Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Možemo pričati za trojku svašta nešto, ali da su dobro rasklimali tronožac, jesu.
Izgleda da se niko ne snalazi sa konceptom trojke, pa često ni oni sami.
Trojka najčešće nesvjesno lagano uništava velikosrpsku i velikohrvatsku političku strategiju.
Ko je mogao zamisliti da bi Kemo Ademovic, Sasa Magazinovic, Denis Becirovic i Sabina Čudic mogli izdržati 3 i kusur godine u koaliciji?
Jebi ga, neki zastupnici SDP Srbi u skupštini manjeg entiteta, neki Srbi i Hrvati iz NS i SDP u sr i hr kvotama u ministarstvima...
Moglo je puno bolje.
Da je barem Komsic imao elan trojke u rastavljanju tronosca, mogli smo za njegovih 20 godina (16 Predsjedništvo i 4 Parlament) već biti u NATO i na pragu EU.
Najbolje bi bilo da tri naroda imaju tri jaka i konstantna politička subjekta koja će se onda nadjebavati u nedogled.
Politički pluralizam je znak slabosti i treba se ugledati na Dodika i Covic.
Možemo pričati za trojku svašta nešto, ali da su dobro rasklimali tronožac, jesu.
Trojka najčešće nesvjesno lagano uništava velikosrpsku i velikohrvatsku političku strategiju.
Ko je mogao zamisliti da bi Kemo Ademovic, Sasa Magazinovic, Denis Becirovic i Sabina Čudic mogli izdržati 3 i kusur godine u koaliciji?
Jebi ga, neki zastupnici SDP Srbi u skupštini manjeg entiteta, neki Srbi i Hrvati iz NS i SDP u sr i hr kvotama u ministarstvima...
Moglo je puno bolje.
Da je barem Komsic imao elan trojke u rastavljanju tronosca, mogli smo za njegovih 20 godina (16 Predsjedništvo i 4 Parlament) već biti u NATO i na pragu EU.
Najbolje bi bilo da tri naroda imaju tri jaka i konstantna politička subjekta koja će se onda nadjebavati u nedogled.
Dobro si.....raskovan je tronosac...zehra fali da I ove dvije noge otpadnu
Ti kao zaboravio mantru koja je trajala i 10tak godina ''odlazeca administracija'' pa mu dolazeca podeblja sankcije.
Moras imati takav zeludac pa nekoga onako pljuvati i ponizavati i onda odes tim ljudima pogledati u oci.
To bre ne moze svako.
Za tolike milione eno ih se sepure po Amerikama ko po sred Srbije.
Rejhana wrote: ↑04/02/2026 21:18
Ovako treba i kod nas
Znam ja da su nam se ogadile stranke.
Ali, lik se hvali da je otvorio dvije fabrike za preradu paradajza i da je izbacio engleske perike iz sudova da se nose (mrsko mi provjeravati, ali odakle engleske perike u frankofonoj zemlji?).
Naravno, izmislja i da je vratio vanjski dug zemlje.
drug_profi wrote: ↑04/02/2026 13:21
Ne mogu se načuditi bošnjačkim obožavateljima lika i djela MD.
Sindrom je to neki, kompleks, nešto što mora da ima svoje ime u medicini.
Ljudi jednostavno hoće da imaju vođu, čobana, da povede norod.
Previše je zamarajuće razmišjlati svojoim glavom, treba nam da neko razmišlja i odlučuje umjesto nas, pa kako on kaže tako ti je.
Vidiš da se upiru 4 godine da vrate lidera u bošnjaka, fali lider, jak, da lupi šakom od stol.
Ljudi u "najvecoj demokratiji na svijetu" su namjerno izabrali despota na vlast kojem ni jedno pravilo na svijetu nije vazno i ni jedna stvar nije sveta.
Zasto se onda od nasih naroda ocekuje nesto drugo?
Zato sto oni nikad nisu imali totalitarizam, za razliku od nas. Mi se trebamo porediti sa Evropom, ne sa Amerikom, jer smo u Evropi. Takodje, jako je ocigledno da nas ta teznja za despotima nikako ali nikako ne vodi naprijed.
Cenga i Skaljic sa kongresmenima,o cemu oni naprdjuju i na sta li to lici, neka ih dovedu pa provozaju od Vijecnice do Vjecne vatre onako atrakcije radi i pomjeranja kamenja po bubrezima
Moglo je puno bolje.
Je li fali zehra ili malo više, pojma nemam. Samo vidim da je tronožac raskliman barem malo, a i to je neki pomak, ako ustvari želiš raskivanje tronosca.
Ako na želiš, a pretvaras se da želiš, onda se svako malo raskivanje tronosca, predstavlja kao novi ekser za čvršći tronožac.
Posebno u situaciji kada se nesvjesno divim čvrstoći dvije noge tronosca, a kao želim srušiti tronožac.
Moglo je puno bolje.
Je li fali zehra ili malo više, pojma nemam. Samo vidim da je tronožac raskliman barem malo, a i to je neki pomak, ako ustvari želiš raskivanje tronosca.
Ako na želiš, a pretvaras se da želiš, onda se svako malo raskivanje tronosca, predstavlja kao novi ekser za čvršći tronožac.
Posebno u situaciji kada se nesvjesno divim čvrstoći dvije noge tronosca, a kao želim srušiti tronožac.
Pa.slazem.se.da.je raskliman, dapace, sad.samo cekam.da.otpadnu one dvije noge sto jos stoje....
Nevjerovatno je koliko se ovi naši političari bez kičme zapravo plaše Dodika.
Koliko on njima izgleda moćan i koliko ih svaka njegova laž uplaši.
Nikad proaktivni, uvijek reaktivni, on nešto lupi, oni drame i prate njegovu igru.
U SAD-u sam samo prošle godine bio šest puta.
Sa predstavnicima američke administracije, kongresmenima i senatorima, održao sam desetine sastanaka širom svijeta.
Denis Bećirović isto tako, desetine sastanaka.
Poruke koje čujemo iz SAD-a i strateški dokumenti koje o Bosni i Hercegovini usvajaju naši partneri jasno govore o podršci teritorijalnom integritetu, suverenitetu, stabilnosti i ekonomskom napretku naše zemlje.
Planovi za investiranje u BiH veći su nego ikad, mnogo stvari je pokrenuto već u tom smjeru, a Južna interkonekcija je jedan od značajnijih projekata nakon agresije na našu zemlju.
Dodik je, da bi mu skinuli sankcije, na zahtjev američke administracije povukao iz NSRS neustavne zakone, prihvatio presudu kojom je sklonjen sa pozicije predsjednika RS-a, izašao na izbore i prihvatio sve odluke CIK-a, prihvatio sve Schmidtove odluke, Sud BiH, Tužilaštvo BiH, SIPA i ostale agencije rade nesmetano u bh. entitetu RS.
Na granicama su državni graničari, nije Dodik preuzeo granice kako je najavljivao.
Na sastancima u SAD vrlo umjeren, niti na jednom nije pomenuo secesiju, a na nekim je čak i rekao da može BiH u NATO samo nek’ nam daju neke projekte, fabriku da “barem pravimo cipele za NATO”, kako bi mogao ljudima objasniti zašto još jednom mijenja kurs i stavove.
Malo dodaju Dodik i Cvijanović na društvenim mrežama svojih teza, a na sastancima govore drugačije.
Mislite da ja na sastancima govorio o Istočnoj interkonekciji i Rusiji?
Uspio je istina doći do USA i sastati se sa nekoliko kongresmena i senatora, platio za to silne milione, a na sastanke išao kao pratnja članici Predsjedništva BiH i v.d predsjednici bh. entiteta RS
Objektivno, za njega koji je donedavno bio na crnoj listi to jeste uspjeh, al’ niti za milimetar nije i ne može oštetiti interese Bosne i Hercegovine.
Mislio sam da reakcije opozicije imaju za cilj da minimiziraju desetine sastanaka koje smo imali Bećirović i ja, da se sve to gumicom izbriše, izborna je godina.
Sad vidim da nije samo to, njima je Dodik ogroman i moćan, šta god da radi i šta god da kaže.
Sredinom februara na Minhenskoj konferenciji imamo sastanke sa administracijom SAD-a, kongresmenima i senatorima.
Krajem februara idemo za New York pa vjerovatno za Washington.
Komunikaciju nastavljamo institucionalno i saradnju dalje jačamo.
Dodikova galama, buka i najave secesije nisu zanemarive, al’ ne može on diktirati tempo nikad više.
Dok smo mi tu.
Zanimljivo je i to da ovi što se plaše i galame nisu u svojim mandatima nikad otišli u Washington.
I još nešto, oni svjesno pomažu SNSD pred izbore u nedjelju.
Priča o “moćnom” Dodiku je nešto sto mu iz Sarajeva očajnički treba.
U tome na Baketa i Šćepu uvijek može računati.
Ljudi jednostavno hoće da imaju vođu, čobana, da povede norod.
Previše je zamarajuće razmišjlati svojoim glavom, treba nam da neko razmišlja i odlučuje umjesto nas, pa kako on kaže tako ti je.
Vidiš da se upiru 4 godine da vrate lidera u bošnjaka, fali lider, jak, da lupi šakom od stol.
Ljudi u "najvecoj demokratiji na svijetu" su namjerno izabrali despota na vlast kojem ni jedno pravilo na svijetu nije vazno i ni jedna stvar nije sveta.
Zasto se onda od nasih naroda ocekuje nesto drugo?
Zato sto oni nikad nisu imali totalitarizam, za razliku od nas. Mi se trebamo porediti sa Evropom, ne sa Amerikom, jer smo u Evropi. Takodje, jako je ocigledno da nas ta teznja za despotima nikako ali nikako ne vodi naprijed.
drug_profi wrote: ↑04/02/2026 16:02
Pa mi valjda imamo iskustva sa takvima i znamo gdje to vodi.
Oni možda i ne znaju pa im se može oprostiti.
Hehe, 30% Njemaca glasa za otvorene fasiste, 25% za skrivene - dok su najmanje polovina ovih ostalih rasisti
btw: ja ne pricam o tome "kako bi ko trebao" - ne zivim u tom svjetu
svjestan sam cinjenice da su Bosnjaci - ako se objektivno pogleda u kakvom okruzenju zive, koji su ciljevi prema njima od strane njihovih susjeda kao i dobrog broja evropskih drzava ili politickih stranaka, koliki je broj srednje ili visoko-obrazovanih, kakav i koliki je znacaj religije u njihovim zivotima, kroz kakvu su golgotu prosli u historiji (ukljucujuci totalitarizam koji je bio bolji od danasnje situacije!) ... u vecini nevjevrovatno liberalan i dobar narod.
(vise puta sam napisao da su Bonjaci imali sansu da "svoj utjecaj" izraelskim metodama prosire po nekih BiH djelovima koji bi im dali stratesku prednost prema jednom ili oba naroda. -- zasto nisu? mozda radi karaktera)
I dok se mi gložimo na forumu na političkoj sceni isto rade i političari. Nema još uvijek približavanja jednih drugima tzv. probosanskih snaga što nam samo poručuje da je u stvari situVacija neozbiljna a ne ozbiljna kako nam se nastoji predstaviti.
Bezbeli da ovo lutanje bande iz manjeg entiteta po raznim adresama ne zahtijeva nikakav sličan angažman jer dovoljno je otići na teme o meriki, trampu i izraelsko-palestinskim odnosima da i laiku bude jasno da se dostojanstvo mora zadržati.
Helem, panika i vrištanje usmjereno na političke opcije koje nam nisu drage ništa nikome ne donose a nije da nismo skloni manipulaciji kao sredstvu koje nas aktivira i usmjerava.
A ima tudena i onijeh koji su tu po zadatku samo .
Niko ga ne obozava, no cinjenica je da je najjaci politicar u BIH. Moze baljezgati, no da je maher, jeste.
National Defence Authorization Act koji je američka administracija usvojila krajem prošle godine se bavi i Bosnom i Hercegovinom
Ovo je za sve idolopoklonike Dodika i družine koji kao papagaji ponavljaju laži o Dodikovim uspjesima.
Dok se Dodik slika, naša diplomatija postiže da Bosna i Hercegovina bude uključena u zakonske akte USA, u kojima se Amerika obavezuje na očuvanje suvereniteta naše države i daje snažnu podršku za integracije u NATO i EU.
Znam da mnogima teško pada ova promjena na bolje koju vidimo da je donijela Trojka.
I znam da ih ima koji jednostavno nemaju stomak da prihvate istinu i da će nastaviti da galamom i glupostima pokušaju sakriti sve što se dobro uradilo za državu.
Dakle, prije nego krenete ponovo sa pričom, kako Dodik radi a naši ništa, pročitajte malo činjenica o rezultatima ove vlasti, pa to dvoje stavite na vagu.
US National Defense Act of 2026: Supporting Euro-Atlantic Aspirations of the Western Balkans,
The US Congress passed this week the National Defense Authorization Act (NDAA) for fiscal year 2026, which, among other things, continues the US policy of engagement in the Western Balkans through special provisions known as "Law on Democracy and Prosperity of the Western Balkans".
These provisions express support for the Euro-Atlantic aspirations of the countries of the region - Serbia, Albania, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, North Macedonia and Kosovo - which the US recognizes, with an emphasis on strengthening democracy, the rule of law, regional stability and resistance to external malignant influences.
The law became federal on December 18 after being signed in the White House. It was signed by President Donald Trump.
The law specifically warns that the region's dependence on Russian sources of fossil fuels and natural gas "ties the economies and policies of the countries of the Western Balkans to the Russian Federation and hinders their aspirations towards European integration", and the reduction of that dependence is cited as a national security interest of the United States of America.
Niko ga ne obozava, no cinjenica je da je najjaci politicar u BIH. Moze baljezgati, no da je maher, jeste.
Njegova snaga je samo u tome što ima takvu ciljanu publiku. Šoviniste i fašiste. Međede ukratko.
Narod ima lidera sebi nalik. Svugdje to može ići neko vrijeme, ali nigdje zauvijek.
Ništa on nije mogao obećati, napisa neko nedavno taksativno šta je morao uraditi da se skinu sankcije i plus da je iskeširao neku cifru da uopšte dođe do istog, da se nekom obrati.
Helem, jebeš Mileta a i bjeloglavog supa, više tangira što nema konsolidacije tzv. probosanskih snaga, mislim ima i toga ali samo na relaciji stranaka trojke, ovi ostali i dalje uglavnom sve rade kontra BiH. Naravno tu najviše prednjači najjača antibosanska stranka i njihovi priljepci, u prilog tome dovoljno govore njihovi nastupi.
drug_profi wrote: ↑05/02/2026 10:56
Njegova snaga je samo u tome što ima takvu ciljanu publiku. Šoviniste i fašiste. Međede ukratko.
Ne pricam o tome, iako je to cinjenica. Ima i bakir 350k koji glasaju za njega i stranku, medjedi.
Hocu da kazem sa politicke strane, mozes li mi reci jaceg politicara u BIH od njega?
Evo da ne idemo tako daleko, samo zadnja stvar skidanje americkih sankcija. Nije to nimalno naivono, ma sta god da je obecao.
Nećeš čuti od mene nikakvo divljenje prema njemu. On je seljak plus inteligentan. Prodaje lafine dobro. Zna šta kupci traže.
Koliko je dobar političar? Onoliko koliko ostvari svojih političkih ciljeve.
To je - koliko?
Dodik je imao ogromnu sreću što je ova USA administracija veoma desktruktivna i korumpirana pa se takve stvari mogu kupiti.
A mi imamo sreću što nam se nema šta oteti, inače bi svašta bilo moguće.
drug_profi wrote: ↑05/02/2026 11:41
Nećeš čuti od mene nikakvo divljenje prema njemu.
Ne divim se, samo konstatujem i priznajem da je najsposobnij politicar u ovoj drzavi. Da nema krkanluka, ispada, sovinizma etc i da radi za drzavu, bio bi najbolji drzavnik kojeg je ova drzava imala. Ikada.
Po cemu ziv bio najaci?
Po pljacki, manipulaciji, lazima, dvolicnosti, pljuje pa lize, ucjenama…
Nabroj 3(tri) stvari koje je uradio za entitet ili drzavu a da to nisu blokade(koje moze svako raditi).