IRAN

Dozer

#54601 Re: IRAN

Post by Dozer »

SaraFina wrote: 02/03/2026 19:34
pici wrote: 02/03/2026 19:28 Ma nema od nuklearnih nista, sta je vama. Ni kopneni napad ije ni u mudima a kamoli u glavi. Ovo meni sve djeluje frustrirano i derjontisano. cio gluperde su nagovorili ove naci wh gluperde da ce ubijanjem ajatolaha i vrha irana uspjeti u prevratu rezima. Onaj moron najavljuje jos jace udare ( nista mu ne preostaje) i pritisak na stanovnistvo da svrgnu rezim preko noci. Pa nije ti ovo debili video igrica. Sada trazi da se arabi ukljuce i izazovu unutrasnji muslimanski sukob siiti-suniti. Pa ako ni to ne upali onda uvuce NATO alijansu. On je sjeban jer je skonto da se debelo uvalio.
I ja mislim da nema. Dovoljno su oni zla učinili i imaju dovoljno zarađeno da ne bi ni USA ostala netaknuta. Da uvedu nuklearni napad, to bi bilo opće rasulo. Navalili bi sebi na grbaču sve one koji bi im se napili krvi. A nije da nijedna od tih zemalja ne bi imala čime ih gadjati.
Nisam ni rekao da ce biti to 100%.

Ali, ako USA i Izrael ne uspiju slomiti Iran kako su zamislili, a ocito je da nece, sta su im onda moguci naredni potezi?
Samo ce se povuci, peoglasiti "pobjedu", i to je to?
Cisto sumnjam.

Zutalj je vec danas, s jucerasnje 4 sedmice, to produzio i rekao 4 do 5. Znaci da se inicijalni plan trajanja revidira.
Sto duze sve traje, to ce i zrtava na svim stranama biti vise.
Vec sad je sasvim jasno da od zamialjenog Blitzkriga i promjenw rezima nema nista.

Ne prizivam ja nukove, ali gledajuci ovu zutu budaletinu (za koju sam cim je dobio izbore rekao da ce napraviti haos na planeti, moze se to naci na nekim temama), ne cini mi se da je to potpuno nemoguce.
Kako se kaze - ranjena zvijer je najopasnija, a in je vec sad podobro "ranjen". I vojno, i politicki.
shape of despair

#54602 Re: IRAN

Post by shape of despair »

I amerikanci pozivaju na napustanje Irana odmah
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54603 Re: IRAN

Post by pici »

:thumbup:
Rejhana

#54604 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#54605 Re: IRAN

Post by Bobi »

Čitalac wrote: 02/03/2026 19:50 Bloomberg: Qatar's stockpile of Patriot missiles is expected to run out in the coming days.
Očekivano ali umjesto 4 miliona sad ce nabavna biti 10 mil pcs :D.
Dozer

#54606 Re: IRAN

Post by Dozer »

no_sekirli wrote: 02/03/2026 19:43 Nisam znao da si strucnjak i za N oruzje drug.

Bas kako ti razmisljas, razmislja i prosjecni clan pedofilove administracije.

Ono, mozemo roknut male takticke, da ih samo takticki sjebemo, rece ministar rata. Na sta predsjednik odusevljeno uzviknu: e, to, to, male takticke.

Da je to tako jednostavno i lako, rokale bi se svaki mjesec.
Nisam strucnjak za N oruzje, za neka druga jesam :D
I ne razmisljam ja tako, nego gledam Zutalja i njegove genijalce, a to moze biti upravo njihov nacin razmisljanja kad konacno shvate da su popusili.
JohnnyS

#54607 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Rejhana wrote: 02/03/2026 19:57

U mojoj struci se to svojedobno govorilo: sljedeća dva tjedna su ključna :D

Pa bijahu dvije godine
SaraFina

#54608 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Dozer wrote: 02/03/2026 19:55
SaraFina wrote: 02/03/2026 19:34
pici wrote: 02/03/2026 19:28 Ma nema od nuklearnih nista, sta je vama. Ni kopneni napad ije ni u mudima a kamoli u glavi. Ovo meni sve djeluje frustrirano i derjontisano. cio gluperde su nagovorili ove naci wh gluperde da ce ubijanjem ajatolaha i vrha irana uspjeti u prevratu rezima. Onaj moron najavljuje jos jace udare ( nista mu ne preostaje) i pritisak na stanovnistvo da svrgnu rezim preko noci. Pa nije ti ovo debili video igrica. Sada trazi da se arabi ukljuce i izazovu unutrasnji muslimanski sukob siiti-suniti. Pa ako ni to ne upali onda uvuce NATO alijansu. On je sjeban jer je skonto da se debelo uvalio.
I ja mislim da nema. Dovoljno su oni zla učinili i imaju dovoljno zarađeno da ne bi ni USA ostala netaknuta. Da uvedu nuklearni napad, to bi bilo opće rasulo. Navalili bi sebi na grbaču sve one koji bi im se napili krvi. A nije da nijedna od tih zemalja ne bi imala čime ih gadjati.
Nisam ni rekao da ce biti to 100%.

Ali, ako USA i Izrael ne uspiju slomiti Iran kako su zamislili, a ocito je da nece, sta su im onda moguci naredni potezi?
Samo ce se povuci, peoglasiti "pobjedu", i to je to?
Cisto sumnjam.

Zutalj je vec danas, s jucerasnje 4 sedmice, to produzio i rekao 4 do 5. Znaci da se inicijalni plan trajanja revidira.
Sto duze sve traje, to ce i zrtava na svim stranama biti vise.
Vec sad je sasvim jasno da od zamialjenog Blitzkriga i promjenw rezima nema nista.

Ne prizivam ja nukove, ali gledajuci ovu zutu budaletinu (za koju sam cim je dobio izbore rekao da ce napraviti haos na planeti, moze se to naci na nekim temama), ne cini mi se da je to potpuno nemoguce.
Kako se kaze - ranjena zvijer je najopasnija, a in je vec sad podobro "ranjen". I vojno, i politicki.
Pa već su jednom se povukli tako. Patoloski lazov i egomanijak je mlatio praznu slamu o “njihovim uspjesima” koji su bili ravni nuli. Trump se već jednom nekažnjeno provukao kod američke javnosti sa flosjuletinama i lažima. Vjerovatno će to opet uraditi. Lik je poremecen. Laže bez ikakvih skrupula i moralnih načela. Napravio je od drzave i američke administracije, Pentagona, CiA Itd Itd cirkus. Nekažnjeno. I opet će proći nekažnjeno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#54609 Re: IRAN

Post by Bobi »

Nešta kontam da CU ipak napuniti rezervoar do vrha sutra, ne šta ce poskupiti nego postoji mogucnost da ga ne bude :D.
zigzag

#54610 Re: IRAN

Post by zigzag »

asker wrote: 02/03/2026 19:45
JovicSA wrote: 02/03/2026 19:30 Zamislite da su ustaše 72' ubile Tita i nadale se da će to i upad Bugojanske skupina nešto napraviti. :-) Dakle mogu Amerikanci krenuti i kopneno ali to je nova Ukrajina za Ameriku kao što je Rusija zaglavila u blatu Ukrajine.
A zamisli da je neko hinjski, na kvarno tokom hebenih pregovora rokno zutalja, slovenku, kcerku i zeta a izgleda i dijete njihovo (a evo skoro vijest da je i Hamneijeva supruga podlegla ranama). Plus neka skola u Americi sa toliko masakriranih djevojcica.
Zamisli tog haosa, tacno da pocnu letit nuklearke nebi bilo cudno. Planeta bi stala.

Cionisticka gamad su decenijama uspjesno dehumanizirali ljude tog regiona u ocima zapadne elite. Do jucer i obicnih ljudi ali tik tok i drustvene mreze su cudo napravili.

Ovo nabijat na nos i forumskim apologetama, muckim provokatorima koji svako malo izrone.
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54611 Re: IRAN

Post by pici »

Bobi wrote: 02/03/2026 20:00 Nešta kontam da CU ipak napuniti rezervoar do vrha sutra, ne šta ce poskupiti nego postoji mogucnost da ga ne bude :D.
Kanistere ponesi i do vrha pa u gepek... najvjerovatnije cemo pjeske do posla a kiflu placat u cigarama i zlatu.
A_A_AKCIJA

#54612 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Još jedan koji misli da su Iranci stavili PVO rakete na dronove.

Doduše njegova teorija je šehid+manpads

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#54613 Re: IRAN

Post by Velkoski »

tramvajtrojka wrote: 02/03/2026 18:25 Image

@Velkoski :mrgreen: :mrgreen: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
asker

#54614 Re: IRAN

Post by asker »

Bobi wrote: 02/03/2026 20:00 Nešta kontam da CU ipak napuniti rezervoar do vrha sutra, ne šta ce poskupiti nego postoji mogucnost da ga ne bude :D.
Istog razmisljanja preksinoc napunim do cepa, a cim vidim da nema guzve idu i kanisteri :-D
Kako mi reagujemo na krize hebali smo jeza.
SaraFina

#54615 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Pazi ovih zločinaca iz šumske kako love:

Republika Srpska digla žandarmeriju: ''Pojedinci iz Federacije BiH povezani s teroristima''
U okviru navedenih aktivnosti pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije u više navrata obilaze objekte od posebnog interesa, provode pojačan nadzor i poduzimaju preventivne mjere radi očuvanja sigurnosti svih građana.
Kako se navodi u priopćenju MUP-a RS, trenutačna sigurnosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, a mjere su podignute na višu razinu zbog mogućeg prelijevanja krize prouzročene eskalacijom nasilja na Bliskom istoku, imajući u vidu, kako ističu, ''povezanost pojedinaca iz Federacije BiH s ekstremističkim skupinama i sudjelovanjem u terorističkim napadima u Bosni i Hercegovini i svijetu''.
Last edited by SaraFina on 02/03/2026 20:11, edited 1 time in total.
Čitalac

#54616 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Za tri dana...
Travel shares have shed $22.6 bn as escalating conflict between the US and ⁠Israel and Iran disrupted flights worldwide, closed key Middle ⁠Eastern hubs, and sent oil prices surging. Analysts warn of weeks of disruption. Data showed at least 4,000 flights have been cancelled worldwide in the past three days.
muha_sa

#54617 Re: IRAN

Post by muha_sa »

Kod mene vazda pun benzina a prekjuce ga do vrha i plina--ako komšije krenu niz Vraca da mogu rahat zbrisat :D
Benjo34

#54618 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

Nesto kontam da nisu bas razumjeli Iran, kao i vecina i da su nekako kroz taj narativ koji su sami plasirali poceli vjerovati u vlastitu propagandu.

Iran nije klasicni totalitarni rezim kao ovi koje su imali priliku rusiti do sad, postoji citav sistem odlucivanja od samog izbora vrhovnog vodje itd itd

Bojim se da zapad uopste ne razumje Iran, mislim nisu razumjeli ni arapske rezime koje su mjenjali i uklanjali ali Iran pogotovo. Pogledajte ove napade sto vrse, sve ovo je razvijeno pod zestokim sankcijama i nakon rata sa Irakom…

Djeluje mi da se doslo u fazu kad vise niko ne moze zaustaviti a mislili su vjerovatno da onog trenutka kad se sazna da je ajatolah mrtav, da ce narod spontano poskidat ostatke
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#54619 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Čitalac wrote: 02/03/2026 20:10 Za tri dana...
Travel shares have shed $22.6 bn as escalating conflict between the US and ⁠Israel and Iran disrupted flights worldwide, closed key Middle ⁠Eastern hubs, and sent oil prices surging. Analysts warn of weeks of disruption. Data showed at least 4,000 flights have been cancelled worldwide in the past three days.
Evropa će opet da ispašta najviše, al' tako možda i zaslužuje.

Što se nas tiče, iduća zima bi mogla biti jako grdna za sve one koji se griju na plin
SaraFina

#54620 Re: IRAN

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: 02/03/2026 20:11
Kod mene vazda pun benzina a prekjuce ga do vrha i plina--ako komšije krenu niz Vraca da mogu rahat zbrisat :D
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... ima/552589

Pazi ovo.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#54621 Re: IRAN

Post by F&N »

Ima li ikakvih naznaka novih raketa vcrs?
Desava li se sta?
muha_sa

#54622 Re: IRAN

Post by muha_sa »

SaraFina wrote: 02/03/2026 20:10 Pazi ovih zločinaca iz šumske kako love:

Republika Srpska digla žandarmeriju: ''Pojedinci iz Federacije BiH povezani s teroristima''
U okviru navedenih aktivnosti pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije u više navrata obilaze objekte od posebnog interesa, provode pojačan nadzor i poduzimaju preventivne mjere radi očuvanja sigurnosti svih građana.
Kako se navodi u priopćenju MUP-a RS, trenutačna sigurnosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, a mjere su podignute na višu razinu zbog mogućeg prelijevanja krize prouzročene eskalacijom nasilja na Bliskom istoku, imajući u vidu, kako ističu, ''povezanost pojedinaca iz Federacije BiH s ekstremističkim skupinama i sudjelovanjem u terorističkim napadima u Bosni i Hercegovini i svijetu''.
Teroristima ih cjeli svijet devedest druge proglasio---ništa se od tad promjenilo nije.
SaraFina

#54623 Re: IRAN

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: 02/03/2026 20:13
SaraFina wrote: 02/03/2026 20:10 Pazi ovih zločinaca iz šumske kako love:

Teroristima ih cjeli svijet devedest druge proglasio---ništa se od tad promjenilo nije.
Oni su preteća ISIL-a, evropski varvari, i po obimu zločina i po brutalnosti počinjenih.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#54624 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Neki izvještaji kažu da UAE i Katar imaju još samo par dana interceptora, tako da ako Iran izdrži dovoljno dugo onda bi moglo biti svega :hm:

------

Dozens of trucks have entered Iran via Pakistan, reportedly coming from China according to local sources.
Ne znam koliko je ovo tačno :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 02/03/2026 20:17, edited 1 time in total.
SmokingMan

#54625 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

SaraFina wrote: 02/03/2026 20:12
muha_sa wrote: 02/03/2026 20:11
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... ima/552589

Pazi ovo.
Ko će ih realno napadati kada tamo gotovo da nema Bošnjaka, ovo je samo akt dodvoravanja Dodika svojim sponzorima putovanja u Tel Aviv.
Post Reply