zdruzdjo wrote: ↑31/01/2026 20:57
Sta me nervira:
Nepoznavanje gabarita svoga auta. Nesto se iz suprotnog pravca provlaci pored tebe i onda stane kao ne moze proci i ceka i gleda te da mu se ti jos vise sklonis iako ima 30-40 cm za prolazak. Ne sklanjam se.
Neznanje kako da se koristi rucnom kocinicom uz brdo. Kuku majko. pa ja ne znam sta je sa ovim ljudima i rucnom kocinicom. Ja je nisam sigurno koristio mjesecima. Ono bas ako vidim da mi se neko zaljepio centimetar za za guzicu pa da slucajno ne bih krenuo. Ali to nesto povlaci rucnu na svakom stajanju i uz najmanje brdo. i onda se auto ugasi jednom-dvaput i pocinje panika. a onda se bolje odmakni malo iza njega ako imas mjesta. Tu najvecu krivicu snose auto skole. Polaze se rucna na smjesnom brdu. Ja sam svoju rucnu polagao na usponu iz alipasine na pola jukiceve prema platou na kosevskom. tu te zaustavi upali 4 zmigavca i vjezbaj. i tu se i polagalo. drugi put ako ti se ugasi auto, padanje. Sada ne mozes pasti osim ako nisi osoba sa posbenim potrebama.
Ulazenje u uske ulice, a nisi siguran da znas voziti istim ili ti auto nije ispravno. Veze se na ovo prvo, jer tu gabariti igraju veliku ulogu. Ako nisi siguran u sebe i svoje vozacke sposobnosti, nemoj brate ici u uske ulicice i sokake. samo ces zabelajiti prvo sebi, a onda i drugima.
Kilavljenje prilikom ukljucivanja na neku ulicu. Pogotovo ako se ukljucuje na tvoj pravac ispred tebe i ti onda moras kociti jer on malo razgleda sa strane ili tipka na telefon.... na to mi pritisak skoci na 200.
Ja prije bas puno vozio, navozao se vratnika, kovaca, sedrenika nema gdje se nisam zavukao. A bgm bilo je i memli strane mocila, jarcedola, toke, sirokace. I fakat stela bio, provuci se kraj auta jednosmjernim ulicama tipa dzinina, ocaktanum itd...
Jace od godinu dana dosta manje vozim. Sad nekad mjesecno predjem sto sam za dva dana prelazio. I vidim da se izgubilo skilla
Prije sam pizdio tako ima pola metra sa strane stane ne smije
Sad sebe uhvatim u tim situacijama dosta duze mozak racuna mogu li proci. Vidim hocu u rikverc da parkiram fulim putanju, moram popravljati
Tako ne znam sta bih ti rekao