Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Haris033

#33026 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Haris033 »

Da, Dustin i 11 :thumbup:
Steve i nije bas bio naj u SE1, osim na kraju :-D
Hajde, bas mi je drago da će biti i nastavak dobar..
Peacean

#33027 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Peacean »

s@mson

#33028 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by s@mson »

sumirprimus wrote: 30/01/2026 14:02
Haris033 wrote: 29/01/2026 22:50
svesuper25 wrote: 27/01/2026 17:51 Pa upravo to ,sjecanje na 80 te je i privuklo veliki broj gledatelja koji nisu vise djeca.Pogotovo ta prva sezona.
Zaista te 80 te su bile carobne godine.Mislim da u jednoj epizodi ,na tv u je crtani Hi Men :mrgreen: koji se i kod nas na Tv u prikazivao.
I mi odgledali 1. sezonu. BMX, audio kasete, Clash, zidni telefoni, frizure, moda i muzika 80-tih… Vrati nas u sretno djetinjstvo..
Btw, odlična :thumbup:
Samo, šta su još u 4 sezone ubacili, budemo vidjeli..
do 5 sezone je ludilo, ima svega :lol:
samo treba imat stomak za provarit neke stvari, no meni su likovi poput dustina i stiva toliko dobri da sam spreman zazmiriti na sve :lol: :izet:
Ovako, moje mišljenje, serija je OK, može se pogledati. Da je wow i nije baš. Ovoliki hype oko ove serije je tako namontiran i režiran da mi se povraća...
Upitajte se šta čini jednu seriju dobrom, a šta odličnom i pogledajte da li to Strangersi imaju...
Sve ono što nemaju ima Dark, mnogo bolja i mnogo kvalitetnija serija.. Uostalom na volju vam....
mali_balon

#33029 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Dark se toliko zapetljajo u razlicita vremena da ni sami ne znaju kako su se izvukli....bezveze prekomplikovano....

Btw slow horses opet nije razocarala
Point.

#33030 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Point. »

Uh, kakav kraj druge sezone Night Managera, sreća pa se snima treća inače bih popizdio
dale cooper

#33031 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Point. wrote: 02/02/2026 00:15 Uh, kakav kraj druge sezone Night Managera, sreća pa se snima treća inače bih popizdio
Spoiler
Show
Mrzim Ropera iz dna duše, htio sam bokserom da prođem kroz ekran. :lol: :mrgreen: Ali je to znak da je Hugh Laurie opet odradio odličan
posao. :D I Tom je sjajan bio, kao i ova kompletna latino ekipa. :thumbup: Olivie mi je bilo premalo još na kraju i zagide. Ko će sad dočekati treću sezonu. :D
Better Man

#33032 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Better Man »

Po ko zna koji put preporuka za Shetland. Jedna od najboljih serija ikada.
kakavdanakneiskustvu

#33033 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Better Man wrote: 02/02/2026 10:09 Po ko zna koji put preporuka za Shetland. Jedna od najboljih serija ikada.
:D :thumbup:
Better Man

#33034 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 02/02/2026 10:13
Better Man wrote: 02/02/2026 10:09 Po ko zna koji put preporuka za Shetland. Jedna od najboljih serija ikada.
Stigla je 10 sezona na Pickbox. Za sad imaju tri epizode. 4 epizoda stiže ove sedmice.
Point.

#33035 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Point. »

dale cooper wrote: 02/02/2026 05:15
Point. wrote: 02/02/2026 00:15 Uh, kakav kraj druge sezone Night Managera, sreća pa se snima treća inače bih popizdio
Spoiler
Show
Mrzim Ropera iz dna duše, htio sam bokserom da prođem kroz ekran. :lol: :mrgreen: Ali je to znak da je Hugh Laurie opet odradio odličan
posao. :D I Tom je sjajan bio, kao i ova kompletna latino ekipa. :thumbup: Olivie mi je bilo premalo još na kraju i zagide. Ko će sad dočekati treću sezonu. :D
Spoiler
Show
Čim se završila eoizoda poletio sam po guglu da vidim ima li treće, nemoguće da se ovako završi. Treća se neće čekati 10 godina, čitam da je već u procesu i da će imati 6 epizoda. Vjerovatno će u trećoj biti i fokus na ovom malom od Ropera i nešto mi govori da će mu on presuditi na neki način.

Nadam se da će Roxane biti u trećoj, jebazovna mi je do jaja :)
kakavdanakneiskustvu

#33036 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Better Man wrote: 02/02/2026 10:22
kakavdanakneiskustvu wrote: 02/02/2026 10:13
Stigla je 10 sezona na Pickbox. Za sad imaju tri epizode. 4 epizoda stiže ove sedmice.
znam,hvala
džakailibu

#33037 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by džakailibu »

yoda82 wrote: 30/01/2026 07:31 Nije loš Wonder Man.

Neobičan za Marvel, ali dosta bolji od većine serija koje su snimili zadnjih nekoliko godina.

https://www.imdb.com/title/tt21066182/? ... in_0_q_won
Uopšte nisam superhero fan ali pogledao prvu epizodu i nastavljam sigurno.
ITNet

#33038 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by ITNet »

Point. wrote: 02/02/2026 10:51
dale cooper wrote: 02/02/2026 05:15
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Čim se završila eoizoda poletio sam po guglu da vidim ima li treće, nemoguće da se ovako završi. Treća se neće čekati 10 godina, čitam da je već u procesu i da će imati 6 epizoda. Vjerovatno će u trećoj biti i fokus na ovom malom od Ropera i nešto mi govori da će mu on presuditi na neki način.

Nadam se da će Roxane biti u trećoj, jebazovna mi je do jaja :)
Spoiler
Show
Dobar je, Samo meni malo dosadilo ovo kad se isti Vilan razvuce po 2/3/4 sezone u nekim serijama, a toga nesto ima sve vise i vise. Latina bivsa od DiCapria od 18-25 je laganini :izet:
Altsa

#33039 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Altsa »

mali_balon wrote: 01/02/2026 14:35 Dark se toliko zapetljajo u razlicita vremena da ni sami ne znaju kako su se izvukli....bezveze prekomplikovano....

Odlican je Dark prve dvije sezone. Ako nekome teze povezati likove na netu imaju šeme svih likova i njihove medusobne veze. Medutim trecu nisam mogao gledati i odustao sam.
mali_balon

#33040 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Altsa wrote: 03/02/2026 09:24
mali_balon wrote: 01/02/2026 14:35 Dark se toliko zapetljajo u razlicita vremena da ni sami ne znaju kako su se izvukli....bezveze prekomplikovano....

Odlican je Dark prve dvije sezone. Ako nekome teze povezati likove na netu imaju šeme svih likova i njihove medusobne veze. Medutim trecu nisam mogao gledati i odustao sam.
Vidi, ja kontam da nekome nije mrsko da ide na net i ganja seme i objasnjenja......ok....ali prije sveha TV film serije smatram razonodom dakle da me zabavi da odmorim od svega da pustim.mozak na pasu....donekle ok da me maltretiras da kontam I razmisljam i donosim zakljucke ali da.moram da pretrazujem internet za seme I dodatna objasnjenja I da kontam mozda je glavno lik sam sebi deda I tako to onda nista od tog necu da se smaram sa glupostima....zato kazem serija nije losa ali se bezveze zakomplikovali i na kraju se sasralo samo da.bi se zavrsilo.....ako je tebi I svima ok meni nije....samo kazem....
sumirprimus

#33041 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by sumirprimus »

s@mson wrote: 01/02/2026 14:21
Ovako, moje mišljenje, serija je OK, može se pogledati. Da je wow i nije baš. Ovoliki hype oko ove serije je tako namontiran i režiran da mi se povraća...
Upitajte se šta čini jednu seriju dobrom, a šta odličnom i pogledajte da li to Strangersi imaju...
Sve ono što nemaju ima Dark, mnogo bolja i mnogo kvalitetnija serija.. Uostalom na volju vam....
ok tvoje misljenje, meni je ova serija tako osamdesete, i godi, od rusa, crnih rupa, muzike, auta, radnje ,bajsova, frizurica.
dark mi nije los, al kad ncujem njemacki ak mislis na tu seriju, jednostavno ne mogu se konektovati, jerbo sam vec programiran da je jezik saj faja i slicne radnje engleski.
dječak sa šibicama

#33042 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

s@mson wrote: 01/02/2026 14:21 Ovako, moje mišljenje, serija je OK, može se pogledati. Da je wow i nije baš. Ovoliki hype oko ove serije je tako namontiran i režiran da mi se povraća...
Serija je ishajpana nakon korone i kad je Netflix ishajpao, dobro se sjecam prve sezone pa malo je reci ali ni pola reklame nije imala kao ove zadnje dvije sezone.

Netflix, oni ocigledno placaju reklame na sve strane, pa zasto portali non stop hajpaju Netflixove serije pa i klix. Placeno, svako malo bombastican naslov "skandalozna nova serija" ili "ovo ce biti najgledanija serija" ili "do sada nevidjena serija".
Isto ko ova Svadba, "najgledniji film svih vremena" a nije jos tada ni krenuo u kino emitovanje. To su reklame, imaju para pa plate bombasticne naslove.

ST je solidna serija, volim osamdesete vraca u djetinjstvo, ok je ali zadnju sezonu necu gledati. CGI na sve strane, nekakva cudovista duhovi vjestice bjezi u pm.
Moenx

#33043 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Moenx »

Ja sada gledam Prison Break
Inace sve od datuma 200ih, to jest prva decenija 21 stoljeca ima neku dozu necega sto sada nedostaje
Neko je ovdje spomenuo 80te sve per sve u dure, ali isto tako dvije hiljadite su imale zaista nesto neki pozitivizam neku vjeru u nauku tehniku sada niko i ne pokusava biti inovativan zivotan.
Ima ono serija intrigantnih i novijih ali dvije hiljafite su mastovite kreativne pozitivne
Haris033

#33044 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Haris033 »

mali_balon wrote: 03/02/2026 10:23
Altsa wrote: 03/02/2026 09:24

Vidi, ja kontam da nekome nije mrsko da ide na net i ganja seme i objasnjenja......ok....ali prije sveha TV film serije smatram razonodom dakle da me zabavi da odmorim od svega da pustim.mozak na pasu....donekle ok da me maltretiras da kontam I razmisljam i donosim zakljucke ali da.moram da pretrazujem internet za seme I dodatna objasnjenja I da kontam mozda je glavno lik sam sebi deda I tako to onda nista od tog necu da se smaram sa glupostima....zato kazem serija nije losa ali se bezveze zakomplikovali i na kraju se sasralo samo da.bi se zavrsilo.....ako je tebi I svima ok meni nije....samo kazem....
Sve potpisujem :thumbup:
Gledao Dark.. Upropastili seriju nakon 2. sezone.

Stranger things je zabavna i zanimljiva serija, sa elementima horora, trilera i konedije, kao i sa odličnim likovima.. Meni dosta :-D

Sjetih se filma Inception.. Nekakve pljačke kroz snove.. Glumci odlični, efekti takođe, ali radnja… Bože :roll:
IMDB ocjena 8.8. Prekinuo ga gledati nakon 20 min. :run: :roll: :-)

Jbg, jedni ga vide kao genijalnu slagalicu, jer film kao ima duboku poruku, a drugi kao nepotrebno kompliciranu radnju koja guši uživanje.
Ja sam definitivno u ovoj drugoj grupi. :lol:
video

#33045 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

Osim Efendica izbjegavaj i Nolana :D
dječak sa šibicama

#33046 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Pogledaj Tenet, Inception je za njega djecija pjesmica.
video

#33047 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

Nemoj Hare, ni slucajno.
Bolji ti je Memento :D
mali_balon

#33048 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

dječak sa šibicama wrote: 03/02/2026 22:24 Pogledaj Tenet, Inception je za njega djecija pjesmica.
Bad sam htio ovo reci :lol: ...tek te tenet zamanta....kad su poceli da objasnjavaju sta i kako jednostavno nisam o tome razmisljao....nisam se smarao da shvatim...shvatio sam nesta I odlgedao film i eto.....nista....film ok
Ali opet dark je nenadjebiv sa timeline komplikacijom
BiBi911

#33049 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by BiBi911 »

Zadnje serije koje upratih. Je od idris Elbe Hijack

On u avion oni otmu avion i on to nesto i druga sezona tek krenula eh sada je U-Bahn.

Made in Korea. Je super bolesna korajska drama oni se ko nesto za vrijeme vladavine vosjke i sigurnosnih sluzbi svadjaju i
Ateista

#33050 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Ateista »

Tesko je poediti Dark i Stranger things, potpuno drugaciji pristup.

Licno mogu reci da mi je Dark najbolja serija koju sam pogledao, gledao sam dva puta cijelu seriju, vjerovatno jedina serija koju sam dva puta gledao. Komplikovana jeste, ali ne na nacin da se ne moze shvatiti, bar meni, a nije da nisam gledao filmove koji su mi bili smor jer su bili komplikovani. Dark mi nije jedna od tih, vec bas onako taman da te zamisli ali ne previse da se ne mogu opustiti, odlicno osmisljena radnja. Mogu se sloziti da su pretjerali u zadnjoj sezoni, ali opet ne da su je upropastili.
Pri tome ni ja ne volim njemacki jezik i tesko sam se nakanio da gledam seriju na njemackom, ali i pored toga sam odusevljen.

Stranger things je snimana na puno drugaciji nacin, jako puno utice vec pomenuta atmosfera 80-tih i nostalgija koju vecina nas ima. Sama radnja serije meni nije toliko wow, koliko nacin smimanja, likovi, nacin na koji se lagano zakuhava svaka sezona, puno tih nekih sitnica koje te jednostavno uvlace u taj svijet i drze zainteresovanim. Vjerovatno je bilo reklame i forsiranja tog hajpa, ali ne mislim da je vjestacki i na silu, serija jednostavno ima nesto sto privlaci razne generacije, od djece do odraslih.
Nikad nisam padao na reklame i hajp, recimo nikad nisam ni probao gledati GOT, Braking bad i slicne koje su isto tako jako popularne, ppgotovo je oko GOT-a bas bio hajp, vrci nego oko ST, ali tematika me ne zanima i nisam ni pomislio da gledam.
Post Reply