Ima i sada naših podgrupa tamo, taj kraj mislim, al ovo su neki ozbiljniji ljudi, lokalci, koji nisu navikli na ovo. Ipak, sada je bilo level više, jer je Torca bila baš brutalna i sugurno nisu prešli 500 km, koliko bi bilo u u oba pravca ili više da bi malo zaganjali ove i povukli se. Bukvalno su skidali sve sa ljudi, demolirali auta, ali bez obzira, neko im je od lokalnih grupa morao dati neku vrstu logistike, malo je to sve fluidnije u navijačkom svijetu i nije crno bijelo baš.sumirprimus wrote: ↑26/01/2026 11:42sjoj dubravaca, vidi se da nisu makli dalje od kantonalne ligesplinter wrote: ↑26/01/2026 10:03 "VIDEO Svjedok o tučnjavi Torcide i Delija: ‘Bio sam u ratu, ali ovo... Ljudima upadali u kuće, meni jedan ušao u auto!‘
O sukobu dviju navijačkih skupina za Televiziju Tuzlanskog kantona govorio je svjedok, mještanin Dubrava kod Tuzle, Halid Alibašić.
– Krenuli smo vidjeti što se događa, da pomognemo. S par mojih prijatelja sam uletio u tučnjavu gdje su se ljudi udarali drškama, lancima, kamenjem, a prije toga sam vidio odjeću po putu. Ljudi su bili goli, bacali su odjeću u kombije – kazao je Alibašić.
– Po meni je tu bilo 100-150 ljudi najmanje. Ja sam bio u ratu, ali ovdje mi je bila veća trema – pokušao je dočarati kako mu je sve izgledalo.
Nama su javljali da su ulazili u kuće i nudili novce samo da ih se preveze odavde. Nudili su lijepe novce. Meni je osobno jedan ušao u auto. Ja sam izašao iz svog automobila, izvadio ključ, pobjegao, nisam znao kako da ga istjeram – rekao je.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... _sd_ticker
Stotinjak ljudi ušlo na granični Kamensko i vidiš po facama odmah da su huligani, ali eto kao oni idu u Vitez na dobrotvorni turnir i nikakve dojave, policijske pratnje, ništa, a onda i malo manje Delija vraća se iz Swe u zračnu luku Tuzla, pošto su danima ordinirali po Malmeu i tukli se sa domaćim navijačima ali i simpatizerima Cro reprezentacije u rukometu i manje više svi u ultra svijetu očekuju epilog, samo ne naša vrla policija. Federalna prije svega . . .
i cudi me da ziviinicani ne znaju za navijacke fajtove ipak tu ima manijaka i hordasa, bar starih![]()
![]()
![]()
Fascinantno je i to da niko od odgovrnih nije sabrao 2 i 2 i skontao da dolazi 80-tak Delija iz Malmea i da bi to već mogao biti problem sam po sebi. Isto tako nikakve komunikacije, eto ovi ušli regularno u BiH , znači 100 ljudi ti uđe i niko ništa. li nisu javili sa GP Kamensko ili su javili, ali svi odgovorni prst u uho.
Bitno je da nas skeniraju od glave do pete kada ulazimo u Cro, pa možeš biti i 3x doktor nauka, ali njihov šljam ovdje vršlja kako se kome prohtije.
Pravno gledano, državljani RH su ušli u našu zemlju i napali državljane BiH.