Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#56526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

GandalfSivi wrote: 07/02/2026 09:38 Kad te papak jebe u mozak i jos je skoro pa totalno u pravu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/minic-r ... /260207014

Ali laganini, ide prva kontra za sest dana, pa cemo se onda uozbiljiti. Kontra je da pokazemo da se moze, ali ovo je jednom iz nasih dzepova, pa cemo vidjeti. Sjedili smo neki dan sa jednim od nasih politicara (da ne spominjem imena, ima negdje video, izgledam kao izbacivac iz kluba, gluho bilo), gdje sam rekao da cemo naci ljude da uduplamo sta god drzava (ili opstine ili kantoni), ali niko nije lud da 30 godina kasnije daje pare dok se politicari jos uvijek svadjaju kako i zasto ne moze. Napisao sam neki dan, imamo planove, imamo rjesenja, mnoge stvari pokrecemo (na stranu od mojih projekata), imamo i ambasadora koji stvarno ima i volju i zelju da podrzi (insitucionalno i savjetodavno, jer realno nema sredstava), ali ne moze se vozni park svakih par godina kupovati i od dijaspore ocekivati da sve i organizuje i plati.

Anyhow, nemam pojma svega mi. Mozemo se mi smijati i govoriti “sta ce oni” ali cemo se tek za 15 dana kad Covic dodje za glavu uhvatiti (iz vise razloga). A oni neka nastave po FB pisati “da su se sreli sa mnogima i po pet puta, samo eto nisu uslikali”.

Ja cu postaviti slike za 7-8 dana, mi podnosimo racune…
Ja ti kazem bilo ko iz bosnjacke politike nema pravo omalovazavti rad i trud koji Dodik & Co ulazu.

A ta varijanta ta će on vid mu glave, brat u Washingtonu ovaj kavicu pije u SCCu :lol: razmislja sta bi mu nana iz zavidovica rekla u sta je pare potrosio

Pa ce sutra biti kako je dobio sta je dobio... nije Amerika na nasoj strani, sabotira nas ovaj onaj peti deseti, a nikako ovi sto piju kavicu u SCCu
GandalfSivi

#56527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 07/02/2026 09:48 Zao mi je sto nam Gandalf prolazi kroz toliki stres i hvala mu sto nesto pokusava da ucini za svoju drzavu, koliko god pogresno kanalisano bilo.

Proces spoznaje da se molite u pogresnoj crkvi je bolan i svi cemo istrpiti stetu. Ustvari, trpimo je otkako je trojka odbila hapsiti Predsjednika Republike Srpske i otkako su presude tzv. ustavnog suda postale tariguzi. Tek ce raja da se hvata za glavu, ali nije nam strano da "palimo" tek pred fajront.
To sto je tebe neko dobro zajebao u zivotu pa mislis da ceti biti lakse ako se i sve ostalo sjebe nije moj problem. Ti nastavi ovdje po svome, a mi cemo pokusati uraditi svoje. Pa da se opet nekad nadjemo i podvucemo racune? Ono licno, nepoliticki. Posteno?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote: 07/02/2026 10:05
GandalfSivi wrote: 07/02/2026 09:38 Kad te papak jebe u mozak i jos je skoro pa totalno u pravu.

Ali laganini, ide prva kontra za sest dana, pa cemo se onda uozbiljiti. Kontra je da pokazemo da se moze, ali ovo je jednom iz nasih dzepova, pa cemo vidjeti. Sjedili smo neki dan sa jednim od nasih politicara (da ne spominjem imena, ima negdje video, izgledam kao izbacivac iz kluba, gluho bilo), gdje sam rekao da cemo naci ljude da uduplamo sta god drzava (ili opstine ili kantoni), ali niko nije lud da 30 godina kasnije daje pare dok se politicari jos uvijek svadjaju kako i zasto ne moze. Napisao sam neki dan, imamo planove, imamo rjesenja, mnoge stvari pokrecemo (na stranu od mojih projekata), imamo i ambasadora koji stvarno ima i volju i zelju da podrzi (insitucionalno i savjetodavno, jer realno nema sredstava), ali ne moze se vozni park svakih par godina kupovati i od dijaspore ocekivati da sve i organizuje i plati.

Anyhow, nemam pojma svega mi. Mozemo se mi smijati i govoriti “sta ce oni” ali cemo se tek za 15 dana kad Covic dodje za glavu uhvatiti (iz vise razloga). A oni neka nastave po FB pisati “da su se sreli sa mnogima i po pet puta, samo eto nisu uslikali”.

Ja ti kazem bilo ko iz bosnjacke politike nema pravo omalovazavti rad i trud koji Dodik & Co ulazu.

A ta varijanta ta će on vid mu glave, brat u Washingtonu ovaj kavicu pije u SCCu :lol: razmislja sta bi mu nana iz zavidovica rekla u sta je pare potrosio

Pa ce sutra biti kako je dobio sta je dobio... nije Amerika na nasoj strani, sabotira nas ovaj onaj peti deseti, a nikako ovi sto piju kavicu u SCCu
I ti stvarno mislis da je ovo cirkuzanje po Molitvenom dorucku jace od Juzne i pratecih projekata? Pa bar si ti covjek u biznisu i u ozbiljnom kešu.
Prpa.ba

#56529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

GandalfSivi wrote: 07/02/2026 10:11Ti nastavi ovdje po svome, a mi cemo pokusati uraditi svoje.
Sretno vam. :mrgreen:
Tyke

#56530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tyke »

Šokantan intervju Milorada Dodika za američki medij: „Muslimani u BiH su saradnici Irana; u Drugom svjetskom ratu su bili na strani Hitlera i pravili koncentracione logore za djecu; oduzimaju nam našu imovinu, naše crkve“

Jel vrijeme da se reaguje kako Bog zapovijeda, da se napravio video kompilacija njegovih izjava i aktivnosti kao i njegove administracije, da se objasni da on nije vise predsjednik GT i adresira na sve repevantne medije u svijetu, twiteru i drugim pizdama materinama? Da se oglase nasi politicari u Americi, da se pocne lobirati kolika su pogibelj Dodick i SNSD, gdje je Zlatko, iko?

Jebo ih otac indolentni, nesposobni. Nama je sve smijesno, nama je Dodick gotov, a mi nigdje prijetelja nemamo, totalno smo nebitno i ni kontu da koristimo u lobiranja, koja su nam takodjer smijesna o nebitna.
Hakiz

#56531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 07/02/2026 09:44
AVDO wrote:07/02/2026 09:38 Dodikov “lov po hodnicima” je uspio. Uspio je samo zbog toga što službeno Sarajevo nije imalo muda da u martu prošle godine pošalje policiju u dvor(c)e Milorada Dodika i uhapsi tada “odbjeglog” predsjednika Republike Srpske.

Znate li zašto je Amerika velika? Zato što ima i snagu i muda da u drugog državi, suprotno svim međunarodnim pravima i pravilima, kidnapuje predsjednika te druge države.

Za razliku od njih, Trojkaški lideri od Zukana silnog, preko Dine brbljivog, pa sve do Forte jadnog ,nisu imali ni muda niti mudrost da pošalju policijske snage po bjegunca Milorada Dodika. A kada nemate hrabrost i odlučnost da se obračunate s protivnikom, onda dodatno ohrabrenom protivniku date dodatno vrijeme da se pripremi za obračun s vama.
Poredi frajer ilegalno hapsenje predsjednika druge drzave na njenoj teritoriji od strane super sile broj 1sa privodjenjem u svrhu obezbjednja prisustva sudjenju.

Nalupao se jos gluposti u ovom tekstu, ali ovo je najeklatantnije.

Frajer je stvarno izgubio kompas ako ga je ikad i imao.

@Chmoljo
@DaysleepeR
@tramvajtrojka
Naravno da poredi.

Jer, kada legalno ne uhapsiš osobu za koju postoji nalog za privođenje, onda piši propalo.

Onda i to da se hapšenje nije izvelo zbog dogovora, jer je jaran, postaje vjerovatno.

A sud i tužilaštvo? Koga još briga za njihove naloge i odluke.

Time što nije uhapšen, trojka je pokazala da Dodik nije jaran samo SDA, jaran je i trojci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#56532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Image
talijan97

#56533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Kabiri -> Izrael -> Trump

A može se reći i da je privjesak ultra desničarskog spona Netanyahu - Orban - Trump

Jednostavno smo u periodu kada su nacionalistički bolesnici na vlasti i svi zajedno patimo, između ostalog i sami američki građani.
Styling

#56534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Dodik nema legitimitet građana RS da sa bilo kim razgovara o bilo čemu vezano za RS. Pola entiteta mu ne podržava ovo što radi. Ovo radi isključivo radi sebe i da Karanu obezbjedi izbor. Niko ga ne shvata ozbiljno jer ne obnaša nikakvu funkciju i ne učestvuje u političkom životu. Ove dvije pratilje k’o Alisa u zemlji čuda. Željka kalkuliše i daje vrlo odmjere izjave da se ne bi ponovo vratila na Crnu listu.
Hakiz

#56535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 07/02/2026 10:29 Image
Pa, nije ti velika sreća tražiti samo ona mišljenja koja potvrđuju tvoje pretpostavke. Tada ti i ne trrbaju, praktično. Osim da ti kažu kako si super i da se osjećaš dobro.

Uostalom, nije bitno. Lik skinuo sankcije, lobira po Americi, petlja se u politiku kao da nije presuđen itd. Ali, Avdo je kriv :lol:
Hakiz

#56536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Styling wrote: 07/02/2026 10:30

Dodik nema legitimitet građana RS da sa bilo kim razgovara o bilo čemu vezano za RS. Pola entiteta mu ne podržava ovo što radi. Ovo radi isključivo radi sebe i da Karanu obezbjedi izbor. Niko ga ne shvata ozbiljno jer ne obnaša nikakvu funkciju i ne učestvuje u političkom životu. Ove dvije pratilje k’o Alisa u zemlji čuda. Željka kalkuliše i daje vrlo odmjere izjave da se ne bi ponovo vratila na Crnu listu.
Možda nema pravo, ali radi.

Ni ja nemam pravo da ti razbijem luster, ali kada ga razbijem, razbijen je. Gotovo.
mayab

#56537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

Tyke wrote: 07/02/2026 10:27 Šokantan intervju Milorada Dodika za američki medij: „Muslimani u BiH su saradnici Irana; u Drugom svjetskom ratu su bili na strani Hitlera i pravili koncentracione logore za djecu; oduzimaju nam našu imovinu, naše crkve“

Jel vrijeme da se reaguje kako Bog zapovijeda, da se napravio video kompilacija njegovih izjava i aktivnosti kao i njegove administracije, da se objasni da on nije vise predsjednik GT i adresira na sve repevantne medije u svijetu, twiteru i drugim pizdama materinama? Da se oglase nasi politicari u Americi, da se pocne lobirati kolika su pogibelj Dodick i SNSD, gdje je Zlatko, iko?

Jebo ih otac indolentni, nesposobni. Nama je sve smijesno, nama je Dodick gotov, a mi nigdje prijetelja nemamo, totalno smo nebitno i ni kontu da koristimo u lobiranja, koja su nam takodjer smijesna o nebitna.
da ne kažem da bi eto barem sada krmka trebalo tužiti za širenje međunacionalne mržnje i druge neke piyde malterine , znaju to pravnici , koja je formulacija ......
Lik i ekipa oko njega su čisto ZLO , koliko god često bili glupi i smiješni , i to se mora skloniti iz javnosti...
No Mind

#56538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Hvala vama u dijaspori i tebi licno Gandalfe, sto odvajate vrijeme i novac!
A nasi politicari i lideri, nemam riječi... Valjda je bolje je nego sto je bilo ali trenutno se ponašaju kao djeca, očekuju da ce se sve samo posloziti (ili ih boli briga) dok ovi rade punom parom. I onda ce ih samo jednom pozvati na razgovore o (dodatnoj) "federalizaciji" zemlje, pa ce se morati voditi politika iz te pozicije. A ne rade bog zna sta ni sad, kad je to lakse.

I sto ne bi ta juzna interkonekcija isla kroz dva umjesto jednog entiteta, boli njih briga za unutrašnje uredjene BiH, diskriminaciju, etnoteritorije i politicku palestinizaciju jednog naroda, dok god se ne puca a njihov gas ide...

Edit: politicku i teritorijalnu palestinizaciju...
Last edited by No Mind on 07/02/2026 10:41, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#56539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Slozio bih se sa tobom ali cemo onda obojica biti u krivu.
N.N.

#56540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

Bosnje jopet relativiziraju sve, pogotovo ovi sto su i sto se jos vucaraju po institucijalnim hodnicima nasih institucija :mrgreen:
Ljudi nam objasnjavaju diplomatiju. Sjede s kim hoce, od Rusije do Kine i opet im u AmeriKi ne kaze niko nista.
Jos ce im i pomoci :lol:

Prije godinu sam rekao, Bosnjaci da znaju praviti drzavu, papire Telekoma i u Ameriku, potpis i deder nam napravite Dejton 2 ‘po nasem’. I rijesis posao za vajkada.

Oni se sa Svrakicima nadjebavaju jebali im oni matere.
I poziciji i opoziciji jer su beskorisna govna.
Hakiz

#56541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 07/02/2026 10:37 Slozio bih se sa tobom ali cemo onda obojica biti u krivu.
Praksa te demantuje.
Haris.ba

#56542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

No Mind wrote: 07/02/2026 10:36
I sto ne bi ta juzna interkonekcija isla kroz dva umjesto jednog entiteta, boli njih briga za unutrašnje uredjene BiH, diskriminaciju, etnoteritorije i politicku palestinizaciju jednog naroda, dok god se ne puca a njihov gas ide...

Zato sto samom konceptu juzne je trenutno nebitno to dalje trziste.

A, entitet RS pokusava isposlovati preko projekta spajanja prema Srbiji preko Hrvatske da direktno dobijaju gas (vec ga i dobijaju za rafineriju).
To im je isplativije ekonomski, a i strateski da odredjena etnija nema ventil.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#56543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote: 07/02/2026 10:17

I ti stvarno mislis da je ovo cirkuzanje po Molitvenom dorucku jace od Juzne i pratecih projekata? Pa bar si ti covjek u biznisu i u ozbiljnom kešu.
Zato ti i kazem
To ti je ko trazenje posla na birou, institucionalno samo :run:

A frapantnije mi je sjedenje u nekom ćumezu u Sarajevu i blaćenje nekoga ko je trenutno u hodniku Bijele kuće :mrgreen:

E to je već poseban nivo bošnjakluka
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#56544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote: 07/02/2026 10:56
_BataZiv_0809 wrote: 07/02/2026 10:17

Zato ti i kazem
To ti je ko trazenje posla na birou, institucionalno samo :run:

A frapantnije mi je sjedenje u nekom ćumezu u Sarajevu i blaćenje nekoga ko je trenutno u hodniku Bijele kuće :mrgreen:

E to je već poseban nivo bošnjakluka
Eto ti njih ubrzo u Americi.
Onda ce njih neko prozivati za hodnike.
Eno onaj SDA Odgovor je vec poceo.

A mi se ovdje glodjemo.
No Mind

#56545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Haris.ba wrote: 07/02/2026 10:50
No Mind wrote: 07/02/2026 10:36

Zato sto samom konceptu juzne je trenutno nebitno to dalje trziste.

A, entitet RS pokusava isposlovati preko projekta spajanja prema Srbiji preko Hrvatske da direktno dobijaju gas (vec ga i dobijaju za rafineriju).
To im je isplativije ekonomski, a i strateski da odredjena etnija nema ventil.
Milsio sam na razbijanje federacije na dva entiteta, i jeste najlogicnije je da imaju jednu "kontaknu tacku" u federaciji. Ali ako ce americka firma sve to voditi, vjerujem da ce i "ventil" biti kod Amera, i nema etnickog zavrtanja. Tako da, mozda im jedan dodatni entitet nije bas eliminatorna prepreka za taj projekt
Ako je to nemoguce, tim bolje.

Ali bogami vidi se da druga strana radi i nastoji iskoristiti sansu koju im pruza lov u mutnom tokom MAGA administracije. Tu prevenstveno mislim na hrvatsku politiku. Ali sto ne bi i Dodik, pored skidanja sankcija pokusao nesto da usicari u tom potencijalnom raspakivanju Daytona, vracanje nadleznosti, jos vecu kontrolu i slobodu da radi u entitetu sta hoce i kako hoce bez da ikad vise mora da strepi od drzavnih organa i ingerencija. U svakom slucaju, vjerujem da ce koordinisati te poteze da bi bili efektivniji u ciljevima svojih politika, u zajednickoj borbi krscana protiv islamske strahovlade
no_sekirli

#56546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

@GandalfSivi

Svaka cast na dobrim namjerama, nadam se cete naci snage i pameti, gdje i na koji nacin se fokusirati da je najbolje za drzavu, a lose za politicare.
Kad to sve krene, molio bih te za neki link gdje se moze pratiti, a vjerujem da ima dosta dobronamjernih gradjana ove drzave koji bi vas i financijski pogurali.
Lako je sracunati, 100 000 patriota, po 10KM mjesecno, bila bi neka OK svota za burgijanje :D
DonieBrasco

#56547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

mali_balon wrote: 07/02/2026 09:46
DonieBrasco wrote: 06/02/2026 23:22 Ranije je Sekina diploma stavljena kao prioritet ne drzava, ekonomija i bosnjaci, sad privatna TV kuca - to je Sdfa sa satelitima.

Ali opet na drugoj strani nesposbnost Trojke, dok Dodik i Covic rade sta rade nije za šale
.
A to im ko sda prije kao nesta branilani nije dozvoljavala.....ma hajte molim vas
Da su sad umjesto Trojke mi bi ovdje imali palestinski scenario za red njihove filđan drzave za sultana i sultaniju.

Nego ovako kazem sta je jednima i drugima prioritet dok dokazani neprijatelji drzave i naroda na visim nivoima lobiraju da se zlo ostvari.
JovicSA

#56548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Mislim ipak da u Americi svi relevantni decision Maker-i znaju dovoljno o BiH i Dodiku da ne nasjedaju na ovu banalnu podvalu da muslimani kršćanima oduzimaju crkve, zemlju i prava. To je toliko stupidno od Dodika da vjerovatno neki mu se šprdaju. Zar mislite da Trump i ljudi oko njega nisu upoznati sa stvarnim stanjem u BiH? Ja ipak smatram da ova administracija neće napraviti neku glupost zbog tričavih izjava Dodika. Možda griješim, vrijeme će pokazati.
mali_balon

#56549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

Ameri znaju bolje od nas sta se desava kod nas...zato se ja tu ne bi plago sikiro za miletove tantrume....
muha_sa

#56550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Vjerujem da ce Kajganic izdat nalog za hapšenje lažljivog huškaca i bandita :D
Post Reply