Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
liyf wrote: ↑28/02/2026 22:03
svaka balistička raketa je i hipersonična. Prave hipersonične rakete (kakve ima Rusija) mogu manevrisati, ove ne mogu
Znam. Kazem samo da po brzini kretanja ovoga sto se vidi, izgkeda da nisu balisticke.
Mada i izgledaju kao da ih više prolazi u odnosu na one u seriji Fattah, sad šta to znači, ne znam. Ministar vanjskih poslova je rekao da će početi koristiti i "naprednije" rakete.
Iran ima hipersonične rakete i rakete koje mijenjaju putanju nakon ponovnog ulaska u atmosferu i razdvajanja od boostera.
Imaju nekoliko modela.
Last edited by A_A_AKCIJA on 28/02/2026 22:13, edited 1 time in total.
The Israel Defense Force has announced that in addition to Iranian Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei, it also eliminated the Commander of Iran's Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), the Minister of Defense, Chairman of the Organization of Defensive Innovation and Research (SPND), Khamenei’s National Security Advisor, and the Head of Khamenei’s Military Bureau in a coordinated strike this morning on a compound in Tehran.
Ako je pola od ovog istina, onda neka se preostali sami ubiju.
Nanenesena je potencijalno steta americkoj reputaciji u regionu. Mozes biti saveznik, ali sad to ima cijenu. Naravno, pod uslovom da se Iran izvuce iz ovoga bez totalno unistenih balistickih i vojnih kapaciteta koji mogu ugroziti ove.
Iran ce se morati obracunati do kraja i sa Zidovima i sa USA. Oni nemaju apsolutno nikakve garancije i da se ovo sutra prekine, da nece biti napadnuti i treci put. Na celu USA je bolesni egomanijak, pedofil i zlocinac a na celu Irans isti takav mu kompanjon. Ovi napadi nemaju nikakvo logicno i objasnjivo uporiste. Cak nisu ni odobreni i „procedura je zaobidjena“.
Uglavnom vuna je dupetu i “saveznicima”. Mislili su navijati iz “pristojne daljine” za Zidove i onog majmuna. pa neće moći. Pamet će im razvlačiti sirene.
Kod njih je sve to uzasno zamrseno.Mozda gore nego kod nas. Lova radi svoje naravo. Nema tu “bratstva i jedinstva” Katar placa amerima da ih brani od saudije i irana. A i tamo imas najmanje dvije struje. Ako pokusavate skontati.. necete nikada.
A opet svi na istoj strani u ovom sukobu sa Iranom. I na strani Zidova i USA.
Samo ih zamisli ko kakve narko kartele tj plemena koji zele vlast. Lako ce se oni opet medjusobom pobiti kada dodje vrijeme. Zapad to iskoristava.
Nema tu zrdavog razuma.
Treba im jos 100god. Zamo mi je
Bosanski_kralj wrote: ↑28/02/2026 22:07
Ako Iran bude moga nastaviti duži period ispaljivati rekete kao danas, to će biti veliki problem za PVO. Puno ih troše, nemoguće je u ovom ritmu da nastave presretati rakete
Naravno. Na jednu dolazecu salju po 2, 3, nekad i 4 presretaca, a to nikako ne moze dugo tako.
Mislim da smo svi primjetili taj odnos presretac vs dolazeca iranska
alijagoro wrote: ↑28/02/2026 22:06
Ovi se razradili,samo da se ne ufuraju previse
Pa vidi druze, 1 Fattah raketa kosta oko $500k, jedna raketa Patriot sistema kosta oko $4 miliona, a na jednu Fattah raketu ispale minimalno 3 Patriot rakete. Znaci 500k vs 12 miliona
Sad je bitno samo ko ih ima vise u ovom trenutku
Ko što rekoše na Twitteru, sad će Iranci saznati zašto Amerika nema besplatno zdravstvo.
moimoi wrote: ↑28/02/2026 22:02
Kod njih je sve to uzasno zamrseno.Mozda gore nego kod nas. Lova radi svoje naravo. Nema tu “bratstva i jedinstva” Katar placa amerima da ih brani od saudije i irana. A i tamo imas najmanje dvije struje. Ako pokusavate skontati.. necete nikada.
A opet svi na istoj strani u ovom sukobu sa Iranom. I na strani Zidova i USA.
Samo ih zamisli ko kakve narko kartele tj plemena koji zele vlast. Lako ce se oni opet medjusobom pobiti kada dodje vrijeme. Zapad to iskoristava.
Nema tu zrdavog razuma.
Treba im jos 100god. Zamo mi je
Gori su oni i od narkokartela. I narkokarteli Imaju kodekse neke. Kojih se makar interno pridrzavaju. Ovi zrtvuju sve moguce. Neopisivo mi je zao Irana.
Peacean wrote: ↑28/02/2026 22:15
Ako je tačno da izraelci imaju slike ajatolahovog tijela to znači da imaju svoje ljude u iranskom vrhu koji im konstantno šalju informacije
Bilo bi smiješno ako sada njihovi ljudi vode Iran i šalju rakete na zaljevske zemlje, i time unište i one zemlje koje bi sutra mogle da postanu neki nezavisan jak faktor.
Peacean wrote: ↑28/02/2026 22:15
Ako je tačno da izraelci imaju slike ajatolahovog tijela to znači da imaju svoje ljude u iranskom vrhu koji im konstantno šalju informacije
Švabe tvrde da su im Ameri poslali. I da Ameri Imaju iz nekih izvora.
Ludzak wrote: ↑28/02/2026 22:05
Iran sam protiv svih. Cionisti, i muslimani, i krstaši, svi protiv Irana. Dobro se i dalje drže. A i jedini koji je stao u odbranu Gaze.
Nakon jednog dana i ubijenog voce tebi se dobro drze?
Vođa ode, dođe drugi. To je trošni materijal.
on je gotov covjek bio svakako u tim godinama
i ako je istina, znaci nije se sakrivao, tj. Sehid
U iranskim medijima bitno drugačija slika nego prošle godine. Nema onih bombastičnih informacija (oboreni avioni, zarobljeni piloti itd). Fokus je na obraćanju međunarodnoj zajednici i posebno muslimanskim zemljama. Upravo se na PressTV-u postavljalo pitanje zašto je Iran usamljen u borbi. Stiče se utisak da su očekivali nešto konkretnije od Hezbolaha i Huta.