Nisam ni rekao da ce biti to 100%.SaraFina wrote: ↑02/03/2026 19:34I ja mislim da nema. Dovoljno su oni zla učinili i imaju dovoljno zarađeno da ne bi ni USA ostala netaknuta. Da uvedu nuklearni napad, to bi bilo opće rasulo. Navalili bi sebi na grbaču sve one koji bi im se napili krvi. A nije da nijedna od tih zemalja ne bi imala čime ih gadjati.pici wrote: ↑02/03/2026 19:28 Ma nema od nuklearnih nista, sta je vama. Ni kopneni napad ije ni u mudima a kamoli u glavi. Ovo meni sve djeluje frustrirano i derjontisano. cio gluperde su nagovorili ove naci wh gluperde da ce ubijanjem ajatolaha i vrha irana uspjeti u prevratu rezima. Onaj moron najavljuje jos jace udare ( nista mu ne preostaje) i pritisak na stanovnistvo da svrgnu rezim preko noci. Pa nije ti ovo debili video igrica. Sada trazi da se arabi ukljuce i izazovu unutrasnji muslimanski sukob siiti-suniti. Pa ako ni to ne upali onda uvuce NATO alijansu. On je sjeban jer je skonto da se debelo uvalio.
Ali, ako USA i Izrael ne uspiju slomiti Iran kako su zamislili, a ocito je da nece, sta su im onda moguci naredni potezi?
Samo ce se povuci, peoglasiti "pobjedu", i to je to?
Cisto sumnjam.
Zutalj je vec danas, s jucerasnje 4 sedmice, to produzio i rekao 4 do 5. Znaci da se inicijalni plan trajanja revidira.
Sto duze sve traje, to ce i zrtava na svim stranama biti vise.
Vec sad je sasvim jasno da od zamialjenog Blitzkriga i promjenw rezima nema nista.
Ne prizivam ja nukove, ali gledajuci ovu zutu budaletinu (za koju sam cim je dobio izbore rekao da ce napraviti haos na planeti, moze se to naci na nekim temama), ne cini mi se da je to potpuno nemoguce.
Kako se kaze - ranjena zvijer je najopasnija, a in je vec sad podobro "ranjen". I vojno, i politicki.