Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑29/01/2026 11:19
Tako i izgleda, jer se krenuo vraćati i onda nazad u lijevu traku.
Ali može se savladati lane-assist jebemu, ne treba puno sile.
Doduše, sve je moguće.
Nemam lejn asist samo onaj radar za auta ispred. Pa fino samo koci i ubrzava.
Pa pomislim nekada sta bi se desilo da senzor pogrijesi i pocne naglo kociti jer misli da je neka prepreka ispred, a na autoputu si npr.
Ja sam se do zg istraumatizirao sa lane asist, iskljucio pri povratku i nikad vise ukljucio nisam.
A radar me sjebo u olovskoj. Hoda narod cestom,nema trotoara, ide desna krivina a pjesak u krivini. E sad nisam ja jos dosao do faze gdje trebam namotati. Valjda je ono skontalo da cu ja pravo, zakova citavo auto. Trebalo mi je 5sec da se dozovem
sime_cipol wrote: ↑29/01/2026 12:19
Zar Lane Assist ne prepoznaje isprekidanu traku
U pravilu ne da prelazak preko linije bilo kakve bez žmigavca.
Ja sam na Mondeu imao dvije opcije, samo da zavibrira ili da se opire (tri jačine, ali i na najjačem je kao da ti neko malim prstom malo dirne volan).
I treća opcija, najdraža i po defaultu bila srećom, OFF.
Vozim 150, blaga lijeva krivina, kako motam priblizim se lijevoj liniji ono okrece volan desno. Kod mene imaju dva lane asista, vise i ne znam razliku sve je na off
Valjda je jedan da te drzi u traci a drugi da bez zmigavca ne mozes preci liniju. Jedan se gasi na volanu a drugi gdje je esp i start stop
Na CLS je neka prva vjerovatno generacija lane assist, kad preko isprekidane pređe samo vibrira volan, a preko pune lagano kontra točkovi kao zakoče da te malo uprave. Volan ne radi ništa, i to kočenje je kao da te neko lagano povuče u stranu, ali blago...
Ne znam je li paranoja, fakat nisam previse eksperimentisao ali imam osjecaj da trazi da budes bas u sredini trake. Cim se malo priblizis liniji ono mota.
Buraz kaze da on pusti da mu samo auto vozi na ap. Ja se ne bih usudio.
nepass1 wrote: ↑29/01/2026 23:48
Teško. Sve i jedno auto do sad koje je ispod Level 2 autonomije (čitaj sva) prvo alarmira vozača ako vidi da nema inputa od strane istog unutar 2s, a ukoliko vozač ne reaguje unutar 10 sekundi sistem se gasi i većina auta se zaustavlja i pali sva četiri.
Bukvalno ti moraju ruke biti na volanu. U EU barem je tako.
Qler wrote: ↑29/01/2026 21:46
Na CLS je neka prva vjerovatno generacija lane assist, kad preko isprekidane pređe samo vibrira volan, a preko pune lagano kontra točkovi kao zakoče da te malo uprave. Volan ne radi ništa, i to kočenje je kao da te neko lagano povuče u stranu, ali blago...
naravno, tako je i dan danas. ove lovacke da ti mota u drugu stranu su smijesne.
vozim auto iz 2023, lane assist me nikad nije bacio pod kamion, niti mi je precrash assist ukopao auto na sred magistrale ili autoputa.
na autoputu vozim npr dugo bez diranje gasa i kocnice uopce, nastimam malo veci razmak na vecim brzinama i adaptivni tempomat upravlja svime, a volan uvijek moras drzati jer ako osjeti da ti ne upravljas pocne pistati ko lud. svako malo mozes blage pokrete praviti, a upravljanje u krivinama on radi sam. gas i kocnicu stvarno uopce ne moram dirati
nepass1 wrote: ↑29/01/2026 23:48
Teško. Sve i jedno auto do sad koje je ispod Level 2 autonomije (čitaj sva) prvo alarmira vozača ako vidi da nema inputa od strane istog unutar 2s, a ukoliko vozač ne reaguje unutar 10 sekundi sistem se gasi i većina auta se zaustavlja i pali sva četiri.
Bukvalno ti moraju ruke biti na volanu. U EU barem je tako.
I mislim ruke na volanu, nije da sad izvadi laptop i igra igre
svako cini mi se 5 sekundi on te opomene da stavis ruke na volan i malo drmnes inace gasi lane asistant
tako je bar kod tesle
i kad predjes liniju daje mali otpor al nije to da ti ovako skrene auto nego komotno mozes preko te sile preci liniju u zeljenom pravcu
Do skora sam imao audi A3 8V. Onaj interijer je perfektan. Jednostavan i kvalitetan. Sve na svom mijestu. Od instrument table kazaljki pa do sitnih detalja. Plus smedja koža.
Vrh..
B6Redhell wrote: ↑30/01/2026 18:53
Do skora sam imao audi A3 8V. Onaj interijer je perfektan. Jednostavan i kvalitetan. Sve na svom mijestu. Od instrument table kazaljki pa do sitnih detalja. Plus smedja koža.
Vrh..
Moj nije imao kožna sjedišta. Imao je sportska sa ekstenzijom i sportski volan. Najbolji enterijer kompaktne klase ikada. Aktuelni model, nije na tom nivou.
B6Redhell wrote: ↑30/01/2026 18:53
Vrh..
Moj nije imao kožna sjedišta. Imao je sportska sa ekstenzijom i sportski volan. Najbolji enterijer kompaktne klase ikada. Aktuelni model, nije na tom nivou.
PS I aktuelna Mazda3 je blizu A3 8V.
8p FL i 8v vjerovatno najbolji kompakti.
Kvalitet matwrijala, kvalitet izrade, sirina ponude motora, sportske verzije, pet cilindara...