju :)
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bivs ... /250911068

djaba pare bacaju i dodik i dino uglavnom :D
banjaluka078
Moderator

#7822 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

kuli1961 wrote: 03/03/2026 12:50
Sa islamom i svim drugim religijama se nalazim na principima uvažavanja i uzajamnog "nediranja".
Medjutim, čitajući ovaj članak, čini mi se da iz govora Flina provejava iskonski otpor, mržnja i karakterizacija i generalizacija islama kao nazadne religije, filozofije, u svemu protivne stavovima aktuelne vlasti u SAD. I odjednom, SAD se -opet vidjele i našle same sebe u uloži djelitelja pravde po isključivo njihovim pravilima, uzusima, po njihovim standardima šta je dobro a šta nije. Dakle, Veliki brat.
Hvala lijepo, dosta je više da SAD bude svjetski šerif i apsolutni djelitelj pravde.
Možda se može govoriti da vojni arsenal Irana - balističke i druge rakete-postaju ili su već postale kontrateg položaju SAD u svijetu?
Ako je i tako, nije li opcija zelenog, diplomatskog stola mjesto za razgovore, pregovore, usaglašavanja, šta god, a nikako vojna intervencija?
Naradžasti starac je na vlast došao obećavajući da Amerika neće trošiti novce poreskih obveznika na počinjanje ratove i smjene režima. Vidimo kako to ne radi. Ne znam hoće li ga baza kazniti na sljedećim izborima, ali doći će neki sljedeći...

Danas Iran sahranjuje stotine djevojčica. I ko nije na strani vlasti tamo, proradiće mu emocije i inat.
banjaluka078
Moderator

#7823 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Iz rubrike pitanja&odgovori:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /260303107

Nema veze što je on plaćen da to ispriča, mislio ili ne mislio (a vrlo vjerovatno misli, kao i Trumpov ministar rata koji se ne libi iznijeti isto mišljenje), on to izgovara i izgovoreno ima svoju težinu i svoju publiku.
mishic

#7824 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Činjenica "da bez pravde nema mira ni pomirenja" dovodi nas pred niz upitnika zbog kojih treba otvoreno, jasno i javno postaviti pitanje: A kome je to do mira stalo?! Ko je ugrozio mir tada kao što ga ponovo ugrožava i sada?

Zatvaranje očiju pred činjenicama ne samo da neće riješiti probleme nego nas ponovo vodi izravno u ponavljanje zločina. Reko i hiljade i desetine hiljada drugih koji su pokazali i pokazuju humanost, koji nisu posegnuli za osvetom i revanšizmom, koji vjeruju u sudove i sudsku pravdu zaboravljajući pri tome da su sudovi zarobljeni od politike, i tada kao i danas, bili i ostali institucije sa najvećom odgovornošću i krivicom za sve zločine i zlodjela koja su se događala i koja se i danas nastavljaju događati u ovome društvu.

A kada se "pravda" sistemski uništava, kada institucije koje su dužne da je štite same uništavaju pravo i pravdu, jedino što preostaje obespravljenima je "uzimanje pravde u svoje ruke" ili osveta. Zbog toga je više nego jasno da i tada kao i danas oni koji ne žele mir i pomirenje, ne žele pravdu, pravo i pravnu državu, jako dobro znaju da najkraći put za slobodno ponavljanje zla i zločina vodi upravo preko tzv. "pravosudnih institucija". Problem je što se mnogi u ovoj zemlji prave da ne znaju i ne vide te činjenice.

Dakle, manimo se iluzija. Mir i pomirenje nisu cilj i put kojim žele ići oni koji su od zločina i rata profitirali. Oni žele nastaviti put koji njima ponovo treba donijeti dobit i zbog toga grčevito ometaju pravdu i pod svojom šapom drže institucije koje im na najlakši i njjednostavniji način to omogućavaju i garantuju a to su te tzv. "pravosudne institucije".

Pa šta onda činiti?!!

Okrenuti se i svoju borbu za pravdu, pravo i zakonitost svom žestinom. Krenuti protiv tih institucija i uposlenih u njima!!!
To je jedino što preostaje obespravljenim ako neće posegnuti za "uzimanjem pravde u svoje ruke". Treba dakle da bude stotine i hiljade, Dragičevića, Memića, Reka i svih drugih obespravljanih koji će svakodnevno i uporno insistirati na transparentnom, zakonitom i institucionalnom provođenju prava i pravde uz hitno uklanjanje onih osoba koje su te institucije i sistem doveli u ovako jadno stanje. I to uklanjanje uz maksimalnu odgovornost i sankcije koje te osobe zaslužuju.

To je postala ključna tačka od koje se mora krenuti jer od te tačke zlo je, i tada kao i danas, kretalo, množilo se i štitilo one koji su posezali i posežu za zlom kao svojim izborom, putem i ciljem jer u tome traže svoj profit, dobit i interes.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7825 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sime_cipol »

Meni se čini da Dodik nije dobio odgovor koji je želio :D
Ovaj ga pita o Islamizaciji Evrope, ovaj mu odgovara kako New York i 10 najvećih gradova u VB imaju muslimanske gradonačelnike :lol:
Post Reply