Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sve je to fake. Airpods obavezno kupovati samo kod "ovlastenih" . Idu toliko daleko da je sve pa cak i SN "kopiran"
nedavno sam imao priliku probati airpods pro od 50 maraka, cak i garanciju pokazuje u settingsima
Albanske kopije , pokazuje garanciju određeni period i nestane onda samo
ma da znam, nego hocu reci jako tesko ih je prepoznati... jedina stvar koja bi mogla ih odati je noise cancelation koji je nepostojeci
ali neko ko nije koristio airpods prije, lako bi mogao nasjesti
Da se nadovezem prici o fake airpods.
Jucer sam dobio od drage supruge nove airpods 4, kupljene u AT Store. To su mi prve slusalice bez zice i naravno da sam odusevljen.
Medjutim warranty/garancija pise da je samo 6 mjeseci. Toliko o ovlastenim prodavacima.
Idem danas s racunom pa se javim sta su mi rekli.
dinao wrote: ↑12/02/2026 14:38
Jucer sam dobio od drage supruge nove airpods 4, kupljene u AT Store. To su mi prve slusalice bez zice i naravno da sam odusevljen.
Medjutim warranty/garancija pise da je samo 6 mjeseci. Toliko o ovlastenim prodavacima.
to je bug, i meni se desilo isto sa AirPods 4.
samo sam otisao na ovu stranicu, kliknuo check coverage i prijavio se sa svojim nalogom i ponudili su mi da promijenim datum kupovine, da stavim tacan datum
Probao sam naravno i to i ne moze.
!
Unable to Update Purchase Date Sorry, but there are currently no support options available in your region. You can contact the location where you purchased your product for assistance.
To je vrlo cesta pojava da datum garancije nije ispravan prilikom provjere na webu, a ljudi misle da datum garancije tece od dana aktivacije sto je pogresno. Garancija tece od dana kupovine uredjaja i datuma koji stoji na racunu ovlastenog prodavaca na kojem se jos vidi serijski broj, model i cijena. Ukoliko ti je uredjaj jos uvijek u garantnom roku i imas racun od ovlastenog prodavaca servis ce ti priznati tu garanciju bez obzira sto ti mozda stoji da je garancija istekla. Datum na webu mozes ispraviti ali mislim da se mora kontaktirati apple podrska i poslati racun na uvid kako bi oni u sistemu mogli napraviti korekciju.
dinao wrote: ↑12/02/2026 14:38
Na Airpods je to tako oduvijek. Neces imati nikakav problem sa garancijom. A kao sto neko rece, to se lako ispravi sa podrskom ako ti to nesto znaci.
Za promjenu vazenja garancije sam morao kontaktirati Apple Support u UK nakon sto sam kupio Macbook Pro od Asbis partnera. Trazili su samo fakturu/fiskalni racun.
U vezi reklamacije duzine garancije na Airpods, u AT store nisu mi nista rijesili, i dalje mi na telefonu pise da je garancija na Airpods samo 6 mjeseci. Apple support za BH nema, pokusavao sam neke druge medjutim traze broj telefone iz te drzave, nema chat nema mail.
Uglavnom nikad vise necu kupovati Apple proizvode u ovlastenim prodavnicama. Zivjeli piljari i sverceri, kupio sam kod njih desetine jabuka i nikad nije bilo problema.
dinao wrote: ↑17/02/2026 16:04
U vezi reklamacije duzine garancije na Airpods, u AT store nisu mi nista rijesili, i dalje mi na telefonu pise da je garancija na Airpods samo 6 mjeseci. Apple support za BH nema, pokusavao sam neke druge medjutim traze broj telefone iz te drzave, nema chat nema mail.
Uglavnom nikad vise necu kupovati Apple proizvode u ovlastenim prodavnicama. Zivjeli piljari i sverceri, kupio sam kod njih desetine jabuka i nikad nije bilo problema.
Ne znam tacno gdje je tebi problem u ispravljanju trajanja garancije na osnovu racuna, ali postupak je prilicno jednostavan.
dinao wrote: ↑17/02/2026 16:04
Ne znam tacno gdje je tebi problem u ispravljanju trajanja garancije na osnovu racuna, ali postupak je prilicno jednostavan.
na taj nacin sam i ja ispravio pogresan datum za AirPods prosli mjesec
nisam morao prilagati racun ni nista, samo upisao datum
Vjerovatno zivite van BiH pa nemate ovih problema.
Naravno da sam prvo proguglao neko rjesenje. Probao preko support aplikacije unijeti datum kupovine i dobio sljedecu poruku
Unable to Update Purchase Date
Sorry, but there are currently no support options available in your region. You can contact the location where you purchased your product for assistance.
dinao wrote: ↑17/02/2026 23:53
Naravno da sam prvo proguglao neko rjesenje. Probao preko support aplikacije unijeti datum kupovine i dobio sljedecu poruku
Sorry, but there are currently no support options available in your region. You can contact the location where you purchased your product for assistance.
u BiH zivim, Apple ID mi je na BiH regionu.
kada mi je na stranici Apple support ponudjeno da izaberem drzavu naravno odabrao sam US i dobio tu opciju, a imas mogucnost chat opcije
dinao wrote: ↑18/02/2026 12:09
Drago mi je da je tebi uspjelo.
Meni ne moze. Isto sam u bh i telefon je bh region.
I ne moze. Ne mogu ni geniusi u at store.
A brate sve sam ti objasnio u svom prethodnom postu. Imas racun i to ti je dokaz kupovine i garancije u slucaju da ti treba servis. Nemam nista sa AT storom nit ih previse mirisem, ali bezveze iznosis neistine na njihov racun. Ista stvar ti se moze desiti kod bilo kojeg ovlastenom ili neovlastenog prodavaca, s tim da ako ti se nesto slicno desi kod neovlastenog prodavaca njihov racun nije validan i servis nece uvaziti garanciju.
dinao wrote: ↑17/02/2026 23:53
Pozdrav. Nedavno sam kupio 17-ku, moj prvi apple telefon. Jedno pitanje za znalce, kako instalirati aplikacije koje nisu podržane u BiH? Napravio sam apple account, kao regiju oznacio BiH, unio sve podatke. Vidio sam trik da se udje sa drugim accountom na media and purchases, ali imam problem sa kreiranjem accounta na druge regije (US ili UK), jer trazi broj telefona za verifikaciju. Ima li neki nacin da se to rijesi (ne mogu instalirati google home, photos, kao i kindle)?
Mislim da 90% ljudi drzi croatiu jos od kad BiH appstora nije ni bilo, a poslije nije ni promjenilo bas iz tih razloga mislim da i sad mozes staviti i da ne trazi nista
Jucer updateovao sa 18.6.x na 26.3 i momentalno se pokajao. Ne lezi mi liquid glass tema, a ne postoji nacin da se potpuno iskljuci.
Kao da sam presao na Xiaomi koji je lose prekopirao Apple dizajn i animacije. Koji downgrade…