Pa jest. To u 38 utakmice lige pali, ali u kup takmicenju…dovoljno da naletis na iole ozbiljnijeg protivnika i nastupa haos.ultima_palabra wrote: ↑14/02/2026 03:39Pa dobro, Flick se generalno kladi da ce u tom nekom raspucavanju, gdje obje ekipe imaju po 7-8 100% sansi, Raphinha, Yamal , Lewandowski, Rashford, Torres dati vise golova od druge ekipe jer su kvalitetniji. U 80% slucajeva ce to biti tacno. Par utakmica u sezoni ce to ispasti ovako.jeza u ledja wrote: ↑14/02/2026 02:37 Odgledah danas i ovaj derbi, nakon baskijskog. Sta reci?
Meni je cudno kako Barcelona prezivljava sa ovom igrom inace. Ubila ih je Sevilla. Brugge im je zabio 3 gola. Ne mogu na ovaj nacin osvojiti nikakav kup.
Koliko puta smo u prvom vidjeli loptu na desno krilo na polovici terena, i onda prema sredini prema Julianu ili Griezmanu, ili onda dalje na Lookmana. Balde i Kounde ne znam ko je gori. Ne moze ovako brate. Ne moze sa ovim igracima u odbrani.
Ne moze pogotovo kad nemas Raphinhu, Pedrija, Rashforda,
Da su zabili 2 gola, pa hajde.
Ponisteni gol je. U sustini ta odluka je bila vrlo vazna, jer je (bar meni) izgledalo kako ce Barca krece u pohod na golove. Nakon toga truba.
Ofsajd odluka je, ne znam kako drukcije da se opise - dubiozna. S obzirom da je u pitanju Barcelona, i to eventualno 4-1 bi dalo neku nadu za prolaz.
Ovako....nadam se da ce ih Sociedad ubiti u finalu.
Inace gledao sam i ovaj baskijski derbi - plavo-bijeli su opet bili bolji. Isto je bilo i u prethodne dvije utakmice ove sezone. Mislio sam da ce na kraju ovi opet izjednaciti.![]()
Matarazzo je pravi pogodak.![]()
U svakom slucaju je interesantnije nego gledati kornere i aute kao primarne izvore sansi u EPL![]()
Mislim, Barca isto ko da igra “evo dam ti kraljicu” partiju saha.
Definitivno je zanimljivo gledati.
Pitam se, da li bi Barca sa nekim drugim branicima
odradjivala ovu ofsajd zamku bolje? Ovo sa Cubarsijem, ne znam, Eric Garcijom, Gerard Martinom, Araujom, Baldeom, Koundeom, ko vec igra pozadi, izgleda presmijesno.