Naravno da su i oni krivi,sami su se odali ,da su takve kvarove imali i prije.Pricali o tome kao da to nije nista strasno.k4mi wrote: ↑19/02/2026 11:03iz svega onoga sto radnici grasa pricaju oni su ti koji su krivi. Sada da li je to neko na odrzavanju koji ne zna otkloniti kvar, da li neko ko kaze toj osobi ma hajde sta ima veze nek vozi, a vrlo vjerovatno svi pomalo jer kako oni sami kazu to se godinama desava i znaju svi u grasu za to.Drug Saban wrote: ↑19/02/2026 10:52 Ne znam ko su botovi ali ruzno je braniti ubice ako to neko radi.
cim se desilo poletili su sa natpisima pravda za Adnana, svi smo mi Adnan. Valjda je trebalo pravda za Erdoana i Ellu a za Adnana dok se utvrdi nivo odgovornosti. Trebalo je covjeku ponuditi psiholosku pomoc, nevin je dok se ne dokaze drugacije, ne treba skakati po njemu ali isto tako ne treba ni praviti heroja od njega dok se ne ustanove cinjenice.
U biti radnici grasa nisu digli glas dok se to desavalo ranije, neka sute i sada kada se desila tragedija. Odgovorni su, sami to priznaju. Samo sto oni to ne vide kao svoju odgovornost ocigledno
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
svesuper25
#103926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#103927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pravda je rastezljiv pojam ko zvaka. Sto vise covjek cita teoriju pravde vise je manje razumije. Ostavi se pravde. Uludo je o tome.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Kako izgleda statua Pravde?
Nema sud ni po jednom osnovu ni obavezu a ni potrebu da pipa pulseve naroda.
Sud daje zadnju riječ na sve.
Sud je jedan organ. A, tuzilastvo je drugi. To je sada podjeljeno. Ima i dobar razlog za to.
Zato ja ne pricam o sudu, ja pricam samo o tuzilastvu.
To ne znaci da trebas gnjev naroda usmjeriti na sebe i izigravati neku zrtvu i pravednika. Koja budala to voli?DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Narod je glup i povodljiv, frustriran i zbog toga jedna čeka da nekom jebe mater, bez obzira bilo to dobro po njega dugoročno ili ne.
Usmjeri gnjev u nesto pozitivno.
Mislis da trojka nije konkretno na slucaju Memic, repiratorima i sl.usmjeravala gnjev?
Samo pisu novinarima kako trebaju izvjestavati o procesima. To znaju.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Ova Vlada je prva prava legalistička vlada koju imamo, apsolutno se ne miješa u sudske procese niti pokušava da uradi nešto kako bi se igralo populizma, makar bilo na njihovu štetu, što jeste činjenica, apsolutno je sve na njihovu štetu.
- DaysleepeR
#103928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemamo nikakve potrebe raspravljati o činjenicama.Haris.ba wrote: ↑19/02/2026 11:06Pravda je rastezljiv pojam ko zvaka. Sto vise covjek cita teoriju pravde vise je manje razumije. Ostavi se pravde. Uludo je o tome.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Kako izgleda statua Pravde?
Sud je jedan organ. A, tuzilastvo je drugi. To je sada podjeljeno. Ima i dobar razlog za to.
To ne znaci da trebas gnjev naroda usmjeriti na sebe i izigravati neku zrtvu i pravednika. Koja budala to voli?DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Narod je glup i povodljiv, frustriran i zbog toga jedna čeka da nekom jebe mater, bez obzira bilo to dobro po njega dugoročno ili ne.
Mislis da trojka nije konkretno na slucaju Memic, repiratorima i sl.usmjeravala gnjev?
Samo pisu novinarima kako trebaju izvjestavati o procesima. To znaju.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Ova Vlada je prva prava legalistička vlada koju imamo, apsolutno se ne miješa u sudske procese niti pokušava da uradi nešto kako bi se igralo populizma, makar bilo na njihovu štetu, što jeste činjenica, apsolutno je sve na njihovu štetu.![]()
Snimak neće (legalno) izaći vani dok se ne prikaže u postupku.
Pa vi razglabajte.
- drndalo
#103929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za razliku od svih prijasnjih Ministra ikada. Iz kojih stranaka?Drug Saban wrote: ↑19/02/2026 11:01 Par ministara sadasnje vlasti je vec hapseno zbog korupcije a narod nije bas glup da mu je to promaklo.
Sta nam to govori? Da oni prije nisu krali ili da ovi sada ipak nesto i rade protiv kradje (makar i "svojih")???
-
svesuper25
#103930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa trojka ,a pogotovo NIP, su na slucaj Memic dobili izbore .Tad im je gnjev naroda i medija odgovarao.A danas tako nije.Danas su im ,ti isti ,sdf botovi.Haris.ba wrote: ↑19/02/2026 11:06Pravda je rastezljiv pojam ko zvaka. Sto vise covjek cita teoriju pravde vise je manje razumije. Ostavi se pravde. Uludo je o tome.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Kako izgleda statua Pravde?
Samo pisu novinarima kako trebaju izvjestavati o procesima. To znaju.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:59 Ova Vlada je prva prava legalistička vlada koju imamo, apsolutno se ne miješa u sudske procese niti pokušava da uradi nešto kako bi se igralo populizma, makar bilo na njihovu štetu, što jeste činjenica, apsolutno je sve na njihovu štetu.![]()
-
k4mi
#103931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a kod te njihove price znas sta me najvise nervira. Kad su dolazili novi trolejbusi gorili portali kako se zale vozaci ne mogu proci kroz raskrsnice morat ce se pola raskrsnica prepravljati. Kada je bio David Coulthard, jedan vozac se oglasio pa cak i u MUPu predao prijavu zbog toga sto je on navodno upravljao tramvajem.svesuper25 wrote: ↑19/02/2026 11:06Naravno da su i oni krivi,sami su se odali ,da su takve kvarove imali i prije.Pricali o tome kao da to nije nista strasno.k4mi wrote: ↑19/02/2026 11:03iz svega onoga sto radnici grasa pricaju oni su ti koji su krivi. Sada da li je to neko na odrzavanju koji ne zna otkloniti kvar, da li neko ko kaze toj osobi ma hajde sta ima veze nek vozi, a vrlo vjerovatno svi pomalo jer kako oni sami kazu to se godinama desava i znaju svi u grasu za to.Drug Saban wrote: ↑19/02/2026 10:52 Ne znam ko su botovi ali ruzno je braniti ubice ako to neko radi.
cim se desilo poletili su sa natpisima pravda za Adnana, svi smo mi Adnan. Valjda je trebalo pravda za Erdoana i Ellu a za Adnana dok se utvrdi nivo odgovornosti. Trebalo je covjeku ponuditi psiholosku pomoc, nevin je dok se ne dokaze drugacije, ne treba skakati po njemu ali isto tako ne treba ni praviti heroja od njega dok se ne ustanove cinjenice.
U biti radnici grasa nisu digli glas dok se to desavalo ranije, neka sute i sada kada se desila tragedija. Odgovorni su, sami to priznaju. Samo sto oni to ne vide kao svoju odgovornost ocigledno
A to sto voze vozila koja su ocigledno neispravna to je sve ok.
-
adnante
#103932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisi mi poslao ime i prezime. Ja sam rekao da cu te prijaviti radi iznosenja tvrdnji koje su prvo fuj, a onda su i opasne. Napisati "moguce da je ovo neko namjerno izazvao" jeste za prijavu policiji.
-
svesuper25
#103933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
DonieBrasco
#103934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kazem ja nema veze ko je na vlasti, koja stranka ili stranke, pojedinci, grupe, isto je doslovno oni jednostavno sistem cuvaju za sebe i svoje interese.
Pljacka i bogacenje njih na stetu drzave i svih naroda se nastavlja u tome je sva poenta ovog haosa kojeg mi zivimo bolje reci prezivljavamo.
- Haris.ba
#103935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izvini, kako mislis "ovi rade protiv kradje"?drndalo wrote: ↑19/02/2026 11:08Za razliku od svih prijasnjih Ministra ikada. Iz kojih stranaka?Drug Saban wrote: ↑19/02/2026 11:01 Par ministara sadasnje vlasti je vec hapseno zbog korupcije a narod nije bas glup da mu je to promaklo.
Sta nam to govori? Da oni prije nisu krali ili da ovi sada ipak nesto i rade protiv kradje (makar i "svojih")???
Da je tako ne bi pravili one budalastine sa drzanjem lika kao ministra do je u pritvoru i pisanjem upustava medijima kako da pisu.
Pa sad i ne mora. Gotovo je sada. A, uskoro ako se operacija zavrsi po planu ide trojka u opoziciju i onda joj i ostaje samo razglabati.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 11:07
Nemamo nikakve potrebe raspravljati o činjenicama.
Pa vi razglabajte.
Last edited by Haris.ba on 19/02/2026 11:19, edited 2 times in total.
-
JovicSA
#103936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja te neki dan javno pitam jesi li dobio podatke ti šutiš. Evo šaljem ti opet.
Btw. Moj komentar i dalje stoji nepromijenjen, ja sam napisao da mi je ona izjava svedokinje sumnjiva i da je možda moguće da je neko potplatio. Stojim i danas iza toga.
Pa koriste vuciceve metode,ko informer.I treba ga za to prijavit.
P.S Evo da ne bude nisam poslao ili da se služim metodama Vučića. Čekam prijavu za bilo šta što sam uradio protiv zakona, ako ima osnova.

-
DonieBrasco
-
adnante
- DaysleepeR
#103939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mogu se sve stvari u životu ni predvidjeti ni spriječiti.Haris.ba wrote: ↑19/02/2026 11:16Izvini, kako mislis "ovi rade protiv kradje"?drndalo wrote: ↑19/02/2026 11:08Za razliku od svih prijasnjih Ministra ikada. Iz kojih stranaka?Drug Saban wrote: ↑19/02/2026 11:01 Par ministara sadasnje vlasti je vec hapseno zbog korupcije a narod nije bas glup da mu je to promaklo.
Da je tako ne bi pravili one budalastine sa drzanjem lika kao ministra do je u pritvoru i pisanjem upustava medijima kako da pisu.
Pa sad i ne mora. Gotovo je sada. A, uskoro ako se operacija zavrsi po planu ide trojka u opoziciju i onda joj i ostaje samo razglabati.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 11:07
Pa vi razglabajte.
Biće šta bude.
Narod će živjeti posljedice svojih loših odabira.
Ako se desi tragedija tokom vladavine SDA, kur*u će se protestvovati.
Bilo ih je hejbet (zaboravljeno).
-
JovicSA
- dr_Evil
#103941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Druze ne trebas ti slati podatke nikome, ozna sve dozna. Sve sta mi napisemo je u nekoj magazi, pod nasim imenom i prezimenom. Ima pametnih ljudi pa koriste 15 VPN zastita, ali vecina nas su naivne budale. Ako neko hoce da prijavljuje, a pri tome je neko cija prijava ce se zapravo razmatrati onda ce oni doci do tebe.JovicSA wrote: ↑19/02/2026 11:17Ja te neki dan javno pitam jesi li dobio podatke ti šutiš. Evo šaljem ti opet.
Btw. Moj komentar i dalje stoji nepromijenjen, ja sam napisao da mi je ona izjava svedokinje sumnjiva i da je možda moguće da je neko potplatio. Stojim i danas iza toga.
P.S Evo da ne bude nisam poslao ili da se služim metodama Vučića. Čekam prijavu za bilo šta što sam uradio protiv zakona, ako ima osnova.
![]()
Mogu ja prijaviti bilo koga, od toga nema nista.
-
JovicSA
#103942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ne bojim se druže ja nikoga niti imam oraha u džepovima već evo da ne ispadne da sam pička pred "rajom". Radim u IT inudstriji i znam da se moji podaci mogu lako pronaći po IP adresi i mac adresi modema, nalog ISP-u od tužilaštva i oni daju moje podatke.dr_Evil wrote: ↑19/02/2026 11:31Druze ne trebas ti slati podatke nikome, ozna sve dozna. Sve sta mi napisemo je u nekoj magazi, pod nasim imenom i prezimenom. Ima pametnih ljudi pa koriste 15 VPN zastita, ali vecina nas su naivne budale. Ako neko hoce da prijavljuje, a pri tome je neko cija prijava ce se zapravo razmatrati onda ce oni doci do tebe.JovicSA wrote: ↑19/02/2026 11:17Ja te neki dan javno pitam jesi li dobio podatke ti šutiš. Evo šaljem ti opet.
![]()
Mogu ja prijaviti bilo koga, od toga nema nista.
- drndalo
#103943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ako cemo pravo, da si ga prijavio za internet krivicno djelo, Policija bi mu nasla ime i da ga pokusava sakriti.... Nije bas da na internetu traga nema.
-
adnante
- drndalo
#103945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo kako mislim. Ako su hapseni, onda je to valjda "rad protiv kradje"...? Ili je to sta ?Haris.ba wrote: ↑19/02/2026 11:16Izvini, kako mislis "ovi rade protiv kradje"?drndalo wrote: ↑19/02/2026 11:08Za razliku od svih prijasnjih Ministra ikada. Iz kojih stranaka?Drug Saban wrote: ↑19/02/2026 11:01 Par ministara sadasnje vlasti je vec hapseno zbog korupcije a narod nije bas glup da mu je to promaklo.
Pa vi razglabajte.
Koji ministri prijasnjih Vlada su hapseni u njihovim "radovima protiv kradje"?
- Casual's
#103946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako je. Vozac bi dobio 30 dana pritvora. Sudjenja. Dvije godine zatvora.DaysleepeR wrote: ↑19/02/2026 10:52 Tužilaštvo apsolutno nije dužno da pušta snimke u javnost, bez obzira koliko jak nagon naroda za mahalanjem bio.
Ja ne znam jeste li vi pri sebi.
Hoćete li snimak kako onaj debeli majmun ubija autom doktorice pa da se i tu raspravlja oko idelane putanje i brzine?
Dođite sebi malo, da nije skroz treće fizičko lice snimilo nesreću slučajno, ne bi imali ni onaj snimak.
- drndalo
#103947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sto ti zelis da radis posao Policije i Tuzilastva?
To bi oni morali da rade. Ne mozes im ti sve na gotovo spremiti...
-
JovicSA
#103948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#103949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne moze se malo biti trudan.
U jednom momentu se vlada petlja u rad tuzilastva, u drugom ne petlja.
Tuzilastvo je samo uhapsilo ministre. Nakon sto je otvorilo istragu, otislo sudiji i obezbjedilo da se prikupe dokazi kako su se vec prikupili.
Sta je to vlada uradila da je tuzilastvo pocelo da radi kod njenih ministara, a ne radi kod bivsih ministara?
Ministarska funkcija nije pravo. Ako neko iz vlade sumnja da neki ministar nesto mulja - taj ministar se smijeni politickom odlukom. A, ne pusta se da toliko zaglibi u krivicno djelo pa da se dese ovakve izjave.
Dvojica predsjednika političkih partija sa sjedištem u Sarajevu imala su zadatak da utiču na ministra komunalne privrede infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Bojana Bošnjaka (Naša stranka) da donese Mišljenje na studiju uticaja na životnu sredinu na području Bjelašnice, a kojom će se ozakoniti nezakoniti urbanistički projekat Općine Trnovo.
Ovo je, ukratko, suština onoga što je kantonalni tužilac Darko Soldat rekao pred Općinskim sudom u Sarajevu tokom održavanja ročišta za određivanje pritvora u petak uhapšenom kantonalnom ministru Bojanu Bošnjaku
- Laplace
#103950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaćemo sjajnu budućnost.made_in_sarajevo wrote: ↑17/02/2026 14:20 ako je ostavka predata skupstini, kakva ce biti nego pisana? pitam za komsiju pa ako moze objasnjenje.
nego molim policiju da ustane i prebije sve redom samo jer su glupi i veze nemaju ni sta hoce, ali bukvalno. pazi ti zahtjeva sve vam glupo jebem i kaze ministrica Hota kriva, ma krivi ste vi glupani jedni kad mozga nemate.
evo moje dijete od 3,5 godine ne bi ovako glupo bilo. sudski proces zar ima vise smisla ponavljati,a tek ovo, pazi ovo majke vam ga jebem "osigurajte gradski prijevoz djeci". pa kome je osiguran i to besplatan jos majke vam ga jebem besposlene, tiktokerske.Ostavke nas neće zadovoljiti. Sva odgovornost, krivična i ljudska se mora podnijeti. Prije nego što odete, osigurajte gradski prijevoz ovoj djeci", rekao je.
od svih parola ova je ubjedljivo najgluplja i dokaz koliko veze sa zivotom nemaju ni sta protestuju ni kome protestuju ni sta hoce ustvari.
kaze imamo sjajnu buducnost, gledaj nam buducnosti ko film glup i gluplji isto.